Trevligt återseende!

Igår kring 19-tiden ringde min kära vän Å som kom upp den 26 december (hon jobbar i Oslo), vi hade tidigare bestämt att vi skulle träffas idag (onsdag), men vi bestämde oss för att träffas igår istället, för då skulle vi hinna träffas längre, eftersom Å for hem idag kl. 19, och hade lite ärenden att göra under dagen så det blev bäst att träffas kvällen innan. Hon kom först till mig för att se renovationer som vi har gjort i huset och sedan gick vi till henne. Vi bor endast 5 minuter från varandra. Så vi tog en kallpromenad runt villaområdena och snackade om allt möjligt. Sedan gick vi in till henne och pratade på. Efter ett tag kom vår vän F :) Så vi alla snackade och snapade upp vad som händer i våra liv. Det var så underbart att träffa er ♥

Jag och F gick hem från Å när klockan var över 03.00 på natten ;P så idag kom jag inte alls upp den tid jag hade tänkt, hah! Men det är inte varje dag man får finbesök heller. Vi får se när vi ses igen, F kommer som tur är snart hem från el Stockholmo, så synd att det inte passade för mig att fara ner nu under januari (hon kommer hem i slutet av januari), har ju som sagt tentor och hon har slutprov osv. Men men det kommer säkert fler tillfällen. Å far till Thailand under februari - mars, och vad som händer sedan vet vi inte riktigt!

/ Sophie ♥

Som jag hade befarat...

....så snoozade jag i 1 h, konstigt! Hah gör det varje morgon juh. Jag är ingen morgonmänniska det är bara att inse fakta! Under dagen så pluggade jag och innan lunch hämtade mamma och min bror upp lille A (mammas sambos son), hos sin mamma. Senare under dagen så var det lilla julafton för A. Han hade 20 paket och mamma hade skrivit ett numemr på varje paket och gömde dom i granen så att han skulle få leta rätt på dom. Han är så tacksam, gullungen! Han fick en massa fina grejer som en massa spel, kläder, leksaker samt en "cool" racerbana. När han fick den sa han till mamma: - Tack älskling! såå söt! Han har nog fått det från oss (familjen, speciellt från mig och P). 

/ Sophie ♥

SATC

Nu ska jag se ett avsnitt SATC, och äta ostbågar, mums! Ska nog koka mig en kopp örtteá också. Imorgon ska jag upp tidigt, (inge snooze nu Sophie!), har en väldigt dålig snooze-vana. Vi får väl se hur tidigt det blir imorgon...



God natt!

/ Sophie ♥

Nya tag...

...nu är det verkligen dags att ta tag i pluggandet, jag har pluggat processrätt idag, och har snart gått igenom första boken (1 av 6) haha! Herregud. Om två veckor har jag den tentan, jisses vad tiden har gått fort! P for för övrigt hem efter lunchen idag och så har jag pluggat sedan dess, samt pratat med A från klassen. Vi bokade ett grupprum nästa vecka då vi ska tentaplugga tillsammans. Jag och P har fortfarande inte bestämt oss vars vi ska fira nyåret, antingen hos mig eller hos han. Vi var sist hos honom, men men vi får se!

Ha en underbar kväll!

/ Sophie ♥

Sunday...

aka filmdagen, gud vad vi har sett på film och myst igår. Tillochmed så mycket att jag är less på att se på film. Vi åt en god middag, grekisk pyttipanna (fläskfilé, klyftpotatis, rotgrönsaker, fetaost ect.). På kvällen när mamma och J hade gått och lagt sig såg vi en komedi, helt okej dock ganska seg, och så åt vi julgodis till, såklart ;)

/ Sophie ♥

Mellandagsrea!

