Aktiv dag!

Imorse fastnade jag vid datorn ett tag på morgonen ;p Skickade iväg lite mail och snackade med vänner på msn, kollade lite bloggar osv. Så kl. 11.00 tränade jag Yoga i 45 min, det gick mycket lättare denna gång jag började dock må lite illa, det är nog för alla spänningar som släpper eller så är det bara för att jag står så mycket på huvudet *skämt åsido* hah har inte riktigt kommit så långt ännu...

Nog för att jag blir yr bara jag snurrar typ ett halvt varv så kanske det har med mitt balanssystem att göra, nog för att jag har bra balans men jag blir så yr att jag mår illa. Vid Yoga utför man ganska extrema ställningar så jag tror att det bara är det att jag blir så yr som resulterar i att jag mår illa. Det var trots illamåendet ett väldigt skönt pass, man känner hur man blir smidigare och att det är balsam för själen.

Efter Yogan åt jag lunch och ett tag efter lunchen körde jag rygg och magövningar från en dvd från Iform. På dvdn kunde man göra ett test för att se hur bra rygg och magmuskulatur man har. Jag hade 100% - Alltså i den bästa formen! :D Nog för att jag redan visste det men det var kul att få det "bevisat". Jag kom tillochmed ihåg när jag gick på lågstadiet när en sjuksköterska skulle kolla muskulaturen på ryggen och fett. Då sa sköterskan att hon tyckte att jag hade en väldigt maskulös rygg, jag förstod inte då vad hon menade, utan jag trodde att hon menade precis tvärtom, m u s k u (lös) = att jag inte hade några muskler alls. 

Men sedan förklarade min far att det sköterskan menade var att hon tyckte att jag hade bra muskulatur = en stark rygg ;D 
Det var verkligen ett höjdar pass och jag får se om jag klarar av att gå riktigt i morgon, lär ju få träningsvärk. 

Efter träningspasset peelade jag ansiktet med Microdermabrasion, helt underbart babylen blir man efteråt. Snacka om att älska sina hudvårdprodukter :D Efter peelingen duschade jag och peelade kroppen ;) Såå skönt! 

Men eftersom halva min dag gick åt till att ta hand om mig själv, vilket jag är värd. Så har det inte blivit mycket plugg idag. Jag har läst lite om det vi gjorde i början av Arbetsrätten, jag repeterar ju som sagt aka tentapluggar. Förövrigt så kom mina två böcker som jag hade beställt till Europarättskursen som började i måndags. 

Nä nu ska jag läsa lite om MBL (Lag om medbestämmande i arbetsliv) för snart börjar DH. 

/ Sophie  ♥ 


God morgon

Gick upp för ett litet tag sedan och jag är chockad över att jag vaknade kl. 08.00 och trots att jag ställde fram klockan 30 min så låg jag vaken tills den ringde igen. Igår kväll vid 20-tiden så ringde min käre vän F som hade slutat fotbollsträningen och bara skulle duscha. Så jag passade på att plocka upp lite i mitt rum, det såg ut som ett bombnedslag, kläder och papper överallt. Inte så konstigt att man lyckas tappa bort en räkning i all denna röra ;)

Strax innan 21-tiden möte jag upp F :D - "Oh nej falukorven" hahaha! (intern). Det var sååå himla härligt att träffa min bruna vän. Det märks att hon inte har tillbringat sina gånga månader i Sverige om jag säger så. Trots att hon har varit borta i nästan 5 månader så känns det som att hon alltid har varit här, dock lite mer livserfarenhet rikare! Jag och F har varit vänner sedan vi var 5 år och att vi fortfarande hänger ihop så pass bra som vi gör bevisar verkligen att en sånhär vänskap inte växer på träd. 

Vi pratade lite grann om det här med att höra av sig via telefon när någon är på äventyr. Vilket jag och F inte har gjort utan idag finns ju underbara Internet, med Facebook och Msn så där har vi såklart haft kontakt och jag har hängt med i hela hennes resa och hon i mitt liv genom bloggen. Varför ska man ringa för? För det första är det väldigt oekonomiskt och vad ska man egentligen säga, när kan man ringa för att inte "störa"?... Jag hade ärligt talat tyckt att det skulle vara jobbigt om folk började ringa mig när jag och P är i Thailand. Visst sms går ju alltid bra ;) 

Det jag försöker säga är att jag och F måste inte ringa till varandra för att upprätthålla vår vänskap, vi vet gott och väl vars vi har varandra. Vi behöver inte vara oroliga att vi kommer att få hem varandra från äventyr med helt förändrad persolighet. Dock endast med en livserfarenhet rikare. Som jag skrev tidigare en sånhär vänskap växer inte på träd. Trots att vi lever "olika" liv så håller vi ändå ihop. Det är häftigt! 

Eftersom det nu var ett tag sedan vi sågs så hade vi en hel del att prata om vi gick från F, 00.30 (vi brukar alltid följa varandra halva vägen hem) så jag kom hem 00.40 ;p 

/ Sophie ♥


Bra start

Vaknade kring 08-tiden, åt frukost och satte igång med semesterrätten. Efter att jag hade gjort semesterrätten klar kring 11-tiden. Tog jag på mig uggsen och goosen för att hämta posten men ingen post hade kommit men när jag går tillbaka mot huset så kommer postbilen, men jag går in till huset i alla fall för att vänta tills han har kört iväg ;p Helt plötsligt så tuttar det utanför och det är postbilen. Han hade med sig ett paket till mig samt mina efterlängtade linser. Jag har lyckats klanta till mig beträffande linserna eller lättare sagt en räkning. Jag fick ett mail från Lensway för någon dag sedan som meddelade att jag hade glömt att betala en räkning men att om jag betalar omgående behöver jag inte betala någon dröjsmålsränta, vilket jag såklart gjorde. Jag blev helt chockad över att jag hade glömt bort den. Jag som ALDRIG brukar glömma att betala någonting. 

Men men jag beställde nya linser i torsdags eftersom jag endast hade 1 par dagslinser kvar. Det stod att de skulle levereras på fredag men det gjorde dom aldrig så jag har gått i förgamla linser i tre dagar, hur jobbigt som helst. Saken är den att jag inte ser något med mina glasögon (inte lika bra som med linserna iaf). Så jag ringde till Lensway igår för att höra vars mina linser hade tagit vägen och då skulle mina linser skickas med postförskott eftersom jag hade varit sen med en räkning. Vilket jag själv hade befarat innan. Men han ändrade om och skickade linserna med faktura. 

Jag tycker inte om att betala på en gång speciellt inte om det hade varit ex. fel linser. Ajja ingen skada skedd jag fick ju mina linser tillslut och gissa vad det första jag gjorde var? Ja, jag betalade räkningen ;) 

Efter det körde jag ett härligt PilatesAerobic pass. Efter passet (även under passet) var jag mycket hungrig så jag ringde till min vän F för att höra när jag skulle komma över. MEN det visade sig att vi hade tänkt träffas inne i stan för att luncha. What?? Jag som trodde att vi skulle äta lunch hos henne! Hon hade tydligen skickat ett sms och frågat om jag skulle ta bilen eller buss in, men som vanligt hade jag inte fått något, alltså det är fel på min mobil ;P så helt ovetandes hade jag väntat på att få fara till F medans hon och E var inne i stan och väntade på mig. 

