Underbar dag!

Vaknade i min älsklings armar och så gick vi upp och åt frukost. Sedan packade vi det vi skulle ha med oss till badet. Vi for till ett äventyrsbad med ett annat par, E & J samt E.P, det var mycket trevligt & kul! Egentligen skulle vi ha varit 6 personer till, men dom bangade, så det blev vi 5!



Efter äventyrsbadet, duschade vi tjejer och bastade sedan körde vi in till stan där vi skulle se på bio. Grabbarna körde förbi oss brudar till bion där vi köpte ut biljetterna medan P & E parkerade bilen. Sedan åt vi på en restaurang bredvid bion, det blev hamburgarmål till mig, P, E.P & E och J åt en pizza! Det var mycket gott när vi sedan hade ätit klart gick vi och köpte popcorn och LOKA! Vi såg som sagt AVATAR i 3D, den var verkligen över all förväntan, hade i och för sig ingen förväntning alls. Men det var riktigt bra och sedan själva känslan av att se den i 3D gjorde filmen verkligen rättvisa!


Så vacker värld dom levde i, det var så att man fick flashbacks från dykningen i Thailand, speciellt när det var 3D. Rekommenderar verkligen denna film i 3D, personligen är jag inget fan av sciene fiction men denna var riktigt bra!

Efter bion som vi alla i sällskapet tyckte var otroligt bra, vi får göra det till en vana att fara iväg och se 3D tillsammans ;) så körde vi hem E.P och J & E sedan for jag och P till tre av dom sex personerna som inte följde med och hängde där ett tag innan vi körde hem till mig.

Väl hemma myste vi ett tag och sedan när mamma och J och S hade sett klart på TV ca 22.30 ;) Gick jag och P och såg filmen Sommaren med Göran, P somnade dock i mitt knä i slutet av filmen men den var väl sådär. Inget kunde riktigt mätta sig med Avatar ;P



/ Sophie ♥

Myspys

I fredags innan middagen kom min älskling till mig. Då hade jag inte gjort någon nytta dvs. skola på hela dagen, utan jag hade endast piffat till mig själv, målat mina naglar osv. men ibland måste man få ha sådana dagar. När väl P kom åt vi middag. Efter middagen myste vi, på kvällen såg vi på TV, gjorde chokladfoundue med en massa god frukt, mums! Och så drack vi ramlösa/blåbär till. Älskar bubbelvatten!



/ Sophie ♥


Friday

Idag är det fredag och som vanligt startade min fredag sent, tog mig inte upp ur sängen förrän klockan 10.00, herregud! Sedan fastnade jag vid datorn och har inte gjort så mycket nytta men nu fasiken ska det bli andra bullar! Jag måste försöka hitta motivationen, men jag är sååå trött! Gäsp, nä nu måste jag göra något, kanske piffa till mig, min älskling kommer ju som sagt idag ;)

Ha en underbar fredag!

/ Sophie ♥

Busy day

Igår blev det inte så mycket plugg men däremot så körde jag med min nya epilatorn för första gången. Till min besvikelse insåg jag dock att man var tvungen att ladda upp den i en timma innan användning och så kunde man endast använda den i 40 min innan strömmen tog slut. Så jag fick köra en kombination genom att köra med min gamla epilator och varva med den nya, det gick jätte bra :)

Sedan på kvällen så kom min kära vän Fez. Det var så trevligt att träffas igen :) Vi pratade om allt möjligt samt såg några SATC avsnitt och åt popcorn och drack Ramlösa Granatäpple, mm! Så Länge sedan jag åt popcorn!

/ Sophie ♥

Snöstorm

Min dag började med chailatte och en smoothie. Sedan satte jag igång med strömholms PM:et, men det gick segt. Sedan ringde A och vi snackade på ett bra tag om allt möjligt. Sedan fick jag ett sms av M som hade lite funderingar om strömholm så jag besvara dom så gott jag kunde. Klockan 11.15 gick jag och skulle sätta in mer ved i kaminen och då var det endast några få vedträn kvar i kistan så jag gick ut och hämtade mer puuh det var svettigt. Tog 45 min att fylla både träkistan och tunnan med ved.  

Efter det gick jag och tränade, körde 30 minuters Pilatespass men mitt i passet ringde M, så vi pratade på ett tag om strömholm och annat, sedan fortsatte jag att träna. Efter träningen blev det lunch, tonfisksallad som vanligt ;) Sedan körde jag igång med min onsdagspeeling, dvs. kropps, ansiktspeeling så skönt!  