På lördagen for vi in till stan. Vi köpte aldrig några julklappar till varandra i år eftersom vi istället tänkte gå på mellandagsrean och köpa något tillsammans som ex. flytta hemifrån grejer. Vi hittade ett set med knivar och så köpte vi en jätte snygg karaff + två glas, detta fick bli vår julklapp till varandra. Vi ska som sagt flytta ihop till våren/sommaren så vi ska försöka köpa det mest innan dvs. köksartiklar och sådant. Det är lite svårt att köpa köksbord och stolar, soffa och sådant nu eftersom vi inte vet hur vår lägenhet kommer att se ut, om vi rymmer en stor hörnsoffa osv. Vi kommer dock att få med oss både köksbord och stolar samt soffa + bord, TV, Dvd ect. när vi flyttar (frågan är som sagt bara om vi får plats med dom).

Jag tänkte försöka nu under dagarna att kolla runt på olika Internet sidor och se om jag hittar något fynd. Tänkte kolla efter en vattenkokare osv.

Efter stan, där jag för övrigt träffade på tre gamla ledarskapsklasskompisar från gymnasiet, trevligt! Alltid kul att höra vad folk har för sig, for vi hem till P igen. Där spelade vi Wii ;) Det är riktigt jobbigt faktiskt men kul, P:s kusin J hade fått Wii i julklapp. Sedan innan kl. 17 gick jag med P:s mor och Hebbe (P:s familjs hund) till P:s mormor och morfar eftersom vi skulle äta kalkon/julmiddag där. Som vanligt var det mycket gott! Och massor med mat och fika, herregud vad man äter vid juletider!

P:s systerdotter H är så förtjust i P, mycket tror jag beror på att P leker väldigt mycket med henne samt att han ibland är alldeles för snäll. Något jag inte tycker om! Bland de värsta jag vet är gnälliga barn och barn ska inte få som dom vill genom att gnälla för tro mig då blir dom bara ännu gnälligare eftersom dom vet att dom får som dom vill tillslut. Sedan att H:s föräldrar tillåter sin dotter komma och gnälla hos P (och alla andra förövrigt) att hon vill leka med honom under middagen tycker jag är knäppt att dom tillåter! H ville såklart följa med oss hem, så hon klängde sig fast runt P:s ben och sedan kring mina och var helt inställd på att hon skulle med oss, hon försökte ta ner sin overall, såklart kunde hon inte följa men det är ganska sött att hon tycker om oss så mycket. 

Som tur är det inte vårt barn iaf och jag hoppas verkligen inte att P kommer att vara så snäll med våra barn för då lär jag vara "dumma mamma" och P "snälla pappa". Barn måste ha gränser/rutiner och samtigt en massa KÄRLEK! Det tror jag är den bästa kombinationen för glada barn och föräldrar samt för andra.

Efter middagen och efterrätt, och ännu mer fika for vi hem till P, för att packa hans väska för att fara till mig. Väl hos mig såg vi den otecknade Robin Hood. Jag har aldrig sett den förut, snacka om att detta blev en kult-jul ;)    

/ Sophie ♥

Juldagen

Denna dag körde min mor och J in mig till stan så jag kunde köpa min mini-piller för att sedan köra mig till P. Så snällt! Hos på bjöd mina svärföräldrar in mor & J på fika så vi satt och pratade ett tag. Innan klockan 17 for vi till P:s farmor och farfar för att äta julbord. Det var ett väldigt gott julbord och trevligt sällskap. Det bjöds massvis på fika! Några timmar senare for vi hem till P, där vi spelade spel, carcassonne (ett väldigt roligt sällskapsspel), åt mer fika och sedan spelade vi alla (mina svärföräldrar, jag & P, P:s lillasyster och pojkvän R, P:s lillebror och flickvän C, P:s faster och sambo, P:s morbror och fru M), vi körde "killarna mot tjejerna". Vill inte säga vem som vann...haha nej jag är ingen dålig förlorare men killarna vann faktiskt!

