Imorgon så kanske...

...min älskling kommer till mig :D Jag håller verkligen tummarna. Det är så svårt att koncentrera sig när man hellre vill vara med sin älskling än att plugga då har man liksom tankarna på något helt annat än just plugg. Vilket jag "tyvärr" har. Hoppas dock att han kommer i morgon så jag klarar mig till nästa vecka och kan koncentrera mig på plugget istället ;) 

Men den som väntar på något gott kan inte vänta för länge! 

/ Sophie ♥

Sommarvärme & morsdag!

Vilket kanon väder det har varit idag, 25 °c i skuggan, inte illa! Började dock att blåsa efter lunchen. Jag vaknade strax efter 8 och så gjorde jag frukost till min älskade mor och så fick hon ett paket. Resten av familjen sov (A är dock inte här, han kmr imorgon) så jag och mor åt frukost tillsammans och sedan gick jag ut på altan och pluggade. Gick bra tills det började blåsa. Jag har fått ganska mycket färg idag eller jag har väl fått så mycket färg som jag brukar få efter en dag på stranden i Cypern ;P Dvs. jag brukar bli sjukt mycket brunare. 

Idag har jag även storstädat mitt rum, dammtorkat, dammsugit, byt rent i sängen osv. Har även stoppat mina skor i klorin eftersom dom blev lite missfärgade efter mitt försök att göra dom rena, så förhoppningsvis behåller dom den vita kulören även efter att dom har torkat. 

Lördag: Igår blev det plugg samt Robinson-final där chockande Ellenor vann. Hade det dock på känn även fast jag inte ville tro det. Tycker helt klart att Jarmo var den bästa överlevaren men Ellenors taktik tog hem segern! Till Robinson åt vi jordgubbar och glass såå himla gött!

/ Sophie ♥



Fredagen

Igår hann jag klart med den 8:e föreläsningen och vad tror du inte händer när jag ska skriva ut, ja såklart tar bläcket i skrivaren slut, great! Så då blev det en till sak att skriva upp på shoppinglistan. Min vän M skrev tentan i Handelsrätt igår så efter att hon hade skrivit klart träffades vi inne i stan. 

Jag hade som sagt med mig en lista på saker jag skulle köpa men jag kom endast hem med två bläckpatroner, hah! Men det kanske var lika bra. Ska egentligen inte shoppa så mycket innan jag far till Thailand, nog för att det är ett tag kvar men men. Efter shoppingturen satte vi oss på ett (dyrt!) kaffe för att äta middag det blev en ceasarsallad för oss båda ;) och det var riktigt gott!

Efter middagen for vi förbi kvantum för att köpa jordgubbar och gammeldags gräddglass, mmmm! Så himla gott! 
Vi for hem till M och pratade i timmar, tiden bara sprang iväg. M fick även pröva lite MK produkter ;) 
På kvällen såg vi filmen MILK:


Det var en mycket bra film och mycket sevärd. Det är inte en dag försent att förstå att vi alla tillhör samma ras, människorasen oavsett vår sexualitet och därför ska vi alla människor ha lika rättigheter. Sedan är det viktigt att komma ihåg att sexualitet och sexbeteende är två helt skilda saker, dvs. ingen lag skyddar sexbeteenden som exempelvis pedofili. Alla har rätt till kärlek oavsett sexualitet...

Till filmen åt vi såklart jordgubbar och glass, mm mm mm! 



God morgon!

/ Sophie ♥

Läggdags!

Har endast 5 frågor kvar på den 8:e föreläsningen och min plan var att hinna klart alla idag, MEN, jag somnar seriöst här och nu....orkar inte hålla mina stor blå öppna längre. Imorgon blir det en spännande dag! Ska umgås med min vän M, mer om det kommer i morgon. Är föresten glad över att stormen som var i natt och under dagen har lagt sig. Tillochmed vår Hammock på altan hade blåst ner på gräsmattan, skit! (den är av trä) Men den klarade sig som tur är. 

God natt!

 / Sophie ♥

62 days to Paradise!

Toklängtar!

/ Sophie ♥

Dumma käke

Under de senaste morgnarna är min käke helt låst när jag vaknar, dvs. jag kan inte gapa ordentligt och det var först idag som det var extra jobbigt eftersom jag skulle tidigt till skolan. Som alltid på morgonen sover jag in i sista minut och får stressa med allt och att försöka få i sig verum hälsofil med halvkäft var inte det lättaste. Jag kom precis några minuter innan lektionen skulle börja och det var jag och M som skulle redovisa först om vårt PM - Föräldraledighet!

Min käke "lossnade" först efter halva lektionen, då knackade den till som tusan och jag kunde gapa normalt, hah shit vad tragiskt! Efter lektionen fick jag träffa min ÄLSKLING ♥ Det blev en hel del pussar det var trots allt mer än en vecka sedan vi var med varandra. 

Annars har jag pluggat idag, ringt lite samtal och sålt hudvårdskrämer ;) Längtar så tills jag ska börja starta upp my business ordentligt!

Nä nu ska jag läsa klart det sista till föreläsning 7, har endast kvar två stycken efter denna.

Må gott!