Hon sa att hon skulle ringa om vi skulle hinna ses en sväng idag men det verkar inte som det. Hon hade middag med mormor och morfar samt fotbollsträning så vi kanske kan ses imorgon istället, förhoppningsvis! Vill ju såå gärna se henne, hon lär vara brun som en pepparkaka ;) 

/ Sophie ♥    

Kalas

Kom för någon timme sedan hem efter att ha vrit nere hos mina kusiner eftersom min kusin J fyllde 21 och min "moster" (mina kusiners mamma U fyllde 45. Det bjöds på en jätte god jordgubbsmoussé (egentligen grädde och flamberade jordgubbar och gelatinblad) samt en choklad-kola botten. Det var mycket god dock väldigt mastig. Jag är som sagt inte så mycket för fika och sånt, men när det vankas kallas så kan man ju inte tacka nej.

Jag förstår inte hur jag kan vara sååå trött, jag började jäspa redan vid 15-tiden och i skrivande stund jäspar jag mellan varje ord. Herregud! Nä snart ska vi nog äta är dock hur mätt som helst sedan fikat. Har pluggat igenom diskrimineringsrätten måste dock (minst) gå igenom semesterrätten, allt är ju mycket intresant och lärorikt men på något konstigt sätt finner jag inte riktigt motivationen till att sätta mig ner och faktiskt försöka. Det är det som är det svåraste för mig, att faktiskt börja för sitter jag väl ner så blir det i alla fall något gjort.

Jag undrar verkligen när vi kära vän kommer hem, hon kanske redan är hemma? Vi ska ändå inte träffas idag för jag antar att hon har en hel del att catcha upp med sin familj. Men vi ses ju till lunchen i morgon ;) Längtar!

/ Sophie ♥

Vårpromenad idag?

Igår gick jag med min familj runt byn i den underbara vårsolen. Vi gick även förbi möbelaffären för att se om vi kunde hitta någon fin TV-bänk. Vi sålde föresten vårt stora vitrinskåp i veckan. Det var förvisso ett väldigt snyggt skåp MEN mamma tyckte att  det var för mycket att dammtorka eftersom det fanns en hel del öppna ytor. Min mor hade även lovat min bror (vår familj) att när vi fått vitrinskåpet sålt så ska vi köpa en ny TV. Igår beställde vi en ny TV en 46 tum plattTV och det är tydligen någon ny teknik så jag vet faktiskt inte vad den heter, inte för att jag annars är speciellt insat men ;P

Det låter riktigt stort P har en 42 tum och det tycker jag är stort. Anyway eftersom vi sålde vårt vitrinskåp som matchar vår TV-bänk så ska vi köpa en ny TV-bänk. Vi hittade en på möbelaffären men den var vansinnigt dyr så vi hittade en liknande för halva priset på IKEA ;) TVn kommer först om två veckor så det ska bli spännande att se den.

Jag vaknade av alarmet strax innan 8.00 men när jag låg där och drog mig i sängen kom jag på att jag inte hade ställt fram till sommartid så klockan var egentligen 9.00 när jag lyckades ta mig till köket och äta frukost. Jag är faktiskt lite imponerad att jag lyckades ta mig upp så snabbt. När jag kollade ut genom fönstret SNÖAR det :( NO! Vad händer nu med min dagliga vårpromenad. Typiskt. Fast i och försig nu har jagen bra anledning att inte komma på ursäkter att inte plugga.

Ha en underbar söndag!

/ Sophie ♥

Earth Hour

Var det någon fler än vi som släckte ner ALLA lampor kl 20.30 i en timme? Vi började till och med 1 h i förväg. Det var ju urmysigt med alla tända ljus. MEN jag blev riktigt besviken på vårat "runda" kvarter eftersom INGEN (som vi såg från vårt hus) hade släckt ner några lampor, suck! Hur svårt kan det egentligen vara? Vi måste vara rädd om vår moderjord.

/ Sophie ♥

Plugg

Vi vaknade tidigt idag eftersom P hade fotbollsträning nu på morgonen. Tyvärr har jag fastnat här framför datorn tills nu, måste jag ens säga vad jag har gjort, haha. Nä nu jäklar måste jag skärpa mig! Nu ska det bli arbetsrätt för hela slanten. Måste även kolla upp litteraturen till den nya kursen som börjar nu på måndag (distans). Skärpning, skärpning!

Ha en underbar lördag!

/ Sophie ♥ 

Fredag

I fredags betalade vi Thailandsresan samt inrikesflyget tur och retur till Stockholm så det känns skönt att det är fixat nu. Så nu MÅSTE jag lägga Thailand åt sidan för att fokusera på skolan i dessa återstående månaderna innan det faktiskt är dags. Föresten på tal om resa min vän F kommer hem IMORGON :D Hon har varit och rest sedan i November, Brasilien, Jamaica, Ecuador, Dominikanska republiken, Peru, Frankrike, Argentina, Bolivia, USA (Miami)... Vilken resa! Vi har bokat in en lunch tillsammans nu på måndag, längtar! Ska bli så sjukt roligt att höra hur deras resa har varit och se alla bilder ;) 

Igår vaknade jag som sagt upp min P kl. 10 00 (vi hade ställt klockan på 8.30) och så åt vi frukost och pluggade till 12.30 och då gick vi en promenad och förbi ICA för att inhandla advokado och mango. Till lunch gjorde vi en wok, med kyckling, pasta (skulle ha äggnudlar med de var slut), wokade grönsaker och soya samt creme fraiche och sötsursås. Vi gjorde en riktig Thailänskmat ;) Det var riktigt gott faktiskt! Vilka fenor vi är på att laga mat ;p

Vi åt dessvärre lunchen i vardagsrummet framför TV:n så gissa om vi fastnade där, haha. Såg lite tv-show och Den där Mary som gick på Canal +. Till middag åt vi Tacos, vi var dock rätt mätta sedan lunchen men ett bröd gick ner i alla fall. På kvällen såg vi TV och käkade gott. 

/ Sophie ♥ 

Torsdag

Gick upp hyffsat tidigt och satte mig och pluggade ett tag och försökte att koppla bort Thailand ;P Det känns som att det inte existerar mer än Thailand för mig just nu, det är det första jag tänker på när jag vaknar, när jag sover (drömmer) och innan jag går och lägger mig. Seriöst måste släppa det lite nu. Jag har ju som sagt två tentor att avklara innan samt ett PM. Plus att jag ska sommarjobba tills vi far.

Jag har ju hela sommaren på mig att planera vad vi ska göra på vår drömsemester :D Efter middagen kom min Älskling ;) Det blev en hel del mys ♥ Thailand pratade (mest från min sida, hah). P är lite less på allt mitt Thailands snack. Jag önskar att jag bara kunde koppla bort det som han tydligen kan. 

/ Sophie ♥ 

Solbränd?

Idag efter lunchen gick jag runt byn, vilket tar ca 30-45 min, det var skönt dock lite små kallt. Jag tog en riktig powerwalk, och denna gång blev det inget hustittande utan jag gick min runda helt på automatik och tänkte endast på Thailand. Efter min promenad så körde jag ett 30-min Pilatespass, gött!

Har även börjat gå igenom diskrimineringsrätten jag känner att jag måste skärpa mig angående plugget nu. Hellre ett steg före än två bakom. Skärpning Sophie! Jag fick i alla fall gjort lite grann idag. Nu på kvällen har jag dock sett på Efterlyst och lite grann av Okänd diagnos, riktigt läskigt program men såklart väldigt bra för de medverkande som får sig en diagnos.

