SATC

Nu är det dags att slå sig ner i soffan. Måste bara säga att jag tyckte att det var gulligt av min vän Fez att lägga till min blogg hos sina favoriter :) sötis. Hoppas vi hinner träffas en sväng i morgon! 
 
 

God natt alla bloggläsare & vänner hoppas ni har haft en underbar dag! om inte se till att nästa blir det. 

/ Sophie ♥



Att göra i morgon:

  • Läsa rättsfallet till Familjerätten / vill du hänga med läs NJA 1994 s 256, (; 
  • Läsa i boken Specialprocess, utsökning & konkurs
  • Träna
  • Ha lektion
  • Städa så allt är fint när Mamma kommer hem
  • Stoppa ut markeringar i böckerna/lagboken 
  • Kursregistrera mig till Familjerätten
  • Gå igenom Skuldebrevrätts svaren
/ Sophie ♥

DH

Säsongens första avsnitt, weeehoo skoj att det äntligen har börjat igen och lika bra som alltid. Nä nu ska jag bara fixa lite grejer innan det blir dags att värva ner och ha mys-, - egen tid till ett avsnitt med Sex and the City & självklart mitt underbara örtteá. Lovely!

/ Sophie ♥

Idol

Nu är det killarnas tur, har inte fastnat för någon av dem men vi får väl se efter kvällens program. 



Efter kvällens program föll jag verkligen för Kevin som sjöng en av mina favoritlåtar How am I supposed to live without you - med Michael Bolton. Föll en och annan tår, han sjöng jätte bra och bara tanken att han sjöng den för sin mamma som har den finaste platsen i himmeln. Så Kevins Mamma och min Pappa delar alltså plats! Jag lyssnade ofta på den här låten förut när min pappa hade gått bort och än idag, det är en jätte fin låt. 
Man ska inte ta livet för givet! 

Michael Bolton - How am I Supposed to Live without You!

/ Sophie ♥

Resultatet

Här kommer resultatet av dagens bak: 


Har ätit den förut och den är sååå god, hoppas att det blir kvar något efter grannarna i morgon, skulle inte sitta fel med lite rester av pajerna heller "ta i trä". Nä nu ska jag renskriva dagens övningspass & snart börjar Idol och sedan DH. 

/ Sophie ♥

Mintchokladtårta

Lyxig kladdkaka med after eight



En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).

Klocka Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen

Muffins 10 bitar

Du behöver:

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g after eight (12 st rutor)
  • ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 150 g after eight (18 st rutor)

Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.

Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

Förvara tårtan svalt.

1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. 2. Efter att du tagit bort kastrullen från värmen, låt After Eight-plattorna smälta i smöret. 3. Smält smör och after eight i en jämn smet.

4. Vispa ägg och socker. 5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. 6. Blanda först ner smör- och after eight blandningen (bild 3) i ägg- och socker smeten. Blanda därefter ner mjölblandingen (bild 5). 

7. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen. 8. Ta ut den gräddade kakan och lägg på after eight-plattor. 9. Ställ in i ugnen igen och låt after eight plattorna smälta.

10. Bred ut de smälta after eight plattorna och låt svalna. 11. Minttårta med stelnad glasyr, färdig att äta!

 

/ Sophie ♥

 


Home Sweet Home

Har nyss ätit middag, korv och makaroner. Har även gjort upp en deal med Mamma att om jag bakar en kaka till hennes "syjunta", då grannfruarna kommer över på middag & vin, då resten av familjen i princip måste gömma sig (; & i utbyte får jag låna hennes bil i morgon vilket blir jätte bra eftersom jag inte början förrän kvart i tre och det går ingen lämplig buss utan att jag måste in till stan/centrum innan. 

/ Sophie ♥

Hej Bloggen!

På morgonen hade jag H2 övningspass. Nu sitter jag i skolan med M och har just läst igenom rättsfallet till dagens övningspass i Fastighetsrätt, skoj! Hittade inte min bok till Fastighetsrätten på morgonen kanske det berodde på att jag vaknade i sista minut som vanligt?! Har 180 sidor att läsa till nästa tisdag så jag måste hitta den. Nä nu ska jag & M ta en fika innan passet (; 

/ Sophie ♥

Kvällskrubb

Består av Toast med Rasten bröd från Pågen, ost, tomat, kassler (eftersom vi inte hade någon skinka) & självklart en kopp med teá. 


Nu blir det ett avsnitt av SATC och sedan sängen

God natt!

/ Sophie ♥


Idol

En underbar kväll att få spendera en timme med härliga artister. Kvällens höjdpunkter var Alice Svensson med Beautiful disaster, så himla söt tjej & Loulou Lamotte med I wanna dance with somebody, en sån härlig människa. För att se dom igen och de andra idolerna kolla denna länk:   http://www.tv4.se/noje/idol_2008 

/ Sophie ♥

Desperate Housewives

Säsongspremiär av DH i morgon, Tisdag kl. 21.00 på Kanal 5.


Längtar...

/ Sophie ♥ 

Hemma

Nu är jag hemma igen, har just ätit middag. Är helt tung i skallen efter att ha gått igenom uppgifterna idag men nu är det klart iaf. Ska läsa igenom ett rättsfall till fastighetsrätten i morgon och gå igenom uppgifterna innan Idol börjar. 

/ Sophie ♥

Nu kör vi!

Nu har R kommit och U kommer snart så mitt tips till alla studenter sitt tillsammans med andra, man lär sig mycket mer eftersom vi alla tolkar saker olika och det är bättre att låta tre kloka skallar gå ihop och komma fram till ett svar än att sitta själv. 

/ Sophie ♥

God morgon

Nu är jag på skolan och väntar på att R ska komma så att vi kan börja med frågorna. Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

Sex & the City

Har nyss pratat med min Älskling, JAG ÄLSKAR DIG! Vad vore livet utan riktig kärlek? Är förövrigt helt mörbultad från allt bus med P i helgen (; jag behöver inte träna! Jag behöver bara spendera några dagar med P så har jag fått all träning jag behöver hah. Nu är det dock dags för SATC och en kopp med örtteá! 

Mr Big & Carrie

God natt!

/ Sophie ♥ 

Kära Barn

A vaknade nyss och skrek, stackars liten, gick och la mig ett tag bredvid honom så att han skulle somna om. Tänk så mycket kärlek man kan överösa en annan människa med. Jag önskar honom verkligen all lycka i världen och hoppas att han har det bra när han inte är med oss. Det är faktiskt lite sorgligt att han inte kommer att vara hos oss när jag vaknar, för då är han på skolan och denna vecka ska han vara hos sin mamma. 