På kvällen/natten hade jag och P lilla julafton, då öppnade P paketen han hade fått från min släkt och jag öppnade det jag hade fått från hans släkt. Fick mycket fina grejer. På natten kring 3-tiden körde jag hem P:s faster och sambo hem till dom eftersom dom hade druckit, det var endast jag som inte drack alkohol, av dom som hade körkort så jag körde dom (frivilligt), P följde såklart med!

När vi kom hem var det bara att fixa sig för sängen och gå och sova!

/ Sophie ♥

Julafton

Jag vaknade hyffsat tidigt, åt frukost med resten av familjen, duschade och åt julgröt till lunch. Innan lunchen insåg jag att jag endast hade 1 mini-piller kvar (great!), så jag och J körde in till Coop eftersom vi såg på Internet att Apoteket skulle ha öppet från 11-19, Men när vi kommer dit inser vi att det inte alls är öppet och så lyckades jag tappa bort J, eller han var helt spårlöst försvunnen trots att det knappt var 10 personer som befann sig på COOP. Nu i efterhand vet jag att det var för att han köpte en julklapp till mig och min bror (varsin kokbok) så därför hittade jag han inte bland ljusrören (dit han skulle). Men efter 15 min hittade jag honom. Det kändes verkligen konstigt att behöva sitta i en bil på julafton, och pillerlös dessutom!

Det var lite kul när mamma berättade för min bror att vi skulle fara till apoteket för att köpa piller till mig för att det inte skulle bli något barn. Då sade min bror "du behöver inte köpa några piller, jag är redo att bli morbror"! haha jasså. Efter min och J:s färd for vi ner till mina kusiner där vi detta år skulle fira jul (vi firar jul varannat år hos oss och varannat år hos mina kusiner som bor några hus ifrån). Vi hann precis innan Kalle Anka och hans vänner började. Det är tradition i vår familj att alla ser på Kalle Anka! Efter Kalle Anka, som vi åt en massa julgodis till som mjukpepparkaka, godis och dylikt orkade vi inte gå upp ur soffan utan vi alla såg lite sporodiskt på Kan du vissla Johanna!

Sedan åt vi julbord, mums! Så efterlängtat och så gott! Men som allt tog jag lite för mycket på tallriken, att man aldrig lär sig. Efter den goda middagen såg jag för första gången någonsin, Karl Bertil Jonsson! Efter Karl-Bertil hade vi julklappsöppning, vi hade ingen tomte i år och den som var mest "missnöjd" över det var mammas sambo, hah! Det var min kusin S som delade ut julklapparna. Jag fick många fina klappar! Fast det är ju ändå roligast att ge bort klappar till andra!



Efter julklappsöppningen var det mer fika men vi alla var supertrötta. All stress innan julen tar verkligen kål på en. Även fast jag & P var 1 hel vecka före julafton klar med alla julklappar. På kvällen såg vi en film som jag somnade till, så när jag vaknade gjorde jag mig klar för sängen och gick och la mig.

/ Sophie ♥


Dan före dopparedagen

Vaknade jag upp med min älskling lagomt sent, ungefär kl. 12 ;P Vi åt lunch (frunch) och umgicks ett tag innan jag for hem. Väl hemma var det middag och efter middagen gjorde jag & mor, 5-minuters knäck samt polkagodis dopade i mörkchoklad, samt andra förberedelser inför julafton. Denna dagen insåg jag även hur lite julkänslor jag faktiskt hade. Tänk att de minskar för varje år, tror att det är pluggstressen som gör att jag inte riktigt kan slappna av helt och bara låta känslorna skölja över mig.

/ Sophie ♥

Julgodisbakning

Igår pluggade jag som vanligt under dagen och efter middagen for jag till min älskling. Det var snökaos men det gick bra att köra ändå och som tur var fick jag ta mammas bil och slapp den "röda faran". När jag kom till P hälsade jag på P:s lillasysters pojkvän som hade kommit hit från Holland. Mycket trevlig kille. P:s morbror och fru samt kusin var även där. Under kvällen bakade vi snickers, knäck och mandelbollar täckta med choklad. Vi hade det mycket trevligt! På "natten" såg vi Sunes jul ;)

/ Sophie ♥

Kärt återseende!