/ Sophie ♥

Plugg plugg plugg...or not

Har faktiskt pluggat idag men inte så mkt som jag hade velat. Har inte riktigt någon motivation. VILL HA SOMMAR NU!!! Vill göra en massa annat har en massa inspiration i huvudet, det här kommer att bli en UNDERBAR sommar :D

Ska äta lite Tapenade, vad annars liksom, haha! Ska även försöka läsa lite till den 7:e föreläsningen. I morgon har jag en redovisning i arbetsrätten så jag måste gå och lägga mig ganska tidigt.

/ Sophie ♥  

Jäktig dag!

Vaknade kring 9-tiden, åt frulle och plugga lite innan det var dags för lunch och Top chef ;P Annars har jag fixat en hel del i MK under dagen, ringt och fått en massa samtal (trevligt!) men det blev lite stressigt eftersom jag skulle hämta upp en vän för att fara in på MK-möte där jag höll i en hudvårdskurs, det är alltid lika givande att vara på dessa möten och de har blivit alldeles för få för min del. Men jag MÅSTE prioritera skolan och nu är det ju endast två veckor kvar sedan blir det sommarjobb ute i naturen samt MK på heltid, dvs. två helttidsjobb ;P Men båda jobben känns inte som jobb eftersom jag har det så himla trevligt. 

Efter mötet har jag skrivit klart frågorna på det Diagnostiska provet i EU-rätten, skönt! Så nu ska jag lyssna på en Internetföreläsning... eller blir det sängen, hmm! Vi får se, jag kanske somnar här vid datorn!

God natt!

/ Sophie ♥

Öppet hus?

Idag har pluggandet inte riktigt gått på räls. Utan istället har jag städat "mitt" badrum dvs. rensat i skåpet och korgarna. Jag har slängt (källsorterat) en plastpåse med gammalt smink och andra hudvårdsprodukter, hårspej osv. jag använder som sagt endast MARY KAY nu! Älskar deras produkter, kanske ska förtydliga att jag jobbar som hudvårdskonsult för just Mary Kay ;) 

Jag har även rengjort min foundation borste och mina "vita" sneakers som inte var så vita men nu har de förhoppningsvis blivit lite vitare. Har som sagt sysselsatt mig själv med annat bara för att slippa plugga haha. Jag har bestämt mig nu att inte jobba något innan min tenta den 9 juni. Det kan vara bra att få gjort lite annat fix hemma istället för att jobba 9 h och inte hinna med något plugg alls. 

Föresten vårt hus har nu blivit ett öppet hus för alla grannbarnen ;P De springer ut och in, pojkar som flickor, ganska sött ändå! Det känns så bra att A har fått en massa vänner så han slipper vara med oss "gamlingar" haha!

/ Sophie ♥

"Svettigt värre"

Idag har jag pluggat EU-rätt nästan hela dagen. Är på 5:e föreläsningen nu av 7 hittills så det är ganska bra. Hade varit bra om jag i morgon och ikväll skulle hinna göra den 6:e föreläsningen samt det 2:a diagnostiska provet. För en stund sedan spelade jag fotboll med A och han var så himla duktig och hur snabb som helst. Bara han kunde visa det på fotbollsträningarna också. Jag ska lugnt träna med honom i sommar ;) Han ska bli bäst!

Nu ska jag fortsätta med EU-rätten så jag hinner klart i alla fall 5:e föreläsningen innan Robinson ;) 

Ha en härlig lördagskväll!

/ Sophie ♥

Vaccin - check

Tidigare idag har har varit och tagit vaccin mot Hepatit A. Min läkare sa att jag inte behövde mot Hepatit B så vi skippade det. Får hoppas jag inte kommer i kontakt med blod eller nålar för det där med sexuellt umgänge med någon annan är liksom totalt uteslutet. Det var lite kul igår när E (grannpojken) lekte med A och såg att jag låg och solade. Då sa han: "Varför ligger du naken?" (jag hade såklart bikini på mig) och så pekade han på min mor som hängde upp tvätt och frågade om det var mina kläder som hängde där. Haha ja det är rart med barn (ibland) ;p

/ Sophie ♥





Slow start

Det har varit en seg start denna morgon. Vaknade för en timme sedan och jag sitter nu och äter frukost. Jag hade ingen lust att äta min dagliga frulle, dvs. verum hälsofil, linfrön samt blåbär. Utan idag kör jag på lyx, dvs. mitt härliga gröna Japanise queen teá, rostade mackor med skagenröra ;) Gött värre!

Efter frullen blir det att sätta igång med EU-rätten igen, härligt härligt!

Ha en UNDERBAR fredag!

/ Sophie ♥

Jaga småbarn & plugg = ingen bra kombination!

Igår skrev jag ingenting här på bloggen men min onsdag bestod av jobb (på mitt sommarjobb) samt plugg när jag kom hem. Som vanligt med andra ord ;) Men man är såå himla trött när man kommer hem från jobbet. 

Idag har jag gått igenom föreläsning tre till Europarätten, jag har även försökt lyssna på föreläsningarna på Internet men det är inte så lätt när A (som är 6 år) och E (vår granne som är 4 år) leker bredvid. Ett tag försvann dom och då var det bara att ta på sig skorna och leta, haha. Rackars ungarna! Dom hade tagit bobbycarsarna nedför backen till skolan och att försöka få upp dom till huset igen var ingen barnlek ;P Vi vill ta den här vägen dvs. världens omväg. Men tillslut var dom på gården igen. 