/ Sophie ♥ 

Gratis Kläder

Det vore ju inte helt fel, gå med Du också här: 
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=24301
Passa på att få hem presentkort på H&M, Gina Tricot...

/ Sophie ♥


You make me happy :D


Loulou Lamotte - Put your records on


Loulou Lamotte - Love me still

Längtar så tills Idol kör igång så man får höra hennes underbara röst igen. 

/ Sophie ♥

Chailatte

Ingredienser

1 st
2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 kardemummakärnor
1–2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker

Gör så här

Sjud vatten och kryddor i en kastrull med lock, ca 5 minuter. Tillsätt teet och låt det dra ca 5 minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Sila teet och häll i ett glas. Smaksätt med socker och häll på mjölken och skeda på skummet. TIPS! Använd färdigblandat chaiteá istället!
Nu har jag gjort en Chailatte jag har använt färdigblandat chaiteá, skummat mjölk & tillsatt lite riven kanel & detta blev resultatet:
 
Det blev väldigt gott men man skall dock inte dricka svart eller grönt teá så här sent om man har svårt att somna, utan då är det bättre att dricka örtteá ex. kvällsro från friggs eller rött teá. Nu blir det mys i soffan, med min Chailatte och fruktsallad! Ska även läsa söndagsbilagan, bäst att gå innan J tar den (; 
/ Sophie ♥

Äntligen

Nu har jag läst klart kapitlet om Skuldebrevsrätt och i morgon ska jag och R gå igenom frågorna till på tisdag. Nä nu är det hemlagad Pizza (; mmm. 
Ha en fortsatt bra dag!

/ Sophie ♥

Helg update

Fredag: Började med en skön "sovmorgon", gick upp kring 9.00 och for till skolan vid halv ett, sköönt. Hade en lektion i Familjerätt 13.00-14.30 och efter det ringde jag till min Kära som skulle in till stan och köpa ett raket så jag och M följde med in för att köpa pennor och pärm men det blev endast ett vitt manikyr nagellack för mig. Sedan for vi med min P tillbaka till skolan, P skulle träna och jag och M gjorde Familjerättsfrågorna till på onsdag. Efter att P hade tränat klart for jag och P hem till mig och åt Hamburgare sedan var det mys hela dagen, kvällen. 

Lördag: vaknade upp i min Älskades armar, kärlek ♥ sedan pluggade vi lite åt lunch ... Vi hade tänkt fara in till stan och se Mama Mia men mammas sambo skulle såklart vara envis och inte vilja fara och se den bara för att det inte var hans idé att fara men tillslut innan middagen klockan 18 så ville han med och när jag ska gå och för att boka biljetter till 21-bion går sista visningen av filmen klockan 18.30 Great! så det blev ingen film, tyvärr. Hade så gärna velat se den men det får bli nästa helg istället. 

Söndag: Innan lunchen for min Älskling hem, och jag har beställt kläder från H&M och Laredoute, FAST kläderna kommer inte att komma förrän i december - januari!!! Suck, hade velat ha kläderna nu. Detta beställde jag från H&M:

En snygg klänning som inte kommer förrän i slutet av december, en randig polotröja som passar bra till Jeans & en grå och svart-randig halsduk till P, fick med på köpet mössan och halsduken nedan, 

På Laredoute beställde jag ett sexigt nattlinne i siden, kommer dock inte förrän v. 5-10.


/ Sophie ♥
 

Hej & God natt!

Vilken trevlig dag, vaknade vid nio och så gick jag för att möta M vid tio. Det var så kul att hon kom hit, fick se hur jag bor, träffa min familj och min familj fick träffa henne eftersom jag pratar ofta om henne. Vi fick gjort frågorna till Familjerätten i morgon och Fastighetsrätts uppgifterna till på tisdag. Till lunch åt vi omelett och såg ett avsnitt av SATC, till middag blev det kycklinggryta och ris. Tack M för en underbar dag och förhoppningsvis är det inte första och sista gången du kommer till mig (; 

Nu ska jag fixa mig för sängen tänkte hoppa över att se ett avsnitt men jag ser nog ett iaf, måste få mitt perfekta avslut på ännu en underbar dag. I morgon kommer min Älskling :D det blir UNDERBART! Men först ska jag "träffa" mina "vänner".

 

God natt! 

/ Sophie ♥

Klockrent!



Smart Mr. Beckham att spana in andra kvinnor när frugan sitter bredvid!

/ Sophie ♥

Städning klar!

Nu har jag städat klart och städa för mig är hela köret, dammtorkning, dammsugning byte av sängkläder, ja allt inte bara att man plockar upp kläder från golvet som vissa brukar kalla städning jag kallar det vad det är, att plocka undan! Nu ska jag duscha sedan blir det att läsa lite om skuldebrev, intressant! Sedan ska jag nog se Idol hann som sagt knappt se någonting igår. 

/ Sophie ♥    

Pilates & Cross

Har läst om kreditsäkerheten, borgen på morgonen och sedan ätit lunch. Sedan blev det Pilates i 30 min med mitt set från Nike.  



Sedan blev det 10 min på cross-maskinen.   


Nu ska jag städa mitt rum & fixa i ordning tills i morgon då M kommer till mig för första gången (; 

/ Sophie ♥

God morgon!

Idag är det en pluggdag hemma som står på schemat, ska läsa lite om Borgen och sedan måste jag städa mitt rum och sedan läsa om Skuldebrevsrätt... får se vad jag hinner men nu ska jag äta frukost. Ha en trevlig morgon!

/ Sophie ♥

Kvällen

I kväll var det jag som stod för nattningen av A, borstade tänderna på honom, läste en bok (Tom & hans vänner firar Jul), och låg ett tag tills han somnade så jag missade halva Idol men det gjorde inget. Nu ska jag fixa mig själv för sängen skall ta bort mitt smink och byta om till nattlinne, konstigt nog gjorde jag inte det när jag kom hem, alltså tog bort mitt smink och tog på mig några bekvämare kläder utan nej jag har fortfarande smink på mig och JEANS, dock är det ett par bekväma jeans från H&M som inte är slimmade så man måste knipa efter andan. Nä nu ska jag gå och fixa mig sedan blir det min vanliga kvällsrutin med örtteá och något tilltugg, sa någon blåbärsbulla, okej en bit blåbärsbulla också (; 

God natt!

/ Sophie ♥

La chance by M.O.S


Den kinesiska kulturen är en av de äldsta och mest spännande i världen. 