Sedan gjorde jag middag, lax med stuvad potatis med dill, såå gott :) Efter middagen hade jag tänkt plugga men det blev det inte mycket av, har haft noll motivation idag! Det känna som att jag har en snöstorm inom mig, allt är ett enda stort kaos! Vet egentligen inte varför men i slutändan kommer jag alltid fram till att tacksamhet är det bästa att tackla negativa tankar med!

Jag är otroligt tacksam för allt jag har och har uppnått i mitt liv. Jag är stolt och en stark person!

Nyss bokade jag 5 stycken biljetter till Avatar i 3D nu på lördag, spännande! Har även sett ett avsnitt SATC men nu blir det sängen.



God natt!

/ Sophie ♥


Effektiv dag

Min dag började med frukost & bloggning. Sedan satte jag igång med strömholms promemorian, om förarbeten. Sedan åt jag lunch, det blev en tonfiskssallad. Jag fastnade dock vid en film på TV1000 nämligen The Women som slutade klockan 14.20 och då körde jag ett 45 min PilatesAerobicpass, skönt!



Sedan gjorde jag iordning kycklingen och stoppade in den i ugnen och gick och duschade. Efter duschen fortsatte jag med strömholm tills middagen var klar.

Efter middagen gjorde jag hallon/banan smoothie som vi åt (jag & familjen) till halv åtta hos mig! Nu ska jag fortsätta med strömholm.

Ha en underbar kväll!

/ Sophie ♥

Monday

Igår gick jag upp lite för sent och hade en väldigt tajt tidsplan att ta mig till skolan och jag kom en kvart försent dvs. 8.15 till skolan. Väl på skolan gick jag, E, A och M igenom Kleineman. Det känns som att jag har börjat få kläm på vad den handlar om och har kunnat bilda mig en åsikt om den. När vi var "klara" snackade vi ett bra tag om allt annat än Kleineman ;)

Sedan gick jag & M och åt lunch på en jätte mysig restaurang, har ätit där några gånger tidigare och de har alltid så god mat. Det blev en räkrisotto med en massa god sås och grönsaker i, mycket gott! M åt en kycklingpaj. Vi pratade på ett bra tag och vi har nästan kommit fram till vad vi ska skriva för examensuppsats, vi har bokat in en tid nästa vecka som vi ska kolla upp litteratur om ämnet och höra med lärare osv. Spännande!

På väg hem från universitetsområdet körde jag förbi ICA och hämtade ut min epilator från Braun, så fin den är :) När jag kom hem kring 15-tiden, tänkte jag träna men jag var så himla trött att jag somnade 1 h på soffan. Helt slut, undra om det var IKEA vandringen igår som kom ikapp. Senare under dagen for jag och hämtade mina böcker som jag har väntat på i nästan två veckor :/ Jag som tyckte jag var ganska i tid att beställa, men jag säger bara, ALDRIG mer Lycknis! Visst de hade billigast litteratur men jag betalar gärna lite extra bara jag får mina böcker.

Jag började igår kväll att skriva lite på mitt PM, har gjort en inledning ny och ska skriva in syfte, metod och såvidare. Ska inte lämna in Strömholmsseminariet förrän om två veckor men jag vill gärna bli klar med det nu i veckan så jag kan lägga det bakom mig.

Jag gick och la mig strax efter klockan 23 så jag är ganska stolt över att jag lyckades lägga mig innan klockan 00.00 ;)

/ Sophie ♥



IKEA

Idag klockan 8.15 kom min familj och hämtade upp mig hos P. Det var riktigt svårt att komma ur sängen och lämna en varm och gosig älskling men tillslut lyckades jag ta mig upp. P följde som sagt inte med till IKEA. När vi kom till IKEA 09.30 åt vi frukost för 10 kr. Efter frukosten gick vi omkring och jag köpte lite flytta hemifrån grejer som mått, kavel, serveringsformar osv. och saker till mitt rum som en magnettavla, blomma, lådor osv. Det känns som att jag och P har hur mycket flytta hemifrån grejer eller ja vi har en hel del.

Det känns ändå bra att köpa lite grejer då och då som vi behöver istället för att köpa allt på en och samma gång för det är så mycket vi inte kan köpa förrän vi har en lägenhet, som inredningsgrejer, soffa osv. och det lär ju kosta en hel del.

Klockan 15.30 körde vi hem. Jag somnade och sov mest hela vägen och har varit så trött sedan jag kom hem. Men jag har fått upp magnettavlan, och stoppat ihop lådor och sett två avsnitt av SATC ;)

Men nu måste jag sova ska nämligen upp tidigt imorgon, ska vara på skolan klockan 8.00 och träffa tjejerna.

God natt!