Min mamma sa att hon var: för gammal för det här, dvs. jaga småbarn då sa jag: ja jag med (skämtåsido) haha. Inatt drömde jag att jag och P skulle ha barn (igen) jag  fattar inte varför jag har dess (mar)drömmar. Men det kanske beror på att jag och mina jobbkollegor igår snackade om hur vi inte skulle kunna tänka oss att skaffa barn nu. Innan vi har fast jobb osv.

Nä nu ska jag försöka plugga lite innan middagen!

Ha en underbar Kristi Himmelfärds dag!  

/ Sophie ♥

Sova sängen

Har nyss sett på DH och ska fixa mig inför sängen. Jag har jobbat idag och är helt slut det tar mycket på krafterna att jobba ute en hel dag, men såå underbart! Ska jobba i morgon också så jag måste gå och lägga mig snart. Härligt att vara ledig på torsdag, det behövs eftersom jag måste plugga till EU-rätten, jag har hunnit plugga lite grann efter att jag kom hem. 

Sov gott!

/ Sophie ♥

Kokt kräfta

Det var ganska motigt att stiga upp tidigt i morse men det gick bra. Började jobba kl. 7.00 och det tar ca 20-25 min att köra dit. Var även svårt att lämna en varm älskling i sängen men snart är han där igen ;) Det var kul att vara tillbaka på jobbet och tjäna lite penningar samt att träffa M.N igen och så var det en "ny" tjej idag L. Jätte trevlig! Vi kommer att ha en härlig sommar. Det var faktiskt lite kul att L efter halv dagen frågade om jag hade spelat fotboll med AIK (vilket jag har) så jag sa:
- Ja det är jag! Hah lite kul att hon kände igen mig. Jag kom ihåg att jag och M.N kände igen varandra på en gång eftersom vi har varit fotbollsrivaler ;P Åhhh saknar fotboll jag hade fan kunnat bli känd, haha! 

Jag jobbar som sagt utomhus på mitt sommarjobb och hur underbart är inte det en dag som denna. Men jag hade ingen solskyddsfaktor med mig så mina axlar är såå röda, shit! Blir inte ens såhär röd utomlands. Hoppas det röda hinner gå ner till i morgon. Det blir nog t-shirt imorgon! 

Idag lämnade även jag och M in vårt PM, skönt och så har jag gått igenom redovisningen som jag och M ska ha nästa onsdag. Nä nu ska jag göra mig klar för sängen börjar som sagt tidigt imorgon. 

/ Sophie ♥ 

Jag lever

Oj såhär länge har det nog aldrig gått från det att jag bloggade sist. Men jag har helt enkelt inte hunnit. Har liksom ett liv utanför bloggen ;P Här kommer dock en snabb update under de senaste dagarna. I Torsdagskväll kom som sagt min älskling till mig, vilken lycka! ♥ Hur kan man älska en annan människa så mkt?! Vi super myste på kvällen och kom i säng sent så jag orkade inte gå upp med min älskling på morgonen utan jag tog en sovmorgon till kl. 9.30 Sedan fick jag stressa med att fixa allt jag skulle ha med mig till skolan osv. Men jag hann med 11 bussen till universitetet ;)  På universitetet träffade jag M och vi gick igenom vårt PM. 

Kring 15-tiden for jag och min älskling in till stan för att fixa en present till P:s klasskompis S som hade fyllt 22 år. Efter allt fix for jag och P till en grekisk restaurang (jag känner ägaren) och åt en UNDERBAR grekisk buffé, såå himla gott! Vi tänkte att vi skulle passa på att äta äkta grekiskt eftersom vi inte ska till Cypern i sommar. 

Efter middagen som vi blev proppmätta ifrån så gick vi på bio och såg Änglar & demoner. 


Den var riktigt bra och det var extra kul med tanke på att P nyss hade varit i Rom och vi löste en hel del gåtor innan karaktärerna i filmen hann gör det ;P Efter bion köpte vi glass (Magnum, mandel) och njöt av solnedgången och det blev väldigt emotionellt.

Lördag: Vaknade upp med min älskling! Försökte plugga lite grann, lyssnade på en föreläsning genom Internet till min distanskurs. Sedan for jag och M (P:s lillasyster) och P:s pappa L och kollade på P:s fotbollsmatch. Det var hur härligt väder som helst. Resultatet blev 2-2 och min älskling är en sådan duktig mittback. 

Efter middagen körde M in oss till universitetsområdet. Eftersom P:s klasskompis S hade fyllt 22 år och så reser han till Australien om någon vecka för att studera i ett halvår. Så vi hade ett Hej-då partay för honom. Det var trevligt! Jag och P for dock hem strax efter 00. eftersom vi inte kände för att dra ut till kårpuben. 

Söndag:  Försökte plugga lite och det gick väl hyfsat, sedan krattade jag lite på P:s gård och blev sedan klippt av P:s mamma I. Det blev ganska mycket kortare jag som vill ha läängre hår men så går det om man väntar 9 månader då måste man ta lite extra ;P 

Senare under dagen for vi till P:s mormor och morfar eftersom P:s mormor hade fyllt år så vi åt middag där. Alltid en massa lax och grejer till förrätt såå gött! På kvällen for jag och P till mig. Vi såg Robinson som mor hade spelat in och åt gokräm med glass. Myspys! Gick och la oss ganska sent trots att jag skulle upp tidigt för att jobba. 