Original - armbandet från La Chance® har sina rötter i den gamla kinesiska kulturen, där djurkretsens 12 djur symboliserar lycka, god hälsa och rikedom. Armbandet skall påminna den som använder det, om att positiva tankar skapar synergi. ”Allt vad vi är, är ett resultat av vad vi har tänkt” (Buddha 563-483 f kr) 

Hos La Chance® har vi satt samman en exklusiv, individuell och iögonfallande produkt genom att kombinera djurkretsens 12 djur med glittrande swarovski kristaller, halvädelstenar och IP förgylld metall. 

Varje armband är unikt och försett med den patenterade LaChance® hjulet. Din garanti för att armbandet är original. Alla armbandets delar specialframställs på M.O.S egna fabriker i Kina. 

Du bör alltid bära ditt La Chance® armband. Det skall vara en naturlig del av dig. Ett gammalt kinesiskt ordspråk säger: ”Det är inte vinden som styr din seglats, det är hur du har satt dina segel”

Därför; Tänk positivt för positiva tankar skapar positiva handlingar och positiv livsenergi. Med den riktiga inställningen kommer du att nå dina drömmar och mål utan problem. 

Alla val som inte kommer från hjärtat, stannar blint. 
La Chance® 
http://www.lachance.dk/


Fick ett tips om detta armband genom Anna-Stinas blogg: 
http://www.gizmolinas.se/ jag blev helt förälskad i detta armband med dessa söta djur och swarovski kristaller och jag älskar det fina budskapet som ligger bakom armbandet! 

/ Sophie ♥

Dagens tänkvärda

Hur vi har det beror helt och hållet på hur vi tar det som händer oss 
(Ur "en Härlig Bok")

Viktigt att tänka på, idag väljer jag att se det som hänt mig som något positivt jag får än en gång visa att jag är en stark person med många ambitioner och visa vad jag går för. Livet är för underbart för att slösa energi på onödigheter. 

/ Sophie ♥    

Aloha

Idag har dagen bestått av ett övningspass om krediträtt i Handelsrätts II och övningspass med Fastighetsrätt, där jag var aktiv som vanligt vilket jag tycker om, jag lär mig mer om jag hänger med i diskussionerna och om inte annat så går tiden fortare och Juridik är roligt! 

Jag erbjöd idag min klasskompis M att komma till mig på torsdag, vilket hon tackade ja till det ska bli skoj måste komma på vad vi ska äta till lunch bara, något förslag? Till middag blir det kyckling iaf. Det är så skönt att jag inte behöver fara in till skolan i morgon att slippa gå runt och bära på en väska som väger ton och åka buss. Det blir mer effektivt att plugga hemma speciellt om man mestadels ska läsa. Är det övningar som skall göras är det kul att sitta tillsammans med andra. Nä nu är det mys i soffan med fruktsallad a la A...! Duktiga killen skär alla frukter    

/ Sophie ♥

Sex & the City

En perfekt avslutning på en effektiv dag! Nu ska jag dricka mitt örtteá (kvällsro) och se ett avsnitt av SATC, något tilltugg? hmm kanske lite blåbärsbulla. Längtar så tills SATC the Movie kommer på Dvd såg på discshop.se att releasedatumet är den 22 oktober, can´t wait!

 

God natt!

/ Sophie ♥

Effektivt!

Heeey! Vilken effektiv dag detta har varit, men det är väl en kompensation från gårdagen då jag kände mig som en ineffektiv student och tankegångarna florerade i stil med: " Äh jag gör detta sen, jag hinner och följder som panik och ångest". Men kära vänner idag har allt gått på räls. Dagen började med familjerättsövning där jag halvt hade svarat på uppgifterna, inte läst igenom dagens rättsfall endast det rättsfallet vi skulle ha extra. På lektionen var det tre personer som frivilligt skulle gå upp och visa hur man hade löst uppgiften på tavlan och vem är inte först att anmäla sig om inte jag (; hah så jag gick upp och förklarade min lösning vilket givetvis var rätt. 
  
Efter lektionen kom en i klassen fram och frågade om jag ville sitta med honom och två andra i klassen och göra de 14 handelsrättsuppgifterna som är till i morgon vilket jag tackade ja till skulle dock göra fastighetsrättsuppgifterna med M innan. Så jag och M gick och åt lunch. Efter lunchen satte vi oss och gjorde uppgifterna till fastighetsrätten som tog mindre än en timme, rekord! Sedan ringde jag R och bad han, U & F att komma till grupprummet jag och M hade bokat. 

Vi blev klar med uppgifterna vid 16.15, väldigt effektivt. Jag ringde min kära P som var på skolan och jag hann få en puss (läs: några) innan min buss gick 16.35. När jag kom hem var maten klar och nu har jag nyss duschat. Lille A kom till oss idag och ska vara hela veckan så jag ska nu skriva ut viktiga papper till i morgon och sedan gå och ha "mys i soffan" vilket vi har varje kväll när A är här, då samlas hela familjen och äter frukt eller fika, innan A ska gå och lägga sig ca. 19.30.
   
/ Sophie ♥

Hulk The Incredible

Igår när min P kom så såg vi The incredible Hulk, alltså fortsättningen till den första Hulk filmen med Edward Norton som huvudroll. Jag har inte sett första filmen och var först lite skeptisk till att se tvåan eftersom hur kul kan ett stort grönt monster vara? Men jag tyckte att den var bra, en helt okej film att fördriva tiden med en lördagskväll speciellt när man har en sådan snygging att luta sig mot. 

 

/ Sophie ♥

Kladdmuffins

Hejsan, god kväll just nu håller jag på att baka kladdmuffins, mMm... Tänkt bjuda min kära vän M på något gott i morgon så vi tar oss igenom dagen med fastighetsrätts frågorna. Ska även ge några stycken till min Älskling bara för att han är så Underbar! Här har vi en bild before:

En bild after...
Nä nu måste jag ta ut den andra plåten så dom inte blir alldeles well done (aka svarta). 
Ha en fortsatt trevlig kväll!    

/ Sophie ♥

Snart

Kommer min Älskling till mig, jag for som sagt hem vid 13 idag för att plugga eftersom P hade fotbollsmatch och skulle vara bort i fyra timmar och behövde plugga efter matchen så det fick bli såhär (: 

/ Sophie ♥

Tänd ett Ljus!

Ikväll har jag tänt ett ljus till min fina Pappa, önskar Du vore här men man kan inte få allt här i livet! Är så glad för den tid jag fick med dig, alla fina minnen, mitt liv... listan kan göras lång. Tänka sig att det har gått mer än 5 år sedan Du försvann från denna jord men jag vet att du lever vidare i både mig och min bror, jag ser dig i spegeln varje dag, alla ansiktsdrag som jag har fått av dig. Jag är så glad att du kommer och hälsar på i mina drömmar! Sagapo´


/ Sophie ♥

Dagens tänkvärda

Njut av livet, det går inte i repris. (ur "En Härlig bok")

Det är viktigt att tänka på, njut här och nu och gör idag något kul, något du tycker om för det är du värd och denna dagen kommer inte igen, så lev idag som om det vore din sista! 