/ Sophie ♥



Småbarn & knytkalas

I lördags vaknade jag av barnskrik, av P:s systers barn. Men som tur var lyckades jag somna om igen och klockan 9.00 for P iväg på fotbollsträning. Sedan vaknade jag igen av att lilla H hade stoppat fingrarna i sockerskålen i köket och blivit ledsen när dom sa åt henne, hah ja ibland är det rart med barn ;) De lyckas dock få en att gå upp på morgonen med vilja eller inte.

Efter frukosten, eller mitt i frukosten tog jag hand om lilla V, hon är så söt! Mosters lilla älskling. Så medan jag åt frukost kom P tillbaka från träningen. Jag lekte med V medan P duschade och så gick vi (jag & V) in till vardagsrummet till en naken H (hon är snart 3 år) och såg på Buzzlightyear. När P hade klätt på sig for vi till ICA och handlade grejer till en västerbottensostpaj som vi tog med oss till knytkalaset vi skulle till senare under dagen.

När vi kom hem till P igen satte vi oss på rummet och gick igenom Thailandsbilderna och så fick vi besök av H. Sedan sövde jag lilla V i famnen (genom sång och gung) hon somna som en stock. Vilken klippa jag är med barn om jag får säga det själv ;)

Sedan bakade vi västerbottensost pajen och så klippte svärmor mig, eller hon toppade mitt hår ca. 10 cm. Nu känns det riktigt fräscht. Efter klippningen for vi in till stan till P:s klasskompis och hennes pojkvän P, och dit kom, S, E.P, E, G, E, det var riktigt trevligt. Vi hade som sagt knytkalas så alla hade tagit med sig något gott. S hade kommit hem från 6 månader i Australien så det var riktigt trevligt att se honom igen.

Vi kom hem kring 00.00 på kvällen och då började jag och P att se Michael Jackson filmen This is it! Men vi hann inte se klart den!



/ Sophie ♥

Sherlock Holmes

I fredags startade morgonen senare än vanligt (kl. 10.00). Men jag hann med allt jag skulle innan jag tog bussen in till stan 12.15. Jag hann tillochmed att köra ett 30 min Pilates pass. När jag kom till skolan satt jag och pluggade  i tysta rummet, läste Kleineman och skrev kommentarer. Efter klockan 15 kom min älskling, så medan han passade min grejer så hämtade jag ut min tenta och fyllde på mitt busskort. När jag kom tillbaka for vi in till stan och åt på MAX, mums!

Efter middagen gick vi till bion och köpte godis och chips. Vi såg Sherlock Holmes, den var hur bra som helst, spännande rakt igenom och med världens snygging vid min sida blev den snäppet bättre, som allt här i livet! 


Efter bion körde vi hem till P och hade det mysigt som vanligt!

/ Sophie ♥

Mörbultad

Började morgonen med att snooza tre gånger och sedan stängde jag av alarmet för att stiga upp, men istället somnar jag om och vaknar av att min boyfriend ringer på mobilen. Så jag gick upp 1 h senare än planerat som vanligt dvs. 9.30. Väl uppe åt jag frukost och hade lite ont i benen efter gårdagens träningspass men inte så farligt. Satt lite med Kleinemans artikeln, men det är så svårt att hitta motivationen när jag inte kommer att ha seminariet förrän om två veckor!

Senare under dagen fick jag däremot jätte ont i magmusklerna och resten av kroppen, shit, jag går helt breddbent känns det som, haha! Vacker syn det måste vara. Ajja det är en positiv smärta (intalar jag mig själv). Jag klarade bara av att köra ett halvt Yoga pass på grund av min smärta. Som sagt angående pluggandet, jag måste verkligen få någon struktur, ska pilla på en planering imorgon hade jag tänkt.

Nu ska jag i alla fall se ett avsnitt SATC och koka mig en kopp örtteá.



God natt!

/ Sophie ♥

Fröken duktig!

Idag har jag hunnit med allt på listan förutom att få tag på min svärmor som är borta på kalas (insider info från min pojkvän). Jag började morgonen med frukost, sedan läste jag igenom Kleineman, efter det sprang jag runt byn på 20 min, det var ett sånt himla fint väder, men som alltid på vintern så är det kallt om det är klarblå himmel och sol och idag var inget undantag. Det blåste även en hel del, så efter en bit drog jag över kapuschongen (vilket jobbigt ord) Väl hemma stretchade jag och åt lunch. Efter lunchen körde jag mitt 45 min träningspass.

Under passet ringde M som frågade om vi skulle träffas hon, jag & E på måndag och gå igenom Kleineman. Sedan berättade M att Processrättstentan hade kommit, neej! utbrast jag. Det är alltid så nervöst när man ska kolla vad man har fått för resultat och till min förvåning hade jag fått högsta betyg, nämligen VG på processrättstentan :D Wiiiee! Så skönt att ha den ur världen!