/ Sophie 


  



Sommarfesten

Hej! Idag har jag som sagt skrivit min tenta i arbetsrätt. Vet verkligen inte alls hur det gick mycket beror på hur vår lärare rättar dvs. vad han ger poäng för, eftersom man skulle göra egna argument på visa frågor vilket innebär att det egentligen inte finns något svar på vad som är rätt osv. Skulle det nu ha gått skitdåligt dvs. en omtenta så är jag ändå inte hemma när den är (är i Thailand då, såååå underbart!). 

Men men kommer som sagt inte att skriva här hur det gick, vilket jag inte gjorde sist heller trots att nu i efterhand kan säga att jag klarade alla tre tentor jag gjorde i januari. Läste som sagt 150 % studietakt. Gruvar mig inför att göra det nu i höst också. Tänkte läsa processrätt 15 poäng samt 30 poäng ekonomi. Känner nu att jag vill ha SOMMAR, so badly! Men det är inte så länge kvar nu. 

Jag funderar på att jobba nu på måndag på mitt årliga sommarjobb ;P M.N ska nämligen börja jobba nu på måndag och henne har jag jobbat med i två somrar så det ska bli såå skoj att träffa henne igen och ja Lasse också ;) Man behöver ju alltid pengar så varför inte avsätta lite tid för att jobba och så vet jag att Lasse och M.N behöver en massa hjälp med att få ut alla blommor tills midsommar så jag hjälper gärna till med det mot betalning såklart ;P

Måste dock börja sätta igång med Europarätten snart eftersom jag har missat en massor i och med arbetsrätten men det ska nog gå bra. 

Idag var/är det sommarfest som Juridiska föreningen har ordnat för alla oss jurister med sällskap. Det var grillning och brännboll jag och M gick dock till grillen och köpte en kycklingrulle, farligt gott! Vi orkade inte ta med oss att grilla plus att vi var jätte hungriga så vi orkade inte vänta till 18. 

Jag började dock frysa massor eftersom det var blöt i gräset och då var det kört blev jätte kall om fötterna och så blåste det massor och jag som har så känsliga öron det var inte den bästa kombinationen. Ikväll kommer min älskling till mig :D Längtar ska hoppa i duschen nu så jag kan känna mina tår igen ;P 

Ha en underbar kväll!

/ Sophie ♥

 

Semifinalen

Det var nog falskt alarm igår, så det var nog endast slöheten som slog ner över mig igår ;) Så min kom min kära vän F. Vi såg semifinalen i Ryssland. Härligt att Malene med La Voix gick vidare och som tur var gick Island vidare tillslut med Yohanna, Is it true? Vilken härlig låt och tjej!


Igår bokade jag även biljetter till änglar&demoner som jag och älsklingen ska se nu på fredag. Vi tänkte fara ut och äta innan. Mys mys! Längtar sååå, men jag har en tenta kvar att göra innan ;P 

Har tentan i arbetsrätten i morgon och jag är galet trött. Har tidigare haft svårt att sova innan tentor, vilket är jätte jobbigt. Fick knappt sova tre timmar till en tenta och tror du jag var knäckt. Visst jag klarade tentan i alla fall men jag vaknade i princip till under sista timman då jag förstod att jag faktiskt satt och skrev tenta, haha! 

Ska nog sätta mig och se ett avsnitt av SATC och sedan gå och sova...

God natt!

/ Sophie ♥

Bottoms up!

Bläää! Sitter nu och häver i mig min äckliga förkylningsdrink som består av pressade vitlök, hounung (eller "honing" som jag trodde det hette förut, men det är något jag har fått av min vän Nalle Puh ;) ljummet vatten, och i normala fall ingefära men vi hade ingen hemma. Anledningen till att jag och P inte har umgåtts i helgen var för att han blev förkyld efter Romresan, så vi tyckte att det var lika bra att inte vara med varandra så han inte skulle smitta ner mig eftersom jag har tenta nu på torsdag. Men då har min lillebror istället blivit tokförkyld så antingen har han smittat mig eller så har jag fått en dos av slöhet över mig. Vet faktiskt inte vilket. Men det lutar sig tyvärr åt förkylningshållet. Är alldeles tung i huvudet. Känns lite jobbigt såhär två dagar innan min tenta men det ska nog gå bra. Positiva tankar!




/ Sophie ♥

Lyckorus!

Nu ska jag koka mig en kopp örtteá och måla på ett topplack på mina nymålade tånaglar! Ska även äta lite tapenade, vad annars liksom, haha (beroende). Ska även se ett avsnitt av SATC för att avrunda denna härliga dag. Är så lycklig :D Känns konstigt eftersom jag annars brukar vara så stressade dagarna innan jag har tenta men inte denna gång. Visst jag har mycket i mitt liv som jag är oerhört lycklig över att jag har. Men idag är jag inte endast lycklig på grund av ALLT jag har, utan jag är lycklig enda in i själen. Känner mig som ett stort lyckomoln! Börjar fundera på om jag har lyckats få i mig några konstiga svampar på sistone. Men nej så är inte fallet. 