I måndags passade jag på att plugg på förmiddagen och på kvällen kom min kära vän F :D Hon pluggar till make-up artist nere i Stockholm och det var ett tag sedan vi sågs. Fast när hon väl kom och vi kramade om varandra så kändes det som att hon var här för bara någon dag sedan. Vi satt först och pratade om allt möjligt och sedan såg vi The Proposal, som jag hade sett två gånger tidigare men jag tycker att den är så bra så jag såg den gladeligen igen ;) Trevligt att träffa dig vännen! Vi ses snart igen under dagarna...

/ Sophie ♥

Plugg...

I söndags for min älskling hem och då pluggade jag lite, men det är svårt att hitta motivationen nu i juletider. Jag hann dock gå igenom alla föreläsningar i marknadsföringen och skriva ut dem. När jag var klar satte jag mig ner i soffan och såg ett avsnitt SATC med ett kopp örttéa ;)

/ Sophie ♥

Saturday

I lördags pluggade jag under förmiddagen och sedan vid 14-tiden kom min älskling och så for vi och min familj till min mormor och K för att fira min mormorsfödelsedag, vi åt julbord och myste på! Hos min mormor var även alla mina svenska kusiner. Många timmar senare for vi hem och då började Robinson som hela familjen såg. Efter Robinson bakade jag och på en annan variant av snickers, mor hade nämligen köpt nutella istället för jordnötssmör så resultatet smakade mest nutella ;p

/ Sophie ♥

Vaccinerad!

I går gick jag och älsklingen och vaccinerade oss på kyrkanshus, vi hade bokat tid tidigare i veckan! Jag hade väl ställt in mig på att jag säkert skulle få ont i armen eftersom jag fick jätte ont när jag tog hepatit sprutan för några månader sedan. Men jag fick verkligen JÄTTE ont! Vi blev båda lite halv febriga och P fick lite ont i halsen på kvällen och när jag vaknade i morse kändes det som att jag hade blivit misshandlad. Mitt huvud höll på att sprängas, hade ont i alla leder och kunde knappt stå upprätt. Armen gjorde svin ont, P fick hjälpa mig på med min tröja för det gjorde så fruktansvärt ont. Jag skulle till råga på allt också vara ombud i ett familjemål kl. 10.00 så det var bara att sätta på sig ansiktet (sminka sig) och bita ihop. Fick som tur var åka in med P.

Jag hörde till den minoritet/majoritet som inte tänkte vaccinera sig, mest för att jag redan tror att jag har haft influensan och eftersom det har blivit en sån stor grej av den. Det dör ca 2000 människor i "vanlig" influensa i Sverige varje år och hur många har dött av svininfluensan, 20? Hela grejen med massvaccination har fått mig att inte alls vilja vaccinera mig. Är den tillräckligt testad? vad innehåller den? vad får man för bieffekter om 1 dag, 1 månad, 10 år? påverkar den nästa generation? alla sådana frågor som det inte finns något svar på.

Men eftersom jag de senaste veckorna har börjat tveka på om jag kanske inte ska ta sprutan i alla fall så blev det att ta den nu när P ändå ville ta den. Lite tog jag den även för att skydda de människorna som faktiskt inte kan vaccinera sig på grund av bieffekterna och som faktiskt löper stor risk att dö om de faktisk skulle få influensan, inte bara svininfluensan. Jag har några närstående som skulle dö om de fick en minst liten förkylning och det vore ju inte kul om jag smittade ner dom.

Jag har varit allmänt trött hela dagen och har fruktansvärt ont i nacken och huvudet och lite ont i armen fortfarande men jag hoppas att det har gett med sig till imorgon.