Mitt tentaresultat firade jag med att köra kropps och ansikts peeling samt läppeeling & inpackning i håret, hur härligt som helst! Dagen till ära hade mor köpt jordbubbar, mums! Inte speciellt miljövänligt men ack så gott. Till det åt vi chokladmousse & glass, mums!


/ Sophie ♥

Epilator Silk épil



Igår beställde jag en ny epilator från Braun. Jag har en epilator från Braun sedan tidigare och är hel nöjd, tills den gick sönder i somras. Har i och för sig haft den i över 5 år så det var ju inte helt oväntat. Nu ska jag i alla fall börja epila mina ben ect. eftersom det håller så mycket längre och nu till våren ska jag och P försöka vara med varandra mer och då vill jag ju inte ha taggiga ben ;P

Hade först tänkt köpa Wet & Dry, den som man kan ha i vatten eller duschen, men eftersom man var tvungen att ladda den i 1 h och så kan man endast köra i 40 min och aldrig köra med strömladdaren i kändes det onödigt, jag som brukar epila i flera timmar man orkar ju inte epila 40 min och sedan vänta på att den ska ladda i 1 h och sedan epila 40 min, nej sånt har jag inte tid med! 

För övrigt så är det så att ju mer man rakar desto mindre och mjukare hårstrån kommer upp och det gillar jag, man blir även väldigt len :) Jag & P ska ju som sagt flytta ihop till sommaren/sen våren så då är det bäst att ha en bra epilator som fungerar!

/ Sophie ♥

God morgon mitt nya liv!

Idag snoozade jag "bara" 1 h, hah rekord! Imorgon ska jag banne mig ta mig upp på en gång när klockan ringer. Nu ska jag göra morgon här, har gjort mig en chailatté och tagit fram blåbär och hälsofil samt linfrön, godmorgon mitt nya liv & god morgon på dig!

/ Sophie ♥

Första dagen...

Idag hade jag introduktion i den nya kursen, Allmän rättslära! Det är ganska mycket att göra i den, PM, seminarium, rättsfallsseminarium och tenta osv. men det blir säkert bra. Det känns skönt att läsa juridik på 100% igen, är så less på ekonomi. Det var riktigt trevligt att se gamla klasskompisar igen, det var som sagt bara 6 st från klassen som läste ekonomikurserna (visst det var några klasskompisar som läste processrätten). Men det känns så kul att få läsa kurser med M igen. Det känns som att vi inte har umgåtts nästan någonting nu i höst, skit tråkigt! Men nu har vi bestämt oss för att skriva C-uppsatsen tillsammans, jag var lite osäker på om jag skulle skriva den ensam och inrikta mig till något företag men eftersom uppsatsen inte är så stor kändes det lite onödigt, plus att det är roligare att skriva tillsammans med någon.  

Imorgon måste det bli skärpning! Jag har blivit så seg på att gå upp på morgonen, idag tog det 1 1/2 h innan jag orkade kliva upp. Och så himla trött jag har varit idag. Måste börja få nya rutiner. Visst jag har inte lektion förrens slutet på nästa vecka men det är lika bra att ta tag i pluggandet ordentligt från början så man slipper stressa innan tentan. Jag hoppas jag får mina böcker så snart som möjligt så jag kan sätta igång på riktigt.

Jag har en hel del att göra imorgon så det är lika bra att jag skriver upp det här så jag inte glömmer:

♥ Kliva upp i tid, kl 8.00 (vi får se om det blir ett tidigt morgoninlägg ;)
♥ Läsa igenom Kleineman artikeln, 50 sidor.
♥ Träna: Stark mage, stark rygg 45 min + 20 min på trampmaskinen
♥ Peelingonsdag: Microdermabrasion, läppeeling, kroppspeeling
♥ Jobbsamtal!
♥ Ringa och be svärmor klippa mig, helst i helgen (det var hur länge som helst jag klippte mig senast)

/ Sophie ♥



Twilight



Jag måste vara bland den sista bloggaren som inte har sett Twilight, förrens idag. Den var faktiskt bra. Har aldrig tyckt om vampyrfilmer men denna var riktigt bra. Inte bland det bästa jag har sett men helt klart sevärd. Skulle gärna se New Moon också!  

Idag har jag gått igenom alla mina lådor, garderoben och byrån, så skönt att det är gjort. Har även gjort manikyr och pedikyr. Imorgon börjar jag en ny kurs, Allmän rättslära. Det känns skönt att för en gång skull endast ha en kurs åt gången även fast jag vet att denna kurs är ganska krävande.