/ Sophie  ♥  

Street Kings

I Fredags såg jag och P efter att ha tagit en promenad med Hebbe (deras hund) Street Kings. Det är en mycket bra film och jag rekommenderar den om man gillar drama, action och allt som hör till. 

For a cop that breaks the law, the biggest risk isnt being dirty, it´s coming clean



Filmen gör sig även bättre när det är sådana stjärnor till skådisar med, jag tycker att Forest Whitaker är en underbart bra skådis, han spelar alltid roller i filmer som berör som exempel The last King of Scotland som går på Tv ikväll som handlar om Idi Amin (före detta diktator i Uganda, har gjort ett projektarbete om Uganda på gymnasiet och även gjort en affisch i Photoshop, kan lägga upp en bild senare)


/ Sophie ♥ 


...

Efter skolan i går möte jag upp min P som var mitt uppe i ett spännande projekt med S, mkt intressant! Min P pluggar till Civilingenjör mot arkitektur. När dom hade berättat om deras fascinerande uträkning körde vi till P. Jag var jätte sugen på att fara till byakrogen och äta ENSAMMA, men P ville att vi skulle äta hemma och göra tacos men jag var verkligen inte sugen på det men väl hemma hos P så frågar hans storasyster F som var där med sin familj om vi ville ha Pizza till middag och så blev det, två familjepizzor till alla "barnen" eftersom P:s föräldrar inte var hemma. 

Efter middagen blev det mys för hela slanten, är dock lite less på att man nästan aldrig är själv hos P, alltså bara han och jag. Det är alltid en massa folk, F med sin familj på 3 som om några månader kommer att bli 4. Mkt främmande osv. men det blir ju så när familjen är större det finns mer som fyller år och ska firas än när man är en familj på 4 (5 när A är hos oss varannan vecka). Jag tycker att egen tid är A & O både för en själv och i ett förhållande. Jag tycker att det är viktigt att ha ett eget "krypin" läs (rum) som man får vara ostörd i och inte att någon bara klampar in i rummet. Detta brukar P:s lillebror A göra han knackar först på dörren sen går han in utan att vi ens hinner säga något hah & ja det kan bli pinsamt! Måste jag ens nämna varför?! 

Annars så tycker jag väldigt mycket om att vara hos P, jag tycker om hans familj och det är kul att det händer saker ex. far och badar hos hans faster, det kommer folk, vi far till folk, middagar hit och dit, föreställningar m.m. Men ibland så är det inte det man behöver ibland behöver man lugn och ro en plats att fly till, nu får det verkligen att låta som att det är värsta livet hos P men det är inte det jag menar. Det handlar mer om att man vill ha det ostört och strunta i allt som är runt omkring något som P kan ha lite svårt för och ja det stör mig. 

När vi är hos mig är det som att vara på semester (; det är lugnt, vi gör det som faller oss in och vi behöver inte oroa oss för att bli störda, fast när A är hos mig som är helt tokig i P så blir det en hel del dörröppningar och spring men det är kul. Jag menar inte att vi behöver vara och ligga i rummet 24/7 men att man har den möjligheten ifall det är det man vill. I dagsläget är det många tankar som far, är det det här jag vill, vill jag bli jurist? ska vi flytta ihop? ska jag börja plugga i Uppsala istället? och det är just därför jag känner att jag vill kunna fly från omgivningen och diskutera med P om hur vi ska göra och andra tankar som far runt i skallen så att allt inte bara exploderar och man inte vet vars man ska ta vägen. 

/ Sophie ♥               

Update

Heyy hur är läget? Igår var det fredag och vilken stress det var på morgonen. Ibland vet jag inte riktigt hur jag disponerar min tid, jag gick upp strax efter 9. jag började min första föreläsning 10.15 det tar ca 15-20 min till skolan. Så direkt när jag vaknade gick jag och duschade och "fixade mig". När jag var klar var klockan 9.35 så då blev det till att stress packa allt som skulle med till P, fixa teet, ta med matlådan m.m. Jag hade fixat i princip allt och då var klockan 9.55 jag satte mig i bilen och skulle ta upp min mobil och insåg att den inte var där så jag fick springa till carporten slå koden och spring in och ringa efter min mobil för som alltid när man är stressad lägger man mobilen på något konstigt ställe så att springa runt som en tok var ingen idé utan jag ringde efter den och så klart låg den på köksbyrån där jag aldrig annars har stoppat den. 

Jag satte mig än en gång i bilen och när jag körde ut på vägen var klockan 10.05, PANIK! Jag visste inte ens vilket klassrum vi skulle vara i så jag ringde M men hon hade slagit av mobilen så jag försökte ta upp min Almenacka ur väskan på passagerarsätet, vilket jag lyckades med men när jag tittar upp har jag hamnat på andra körfältet, herregud vad tänkte jag med ? Är det värt att ta livet av sig för kolla vilket klassrum man skall ha föreläsning i  som man ändå kommer att komma försent till? 
 
När jag väl parkerat på skolans parkering och springer mot den byggnad jag skall vara i märker jag att det är lite kallt ute, men shit jag har alltså glömt min jacka!!! Hur lyckas man! Varför lär man sig aldrig ? Morgonstress i all ära bara för att den sköna sängen håller en kvar. Nä nu ska det bli ändring på detta. Tänk vad skönt att sitta och äta frukost i lugn och ro, ta sig en kopp teá se vad det är för väder ute (så man slipper frysa arslet av sig för att man trodde det skulle vara lika varmt som dagen innan), tända ljus, läsa tidningen, Men nej istället sover man till sista minut springer till bussen och glömmer det man skall ha med sig. 

/ Sophie ♥      

God kväll

Idag har jag gått igenom familjerätten som jag inte hann gå igenom igår, har även läst lite till fastighetsrätts föreläsningen skulle egentligen ha läst till Handels II också men det har inte blivit av. Jag har också gått en promenad med min kära barndomsvän F som åker till Brasilien snart, närmare sagt den 4 november och är borta i 3 månader jag hoppas hon kommer få en så sjukt härlig upplevelse! Men än så är det ett tag kvar, men tiden går så himla fort. 

Nu är det fredag i morgon IGEN! Härligt  då får jag träffa min P, fast innan så har jag en fastighetsföreläsning 10.15 och två föreläsningar efter varann i Handelsrätt II, puuh men det känns ändå kul, jag tycker om båda rättsområdena och med en termosmugg med teá och frukt så lär det gå bra. Nä nu måste jag packa ska till min prins i morgon. Soo loong!