/ Sophie ♥

Äntligen klar...

...igår for jag in till stan vid 11-tiden och mötte upp P. På dagens schema hade vi att handla julklappar till alla vi skulle köpa till och lyckligtvis hittade vi allt vi letade eftersom och fick sätta till fantasin till några personer men det löste sig! Känner verkligen i år att julklappar är såå överskattat. Visst det är kul att få paket och än roligare att ge men att hålla på och "byta" pengar vilket det har en tendens att bli känns det bara onödigt! Julen är inte till för paketen, utan julen är till för umgås. Spela spel, äta gott och bara njuta av livet!

/ Sophie ♥

What have we done?

...
/ Sophie ♥

The Holiday

Nu blir det kvällsmys som heter duga. Jag har tidigare under kvällen tagit en skön dusch med peeling samt kört microdermabrasion i ansiktet och gjort läpp.peeling såå härligt, har haft jätte torra läppar pga. förkylningen så det var skönt att de nu är alldeles baylena för att inte tala om mitt babylena ansikte, love love love!

Tidigare under dagen har mor min varit och handlat en massa gotta på COOP, så nu blir det julmust, ost & kex, och en massa annat gott! Ska även se min favoritfilm, The Holiday och det vore ju inte helt fel om man fick lite julkänslor på köpet ;)

Ha en underbar kväll!



/ Sophie ♥

Trevlig avslutning...

Igår (måndag) hade jag sista seminariet i Intern styrningen (ekonomi) hur skönt som helst att slippa fara in till skolan mer innan jul. Efter seminariet som gick bra och vi fick vara "laid back" eftersom vi hade fått presentera det vi hade kommit fram till de två tidigare seminarierna så vi slapp gå upp nu ;)

Efter gick jag och A och satte oss i fiket eftersom I & M skulle gå och skriva ut i biblioteket. Då gav jag henne en present, en flaska glögg samt en gammeldags choklad mix så hon och pojkarna (hon har två barn 4 & 6 år) kan göra egna kolor ;) Anledningen till att hon fick det var för att hon har kört mig så mycket med sin bil, jag har fått åka till jouren och hon har tillochmed kört mig hem till dörren flera gånger. Så jag kände mig tvungen att köpa något och visa min uppskattning för det hon har gjort :)

Hon blev mycket glad och det var så kul att få ge bort något hon uppskattade! Roligare att ge än få! Efter ett tag när vi satt på fiket kom I & M så vi satt och pratade ett tag innan vi sedan for in till MAX och käkade hamburgare, mums! Så himla gott! Vi hade bestämt redan förra veckan att vi skulle äta på MAX efter seminariet som en avslutning. Det var mycket trevligt och gott!

Efter MAX fick jag skjuts hem av A och sedan pluggade jag. Gick igenom det sista på Intern styrningen och skrev ut instuderingsfrågorna och sedan började jag med marknadsföringen, att gå igenom föreläsningspapprena. På kvällen såg jag såklart ett avsnitt SATC ;)

/ Sophie ♥

Plugg?

Vaknade upp med min älskling, sent som vanligt(!) Så när vi väl gick upp åt vi lunch, haha! Senare under dagen for P hem och jag knåpade på en jobbansökan som jag lämnade in nu under kvällen. Har även läst igenom frågorna inför seminariet imorgon, det ska bli så skönt att göra bort det. Det blev dock inte så mycket plugg som jag hade hoppats på, fast det är för att jag inte mår helt prima. Dumma förkylning! Men något som jag blev riktigt glad över var ett samtal från min vän Å. Det var så trevligt att prata med henne och det ska bli kul när hon kommer om, två veckor! Shit tiden springer iväg! 
Nä nu måste jag gå och sova ska upp tidigt imorgon...
/ Sophie 