Efter mitt Tv-tittande kände jag hur mitt ansikte kändes lite uppsvält. Så jag kollade i spegeln och ja jag är som helt röd på kinderna och öite små öm. Kan det vara så att jag hann bränna mig i solen under min promenad? eller är det den dåliga dataskärmens fel? Hmm skumt. Det kanske är en kombination.

Ajja nu har jag gjort mig klar för sängen så nu ska jag gå och sova, god natt!

/ Sophie ♥

Thailandsresan bokad :D

Nu har vi bokat resan! Det blir från den 27 juli - 27 augusti för 7595 Direktflyg med Thai Airlines (inkl. inrikesflyg till Koh Samui), tänka sig 30 HELdagar i Thailand plus 2 resdagar, Lovely! Det känns så himla underbart ♥ Men jag kommer inte att fatta att det är sant förens vi landar i bangkok. 



Peace out!

/ Sophie  ♥

Bakat bröd & DH

Belive it or not men jag har faktiskt bakat bröd idag, fast den första plåten blev mer som kakor, haha! De blev lite väl små så de går inte att öppna utan man får äta dom mer som skorpor, men goda blev dom. Men när jag väl stod där och bakade kände jag att nä det är sista gången jag ska baka detta bröd eftersom dom inte blev som jag hade tänkt mig. Lille A hjälpte mig dock så han var jätte glad för att han fick hjälpa till, synd att han hann gå och sova innan dom blev klara eller ska jag säga tur ;P

Efter bakningen såg jag lite på Äntligen hemma i väntan på DH :) Satt dock och kollade i resekataloger samtidigt så jag hängde inte riktigt med i allt, men men.

Nä nu ska jag gå och sova är hur trött som helst, det tar på krafterna att baka.

God natt!

/ Sophie ♥


Mamma Mia

Idag har jag sett Mamma Mia :D En sån feelgood movie! Älskar musikaler, sedan gillades det även att en av huvudrollerna heter Sophie och är tillsammans med en grek ;P Min P är absolut det närmaste grek man kan komma trots att han är svensk. Han har mörka ögon, mörkt hår, och så är han sååå jäkla snygg och otroligt intellektuell. I am one lucky girl!

Förut om att ha sett på Mamma Mia och njutit av vårsolen så har jag lagt upp en reseplan för Thailand, det blir mest troligen "endast" Thailand i 28 eller 31 dagar ;) Det är i en skräckblandad förtjusning som jag kollar runt på saker att göra i paradiset och det mesta beror på att vi har planerat denna resa 1 gång tidigare för snart två år sedan, men det blev inte av pga. att vi började studera. Så tanken att det inte skulle bli av denna gång heller känns väldigt skrämmande. Jag kommer nog inte att fatta att vi ska få komma dit förens vi har landat på Bks flygplats.

Jag har som sagt aldrig varit i Thailand, dock har P varit där men det var ju ett tag sedan. Som tur är hittade jag vårt förra dokument om Thailand, dock var det ganska mycket Phuket och det är ett ställe vi inte kommer att besöka pga. mosunen, kraftiga undervattensströmmar och regn, nej tack! Men det fanns en hel del shoppingtips ;)

P är väl inte världens största fan av shoppning fast när vi väl shoppar handlar han alltid mest, så hur det blir med den saken i Thai återstår att se ;P Det blir dock Bangkok någon dag.

Har du några tips på platser m.m. på Thailand så är du mer än välkommen att dela med dig till oss :D

/ Sophie ♥

Min kära Mac är på äventyr

Idag lämnade min lillebror min dator på Applestore. Jag for egentligen in dit igår eftersom jag tänkte lämna in men då frågade han om jag hade någon bakup. Vilket jag såklart inte har, hah. Så jag gick och köpte mig ett större usb-minne eftersom jag inte har tagit upp speciellt stor kapacitet på min dator plus att det är en hel del skit på den (gamla dokment, inspirationsbiler m.m. som tar upp en stor plats) så jag bestämde mig att fixa det innan jag lämnade ifrån mig den. 

Mitt topcase har gått sönder på högra sidan, alltså där man slår igen datorn på höger sida har den gått sönder (bitar har lossnat) så jag ringde i fredags till applecare för att höra hru jag skulle gå tillväga. De var väldigt tillmötesgående och trots att min garanti har gått ut så skulle dem fixa det åt mig :)

Det känns väldigt konstigt att skriva på min stationära och guuud vad den surrar jag förstår inte hur man har orkat sitta framför den förut. Det lär bli lite mindre uppdateringar den närmsta veckan eftersom jag inte orkar starta denna dator allt för ofta pga. surrandet.

/ Sophie ♥

Asienresan

Idag har jag och P varit inne på en resebyrå och hört oss för lite om vår asienresa. Vi har som sagt tänkt fara till Thailand och möjligtvis Malaysia hela augusti -09. Men vi är inte så säkra längre på om vi ska till Malaysia eftersom det kostar en hel del att fara dit, man måste ju som sagt flyga. Sedan är det ju väldigt likt Thailand så det känns lite "onödigt" att fara dit nu. Vi ska som sagt bara vara där i 4 veckor. Så det blir nog endast Thailand. Men det är ju inte så bara ;) 

Vi har kollat ut några underbara platser vi ska fara till, vi ska inte endast ha en sol och bad semester utan vi ska även ta dyk certifikat, gå i djungelsafari, rida på elefanter, fara till öde öar, njuta och äta gott, simma med delfiner (mest jag som vill det), shopping m.m. Guuud så underbart!

 

Nä nu ska jag fortsätta att drömma vidare ;) 

/ Sophie ♥

Söndag

I söndags vaknade jag upp med min Älskling och så åt vi frukost, sedan tog vi en långpromenad med Hebbe. Efter promenaden pluggade vi en stund jag gick igenom arbetsövningarna och P skrev loggbok. Klockan 15. for vi till P:s syster F eftersom F:s sambo N fyllde 27 år. Så vi for dit och käkade tårta. Snacka om att småbarn verkligen bara sover, äter och bajsar, nog för att jag är väl medveten om det men det är liksom inte så mycket att hurra för som åskådare. Visst när det är ens egna barn så tar man ju hand om den men när det är någon annans barn ser man bara på vilket inte är så speciellt. 

Efter besöket for vi hem och jag och P började med maten vi gjorde Clubsandwich såå himla gott!


Efter maten såg vi det sista avsnittet av Beck - I Guds namn, jag har alltid tyckte att Beck-filmerna är bra och denna var inget undantag men den var dock lite konstig och olik dom andra filmerna. Till beck gjorde vi chokladfoundue och mango, melon och vindruvor, mmm sååå gott! Sedan var det dags att sussa sängen. 

/ Sophie ♥


Bullar & varmchoklad

I lördags efter att P och A hade kommit hem från fotbollsmatchen åt vi lunch och efter lunchen skulle P och A tvätta bilarna och då skottade min älskling upp en sittplats i snöhögen på gården så att jag och M (P:s lillasyster) kunde sitta och njuta i vårsolen. Så vi kokade upp varmchoklad och skivade två bullängder (; Det var hur mysigt som helst att sitta där på snöhögen och njuta av det underbara vädret efter någon timme så blev det dock molnigt så då gick jag in. 

Senare på dagen kom F igen med familj och så bakade vi Pizza tillsammans, riktigt mysigt och gott. Sedan såg vi säsongspremiär av Robinson 2009. 