Keep the happy spirit up & sleep tight!

/ Sophie ♥

Sol & Pilates

Det har varit soligt till och från idag så jag har solat ett tag. Passade på att plugga lite ute också ;) Tidigare idag har jag även pratat med M på Skype, vi gick igenom lite "slut"frågor som vi har nu såhär innan tentan så det kändes bra. Har även kört 30-min Pilatespass, skönt som tusan! Tror dock att det var ganska dumt av mig att sola i bikini eftersom det blåste lite och jag har uberkänsliga öron så jag fick lite ont i huvudet och pytte lite ont i halsen, men träningen gick bra i alla fall. 

Nu ska jag gå igenom lite arbetsrätt sedan blir det att slappa framför TV, vilket jag i och för sig har gjort nu i 1 1/2 h ;P 

Peace out!

/ Sophie ♥ 

Monday

God dag! Hade tänkt gå upp innan 8 men det blir inte alltid som man har tänkt sig utan jag vaknade just innan 9 ;P Kollade igenom morgontidningen och såg att det idag den 11 maj är Euromelanoma Day, vilket är en europeisk satsning för att förebygga och tidigt upptäcka hudcancer. Bara ordet cancer får mig att rysa. Men jag har länge tänkt gå och kolla upp mina fördelsemärken, inte för att jag egentligen har något utstickande, men man vet ju aldrig. Så idag tog jag fingrarna ur r*ven och ringde till en jätte bra hudklinik i stan. Det kostar 150 kr för en undersökning (helt klart värt det!). Visst det kostar säkert en slant att ta bort en prick om det skulle behövas. . Tar hellre det säkra före det osäkra.

Ska ta och boka en tid till nästa vecka hade jag tänkt (hej uppskjutaren) men jag har som sagt tenta nu på torsdag. Ska även ta och ringa till P:s mor för att höra om hon skulle kunna klippa mig nu på fredag (hon är frisör) behöver VERKLIGEN klippa mig det var OMG 8 månader sedan sist, haha herregud! 

Happy Monday!

/ Sophie ♥



Kalas & plugg

Lyckades ta mig upp hyfsat tidigt idag, har pluggat flitigt och varit på kalas. Min kusin M fyllde 14 år så vi var hos kussarna i några timmar. När vi kom hem pluggade jag lite innan vi gjorde grillat till middag ;) Gött! Tänkte egentligen grilla igår men det regnade så vi åt tacos istället. 



Nyss har jag målat mina naglar och ser för första gången på Gossip girl ;P 

Ha en bra söndagskväll!

/ Sophie ♥

Stockholmresan bokad!

Nu har jag bokat stockholmsresan, ska som sagt vara i Stockholm under midsommar eftersom P ska jobba där ;) Längtar galet mycket efter sommar nu!!! Men först ska jag göra två tentor. Måste sätta mig och läsa lite arbetsrätt nu. Ikväll är det Robinson och fortsättningen på den serie som jag och mor såg förra lördagen. Måste ju se fortsättningen ;P 

Ha en UNDERBAR lördag!

/ Sophie ♥

Vilken (mar)dröm!

Igår på Juridikjouren blev det en hel del barnsnack, många i min klass har barn och vissa har småbarn. Så inatt drömde jag att jag och P skulle få barn och så födde jag en pojke, en söt liten pojke och någon vecka senare skulle vi ha barn igen, alltså jag skulle föda vårt andra barn bara någon vecka efter första barnet, haha ;P Det andra barnet vi fick var också en pojke och jag blev sååå besviken. Jag blev chockad över att jag blev SÅ besviken! Trodde aldrig jag skulle känna någon sådan känsla bara för att vi skulle få barn av samma kön efter varann men i drömmen kände jag verkligen det. 

Visst alla (de flesta) vill väl ha en av varje, men såklart är det ju inget man kan på något sätt styra över och nej jag skulle inte bli besviken om jag fick två pojkar skulle dock verkligen vilja ha en av varje kön. Man vill ju som se hur jag och P skulle se ut i både pojk och flickform hahah ;P 

Men det är många år kvar...

/ Sophie ♥

Skype & kladdkaka

Idag började jag morgonen med frukost (såklart!) och sedan ringde jag upp M på Skype och så gick vi igenom gamla tentor till arbetsrätten, vi höll på i tre timmar och sedan åt vi lunch (enskilt) jag såg såklart på Top Chef och idag var det final där Hung vann (ja jag vet att det är repris ;p). Efter lunchen vek (vikte...?) jag en enorm klädhög för att göra min mor glad och det blev hon ;)    

Judge and Padma


Top Chef vinnaren Hung!

Kl. 15.00 pratade jag och M igen på Skype och sedan var det middag. Efter middagen har jag nu bakat en kladdkaka och A ville hjälpa till så han fick smöra och bröa formen och så stod han för disken (=slickade rent visparna, slickepotten och skålen). A sa att han ville hjälpa mig och baka, varje gång! men jag tror han menar slicka skålarna haha.  