/ Sophie ♥

Plugg & Idol

Håller på att renskriva fastighetsrätts uppgifterna eller jag lägger till saker som vi gick igenom på övningspasset. Snart är det Idol, skall försöka renskriva dagens familjerätts uppgifter medans (;  

/ Sophie ♥ 

Hej Bloggen!

Både idag och igår har det varit riktiga pluggdagar. Igår måndag for jag in till skolan och träffade M för att gå igenom övningarna till Fastighetsrätten vilket vi gjorde men när jag sedan kom hem visade det sig att dokumentet där jag hade skrivit mina svar hade försvunnit, det var mycket märkligt för jag kom tillochmed ihåg i vilket namn jag "sparade" dokumentet på men på något konstigt sätt sparades det inte. Men men M hade också skrivit ner svaren så vi gick igenom dom lite kort idag. Resten av min måndag gick åt till att skriva sakrätten, puuuh tur att det är bortgjort nu, herregud vad jag har hållit på med dessa frågor. 

Idag så var det som sagt inlämning av dessa sakrättsfrågor samt muntligt övningspass där den muntliga delen var en del av bedömningen. Vi hann dock endast gå igenom 3 frågor av 15 så man hann inte säga så mycket eftersom vi i halvklass är ca 50 personer. Men på dessa 3 frågor vi hann gå igenom har jag svarat "rätt" på, har kommit fram till ungefär samma svar, både mer eller mindre utförligt! 

Jag har även börjat en ny kurs idag eller jag bestämde mig för några dagar sedan att jag skulle börja den men idag var det första dagen som jag satte mig in i kursen. Den kurs jag har börjat är Familjerätt, så idag har jag börjat läsa om bodelning vilket är mycket intressant och det som är skönt är att man inte längre är någon nybörjare gällande rättsområden eftersom jag har läst ett år. Så därför har jag varit inne på familjerätt på juridisk översiktskurs, JÖK I, så jag vet vad det handlar om.

Nu ska jag dock gå och se ett avsnitt av SATC och sedan gå och lägga mig. Ska in till skolan i morgon och sitta med M för att gå igenom familjerätten, har gjort frågorna som är till kursen idag men vi skall gå igenom det jag har missat från förra övningspasset samt göra nästa veckas uppgifter om vi hinner, flitiga tjejer, jajemen! 

/ Sophie  ♥

SATC & Blåbärsbulla



Nu får det ta och räcka för idag, har nyss pratat med min Älskling & det pirrar så mkt i magen när jag tänker på honom, vilket jag gör mest hela tiden. Tänk att vi snart har varit tillsammans i 4 år ;) Du & Jag mot Världen Älskling! 10/12 - 2004
Nu ska jag se ett avsnitt av SATC & dricka en kopp örtteá (kvällsro) och äta blåbärsbulla. 
God natt!

/ Sophie ♥  

Snart klar!

Har bara två frågor kvar nu på Handelsrätt II så förhoppningsvis hinner jag klart i kväll så jag kan börja med fastighetsrätts frågorna i morgon. Men nu skall jag duscha! P ringer nog snart så det är nog bäst att jag skyndar mig (; 

/ Sophie ♥

Helg update

Det blev inget bloggande i fredags eller lördags så därför ska jag uppdatera vad som har hänt:

Fredag: Dagen började med att jag klev upp kring 9.00, åt frukost och började med Handelsrätt II uppgifterna och klockan halv två ringer det på dörren och självklart tror jag att det är min bror eftersom han aldrig orkar gå till carporten utan ringer massor med gången på dörren så jag måste gå och låsa upp, vilket är jobbigt när man sitter och är helt inne i sitt pluggande. 

Men iaf när jag går mot dörren ser jag konturer av en lång man och då förstår jag att det inte är min bror utan det är min P som har kommit trots att vi sa att vi skulle träffas efter klockan 16.00. Jag som hade tänkte fixa till mig, ta på mig "finare" kläder men nej där står jag med rufsigt hår, pjamasbyxor, mitt långa sovlinne och Juicy koftan på, jag såg precis sådär allmänt sliten ut och vilken kommentar möter jag inte av min kära om inte: - Hej mitt troll!, jag ville bara sjunka under marken, nog för att jag vet att P älskar mig iaf men man vill ju se fin ut inför sin Älskling. Så det första jag gjorde efter att ha förbarmat mig över hur jag såg ut gick och duschade och sedan var det bara att fortsätta att plugga. Men fredagen bestod inte bara av plugg utan av en massa mys också ;)

Lördag: Igår vaknade jag upp i min Älskades armar jag verkligen älskar att vakna upp med dig! Började dagen med plugg och sedan var det dags för gomiddag med kyckling och fläskfilespet med potatisgratäng, mmm sedan på kvällen såg vi först en jätte dålig film med familjen och sedan tog Jag & P en liten promenad. Sen gick vi in och såg en annan film The Bucket list 
Vilket är en väldigt bra film och man fick sig verkligen en tankeställare, jag rekommenderar varmt denna film. 

/ Sophie ♥

Idol & Anna Bergendahl

Trots allt plugg så har jag tagit mig tid att se Idol, som i dagens program befann sig i Luleå, jag såg även gårdagens program & hur kunde man inte bli tagen & rörd av den ljuva rösten som skapade gåshud från första tonen enda till den sista & det är helt otroligt att hon endast är 16 år och hon har en så underbar röst och den lär bara bli bättre -  Anna Bergendahl du är en Stjärna! 

" Have a Heart"

/ Sophie ♥

Hejsan!

Gud vilken dag! For till skolan klockan 8.47 för att plugga med A, M-Ö, E & M, vi satt med frågorna till klockan 16, vid tog dock paus för att äta lunch och en paus klockan 15 för att få lite energi genom godis (; Vi hann skriva "svar" till alla frågorna så nu är det bara att formulera hur man kom fram till dessa svar, vilket är det viktigaste inom juridiken. Jag tycker att det är jätte bra med sådana frågor eftersom man måste hitta underlag till sina svar, genom doktrin, lag, praxis vilket är jätte kul. Det är dock synd att doktrin vi använder oss av till dessa frågor i Handelsrätt II är Sakrätt avseende lös egendom eftersom boken har ett sådant himla dåligt upplägg vilket gör det svårt att hitta det man söker samt att texten ibland är helt obegriplig men det hör väl till. Nu ska jag snart lägga ner för ikväll, P ringer nog snart. 

Sedan blir det nog min vanliga kvällsrutin!