Födelsedagsfika

I lördags hade vi födelsedagsfika hemma hos mig så vi for från P efter lunch. Väl hos mig gjorde vi inte så mycket förutom att bara njuta av "ledigheten" vi slappade framför TVn tills släkten kom. Då blev det ännu mer fika, med daimtårta, gräddtårta, kakor, lussebullar, pepparkakor, godis m.m. På eftermiddagen for P in till universitetet eftersom det var julbord med arkitektklassen så jag stannade hemma. Sedan såg jag Robinson och så började jag, mamma & J att se, Laws of Attraction och efter ett tag kom P. 
Det var riktigt mysigt att bara ligga i soffan och slappa framför TVn hela kvällen, jag och P kom i säng strax efter 02.00 ;) 
/ Sophie  

Grekisk middag & bio

I fredags firade jag och P min födelsedag samt vår 5-årsdag. På morgonen for jag in till skolan och träffade två grabbar i klassen för att sammanställa ett rättegångsPM. Sedan gick jag och pluggade i tysta rummet och efter någon timma kom P dit och så pluggade vi ett tag innan vi for in till stan. Väl inne i stan gick vi till en grekisk restaurang och åt en jätte god grekisk buffe. Efter middagen gick vi till bion. P hade bokat biljetter till "Luftslottet som sprängdes". Bion var mycket bra, vi köpte varma chips och en läsk till, mums! Bara synd att man får så ont i gommen efter att man har ätit dom där chipsen ;) 
Efter bion körde vi hem till P, där vi såg finalen av Idol och gullade med lilla V, hon är så söt! P har blivit helt fäst vid henne, går runt och bär på henne, leker osv. så sött! Även fast vi båda inte vill ha barn förrän om några år. Efter Idol bakade vi pepparkakor och drack glögg och julmust. Det är så mysigt med jul. Men på sistone har det blivit alldeles för mycket fika och slisk de senaste veckorna. Plus att jag har gått och blivit förkyld så ingen träning blir det heller. 
/ Sophie ♥     

Sophie ♥ Petter = 5 år idag!

Idag har jag och P varit tillsammans i 5 år, dvs. 1/4 del av mitt liv har jag haft världens underbaraste, finaste, vackraste, snyggaste...killen/mannen i mitt liv :D Är världens lyckligaste tjej! Det bästa med min kärlek till P är att den växer sig större för varje dag, det är nästan så att man måste fråga sig själv om det är möjligt att älska en annan person så mycket som jag älskar honom!

Vi träffades en sväng idag och fick ett x antal pussar och 1 krock (internt) hah! Tänka sig att det nu är 5 år sedan han kom till mig för första gången och spillde OBOJ på sina jeans, och jag fick en kyss av honom i 16 års present (fyllde 16, två dagar innan han kom till mig), vi pratade om allt möjligt, snackade om att skaffa ett sommarhus på Miami och jag minns att jag tyckte att P luktade såå himla gott, tillochmed så gott att jag somnade på hans arm den där fredagskvällen, som förändrade mitt liv!

Tänka sig så mycket vi har upplevt och gjort tillsammans under dess fem år och så mycket mer vi kommer att uppleva, älska, leva och göra...

Kärleken är magisk!

/ Sophie ♥

Min dag!

Igår fyllde jag 21 år, vilket jag helst inte vill erkänna, men man kan ju inte undgå att man faktiskt blir äldre och förhoppningsvis en aningen klokare också. Dagen började med skönsång från min älskling. Väl på skolan köpte jag mig en macka i fiket eftersom jag inte hann äta någon frukost. Fick många fina grattishälsningar från vänner och familj :) Dagen till ära tog jag inte med mig någon lunch för jag tänkte att jag för en gångs skull faktiskt skulle köpa lunch på skolan. Jag och två klasskompisar bestämde oss för att fara och äta inne i stan på en kinarestaurang. Det blev en penne pasta med currykyckling och aioli till oss alla tre. Min klasskompisar bjöd mig på lunchen, hur söta och gulliga är dom inte ;) Fick även skjuts hem till dörren av A, lyx!