Det är inte bara jag som gillar kladdkaka, det gör även Padma ;)

/ Sophie ♥

SATC

Nu ska jag koka mig en kopp örteá, sitter i soffan i mitt underbara JUicyC-set och i mina underbara tofflor som jag fick av P i julklapp, de är så sköna att ta på efter en låång dag ( = mkt att göra!), har tänt ljus och nu ska jag se ett avsnitt av Sex & the City ;) Skönt avslut på denna torsdag!



God natt!

/ Sophie ♥ 

Vilken dag!

Har idag gått igenom alla gamla tentor, det känns ganska bra har dock några frågor som jag och M ska försöka lösa imorgon i Skype ;) Efter genomgången började jag göra i ordning ugnspannkakan och skulle samtidigt köra 30-min Pilatespass, men pannkakan blev inte klar trots att den hade varit inne i 30 min och så började den bli väldigt brun ovanpå så jag vågade inte träna medan den var i ugnen så jag fick skynda mig att äta och sedan fortsätta mitt träningspass. Snabbduscha, sminka mig och racerfart in till stan hah okej jag höll faktiskt laglig hastighet. Kom någon minut sent till jouren eftersom det tjorvade sig med koden osv. 

Idag hade vi ett informationsmöte på juridikjouren och på något konstigt sätt tänkte jag att vi inte skulle ha någon jour dvs. svara på telefon och mail men när jag kommer innanför dörren kommer A och säger att vi har fått ett samtal. Så ja vi hade alltså jour idag. Hade inte med mig någon lagbok eller ngt fast vi har ju i och för sig en oklottrad lagbok på jouren så det gick ju bra ;) 

Vi blev även bjudna på smörgåstårta, gött värre! Eftersom jag inte "visste" att vi hade jour så var jag inte mentalt redo, ja man måste vara mentalt redo på att man kan få riktigt jobbiga frågor med människor i svåra situationer så jag var helt slut när jag kom hem. Vi hade även fått mail så vi jobbade över 30 min så jag kom inte hem förrän ca. 21.30. 

När jag kom hem började jag städa mitt rum, dammtorka och dammsög, byte sängkläder osv. Hade egentligen inte tänkt städa mitt rum förrän efter min tenta som är om en vecka (eller som jag har gjort om 1 vecka) men jag klarar inte av att ha ett dammigt rum så jag städade nu innan i alla fall ;P 

Har fixat mig för sängen och väntar på att P ska ringa. 

/ Sophie ♥ 

Aspen

Sitter och ser på Top Chef ;) Älskar det programmet ser det varje dag då jag är hemma samtidigt som jag äter lunch. Får en sån matglädje och det känns underbart man får en massa matidéer, me like! Just nu befinner sig de fyra kvarstående deltagarna i Aspen i Colorado, jag vill dit! Hur vackert som helst, hade gärna vandrat och fiskat där. Ja det vore ju inte helt fel att åka skidor heller ;P 



Ha en underbar torsdag! 

/ Sophie  ♥

Ett glas rött

Jag for som sagt in till flygplatsen och hämta upp min älskling igår kväll ;) Så jag har längtat och gud vad brun han hade blivit, fast han har i och för sig lätt för att bli brun. Jag fick en rödvinsflaska av P från Rom! Vad göölligt, den måste vi korka upp någon dag så vi får användning av våra chateau vinglas. Vi har ju några stycken ;P 

Det var mysigt att få sova tillsammans igen efter en veckan ifrån varandra. Plöjde även igen bilderna från Rom han hade tagit 700 bilder hah herregud. Vi vaknade upp ganska tidigt trots att vi hade gått och lagt oss jätte sent. Jag hann gå igenom en gammal tenta innan vi for in till universitetet och från universitetet tog jag bussen hem till mig. 

Det var jätte kallt ute idag och regnade så jag har varit genomfrusen hela dagen trots att jag tog en varm dusch när jag kom hem. När jag kom hem ringde jag till min chef på sommarjobbet för att säga när jag kan komma och jobba, men han sa att jag får välja själv när jag kan komma i och med att jag har tenta så sent som den 9:e juni. När jag ringde till B så frågade jag även om han hade något jobb till P:s lillasyster M, vilket han nu förhoppningsvis har ;) Det ser ljust ut hon ska till hans kontor i morgon men hon skulle höra av sig efter mötet så, jag håller tummarna!

Jag har gått igenom gamla tentor idag känns ändå ganska bra, gäller bara att komma ihåg ALLA moment. Man har så mycket i hjärnan så det ska bli skönt att sitta och göra tentan där det endast finns några uppgifter så man kan fokusera på dom fullt ut och inte tänka på allt annat.

Har nyss sett Fråga Olle ;P Ska fortsätta se lite TV, är jätte trött borde egentligen gå och sova. 

God natt!

/ Sophie ♥ 

Packat & klart

Nu ska jag fara och hämta min älskling ;D Såå underbart att han äntligen är hemma snart! Har nyss sett på Desperate housewives. 



Ha en underbar fortsatt kväll!