Här är en bild på mig från i sommar på Cypern hos min farfar (papo)

/ Sophie ♥

Studieteknik

En liten sammanfattning av Studietekniks föreläsningen: 

Det är skillnad mellan Skönlitteratur & Kurslitteratur. Kurslitteratur handlar om att lägga ett pussel, kolla helheten och sen kommer detajerna.

 

1. Snabb översikt – Innehållsförteckning,sammanfattning, blädderläsa 30 – 40 min.

 

2.  Fördjupad översikt – Det som ”står ut”, kolla fet text & ta fyra till fem meningar i taget. Man kan läsa dem första   meningen i varje stycke, alltså den första och sista delen av ett kapitel.

 

        Dessa två punkter skall man gå igenom INNAN Föreläsning!

 

3. Studieplanering – Skriva in självstudie i Almanackan, samt träning och andra fritidsintressen. Man kan stoppa post-it lappar i boken man läser.

 

4. Intensiv läsning – Läs, återberätta, stryk över, läs

·     Läs – återberätta – stryk över

·     Läs högt eller tyst

·     Anteckna – visualisera

·     Frågor, svara på rubriker, kolla gamla tentor

·     Reflektion – När man har läst till en viss tidskall man 10 min gå igenom, titta tillbaka på allt innan man slår igen boken.Annars glömmer man vad man har läst!

 

Koncentration

Inre och yttre störningar

Ordnad studieteknik – man måste inte sitta hela tiden!

Läsa tillsammans?

BÖRJA DIREKT!

Hitta det intressanta

 

TENTAMEN

När Einstein var lärare gav han sina elever samma tentafrågor varje år & övrig personal på skolan ansåg att han var slö eftersom han inte gjorde om frågorna. Då svarade Einstein att han alltid ändrar svaren.

Inför en tenta är det viktigt att man ser Helheten genom att:

 

-       Planera

-       Dissekera frågan,

-       Var strukturerad

-       Använda kladdpapper

-       Kontrollera svaren

-       Utnyttja hela tenta tiden 

 

 


Dagens outfit

♥ Klänning från Gina
♥ Svarta strumpbyxor H&M
♥ Stövlar
♥ Guldkedja med hjärta-berlock & Guldörhängen med pärlemo. 

God dag!

Nu sitter jag på en föreläsning om Studieteknik, sedan skall jag och A gå igenom frågorna till Sakrätten.  Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

Full rulle

Kom hem för ett tag sedan, har ätit middag och tagit bort mitt smink. Nu är det dags att renskriva dagens föreläsning, sedan är det dags att börja bena igenom 15 uppgifter, med 3-5 underuppgifter till nästa vecka och detta är examinerande eftersom man skall lämna in sina svarsförslag som sedan skall bedömas tillsammans med den muntliga insatsen på övningspasset. Så det gäller att svara så utförligt som möjligt. Skall träffa A imorgon och gå igenom uppgifterna. 

/ Sophie ♥ 

Dagens outfit

♥ Vit transparent linne med silkesband med knyte bak från Vero Moda
♥ Fornarina jeans
♥ Vit kofta
♥ Guldklocka
♥ Guldörhängen med diamant
♥ Vinröd & vit sjal med tryck från H&M
♥ Ute vita tygskor & svart kavaj


Hej Bloggen!

Nu sitter jag på skolan & väntar tills min lektion skall börja, jag börjar först 10.15. Efter lektionen ska jag äta lunch med M & så ska vi kolla igenom övningsuppgifterna inför nästa lektion. Dagens outfit kommer upp senare idag!

/ Sophie ♥

Klart!

Nu har jag städat klart mitt rum, har sorterat min klädbyrå och garderob har även gått igenom mitt skrivbord och nattbord, rensat mina papper, räkningar, garantier m.m. Skönt att det är ur världen. Nu är det bara att fixa till min manikyr inför i morgon, det får bli framför Tv:n med Sex & The City & en kopp med örtteá & blåbärsbulla (; 

God natt!

/ Sophie ♥ 

Städa!

Har läst klart allt inför morgondagen så nu ska jag ta och städa mitt rum, jag hoppas verkligen jag får mina böcker snart, jag behöver dom verkligen! Nä nu ska jag städa...

/ Sophie ♥ 

Dagens tänkvärda

Ser du en mening i det du gör kommer du också att känna dig motiverad. (Från "En Härlig bok")

Just nu ser jag självklart en mening med de kurser jag läser och jag är därför motiverad. Det är viktigt att känna en mening med det man gör i livet vare sig det rör sig om större val som yrkesval eller partnerval eller mindre val i form av att äta, träna & plugga! Kom ihåg att det är helt upp till dig själv att känna dig motiverad. Motivation är inget du kan få utav någon annan utan det är Du som måste se en mening i det Du gör. 

/ Sophie ♥ 

Dagens outfit



Nyduschad efter Pilatespasset & nu är det dags för middag, bulgur & korvgryta. Jag har på mig mitt mysiga velourset från Juicy Couture, den bästa hemma outfiten. Nu kom Mammas sambos son A, som inte är så liten längre han har nyss börjat sexårs.

/ Sophie ♥

Puuh

Guud vad jobbigt, jag är lika slut som jag ser ut att vara på  bilden. Det var ett tag sedan jag tränade pga. förkylning, halsont... men nu orkar jag inte vänta längre på att få träna. Blev en halvtimmes Pilates pass trots att jag är lite snuvig.
  

Detta är Dagens tränings-outfit, ett nike-set från Stadium & en Sloggi-tränings BH. 
Nu ska jag duscha have a nice day!

/ Sophie ♥

Dagens lunch & Pilates

Idag blev det en tonfisksallad & ett glas apelsinjuice till lunch


Nu är det dags för Pilates (; 

/ Sophie ♥

God morgon

Vaknade för ett tag sedan & nu sitter jag i köket och dricker tea & knaprar i mig tunnbröd - min frukost. Tänk vad härligt med måndag, en ny vecka med nya friska tag. Idag ska jag läsa igenom övningsfrågorna + två rättsfall, jag skall även köra ett Pilates pass...
Trevlig måndag!

/ Sophie ♥ 

SATC

Nu har jag duschat och packat upp allt så nu är det dags för min kvällsrutin med SATC, örtteá & mitt knallrosa Juicy Couture set (;  Eftersom jag har boxen så måste jag även köpa filmen, Sex and The City the Movie


En helt underbar film med mina "favoritkvinnor" hoppas det blir en uppföljare.
God natt!

/ Sophie ♥

Dusch

Nä nu ska jag hoppa i duschen och packa upp allt jag hade med mig till min älskling, det såg ut som att jag skulle vara borta i 1 vecka men det var istället lite mer än en dag, hah



/ Sophie ♥

Dagens tänkvärda

Alla människor ler på samma språk. (Från "En Härlig bok")
Om vi möter människor vi ser med ett leende är chansen stor att Du får ett leende tillbaka!