På kvällen fick jag tre paket av mor och J, som innehöll ett chateau highball glas som vi samlar på, samt ett jätte smart rivjärn med lock, samt pannlappgrej (det är egentligen inte en pannlapp men den fyller samma funktion), sedan var det ett underlägg, slickepott och en pensel m.m. Mycket bra!

/ Sophie ♥

Monday again

Herregud vad dagarna springer iväg. Idag hade jag egentligen en massa föreläsningar i både marknadsföring och Intern styrning men jag kände att jag skulle få mer gjort om jag pluggade hemma så jag körde förbi P till skolan kl. 09.00 och så körde jag hem och pluggade. För ett tag sedan gjorde jag klart alla instuderingsfrågor i Intern Styrningen, så skönt. Nu gäller det bara att skriva ut dom och plugga in dom ;)

Under eftermiddagen ringde även min vän M. Vi ses alldeles för sällan och mycket beror nog på att vi inte läser samma kurser dessa terminer, synd! Jag ska träffa henne imorgon i alla fall om än det bara blir en liten sväng. Imorgon är det förövrigt inte en vanlig dag utan då är det min 21-års dag! Men jag hade faktiskt tänkt stanna på 20 ;P

Jag tycker verkligen inte om att fylla år, eller i alla fall inte om att bli äldre även fast jag vet att tiden alltid kommer att gå... Jag är otroligt stolt över det jag har lyckats åstadkomma under min 20 år i livet, snart 21 år. Samtidigt som jag blir äldre blir det än längre sedan min fina, vackraste pappa lämnade oss och det känns jobbigt! Det är just därför jag inte tycker om att fylla år för då vet jag att ännu en fördelsedag har gått utan att han finns med oss, även fast han egentligen gör det, men inte i fysisk form inte hans leende, skratt och värme!

/ Sophie ♥

Min helg...

Fredag: Vaknade hyffsat tidigt och började med att äta frukost och läsa tidningen för att sedan sätta igång med pluggandet. Pluggade bara en liten stund för att sedan gå och duscha och fixa mig för att fara in till stan och sedan hämta upp P på universitetet. Väl på stan köpte jag nylonstrumpisar eftersom mina favoriter har gått sönder (H var i farten) och jag behövde ett par till söndagsdopet av V. När jag hade hittat mig tre par, det var ett speciellpris "Tag tre betala för två". När jag kom till P visade det sig dock att jag hade tagit ett par mörkblå strumpbyxor fast jag ville ha ett par svarta, no! Efter mitt köp for jag och hämtade upp P och så körde vi hem till honom.

När vi kom "hem" var det bara att börja baka smörgåstårta. Jag och P är nämligen "släktens" smörgåstårtsbagare. Är det någon tillställning så är det alltid vi som ska baka. Visst det är kul att dom uppskattar våra goda och läckra tårtor men det är väldigt jobbigt att göra dom. Så vi gjorde klart "geggan", skar upp bröden och gjorde klart fyllningen. Sedan åt vi hämtpizza som P:s syster F och sambo hade köpt. Det är alltså P:s syster F:s dotter V som döptes på söndagen. Efter pizzan städade vi P:s rum, det tog sin tid men det var skönt när det var klart. Vi kollade även vad P hade för flytta hemifrån grejer fast de mesta av hans grejer ligger i förrådet och där är det hur mycket saker som helst så vi fick inte fram alla grejer.

Efter städningen och inveteringen gick vi ut med Hebbe. Och sedan myste vi i soffan bara vi två ♥

Lördag: Vi vaknade ganska sent kring 11-tiden och åt frukost och satte sedan igång med dekoreringen av tårtorna vi gjorde fyra stora tårtor samt en laktos & glutenfri tårta. Hela garneringen och städning samt disk tog 6 lååånga timmar. P blev dock klippt däremellan, så snyggt som vanligt! (hans mamma är frisör). När jag och P var klar tog vi med A och for och köpte hem mat, det blev hamburgare till P, A och M (P:s lillasyster) och en lövstek till mig, mums ;) Vi orkade verkligen INTE laga någon mat efter allt bakande.