/ Sophie ♥

Good morning

Vaknade upp på strålande humör och det beror på att min älskling kommer hem från Rom idag :D Jag ska hämta upp honom från flygplatsen i kväll och sen ska vi fara till honom. Planet landar 22.30 så jag hinner se Desperat innan jag far ;P Kul att få se alla fina bilder han har tagit och helt underbart att få vara i hans armar. Min kärlek till P växer för varje dag jag är överlycklig att få ha honom i mitt liv. Det pirrar i magen bara jag tänker på det. Tänk vad mycket vi har gått igenom och vad mycket vi kommer att gå igenom. P du är såå himla underbar!!! ♥

Nä nu måste jag sväva ner från de rosa molnen och få något gjort, tiden går ju fortare när man har roligt så jag borde börja med de gamla tentorna ;P 

Ha en underbar Tisdag!

/ Sophie ♥

En paus - VARNING FÖR HAJ!

Tog nu en paus från pluggandet, håller på med sista rättsområdet, Lag om anställningskydd (om det nu säger dig något). Igår började jag få kalla fötter inför dykningen i sommar. Jag och P ska som sagt ta dykcertifikat, (Open water advanced 30 meter). Jag är LIVRÄDD för hajar jag är tillochmed rädd att se hajar på bild! Så därför bestämde jag mig för att läsa på lite om det här med att stötta på haj när man dyker speciellt då i Thailand. Tydligen så finns det ej vithaj, puh eftersom det är för varmt vatten. Men tydligen är det väldigt ovanligt att någon dykare blir attackerad av hajar om nu inte man provocerar fram det. De flesta hajar i Thailand är helt ofarliga och det känns ju skönt ;)

Trodde aldrig jag skulle lägga upp en bild på en haj i MIN blogg men här kommer det en bild på en härlig firre en tigerhaj:



Nämen den har ju en liten "bebis" så sött, den såg inte så farlig ut. Måste börja lära mig de olika hajsorterna så man inte dör av chock i "onödan" haha!

/ Sophie

God kväll

Gick upp kring 8 trots att jag somnade nästan kl 01.00 men jag var pigg, börjar nästan tro att jag endast behöver 7 h sömn och inte 8 timmar. Ska testa i sommar vad jag mår bäst av ;) Jag har gått igenom nästan alla rättsområden idag endast två kvar. Ska gå igenom dessa och sedan göra gamla tentor. Innan middagen körde jag ett Pilatesaerobicpass, såå jäkla skönt! 




Önskar dig en god kväll!

/ Sophie ♥   

Dreamy

Längtar sjukt mycket till sommaren nu. Jag och Fez måste definitivt boka resan till Oslo snarast! Idag har jag gått igenom arbetsrätten ett varv, ska göra gamla tentor i morgon. Har även kört ett mag- & rygg pass, helt underbart! Måste ju fortsätta med träningen om jag ska lyckas få de där sista jäkla magrutorna ;P Nu ska jag gå och se ett avsnitt av SATC, dricka mitt örtteá och ta lite tapenade vad annars liksom, haha. 

God natt!

/ Sophie ♥ 

Bilder från Valborg

När jag loggade in på Facebook för ett tag sedan hade G lagt upp bilder från Valborg så här kommer två av dem ;) 

G, Jag och Fez (Vem är brunast tro?!) ;P


Soff & Fez och E i bakgrunden...Jag är just påväg att öppna min Cube

/ Sophie ♥

After tonight

Justin Nozuka - After Tonight

Jag gillar den här låten och jag älskar Justins röst det är den som gör hela låten. Nä nu måste jag sätta igång med tentapluggandet ;P 

Update: Fick nyss ett sms från min älskling som bland annat skrev: "plugga på nu som f*n så drar vi till Thailand och lever livet i sommar!". Fan vad gött! "Bara" 86 dagar kvar nu...

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥



Långpromenad och lite plugg

Vaknade hyfsat tidigt men det har inte blivit så mycket plugg i alla fall. Jag har tidigare i veckan fått en enkät från Karolinska institutet om "Hur det är att ha förlorat en förälder som tonåring". Det var en bra enkät och förhoppningsvis är den till någon nytta och det kändes skönt att få skriva hur sjukt kass sjukvården är. Har verkligen ingen respekt för läkare och speciellt inte med tanke på hur himla dåligt dom behandlade min pappa. Min far fick be på sina bara knän för att dom skulle kolla upp vad det var för fel på honom. Han for många gånger till sjukhuset och så gav dom han hostmedicin osv. trots att de ej hade kollat upp vad som var fel med honom. Trots att min far polisanmälde två läkare så hände det inget. 

Jag tycker att det är konstigt att bara för att man ser bra ut, är fysisk aktiv och allmänt trevlig så verkar vissa läkare tro att man inte kan vara dödssjuk. Jag tycker att det är konstigt att man tvingas komma med sin egna diagnos på vad som är fel på en, men är inte detta läkarens jobb? Ja det kan man ju verkligen fråga sig. Visst det finns säkert jätte duktiga läkare och jag menar givetvis inte att alla läkare är respektlösa men när man jobbar med människoliv måste man väl ändå göra sitt bästa för att hjälpa ALLA patienter oavsett hur han/hon ser ut eller verkar må. Kommer man till sjukhuset och säger att något inte stämmer ja då är det väl läkarens skyldighet att kolla upp det. Ajja nog om dessa skitläkare.  