/ Sophie ♥

Duktiga

Efter lunchen hos P for jag till min snälla klasskompis M som bor i en jättefin studentlägenhet & pluggade. Vi har övningsuppgifter till på tisdag i Fastighetsrätten. Vi pluggade väldigt flitigt & vid 17- tiden for vi till Pizzerian vid universitetet, jag åt lövbiff & strips med bearnaisesås & persiljesmör, mmm det var riktigt gott och stripsen var sådär härligt knapriga och varma (; M åt en Pizza, som också var god. Efter vår goda middag for vi till M och gjorde klart de sista uppgifterna. Så idag var vi väldigt duktiga och fastighetsrätt är väldigt intressant. 

/ Sophie ♥

Update

Vi var som sagt och åt palt i fredags hos mina kusiner och när vi kom hem, ungefär vid 20.00 så myste jag & P tillsammans & sedan hann klockan bli så mycket att vi inte orkade köra i mörket till min älskling. Utan vi såg en film med familjen istället, The Happening...

  

Den var mest bara äcklig och otroligt jobbig inte en film jag rekommenderar. 
Sedan blev det sängen. På lördagen efter frukost for vi hem till P som sedan for på Fotbollsmatch då renskrev jag Handelsrätt II & Fastighetsrätts föreläsningen. Sedan stod det mys på schemat - Jag Älskar Dig P!


Dagens outfit


♥  Vit Polotröja från H&M
♥ Rosa väst slipover från ellos
♥ Gråa kostymbyxor från JC
♥ Guldklocka
Ute vita tygskor från H&M
Svart skepparkavaj & svart-guldig sjal 



Hemma igen

Äntligen hemma från en lååång dag på skolan, började klockan 10.15 - 16.15. Dock så blev min morgon inte riktigt som jag hade planerat, det enda som gick vägen var min äggfrukost så det måste jag ge mig själv en eloge för. Jag hann dock inte packa klart eller duscha. Men jag fick ta mammas bil in. Men innan jag skulle fara så ringde två klasskompisar så jag for hemifrån 9.58 så jag fick skynda mig men som tur var min lärare lite sen så jag missade inget. Snart ska jag hoppa i duschen och sedan ska jag med min familj och P fara till mina kusiner & äta Palt :) Gött! Sedan måste vi fara till P eftersom han har fotbollsmatch imorgon klockan 13. 

/ Sophie ♥

Packat

Nu har jag packat klart allt som går att packa för idag. I morgon bär det av till min underbara älskling, ("äesking") som han påstår att jag uttalar det & ja han har nog rätt (; Sitter här vid mitt skrivbord och läser om sakrätt inför imorgon men jag måste även läsa 10 sidor till om fastighetsrätt, härligt! Nä nu är det bara att fortsätta så jag får börja med min vanliga kvällsrutin dvs. örtteá & Sex and The City. 
God natt alla som läser & hoppas Du tittar in hit igen!

/ Sophie ♥ 

Dagens tänkvärda

Att välja tacksamhet handlar om att välja inställning och förhållningssätt till det vi har och är i livet. Vad kan du göra för att visa din tacksamhet idag? (Från "en härlig bok")

Här kommer en lista på vad jag är tacksam för:
Jag är tacksam
♥  för det liv jag har
♥ för att jag får ha världens underbaraste man vid min sida & att vi är förlovade 
   (Du & Jag mot världen)
♥ för att jag har en så fin familj
♥ för att jag har världens finaste Mamma
♥ för den tid jag fick ha med min Pappa
   (Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta)
♥ över att få vara älskad
♥ för allt jag hittills har uppnått i livet - Körkort, Studenten, Börjat på Universitet, min personliga utveckling...
♥ för att jag får plugga, utbilda mig & förhoppningsvis få ett bra jobb
♥ för att jag tror på mig själv
♥ för mitt yttre & speciellt för mitt inre
♥ för ALLA mina underbara minnen
♥ för alla mina erfarenheter, dåliga som bra 
♥ för att jag har valt att vara lycklig
♥ för att jag har så fina vänner
♥ för att jag älskar kunskap & anser att det berikar livet
♥ för mitt barnasinne
♥ för att jag har tak över huvudet & mat på bordet
♥ för att jag får dela med mig av mina erfarenheter till andra 
♥ för att jag har fått ha semester denna sommar
♥ för att jag själv får välja hur min framtid skall se ut
♥ över att få duscha 
♥ över att få sova i en skön säng
Listan kan göras längre!

Idag ska jag visa min tacksamhet till min Mamma genom att laga middag & städa huset så allt är snyggt och fint när hon kommer hem, jag skall även tända ett ljus till min kära Far & fortsätta längta tills jag får träffa Min P i morgon. 
Livet är allt underbart! Vilket ditt liv också kan vara (om det inte redan är) Det handlar bara om vilken inställning Du har till allt som händer runt omkring Dig och främst allt som händer inom Dig. 
Kom ihåg att Lycka är ett val och inget som kommer med ett brev på posten.

Ha en underbar dag & visa er tacksamhet till livet & andra!

/ Sophie ♥

 

Lunch

Dagens lunch är Mammas goda köttsoppa med klimp, en ostsmörgås & ett glas mjölk.



/ Sophie ♥

Nyttigare Frukost

Äta mer frukost

Människor som äter frukost mår bättre och 
väger mindre. Frukosten skall sparka igång
förbränningen och ge energi. Satsa på fibrer,
frukt, lite grönt, mjölkprodukter och magert
pålägg på mackan.

Utan frukost fungerar hjärnan och muskler dåligt. Du behöver kolhydrater för att kunna tänka och vara fysiskt aktiv. Därför passar havregrynsgröt väldigt bra till frukost, likaså mackor med grovt bröd eller müsli med bär och yoghurt. Lägg gärna till ett ägg till din vanliga frukost. Det ger ett bra proteintillskott. Äter du yoghurt kan du gärna lägga till lite krossade linfrön (förvaras kallt), lite pumpakärnor, havrekli och några katrinplommon. Mycket fibrer och nyttigt fett  som är bra för att sänka blodfetter.

 

Risken att få i sig för mycket mat till frukost är inte stor. De flesta av oss äter alldeles för små portioner frukost. Den vane bantaren kanske tänker ”ja men det är väl bra, då sparar jag ju kalorier!” Så skall du inte tänka! Man blir inte överviktig genom att äta en lagom stor frukost eftersom du hinner förbränna måltiden under dagen. Det är mycket viktigare att du tänker på portionsstorleken vid lunch och middag och hur mycket du äter innan du går och lägger dig.