Jag förstår att de blev besvikna när de kom till den där gyttjeplatsen. Gud vad hemskt man har ju alltid tänkt att Robinson inspelar sig på en vit fin strand och så kommer man till detta. Jag förstår verkligen att det måste ha känts jobbigt för deltagarna. Men förhoppningsvis kommer i alla fall ena laget till en finare strand nästa i nästa program. 

Efter Robinson satte vi på en film, vi gjorde en god fruktsallad men tyvärr så somnade jag efter ca. 40 min ;P Men jag får se klart den någon annan gång. Filmen var om den söta lilla råttan med de stora öronen, Sagan om Desperaux: 

/ Sophie ♥

Slumdog Millionaire

I fredags såg vi Slumdog Millionaire. Det var en mycket bra och sevärd film. 

/ Sophie ♥ 

Happy lördag

Idag är det lördag men det känns som söndag. Igår kom föresten F med familj och lilla H var sååå kramgo :) Hon kallar mig för moster och ibland för offi, (det är lite svårt att säga Sophie). Gotjejen! som har blivit storasyster ;)

Jag vaknade tidigt denna lördag men det var nog för att vi gick och la oss ganska tidigt eftersom P har haft fotbollsmatch idag på morgonen så han for vid 7-tiden. Nä nu är jag hungrig ska ta mig något att äta.

Ha en UNDERBAR lördag!

/ Sophie ♥ 

Härlig vårpromenad

Vaknade upp med min älskling och så åt vi frukost. Han skulle med bussen kl. 9. Idag på morgonen for även P:s föräldrar till Stockholm så jag har varit helt själv här hemma hos P sedan i morse. Kl. 9.30 gick jag ut och gick med Hebbe i den härliga vårsolen. Det blåste dock ibland ganska kraftigt men det var hur skönt som helst. Vi var ute i 1 & 1/2 h. Så nu har jag hur ont som helst i benen, hah det trodde jag inte att jag skulle få.

Jag har för ett tag sedan ätit lunch och nu sitter jag och kollar på resor. Renskriva arbetsövningarna får jag göra senare ;P

Ha en underbar Fredag!

/ Sophie ♥

Torsdag

Jag höll på att skriva fredag men nej det var ju torsdag igår. Att jag alltid ska vara en sån tidsoptimist på morgonen jag har ingen realistisk syn på tiden. Tror att allt ska gå på nolltid. Så som vanligt fick jag stressa på morgonen, duschade, sminka mig, packade ner det sista i (väskorna) och så blev det gasen i botten till skolan, Men trots gasen i botten kommer "den röda sportbilen" knappt upp till 110, hah!

Jag kom lite sent men som tur var hade dom inte hunnit gå igenom så mycket och jag hann igen allt. Det var skönt! Efter övningspassen gick jag och åt lunch med P och så mailade jag över övningspassdokmentet till M och R som är hemma i söder under "lovet". Hann gå igenom övningarna lite grann dock inte allt.

Sedan for jag in till stan för att inhandla det som skulle inhandlas men jag lyckades inte ens fixa halva listan så det får bli någon annan gång. Efter stan hämtade jag upp min P och så for vi hem till honom. Shit det var hur länge sedan som helst som jag var där. Väl hemma hos P får vi veta att vi ska äta middag hos P:s mormor och morfar och att lilla V med familj skulle komma ;D

Innan middagen kollade jag och P på lite resor och myste såklart ♥

Hemma hos P:s mormor och morfar luktade det lax, mm kändes som att det var evigheter sedan jag åt lax. Till middag var det lax, färsk potatis och en underbar romsås, älskar den såsen! Den är jätte god att ha på Våfflor också. När vi hade ätit klart kom P:s syster med familj. I famnen på N låg lilla V, sååå liten. Hon var som en liten kattunge. Jag fick även sitta och hålla i underverket. Gud man är ju så rädd att man ska göra dom illa när dom är sådär små.

Lilla V var lite lik storasyster H, men ändå inte, hon hade lite annorlunda utseende...

Vi får se om dom kikar förbi i helgen ;)

/ Sophie ♥

Dirty dancing & rosa naglar

Idag har jag tränat Pilates i 30 min, samt gått runt byn i det underbara vädret. Kändes till och med som att jag har bränt mig lite på kinderna, solen är värm ;) När jag gick runt byn tog jag lite andra vägar än vad jag brukar göra och oj så spännande det var ;) Älskar att kolla på hus och att inspireras.

Senare idag har jag även sett på Dirty dancing och målat mina naglar med det rosa nagellacket som jag fick av M. Har även fixat en massa annat. Bokat in lite kurser osv. Spännande! Jag har även packar allt jag ska ha med mig till P så jag slipper göra det på morgonen. Jag har övningspass i Arbetsrätt imorgon, ska även springa lite ärenden på stan.

God natt!

/ Sophie ♥

Busy busy

Snacka om att bloggen har varit bortprioriterad idag! Har gjort en massa annat skööj istället ;P Dagen började med att jag plussade en tenta, fick alltså G och ville ha ett VG men det knäppa var att denna "omtenta" var mycket svårare än den ordinära så jag får nog nöja mig med mitt G, hah! Whatever! "Den som gapar efter mycket förlorar oftast hela stycket", har gått och sagt detta motto för mig själv idag för att försöka nöja mig med ett G ;) 

Efter den jobbiga tentan träffade jag min Älskling, min snygging, åh jag blir helt till mig och fjärilarna i magen dansar tango som vanligt. Snacka om att jag vill pussa och krama min P just nu!!! När jag väl kom hem tänkte jag träna Pilates, MEN det blev slötittande framför TV:n och datorn istället, tills middagen var klar. Jag gick dock en promenad runt byn med mor och J så lite duktig har jag varit. 

Har även jobbat lite med min business idag. Kollat över lagret och lite andra saker...! Det blev föresten inget Dirty Dancing igår och inget nagelfixande heller, och det kommer inte att bli något av det i kväll heller. Det tar på krafterna att skriva tenta, håller på att somna i skrivande stund.

Nä nu blir det raka vägen till sängen. 

God natt kära läsare!

/ Sophie  ♥


Ny livsstil

När jag var sjuk kom jag fram till att jag måste ändra min livsstil. Så efter lunchen gick jag ut och satte mig på altan med en stor kopp teá (två chocokakor) och ett anteckningsblock. Det var hur härligt som helst och vilket vårväder! Solen sken och det luktade så underbart och friskt. Medan jag satt där och solade skrev jag upp en, to do list över dagen samt morgondagen och om min nya livsstil. Allt från kost till träning som jag ska försöka att följa. Det känns riktigt bra faktiskt :) 

I morgon ska jag ta tag i en sak som har hängt över mig ett tag ;P Jag fick föresten en tid till ögonläkaren den 7 april kl. 14.40 så då kan jag förhoppningsvis fara. Nä nu ska jag gå och fixa mina naglar och se på Dirty dancing, maybe ;) 

/ Sophie ♥  

It`s a girl!

Again...en liten V! Förstod nästan att det skulle bli en liten flicka till även fast jag aldrig brukar ha rätt i denna gissningsdjungel. Men det var nog mest för att jag hade svårt att föreställa mig en pojke eftersom de inte har någon, om ni förstår vad jag menar ;) De har ju redan lilla H. Nä nu vill jag se lilla underverket ♥ Hon föddes kl. 03 inatt! 

Det är alltid lite extra nervöst gällande namnvalet eftersom man inte är först att skaffa barn bland P:s syskonskara. Men P:s syster, F och hennes sambo N har valt ganska "gamla" namn eller vad man nu ska säga men allt gammalt kommer ju tillbaka. Så dessa gånger hade vi tur och om det blir en tredje för F & N det vet man aldrig. 