Tidigare idag tog jag och min mamma en långpromenad, så skönt, det blåste dock lite kallt men det gick bra. Har även hört från min älskling som verkar ha det helt underbart i Italien de hade varit upp i bergen och sett på en renässansträdgård, helt lovely! Känns som att vi måste fara dit snart bara han och jag ;) Men hey det är ju bara 87 dagar tills vi far till Thailand ;P

Snart är det Robinson. J är och jobbar och S (lillebror) är i Björkis så det är en riktig mor och dotter kväll i kväll, helt underbart, Älska livet! 

Hoppas du har en härlig lördag!

/ Sophie ♥

1 maj

Idag vaknade jag kl. 11 då gick jag och gjorde mig i ordning åt frukost och fixade till i mitt rum osv. för att sedan fara iväg till min vän M. Vi hade bestämt att vi skulle vara i hennes lägenhet och plugga arbetsrätten. Så jag for dit vid vid 12-tiden. Vi pluggade ett litet tag men jag var helt off. Kände att jag inte alls var på något plugghumör = noll koncentration. Så vi gick ut på en härlig promenad och köpte glass. Vi tänkte köpa mjukglass men kiosken var stängd pga att det är röd dag så vi köpte glass på ICA istället och jag köpte en 1/4-dels liter gammeldags glass med krossad choklad ;) Det är verkligen sommar för mig, eller hur Fez! 

Väl inne på ICA träffade vi på några grabbar från klassen och både jag och R som läser europsrätt har länge undrat om P (en av grabbarna vi träffade på ICA) skulle läsa kursen med oss, vilket han tydligen ska så jag ska skicka lite info till honom angående att skriva tentan här. 

Efter att vi hade köpt våra glassar gick vi ut och satte oss på några bänkar på universitetsområdet. Såå skönt. Vilket väder det har varit idag. Vi kände inte alls för att plugga. Men man måste ju få ha pluggfria dagar också ;) Efter vår sköna stund ute i solen for vi hem till mig, vi solade och pratade på altan ett tag och sedan var det middag, grillat, mmm! 

Efter middagen tog vi en promenad runt byn så hon fick se vars mina vänner bor samt två av våra lärare ;) När vi kom tillbaka efter promenaden såg vi The Reader med Kate Winslet och Ralph Fiennes


Det var en väldigt djup film men samtidigt väldigt sevärd beroende på om man tycker om djupa filmer annars är detta inte en film för dig. Efter filmen körde jag hem M och när jag kom hem såg jag de 30-40 min jag alltid har missat i 27 dresses ;) Var tvungen att se något lättsamt innan läggdags. 

Nu blir det sängen, så jag har längtat!

God natt!

/ Sophie ♥

Valborgsmässoafton

Idag var det valborg (eller igår) och jag startade dagen sent vaknade först kl. 9.00 hah ja det är sent om man tänkt plugga hela dagen, jag kom igång med pluggandet först kl. 10. eftersom jag körde 30 min på massagedynan (stolen) som J fick i 40 års present eftersom jag hade en sån träningsvärk i ryggen. Jag pluggande dock inte nå flitigt alls, lessnade efter halva arbetsmiljörätten, jag vet inte om det berodde på rättsområdet eller om jag helt enkelt inte kände för att plugga, för jag måste egentligen. Har tenta om mindre än två veckor. 

I alla fall senare under dagen började jag göra mig iordning inför kvällen. Kl. 17.30 for jag och mor ner till mina kusiner för att äta middag. det bjöds på grillat, mmm! så himla gott, till det drack jag ett glas rött ;) Fick även en smirnoff. Efter middagen körde min kusin mig och F (min barndomsvän) till en förferre i S-byn. Det var mycket skoj trots att det mest var grabbar där och endast vi fyra tjejer men vad gör det ;P 

Senare på kvällen skulle vi börja dra oss in mot city (eller ännu längre utanför city) och först tänkte vi ta en buss men i fyllan som vi alla var så missade vi första bussen, haha och ja nästa också men vi hann med tredje bussen i alla fall. En av grabbarna mådde jätte illa och spydde massor, stackarn. Min kära vän började också må illa men som tur var mådde hon bättre sen. 

Jag har hur ont i fötterna som helst hade ont redan innan vi for iväg så nu är det inte direkt bättre. Efter förfesten drog vi till en fest som F:s kompis hade fixat så vi stod med på listan. Väl därinne var det dans och fläng. Kändes lite som ett diskotek och ja ni som har hängt med vet vad jag tycker om det. Alldeles för hög musik så man måste skrika med den man försöker prata med pga. den höga musiken osv. Men visst det var kul gillar dock mest hemmafester. Väl inne i den förhyrdalokalen så träffade jag på gamla klasskompisar från gymnasiet. Helt skoj att se dom igen, den ena Sofie hon är alltid så söt och hon sa:

- Gud vad du har blivit snygg!

Blivit svarade jag..

- nä alltså det har du alltid varit men du är ännu snyggare nu. 

Hah okej antar att jag är en sådan person som bara blir snyggare med åren men det är ju inte fy skam det heller ;P Fan vad snygg jag lär vara om några år! Nog för att jag tycker att jag duger precis som jag är just nu ;) Har under kvällen smsat med min älskling. Han verkar ha det bra i Rom och det gör mig glad. Saknar han som fan, vill ha han här hos mig NU!!! Men snart så ;) Längtar...

Nä nu blire sängen, ska bli så skönt att sova.

God natt!

/ Sophie

RSS 2.0