Nu på kvällen/natten har jag sett ett avsnitt SATC och käkat ostbågar, hah vadå beroende! Mitt nya liv får börja imorgon istället. 

God natt!

/ Sophie ♥

2012



I söndags myste vi hela dagen, vi gick igenom en liten del av bilderna från Thailand, dvs. vi håller på att gå igenom de bilderna vi ska framkalla, men vi har över 4000 bilder så det går inte så fort fram ;P På kvällen såg vi 2012, jag hade redan innan sagt att jag inte vill se den filmen, jag tycker inte om sådana filmer. Men jag offrade min för min kära och såg den. Men den var faktiskt bra, helt klart sevärd iallafall!

/ Sophie ♥

Saturday

I lördags tog vi det lugnt på morgonen, åt frukost i lugn och ro, slötittade på TV. Senare under dagen for vi till mig. P for ut på tentaröj med sina polare och jag for till mina tjejkompisar vid universitetet. Det var mycket trevligt, jag hade inte tänkt vara så länge där eftersom jag var väldigt trött och de flesta hade skrivit tenta den dagen men jag blev där till 02.00, hah! Så det blev aldrig att fara hem och sedan fara tillbaka och hämta P från klubben utan jag hämtade upp honom innan jag for hem. Det var dock knökfullt med folk, och P fick stå i 45 min för att hämta sin jacka så jag stod i ca 20 min och väntade på att han skulle komma.

När jag står där och väntar i bilen kommer det två grabbar och frågar: "Kör du vem som helst?" Nej svarade jag och ena killen sa: "Jag förstod det", hah okej ;P  Tillslut kom i alla fall min fulla älskling, eller han var inte så farligt full, jag har en ordentlig ung man ;)

/ Sophie ♥

3 av 3

I torsdags pluggade jag marknadsföring hela dagen och kvällen och i fredags gick jag igenom allt en gång till. Hade nämligen tenta klockan 16-20. Under dagen kom dock en Viasat kille hit och skulle fixa upp parabolen. Han var ung, eller ja 20+ i alla fall. Jag frågade honom hur länge det skulle ta, han kom klockan 13.30. Han sa att han inte riktigt visste hur länge det skulle ta och han frågade varför jag undrade, så jag sa att jag skulle ha tenta (vilket jag skulle såklart)! Så medan han jobbade på, gick jag igenom det sista! Mor ringde just innan kl. 15, och då var Viasat-killen kvar så jag bad mamma att skynda sig hem så jag kunde fara till skolan och göra min tenta.

Jag skulle ta "röda faran" så den hade haft värme i sedan några timmar tillbaka, så när mamma kom strax efter 15 började jag köra till tentan. Men efter bara några 100-meter så börjar rutan att frysa trots att jag hade på värmen. Ju längre jag kom desto mer frös rutan. Så tillslut såg jag nästan ingenting. Så jag fick chansa och svänga in vid en busshållsplats trots att jag knappt såg vars jag körde. När jag stannade där ringde jag till mamma i ren panik att hon måste komma med sin bil så jag kan köra till tentan eftersom rutorna hade frusit men hon sa att jag skulle försöka köra hem. Så jag lyckades köra hem trots att jag inget såg, jag var såå rädd, tänk om jag skulle köra på någon eller om någon skulle köra på mig, hemskt! Men väl hemma hade mamma startat den andra bilen så jag körde till tentan, skärrade som tusan!

Jag hann dock till tentan och A och gänget hade väntat på mig, men när vi kommer till tentasalen är det fullt så vi får sitta i en annan tentasal. När jag vi skrev tentan var det många som var klara innan man fick gå, dvs. innan en timme hade gått så hälften gick den första timmen jag satt kvar ungefär 1,5 timme till. Jag var den sista som gick från det lilla rummet. Men det var en massa kryssfrågor och man skulle välja det alternativ som var mest rätt eller minst rätt, vilket innebär att alla svar kan vara rätt men ett är mest rätt, lite jobbigt! Speciellt med min beslutsångest ;)

Efter tentan körde jag hem. Hade egentligen tänkt fara direkt till P, med röda faran men eftersom jag hade tagit mammas bil så var jag tvungen att köra hem och lämna den. Så P fick komma och hämta mig istället. När jag kom hem, tog jag mig en macka och gick och duschade. Väl hemma fick jag veta att Viasat-killen hade kallat min för söt, han hade nämligen sagt till mamma: "Jag ville inte störa eran söta dotter" ;) P kom när jag duschade så när jag var klar for vi till honom. Det var så skönt att allt var över för denna gång! Väl hos P myste vi på rummet, lyssnade på musik och när P:s lillebror A och hans tjej C hade sett klart den film som de hade börjat se när vi kom. Såg jag och P, Mamma Mia! Vi vill gifta oss på en grekisk ö, eller på Cypern, absolut! Vi hade det hur mysigt som helst och i slutet av filmen somnade P i mitt knä.