Jag har själv några pojk- och flicknamn som jag skulle vilja döpa mina barn till så förhoppningsvis är vi andra paret ut bland våra syskon. Men som sagt man vet ju aldrig. Beträffande namnvalen så brukar dom ändras ganska frekvent så om några år kan det vara helt andra namn ;P 

Det är så mycket jag vill uppleva och göra innan jag skaffar barn så det lär ju dröja några år innan det är dags för oss. Då är det ju bra att P:s syster skaffar barn så man kan gulla med den och ge bort den när den är jobbig ;) Det känns konstigt att tänka att om 5-6 år kanske vi har en liten knodd...
 
/ Sophie ♥

Promenad och soffmys

Tidigare idag (lördag) gick jag, mamma, J och A på promenad runt byn :) Hur härligt som helst, det är verkligen vår nu, det droppar från taket och asfalten har kommit fram, så himla underbart!  Det var helt otroligt att lille A orkade hela vägen och han var helt svettig i håret när vi kom fram, sötungen! Efter promenaden hade vi mys i soffan. Myset innebar godis och saft samt kortleken, finns i sjön. Blir så glad att A har gjort en massa framsteg på den tid han har varit här det är alltid något nytt han har lärt sig. Rart med barn. 

Efter att J hade nattat A så började Melodifestivalen som var en STOR besvikelse. Tyckte verkligen att den som vann var bland dom sämsta låtarna av de 11. Jag ville att Alcazar skulle vinna eller Caroline af ugglas. Jag tycker verkligen att snälla snälla växer för varje gång man lyssnar på den och visst det kanske inte direkt klassas som en schlagerlåt men det stadiet har vi redan gått förbi, som exempelvis när Finland vann med Lordi.  

Ajja Melodifestivalen-finalen var dock underhållande så länge den varade och man kan inte alltid få som man vill ;P Efter melodifestivalen såg vi Tillbaka till Kärleken med Ben Affleck och Gwyneth Paltrow. Har sett den förut men jag tycker att den är lika bra för det. Det var dock väldigt längesedan sist. Det är en mycket vacker film! Me like ;)

  
Romantik i all ära! Saknar min älskling ♥  

Jag är glad att jag har någon att få ha ett sista samtal med innan jag somnar, någon att säga godnatt till och någon att dela mitt liv med, det är helt UNDERBART! Värt att fira dagligen. P du är perfekt! okej nästintill i alla fall för ingen kan ju vara perfekt ;P eller? you´re fucking close! 

God natt!

/ Sophie ♥  

Ny dag!

Nä nu är jag less på denna sjukblogg! Men tyvärr är detta min vardag just nu. Har fortfarande ont i nacken och så men nu orkar jag inte bry mig om det längre. Ska se till att få någon nytta gjort idag. Min älskling for hem tidigare idag, men vi ses ju snart igen så det är ingen fara. Nä nu ska jag börja läsa lite. 

Ha en underbar Lördag!

/ Sophie  ♥  

Fredag

Vaknade upp med min Älskling och eftersom jag mådde mycket bättre i magen så avbokade jag min tid, däremot har jag fått jätte ont i axlarna, nacke och huvudet och när jag ställer mig upp känns det som att huvudet håller på att explodera och ja jag vet att det kallas spänningshuvudvärk och det har jag haft förut men denna gång har det gjort tusen gånger ondare. Men men vi for in till skolan och jag träffade F som vi hade planerat. Vi pluggade tillsammans och till lunch åt jag en god Thai-soppa med nybakt bröd till, det var riktigt gott och billigt, det gillar vi!

Efter kl. 16 for jag och P och köpte en massa godis för 137 kr, omg. Det blev en hel del s-märken, Älskar s-märken! Sedan for vi hem till mig, åt middag och hade en väldigt trevlig fredag, hade dock jäkligt ont i nacken och huvudet. Antar att det är stressen som har satt sig i nacken istället. Även fast jag inte känner mig speciellt stressad. Det är konstigt det där. 

/ Sophie  ♥ 



Torsdag

I torsdags vaknade jag med världens smärta trodde seriöst jag skulle kola så jag ringde till vårdcentralen efter nio tiden och då hade dom redan hunnit boka alla tider så hon bokade in mig kl. 10 på fredag. Jag skickade även ett sms till A för att meddela att det inte skulle bli någon jour för min del. P ringde sedan till mig och fråga om han skulle komma tidigare, alltså redan vid lunch men jag sa att han fick träna innan, såklart! 

Jag försökte att läsa lite och sedan körde jag ett Yogapass, shit hur ovig får man vara? och det var en massa övningar jag inte orkade pga. mitt tillstånd. Men det var skönt, Yoga är väldigt avslappnande. Efter det tog jag en lång och härlig dusch fixa mig lite för att dölja mitt sjuka jag. Efter den långa duschen var jag såå slut att jag låg i soffan enda tills P kom vid tre tiden ;P 

Min älskling masserade och tog verkligen hand om mig och mot kvällen kändes det mycket bättre. Det blev en hel del mys vid TV:n och så kollade vi på bilder från i somras på Cypern ;) Såå sjukt bruna vi var, saknar!

/ Sophie ♥

Status

Det känns som att jag inte gör annat än att känna efter hur jag mår. Jag kanske känner efter för mycket? Men i dag på morgonen och förmiddagen har jag pinat mig själv att försöka läsa lite. Har haft så ont i ögonen, huvudet, magen...Jag klarade tillslut inte av att sitta vid skrivbordet att läsa så jag fick bädda ner mig i sängen och läsa istället. Efter en liten stund ringde min älskling, eller han har ringt flera gånger idag, min sötis :) Han hade till och med helt själv kommit på att det är bäst att han kommer till mig så jag slipper ta mig till han, även fast det var jätte länge sedan jag var hos han. 

Min älskling kommer till mig i morgon kväll :D Jag har Juridikjouren i morgon kväll men jag vet ärligt talat inte om jag orkar fara in, P ska komma efter jouren så det beror inte på det. Även fast jag tycker om att vara på jouren så vet jag inte om jag pallar att vara där i 2,5 h. Ajja jag får se hur jag mår imorgon. Kl. 15 idag när det var som värst (eller det har det ju varit sedan morgonen) tog jag en ipren och sov i mer än 1 h. Det var såå skönt. Nu har värken gått över lite grann. Vågar inte skriva att det är mycket bättre för det har en tendens att bli sämre då ;P (nu skrev jag det iaf). 

Jag ringde till mor för ett tag sedan, hon är och tränar så jag bad henne fara förbi ICA på hemvägen och köpa saltlakris till mig, är såå himla sugen på det (; 

Kolla vad jag hittade en sida där dom hade förstorade bakterier som gosedjur, ja man kanske ska köpa sig en magontsbakterie, haha, vissa ser ju riktigt söta ut och vissa riktigt farliga. 



/ Sophie ♥   

Läsning och illamående

Läsandet höll i sig till klockan 16. sedan har det bara gått utför. Mår såååå illa, har tungt att andas och har huvudvärk. Orkar ingenting känns det som. Men nu ska jag i alla fall gå och se Mästarens mästare och sedan DH (; Tänka sig det var en vecka sedan jag fick vara med min Älskling. Saknar dig!