 

Frukostfällor:

Juice – lätt hänt att för stor mängd slinker ner, 1 dl är lagom

Ljust fiberfattigt bröd – mättar dåligt, du måste äta många skivor för att bli mätt.

Marmelad – ger en snabb sockerkick som höjer blodsockret onödigt mycket och ger tomma kalorier.

Fruktyoghurt- innehåller onödigt socker

Socker i te och kaffe – tomma onödiga kalorier

Fet ost – innehåller skadligt mättat fett och ger många extrakalier

 

Hur mycket är då lagom och vad skall du välja? Här får du massor med olika frukostrecept att välja mellan. Det är bra att variera sin frukost även om de flesta av oss oftast vill börja dagen på samma sätt. Om du inte vill testa något nytt, utgå ifrån det du brukar äta och gör förbättringar genom att välja grövre bröd, fullkorn, mindre fett och socker i pålägg och yoghurt exempelvis.

/ Från mitt medlemsmail frånTasteline 

 

Detta med frukost har jag aldrig varit bra på, förutom på helger, mycket beror på att jag alltid sover in i sista minut, vaknar ungefär en kvart innan bussen går. Men jag brukar hinna få i mig ett glas med fil, möjligtvis en macka med på bussen & frukt. Men nu ska det bli ändring på det. Om du går in på Tasteline så har dom en massa bra frukosttips. Där vardagsfrukost & äggfrukost föll mig bäst i smaken, jag ska köra en äggfrukost imorgon. Jag längtar redan, funderar dock på att koka ägget innan jag går och lägger mig bara i fall att sängen skulle hålla mig kvar in i det sista.

 

Äggfrukost

 

/ Sophie ♥ 

 

 


Godmorgon

Tidig morgon idag eftersom sotaren kom och skulle kolla brandsäkerheten, så när han ringde på dörren klockan 8.15 var det bara att gå upp. Har fortfarande inte fått mina böcker jag har beställt, så det blir att gå igenom gammal kurslitteratur idag med hann inte gå igenom allt igår. Imorgon har jag nämligen föreläsning på båda kurserna. Men nu är det dags för frukost. Ha en underbar dag & njut av att Du får ännu en dag på denna jord. 

/ Sophie ♥ 

Spontanitet

Plötsligt händer det! Det är inte så ofta jag är ute på club mycket beror på att jag anser att det är helt onödigt och inte ett ställe för konversationer, tyvärr. Anledningen är att dom spelar på tok för hög musik och bristen på platser där ljudnivån är i pratvänlig nivå. En sak som är bra är att man inte längre får röka på krogen! Det enda som är kul när man går ut är förfesterna, efterfesterna & den klassiska hemmafesten där den sistnämnda passar mig bäst. Alkohol är inte riktigt heller mig grej, jag behöver inte ha alkohol i kroppen för att ha kul eller för att kunna prata med andra människor inte heller för att dansa som en galning. Jag tycker att det är synd att alkoholen för en hel del ungdomar/vuxna idag (läs: inte alla) som umgås genom alkohol. Det finns inget töntigare än när en person man pratat med på fest inte ens vågar hälsa i nyktert tillstånd. 

Men för ett par veckor sedan ringde en vän Å till mig klockan nio och frågade om jag ville med ut med henne och en annan vän F & jag svarade ja mestadels för att min vän Å skulle fara till Norge  & jobba veckan därpå.

 
Soff, Fez & Ås hos mig
Obs! Hade ingen aning om att hela min nedrekropp skulle komma med på bilden, vilket resulterade i en ihopknölad, puttande tös, men det bjuder jag på ;)


Ås & Soff - Jag kommer att sakna dig vännen hoppas du får en underbar tid i Norge!

/ Sophie ♥ 

Kolla in

Min andra blogg: http://www.metrobloggen.se/sophiechrystall


/ Sophie ♥


Fika & Plugg

Från stavgång till fika (;  Visst måste man hålla med om att fika och plugg går hand i hand, men fika behöver nödvändigtvis inte vara kladdmuffins utan en frukt kan även sitta fint men inte idag. 

 

En stor kopp grönt minttea & två kladdmuffins

/Sophie ♥

Tävling

Jag har varit med i en tävling om ett par gångstavar från Casall.  Läs gärna min motivering eller var med i tävlingen du med. 
http://www.metrobloggen.se/lailani

Dessa skulle passa mig perfekt, nu är det bara att hålla tummarna!
/ Sophie ♥ 

Dagens tänkvärda

Oro är den ränta vi får betala när vi lånar bekymmer från morgondagen. 
(Från "En Härlig Bok")

Tänk på det!

Lunch

Dagens lunch blev en tonfisk sallad med Rhode Island dressing:



- Tonfisk på burk i vatten
- en advokado
- en tomat
- gröna & svarta oliver
  + Rhode Island dressing

/ Sophie ♥

God morgon

Idag ska jag läsa i gammal kurslitteratur om de två kurserna jag har börjat eftersom dessa två kurser är fortsättningskurser. Ska även gå igenom juristens handbok, Finna Rätt. Men först ska jag skriva upp en lista som är viktig att tänka på när man studerar:

När lär vi oss inte
När vi 
  • tror att vi kan allt som vi behöver kunna
  • väljer att inte lära oss
  • inte väljer att lära oss på vårt eget sätt
  • är rädda att misslyckas
  • är rädda för förändringar
  • är rädda för att avslöja vår okunnighet
  • är trötta, hungriga och känner oss otrygga
  • tror vi är dumma
  • tror att vi inte förtjänar framgång
  • inte vill skiljas från mängden
När vår föreställning om ökad kunskap skrämmer oss

Känner Du igen dig i någon av dessa punkter så är det ditt ansvar att se till att ändra på det. Vi oroar oss alldeles för mycket idag även jag själv, tyvärr men det hjälper inte att oroa sig det vet vi alla.

/ Sophie ♥



Sex & The City

Oj oj vad tiden går fort och nu är det dags för min vanliga kvälls/natt-rutin vilket består av en kopp örttea (kvällsro från friggs), tända ljus och självklart 1-2 avsnitt av Sex and The City Shoebox.


God natt
/ Sophie ♥

Äntligen...

Har jag tagit tag i detta med att starta en alldeles egen blogg! Idag hade jag mina första föreläsningar för läsåret, Handelsrätt II & Fastighetsrätt mycket intressant faktiskt, har dock inte hunnit få kurslitteraturen jag har beställt men den kommer nog snart. Det är synd att all juridisk litteratur ska vara så himla DYRT, gick och köpte fyra böcker idag för 1100 och det är inte ens en tredje del av alla böcker man skall köpa. 
/ Sophie ♥ 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0