/ Sophie ♥

7 år sedan

...i onsdags, den 13/1-2010 var det 7 år sedan min fantastiska pappa lämnade oss! Jag saknar honom varje dag, och ju mer tiden går desto längre är det sedan jag fick hålla om honom, prata med honom och säga hur mycket jag älskar honom! Livet är allt orättvisst! Jag har ett tag nu velat se på våra gamla videoband, att få se min underbara pappa leva, skratta och full i liv! Livet är inget man kan ta för givet, men det sägs ju att "gud" tar dom bästa först!



Ta hand om dina nära & kära!

/ Sophie ♥

Jag lever...

Det var verkligen längesedan jag skrev något i bloggen, men jag har varit inne i tentapluggsdvala. Här kommer en liten update på vad jag har gjort den senaste tiden:

04-01-10: Måndagen för två veckor sedan! Den dagen började inte speciellt bra, eller lättare sagt jag lyckades inte somna på söndagsnatten. Jag såg som sagt ett avsnitt SATC och efter det avsnittet gick jag och borstade tänderna och gick och la mig. Men jag somnade inte. Det började med att mammas sambo satte sig och såg en film och jag kan verkligen inte sova om det är något ljud eller ljus från TVn. Jag har kommit fram till att jag har vårt hus sämsta rum! Jag har tvättstugan alldeles bredvid samt ena toaletten och om TVn är på lyser det in i mitt rum och jag kan inte sova om det är varken ljud eller ljust i rummet = sämst rum! I alla fall jag försökte ha öronproppar men eftersom jag hade suttit med proppar i mest hela dagen hade jag ont i öronen så det var inte så bekvämt att ha dom i. När jag hade legat vaken ända tills filmen var slut började jag att bli rätt stressad eftersom jag skulle träffa A dagen efter på morgonen (måndagen).

Så när filmen var slut tänkt jag, gud vad skönt nu slipper jag ha i öronpropparna, men nej så tur skulle jag minsann inte få. Utan då började min lillebror att se hockey på TVn, Great! Så jag låg vaken till efter klockan var 03.00 och jag hade inte sovit en blund. Då bestämde jag min för att ringa till P eftersom han alltid kan lugna ner mig. Men när jag ringer så trycker han av mobil, alltså inte av endast samtalet utan han stänger av mobilen! Och på grund av hans nattliga aktiviteter (sömngångare osv) så förstod jag att han hade stängt av den i sömnen :( Så då blev jag ännu mer stressad och ledsen eftersom jag inte kunde få tag på P. Det gick tillochmed så långt att jag smsade P:s lillasyster M och bad henne väcka på och be han ringa mig. Så någon minut senare får jag tag på P som var helt orolig att något hade hänt. Han lyckades lugna ner mig men jag lyckades ändå inte att somna.

Vid kl. 05.00 stängde S (min lillebror) av TVn, Yes äntligen kan jag få sova men icke. Då gick J upp för dagen och jag hade inte lyckats sova en blund. Jag smsade då min vän A och sa att jag inte riktigt visste hur det skulle bli eftersom jag inte ännu hade lyckats somna, så jag skrev att hon skulle ringa innan hon började fara från sig (hon skulle nämligen hämta upp mig). Så när väl J hade varit till jobbet lyckades jag somna. Jag hann sova 2-3 oroliga timmar innan jag väcktes av att telefonen ringde. Det var A som då just skulle börja fara hemifrån. Men eftersom knappt hade lyckats sova bestämde vi oss att träffas kl. 13.00. Så jag sov till kl. 11.00. Skönt att få sova!

Senare under dagen bestämde vi oss dock för att träffas på torsdagen istället eftersom vi inte hade hunnit gå igenom så mycket. Så hela måndagen pluggade jag Intern styrning.

05-01-10: Mammas födelsedag! Eftersom jag inte hade hunnit köpa något så skrev jag ett brev, där det stod att jag skulle ta hand om henne, göra manikyr, pedikyr, grovpeeling osv. Det är sådant jag tycker är mest uppskattat själv. Att någon lägger ner tid på en är väl det bästa som finns. Att man får spendera tid tillsammans, tiden som är så dyrbar, istället för materiella saker! Så varvat med fika och firande pluggade jag!

06-01-10: Onsdagen pluggade jag mest hela dagen och kvällen. Kommer inte ihåg om jag gjorde något annat!