/ Sophie ♥

Inspirerande dag

Tidigare idag har jag läst en hel del och efter middagen började jag göra mig i ordning för att fara in på hudvårdskonsult mötet. Det var väldigt inspirerande och man fick verkligen en ny tändning beträffande bokning av kurser. Så i morgon ska jag ringa lite samtal (; Trots att dagen har varit väldigt inspirerande så har den rent fysiskt och psykiskt tagit mycket. Jag började i slutet av mötet må illa, vet inte om det berodde på att jag satt på sidan och fick kolla snett på dom som pratade. För jag har en sprängande huvudvärk och har jätte ont i ögonen. Så jäkla typiskt att den tid jag fick var den enda tiden jag inte kunde gå på. Nu lär jag ju få vänta två månader tills jag får en ny tid.  

Men jag mår väldigt illa också och det känns som att jag håller på att spy, det är nog den jäkla magkatarren. Satan, jag orkar inte må dåligt längre. Tror att min magkatarr beror på inre stress, även fast jag inte känner mig speciellt stressad. Jag menar jag hade då hur mycket som helst att göra när jag läste tre kurser samtidigt i höstas och nu läser jag snart två så tempot är inte längre 150% utan 50% någon vecka till. 

Nä nu ska jag slänga mig i soffan och se ett avsnitt av SATC det var ett tag sedan, ska även koka mig en kopp örtteá (; 


God natt!

/ Sophie ♥

Tagit hand om mig själv dag

Det är precis vad jag har gjort. Jag började med att städa mitt rum, hej träning! Dammtorkade och dammsög mitt rum, vädrade även så nu luktar det sådär härligt vinterfräscht i rummet. Kyligt och friskt! Sedan gick jag och duschade, körde min underbara kroppspeeling sedan smörde jag in mig. 

Gjorde en turban av handduken och körde Microdermabrasion i ansiktet, helt underbart körde även silkes lips, så nu har jag ett babylent ansikte och underbart mjuka läppar (; Älska! Efter grovpeelingen (micro-d) smörde jag in mina toppar med ett hårcerat från Loreal. Sedan satte jag mig vid TV:n och filade och målade både mina finger- och tånaglar röda, läckert!

Nu ska jag sova har tyvärr fortfarande ont i magen sedan glassen men det är smällar man får ta. Det är en ny dag i morgon. 

God natt!

/ Sophie ♥    

Ben & Jerry´s

Idag har jag käkat nästan en hel Ben & Jerry´s. Gissa om jag har haft ont i magen idag, hah (; Men gött var det! Vet dock inte om jag tycker att det är så speciellt som alla verkar tycka. Jag vet helt klart godare och mycket billigare glass.

/ Sophie ♥

Frukost

Idag bestod min frukost av en skål med Verum hälsofil, färska blåbär och krossade linfrön och en kopp med Kamomill teá. Börjar nästan tycka om att äta frukost nu. Jag har faktiskt rannsakat mig själv och har kommit till insikt att jag måste sluta stressa på morgonen och SLUTA snooza. Jag måste börja äta frukost i lugn och ro och inte sleva in en filtallrik på ynka 2 minuter. Det funkar inte längre och man kan verkligen säga att min mage har satt sig på tvären beträffande mitt beteende. Jag vet själv att det har varit många tankar som har cirkulerat på sistone och en inre stress som har gjort att min mage har sagt ifrån. Så skärpning nu! Får ta en dag i taget.



/ Sophie ♥

Välgörenhetsgalan

Innan Välgörenhetsgalan for som sagt hela familjen och åt på en Kinesisk restaurang. Jag valde Pekingsoppa till förrätt, guuud så stark den var och jag blev mätt trots att jag knappt åt hälften. Till huvudrätt blev det inge mindre än fyra små rätter, haha ALLTID, får alltid sådan beslutsångest och när dom hela tiden frågar om man har bestämt sig så fick det bli fyra små rätter i ren stress. Standard liksom. Men jag orkade inte speciellt mycket utan jag gav en hel del till både min bror och J (; 

Efter middagen for vi till Pappas grav och skottade, shit det var hur mycket snö som helst, så vi skottade fram hans fina sten och lyktor och så tände vi ljus i dem :) Blev så fint så! Sedan for vi in till stan igen för att gå på Galan. Helt välorganiserat och det var riktigt bra band som spelade, detta borde arrangeras ofta, det kanske det gör men jag får då aldrig veta något. Det var helt klart pengarna. Det kom kring 150 personer eller kanske mer...

Här var banden som uppträdde:


Arvid & Erland, två jätte duktiga och söta bröder, endast 15 respektive 14 år gamla.


Sedan var det 70-talsrockarna The Hootchies, vilket drag och vilken fräsig musiker

Paus - köpte fika och pratade med P:s familj och släkt, fick b.la. veta att P:s stora syster F hade mått illa idag och att det kanske är på g snart, det är beräknad födsel idag, spännande! Undra vad det blir denna gång (; Har inte hört något mer...


Efter pausen spelade Pink Horses, dom var också duktiga, dock så hörde man inte så bra vad sångerskan och sångaren sjöng eftersom instrumenten lät ganska högt, men dom var jätte duktiga


Tillslut kom Luleåproggbandet Rekyl, har aldrig hört dom förut  men det hade min mor och J så det blev lite nostalgi för dom (; Men dom var riktigt bra, sjöng på svenska och så hörde man texterna. En av sångarnas dotter som var med i Pink Horses kom ut på scen och sjöng en låt med sin pappa. 

Efter välgörenhetsgalan for vi förbi Konsum och köpte en back med cocacola och en Ben & Jerry´s till mig men jag har inte ätit så nyttigt idag så jag mår illa nu igen, satan! Så det blir inge mer onyttigt för idag! Nu ska jag ringa min Älskling och sedan gå och sova. 

God natt!

/ Sophie ♥



Fredagskvällen

Igår kväll så blev min mage bättre. Jag plugga lite och en rad av min 300g chokladkaka slank ner (; Till middag blev det en god potatisgratäng och lövbiff, grekisk sallad, vitlöks och persiljesmör samt vitlöksbröd:



Sedan hade jag gjort efterrätten, som bestod av grädde, drottningssylt, digestivekex, vanlijsocker och toppat med färska blåbär:


Allt var mycket gott, blev dock hur mätt som helst. Inte kanske det bästa för magen men gott var det (; Resten av kvällen bestod av Let´s Dance och Hjälp efter det var jag såå himla trött så jag stupade i säng. 

/ Sophie ♥

Familjehelg

Jag har glömt att berätta att min Älskling for till Riksgränsen igår det är därför vi inte är med varandra denna helg. Han kommer hem först på söndag. I morgon ska jag och min familj fara och äta middag ut, hoppas hoppas att allt är bra med min mage i morgon. Vill äta en massa god mat = inte så nyttig! Efter middagen ska vi på Välgörenhetsgalan som P:s lillasyster M och två klasskamrater har arrangerat. Dom var för övrigt med i tidningen idag (; Ska bli spännande att se hur hela tillställningen kommer att se ut. Ska även bli kul att se hur mycket folk det kommer så dom kan skänka mycket pengar till skolor i Sydafrika.  

/ Sophie ♥

Pryd kvinna

Jag brukar i normala fall vara en väldigt pryd kvinna och jag tycker att det där med bajs och magproblem hör till privatsak, för min egen del, om andra vill snacka skit så är det upp till dom (; Men nu när jag har fått problem med min mage som jag ALDRIG brukar ha så måste man helt plötsligt börja snacka om detta. Helt plötsligt börjar man uppskatta en välgående mage, att få göra sina behov utan att allt ska krångla och göra ont. Var glad om allt funkar som det ska!