07-01-10: På torsdagen kom A till mig, vi hade bestämt dagen innan att vi istället kunde vara hos mig så vi skulle slippa köra till skolan eftersom då sparar vi lite tid och pengar, plus att hon fick äta lunch hos mig. Den dagen var det riktigt kallt -35. Jag och A gick igenom uppgifter som vår lärare hade lagt upp på fronter och åt lunch. Jag gjorde ugnskyckling med nudlar och stekta ärtskidor och morötter, mycket gott!

På kvällen började jag dock att må riktigt illa och jag låg mest hela dagen i sängen och jag visste så väl att jag skulle spy om jag reste mig upp så jag låg och drog ut på det trots jobbiga magsmärtor. Jag hade tidigare hämtat en hink som jag kunde spy i. Dagen efter, på fredagen skulle jag ha redovisning i marknadsföring, så jag skickade mail och sms och sade att jag mest troligen inte kunde komma eftersom jag hade fått magsjuka. Min bror spydde nämligen tidigare den veckan så han hade smittat mig, great mitt i tentatider också!

Så det var som jag hade befarat, för när jag gick upp ur sängen spydde jag och tillochmed lunchen kom upp, hur äckligt som helst! Hatar att spy, finns fasiken inget äckligare! Så efter min spyattack, och dusch gick jag och la mig. Mailade till mina gruppmedlemmar att jag inte kommer på fredagen eftersom jag hade fått magsjuka.

08-01-10: Sov lite längre den fredagen vaknade kring 10-11 tiden. Försökte plugga men det gick inte så bra jag var helt slut och vågade inte äta med risk att jag skulle spy igen. Men jag pluggade i alla fall på! Fick även ett mms från mina vänner F & Å som var i la stockholmo och de var så snygga (min vän F pluggar till make-up artist, så jag antar att hon hade varit i farten ;)  Själv låg jag utslagen efter min jobbiga gårdag!

09-01-10: På lördagen pluggade jag på och hade fått tillbaka min matlust så jag fick lite mer energi. Men i övrigt var jag helt utslagen, jag hade börjat komma till insikt att jag hade tagit på mig för mycket denna höst, dvs. att läsa 150 % studietakt. Men det är sista gången nu, man måste ju få leva också! Stressen har denna höst varit outhärdlig stundtals och folk i min omgivning har märkt det inklusive jag själv såklart. Det är fasiken inte värt det, visst lite stress kan vara hälsosamt och jag älskar att göra många saker men det är inte värt att stressa ihjäl sig. Så jag var måttligt less på hela situationen och vad som skulle komma veckan därpå, dvs. min tre tentor. Så jag tog en paus från pluggandet och städade mitt rum istället. Jag och P hade tidigare i veckan pratat om att han skulle komma till mig på söndagskvällen så att jag skulle få sova något innan min tenta på måndag. Så därför städade jag mitt rum för att inte smitta honom med magsjuka även fast jag hade varit frisk i två dagar.

10-01-10: På söndagen började jag med att gå igenom lite Intern styrning och sedan gick jag igenom Processrätten eftersom det var processrättstentan jag hade på måndagen. På kvällen kom P, så vi såg lite TV, åt kvällsmat och sedan gick vi och la oss. Men jag kunde inte somna, jag låg och vred på mig länge. Sedan blev det även väldigt varmt och det blev inte bättre av att P lyckades somna. När klockan var 04.00 hade jag inte sovit en blund, jag var inte så stressad över Processrätten utan mest över Intern styrningen som jag skulle ha tenta i på tisdagen. Men just när mamma & hennes sambo gick upp kring 05.00, lyckades jag somna så jag sov knappt 3 timmar innan det var dags att gå upp.

11-01-10: Gissa om jag var trött! Det kändes inte kul att skriva en tenta efter min mardrömsnatt. Med få timmars sömn var det bara att pallra sig upp och fara iväg och skriva tenta. Det var dock skönt när det var "över". När jag kom hem var det bara att ladda om. Jag fick dock panik och ringde till A. Hon är alltid så lugn och det behövdes. Jag smsade även med en annan i klassen och frågade hur hon kände inför morgondagens tenta, Intern styrningen. Hon tyckte inte heller att det kändes speciellt bra, men skrev "det är bättre att misslyckas än att inte försöka alls" och det är så sant! Det var även skönt att jag inte hade tenta förräns kl. 15-19 så jag behövde inte oroa mig att jag inte skulle få sova innan i alla fall ;)

12-01-10: På tisdagen skrev jag tenta och det kändes inte bra alls, det var svåra frågor och ena frågan har vi aldrig gått igenom och det finns inte ens en sådan fråga i övningsboken, och den var på 20 poäng så det kändes inte alls bra. Är säker på att jag inte klarade den, så det blir definitivt att skriva om den i mars. Men det är smällar man få ta, när det blir för mycket! Efter tentan for jag hem och pratade med A, som också tyckte att tentan var svår. Orkade dock inte börja plugga marknsföring utan jag tog det lugnt den kvällen.

/ Sophie ♥ 



Sömngångaren min

P har en konstig "vana" att sätta sig upp i sängen i sömnen. Han kan göra det flera gånger på natten. När vi var i Thailand ställde han sig tillochmed upp och gick mot ytterdörren...han började fiffla med dörrspärren och då började jag fråga vad han gör... "Petter vars ska du?", "Kom hit".. "Kom nu P och lägg dig...", "P nu kommer du hit", gradvis ökade min förfaran att han i ovaket tillstånd skulle gå ut från vårt hotell. Men efter ett tag kom han och la sig i sängen igen. Jag hade svårt att somna om efter hans vandring, tänk och han skulle ha öppnat balkongdörren, ursch, hemsk tanke!
På morgonen kom han såklart inte ihåg vad som hade hänt, eller hans minns att jag sa åt honom att komma till sängen.

I alla fall igår morse gick jag till badrummet och när jag kommer tillbaka till rummet, där P fortfarande ligger och drar sig, ser jag att vår stora tavla som vi har på hyllan ovanför sängen (på väggen bredvid sängen) är på golvet. Då har alltså P tagit ner den under natten i sömnen, haha! Herregud! Han sa att han kom ihåg att jag sa att han skulle ta ner den, pyttsan, det drömde han bara.

Man vet inte riktigt vad karln har för sig under natten, snart måste jag nog börja låsa dörren ;)

Nu har jag pluggat mest hela dagen så nu ska jag varva ner genom att se ett avsnitt SATC, har kokat mig en kopp kvällsro, så god natt på dig!

/ Sophie ♥

2010

Igår började jag dagen med att läsa lite i processböckerna, det gick väl sådär. Blev sjuk under kvällen hos Å i tisdags, fick ont i halsen. På onsdagsmorgonen hade jag världens huvudvärk, och var "tjock" i halsen och svullen i bihålorna, hade även ont i vänster öra, vilket jag brukar få om jag har ont i halsen. Hela onsdagen var jag väldigt hängig, tog en powernap under dagen och mådde lite bättre efter den.

Igår var det torsdag och då var jag också ganska hängig under dagen, och jag var väldigt glad över att min familj hade tackat nej att vara hos P:s familj (mina svärföräldrar & P:s syskon) på nyår eftersom det är inte kul att vara bland en massa folk om man inte mår bra.

Senare under dagen så kom dock min älskling till mig :) Vi hade bestämt att vi skulle fira nyår hemma hos mig, så jag hjälpte mamma med förberedelserna. Jag gjorde efterrätten bland annat... P kom med kräftor som hans familj hade fiskat i sommars när jag och P var i Thailand, så även år 2009 fick jag äta de goda kräftorna (bättre sent än aldrig). Jag och mamma hade gjort en räkröra på toast som förrätt och så åt vi kräftor. Till varmrätt åt vi oxfilé med potatisgratäng och såser till, mycket gott! Till efterrätt hade jag gjort en chokladbakelse, med färsk ananas (som P skar upp), passionsfrukt samt grädde, mycket gott! Under kvällen spelade vi spel, först barnyatzy med A, mor och J. Jag vann första omgången och P nästa. Senare under kvällen kom P:s kompis N förbi. Han var här för två år sedan nämligen förra, förra nyåret.

Har såklart träffat han sedan dess, vi har varit i hans stuga, han har varit hos P, har sett & pratat med honom på universitetet osv. När han kom satt vi och såg en film och efter filmen spelade vi TP. Allmänbildningsspel, mycket kul och lärorikt! Sedan innan tolvslaget, väckte J upp A, som hade sovit i några timmar och var så trött. Men vi hade lovat att han skulle få se fyrverkerierna så självklart väckte vi upp honom. Vid tolvslaget, smällde vi raketer och skålade i mousserande vin, A fick en alkoholfri variant ;)

Vi gick sedan och ställde oss på vår baksida där vi har fin utsikt över grannbyarna så det var en massa fyrverkerier. När vi var tillräckligt kalla och smällandet började avta gick vi in och jag, P och N fortsatte att spela TP till klockan 03.00. Sedan for N hem, och jag och P myste ett tag innan vi gick och la oss. Härlig start på det nya året i min älsklings armar!

Gott nytt år!

/ Sophie ♥

RSS 2.0