/ Sophie ♥

Diagnos: Magkatarr

Ja det är lika sexigt som det låter! Har även en kombination av magkatarr och förstoppning, livet kan inte vara bättre (; Fick i alla fall medicin mot magkatarren och en massa tips på vad jag ska äta för att allt ska bli bra. Tänk att jag har gått med dessa smärtor i över en vecka nu. I hopp om att allt ska gå över, men eftersom det inte har gjort det så var det skönt att få veta exakt vad som var/är fel. Har även tagit grav-test som tack och lov visade negativt! 

Angående vad som är bra att äta/dricka när man har magkatarr samt förstoppning är: 
♥ Kamomilltea
♥ Linfrön
♥ Färska blåbär
♥ Päron samt Plommon
♥ Lös havregrynsgröt (dvs. mer vatten är vanligt)
♥ Bananpulver (vet dock inte riktigt vad det är) finns på hälsokostbutiker
♥ Proviva
♥ Mycket vätska
♥ Mörkt bröd
♥ Verum hälsofil
♥ Kokt mat (potatis, ris, fisk...)
♥ Stressa ner!

När jag kom hem från Vårdcentralen kokade jag mig en tallrik med lös havregrynsgröt, (Sophie + havregrynsgröt = brukar inte funka) men det gick faktiskt ner. Jag hade i massor med färska blåbär samt krossade linfrön så det kändes riktigt nyttigt och bra. Har haft världens sötsug idag det är nog mest för att jag inte "får" äta det med mitt magtillstånd. Saken blev dock inte bättre när J kom hem med min favoritchokladkaka, Marabou mjölkchoklad/hasselnöt. 

Efter lunchen kokade jag mig en kopp Kamomillteá och tog två päron. Har även ätit ett grovt bröd, med två ostskivor (mager ost) samt mängder med gurka (; Gött! Slank även ner 1 digestivekex (sorry mage lilla). Har mot all förmodan inte ätit något av chokladkakan (ÄNNU) haha. Tänkte vänta tills senare ikväll och eventuellt äta lite av den om magen mår bättre. 

Mår faktiskt lite bättre nu. Det kändes dumt av mig att jag igår käkade lövbiff och strips samt en chokladmuffins när det endast har förvärrat mitt tillstånd, men det var så himla gott! 

Hoppas du får slippa magproblem och ha en underbar fredag!

/ Sophie ♥



Vaken

Vaknade för ett tag sedan och väntar på att någon från Vårdcentralen skall ringa upp. Sedan blir det frukost och till att läsa. Vill bara få bukt på mina "problem" hah ajja vi får väl se vad dom säger. Föresten det är lite lustigt att jag har fått mer besökare MEN just nu inga kommentarer, skumt, så du får gärna skriva en kommentar (; 

Ha en underbar Fredag :) 

/ Sophie ♥

Grattis M :D

Kom hem för någon timme sedan. Idag fyller M 23 år, Grattis vännen :D Av mig fick hon ett par pärlemoörhängen,  en påse med Earl Grey Cream Teá samt en tesill. Vi satt och gjorde övningsfrågorna till diskrimineringslagen, det var endast 4 frågor med inga a-b-c frågor så det gick bra. Efter dom åt vi lunch på en grill, det blev lövbiff och strips samt en cola för min del och en kycklingmeny med strips för M. Var dock inte den bästa maten att äta när min mage inte är i form ännu, börjar bli måttligt less. Men det var gott som f*n ;P Efter lunchen satte vi igång med semesterlagstiftningen vid 15-tiden bjöd jag M på fika. Blev en stor chokladmuffins var. Inget bra i mat vägen för mig men den var såå god ;) 

När jag kom hem åt jag ingenting, är fortfarande mätt. Nu borde jag läsa lite f-rätt. Vi får se hur det blir. 

/ Sophie ♥

Dags att plugga nu!?

Jag har inte sovit många timmar i natt så jag känner mig helt slut och skulle helt klart kunna gå och lägga mig nu. I går efter att P hade farit tvättade jag bort mitt smink och gjorde mig i ordning för en god natts sömn. Men jag kunde inte somna, gå och lägga mig innan jag hade fått bekräftat från P att dom hade kommit hem så jag väntade på att få ett sms som han sa att han skulle skicka men efter tolv hade jag fortfarande inte fått något så jag ringde. 

Tydligen så hade en buss kört på, inte 1, utan 4 älgar! Så bussen låg över hela vägen så ingen kunde komma förbi. P och hans far fick hjälpa till att lyfta bort älgarna, stackars älgar! P sa att det var som att lyfta en geléklump för alla benen i den stackars älgen hade krossats. Tur att ingen skadades och tur på sätt och viss att det inte var en personbil som krockat in i dessa fyra älgar för då hade det inte varit mycket kvar av den bilen och framförallt inget kvar av dom som skulle ha suttit i den.

Anyway idag har jag som sagt haft föreläsning om Diskriminering i Arbetsrätten och efter den hade jag ett "litet möte" med R angående ansökningar osv. Sedan fick jag rusa till bussen (som vanligt) ständigt åkande av buss. Jag for in till stan och köpte tre biljetter till en välgörenhetsgala till barnen i SydAfrika som P:s lillasyster M och en klasskompis har arrangerat, det är deras projektarbete så det ska bli kul att se. Ska eventuellt sälja fika, är sälja-fika-reserv, så vi får se. Det är jag, mamma och J som ska se och så ska vi fara och äta middag ute innan (; Gött! 

Väl när jag köpte biljetterna stötte jag på H som också är Hudvårdskonsult eller det är hon som "utbildade mig"  så jag blev inbjuden till en lyxig kväll på måndag klockan 18-20 00 i en jätte fin byggnad för att pröva på lite nya produkter och få tips osv.  ;) Det ska bli skoj! Jag känner att det har kommit lite i andra hand, eller det är ju så det ska vara, studierna går ju helt klart i första hand. Men det är alltid kul om det flyter på i jämnvikt!

Sedan for jag hem och när jag kom hem tränade jag på Crossen i 20 min medan jag kokade ris och hade vårrullarna i ugnen så det var perfekt. Hann precis träna klart så var maten klar. Efter middagen har jag duschat, skrivit ut dagens föreläsning och nu ska jag koka mig en kopp teá och sätta mig och läsa lite (; 

/ Sophie ♥ 

   

God morgon

Im up! Sitter nu på skolan och väntar tills att lektionen ska börja 8.15 (; Har diskriminerings föreläsning till halv tre. Får se om jag ska hämta Mammas bil som är på service och lackning pga. att en person körde in i hennes bil förra veckan. Som tur är kom den personen och berättade vad som hade hänt så allt går på hennes försäkring (inte servicen förstås). Ska ringa mor senare idag så jag vet vad som händer. 

Annars så kommer min dag att bestå i att läsa f-rätt (; Gött! Ska även se till att boka ett rum så jag och M kan göra övningsfrågorna i morgon. Måste även be vår lärare att skicka ut övningarna snarast så vi inte sitter i morgon utan övningar ;P 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Kvällen

For som sagt in till stan för ett litet ärende och sedan hem. Väl hemma läste jag lite och sedan var det middag. Efter middagen knopade jag ihop en inköpslista som Mamma ska ha med till IKEA (skrev ut bilder på de sakerna jag ville ha på  ett A4, så hon vet vad som ska inhandlas till mig, hah). 

Sedan kom min Älskling ♥ Love Love Love! Vi kollade på lite TV och smaskade i oss ton med glass kändes det som men P hade inte tackat nej till mer även fast han motvilligt sa, nej tack! hah I know you daaaarling! Hade jag inte sagt stopp hade båda bägarna varit tomma nu (; Ja jag fick faktiskt se säsongspremiären av DH ;P och P låg i mitt knä, min snygging. Hann med en en massa mys mys mys också. 

Men nu har min älskling farit in till stan för att hämta upp sin far som har varit på företagspartaj. Vi kom på att jag hade kunnat följa med och fara och sova hos han men eftersom vi båda ska upp tidigt i morgon och klockan redan nu är för mycket så känns det lite onödigt att komma med, vi ska ju som sagt ändå bara sova. 

Nej i morgon är det en ny dag så nu måste jag sova! 

God natt!

/ Sophie ♥ 





Dagen

Vaknade kring 8-tiden, ringde några samtal, åt frukost och läste lite. Har för ett tag sedan ätit lunch och sett ett avsnitt av SATC det blev inget TV-tittande igår kväll. Nu har jag gjort mig i ordning för att fara in till stan om en timme. Har ett ärende som jag ska göra och sedan blir det att fara hem igen. 

Min älskling ringde för ett tag sedan och informerade om att han kommer förbi en sväng ikväll :D Alltid lika kul! Det är också säsongspremiär av Desperate Housewives ikväll kl. 21 00 ;) En helt underbar dag helt enkelt!



Det var föresten en i min klass (A) som tyckte att jag är lik Eva Longoria (Gabrielle solis) utseendemässigt, vilket jag har hört av många andra förut. Tack! Jag ser det som en trevlig komplimang. 

/ Sophie ♥



Advokaterna säsongsavslutning

Har nyss sett på säsongsavslutningen av advokaterna, lite sorgligt må jag säga. Älskade verkligen stämningen de verkade ha på byrån och Advokat-SM i fotboll hade inte varit helt fel (; Jag är inte riktigt i form för att träna ännu. Känner mig inte helt återställd och jag skulle helt klart kunna somna här och nu. Men jag ska läsa lite till och sedan kanske se ett avsnitt. Det var ju ett tag sedan ;P är dock på sista säsongen, och Carrie är tillsammans med den skumma ryssen. 

Ha det gött!

/ Sophie ♥

Ny dag, nya tag!

Nu är det måndag och jag vaknade kring 9-tiden. Det var skönt, gick upp och åt frukost, lite fil och tog ett stort glas med proviva samt ett stort vattenglas. Vet inte riktigt vilken form magen är i dag. Jag har dock inte spytt, än så länge (; ska snart sätta mig vid TV:n och försöka få i mig lite lunch. 

Det känns lite jobbigt att inte riktigt veta vad det är för fel i min mage, är det magsjuka, magknip, matförgiftning? brukar inte ha problem med magen så det känns lite läskigt. Men det känns mer och mer som att jag kanske ha drabbats av någon matförgiftning eller, har dock inte haft någon diarré. Utan bara ett rejält magknip och spya på det. Mysigt värre! Jag började nästan bli lite orolig att mitt vita teá inte skulle vara bra för mig. Det är ju mitt godaste teá. 

Nä nog om detta. Här kommer en lista på saker jag borde göra idag:

♥ Läst klart allt till diskrimineringsföreläsningen på onsdag - klart!*
♥ Läsa F-rätt, gå igenom allt - har hunnit igenom 1/7 (; 
♥ Träna? - inte idag
♥ Planera in ett "möte" med R - blir nog torsdag
♥ Säsongsavslutning av advokaterna - ;) 

* Läste som sagt de resterande 20 sidorna i en annan bok till diskrimineringsföreläsningen nu på onsdag. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥ 

Söndag

Idag har jag bara legat i soffan HELA dagen. Har inte spytt men jag har knappt ätit någonting. Jag vill verkligen inte spy igen. Det är så himla äckligt. Vet fortfarande inte riktigt om jag har fått magsjuka eller om det var magknip. Men det vore inte helt omöjligt om A har lyckats smitta mig, eftersom han hade magsjuka tidigare i veckan/helgen. 

Nä nu ska jag gå och sova!

God natt!

/ Sophie ♥

Vilken Lördag

Herregud! Efter att ha läst klart boken så började jag få ont i magen, typ som magknip, har dock aldrig haft det magknip (inte vad jag kommer ihåg i alla fall) så jag blev lite chockad över smärtan, kunde knappt andas. Men smärtan avtog lite efter ett tag men jag ringde ändå till M och förvarnade att jag hade ont i magen. Helt perfekt nu när vi äntligen skulle ha en trevligt tjejkväll och sedan utgång. Men jag drog mig själv i kragen, byte om till kvällens outfit och började göra mig i ordning och kring 17-tiden ringde jag till M och sa att det blir utgång. Mådde lite bättre och eftersom jag har haft magsjuka tidigare så kändes det inte som att det var det jag hade eftersom då brukar jag inte ens kunna stå upp och spy som en gris. Men det gjorde jag ju inte. 

P kom efter ett tag och vi åt middag tillsammans allihopa. Mamma hade gjort en jätte god grekisk pyttipanna (fläskfilé, potatis, fetaost m.m.) det var gott, jag vågade dock inte äta så mycket. Kring 19.40 tiden for hemifrån till universitetsområdet, släppte av P först och sedan mig hos M. 

Väl hos M, satte vi oss och pratade om allt möjligt, det kändes ganska bra i magen. Men kring 22-tiden började jag må lite illa (och nej det var inte alkoholen) hade druckit lite mer än en halv breezer/vattenmelon. Efter ett tag ställde jag mig upp och allt började snurra så jag gick mot badrummet, kändes som att jag höll på att spy så jag gick in i badrummet ställer mig framför toastolen och spyr (bläääääää) toastolen blev helt röd, det tog någon sekund innan jag kom på att det var breezern som kom upp. Första gången jag har spytt upp alkohol och det var inte trevligt.  

Fyyyy vad äckligt det är att spy! Tur att jag har en sådan snäll vän som gav mig isvatten och var så hjälpsam. Tack vännen! Efter min spyattack hade jag dock fortfarande ont i magen, konstigt nog. Jag gick dock och satte mig i M:s fåtölj och ringde till min kära mor och berättade vad som hade hänt och att J skulle komma och hämta mig. Ringde även till min fulla pojkvän och berättade att jag skulle fara hem (; 

Ett tag senare kom jag på att jag faktiskt måste gå upp ur fåtöljen och eftersom jag var lite yr förstod jag att jag säkert skulle spy om jag ställde mig upp. Så M fick göra vägen till badrummet fri. Och ja tyvärr hade jag rätt, jag spydde igen och denna gång kom middagen upp, hääärligt! Fyyy vad vidrigt! Förlåt M! Hoppas verkligen att jag inte har smittat henne med min sjuka. 

Efter min andra spyattack ringde J som stod nedanför och väntade. Snälla M hade hjälpt att packa ihop mina grejer och följde med mig ner till bilen. När jag kom hem la jag mig i soffan och där låg jag ett tag, somnade till och med men jag visste att jag skulle spy om jag skulle ställa mig upp och mycket riktigt så gjorde jag det. Ursch! 

Efter min tredje och sista spyattack gick jag och duschade och borstade tänderna. Tog med mig hinken in till sovrummet och gick och la mig. Efter ett tag, hann dock somna så kom P hem. Sen sov jag hela natten. 

Oj vad långt detta inlägg blev...

/ Sophie ♥

RSS 2.0