På kvällen såg vi två stycken filmer och åt egen popade pop-corn, glögg, citronvatten och godis!

Söndag: Denna dag var det som sagt dop för V. Jag och P stod med F & N samt lilla V och även H (P:s andra systerdotter), P fick hälla upp vattnet i "skålen" och jag torkade av pannan på V. Det var riktigt kul att vi fick vara delaktiga i dopakten. P:s syster M sjöng även en jätte vacker låt till V, så vackert att man blev tårögd. M är så duktig på att sjunga och spela instrument, riktigt musikalisk!

Efter dopet var det fika på församlingsgården. Smörgåstårtorna var goda som vanligt och även gräddtårtorna som F bakat och kladdtårtan som M bakat. Efter fikat for vi hem till P och pluggade ett tag, och P skrev på sitt CV och Personliga brev.

/ Sophie ♥

Torsdagen

I torsdag pluggade jag mest hela dagen även om motivationen inte alltid var vid min sida. Hann göra en hel del i Intern styrningen samt marknadsföringen. På kvällen såg jag "Mammas pojkar" ;) Näst sista programmet. Jag vet inte riktigt varför jag tycker om att se programmet, men det har blivit en slags tradition att se det med min mor och J. På kvällen packade jag även min väska (väskor) eftersom jag skulle fara till P på fredagen.

/ Sophie ♥

SKÄRPNING!

Nu ska det bli andra bullar... min fina pojkvään opponerade sig över att jag aldrig har jeans på mig längre. Vilket jag i och för sig har (ibland). Jag är kär i min forever21 jeans med sexiga hål i, obs! de ska vara hål ;) Men annars använder jag mest jeansleggins eftersom de är så fruktansvärt bekväma. Egentligen har jag hur mycket fina kläder som helst och behöver ABSOLUT inte köpa något MEN däremot är jag så fruktansvärt SLÖ! Men det ska det bli ändring på. Jag måste ju stoltsera med mitt varumärke dvs mig själv!

Efter samtalet med min kära rotade jag fram alla "gamla" jeans och de var en hel del. Alla mina kära gobitar som jag använt så mycket förut låg där. De flesta jeansen är flera år gamla men jag fick på mig ALLA! Tillochmed ett par som jag köpte när jag gick i 7:an, tror jag, då köpte jag mina allra första jeans över 1000 kr, tror närmare bestämt att dom kostade 1500 kr, DYRT! Ett par LOIS. Jag skulle aldrig lägga ner så mycket pengar för ett par jeans längre, jag har ett par stycken och det räcker. Jag fick även på mig P:s favorit jeans, jag hade på mig dom när vi förlovade oss och jag vet att han tycker att jag är assexig i dom ;)

Måste erkänna att fyyy vilken snygg rumpa jag har. Jag bara måste börja använda mina jeans, riktiga jeans (inte jeansleggins). Jag tror faktiskt att det är viktigt att inte bli allt för bekväm, för då är det lätt att man drar på sig en massa extra kilon utan att man märker det. Jag har alltid haft som måttstock att kunna få på mig mina jeans, även fast jag vet med mig att jag har fått större bäcken under de senaste åren så det vore egentligen inte så konstigt om jag inte fick på mig mina gamla jeans! Men det får jag och är stolt över det :)

Nu ska jag koka mig en kopp örttéa och se ett avsnitt.....SATC såklart!

God natt!

/ Sophie

Ceasarsallad

Hela dagen har jag pluggat hemma, denna tisdag! Så skönt att slippa fara in till skolan, det tar så mycket restid = mindre pluggtid! Jag har varit nå fruktansvärt sugen på ceasarsallad hade lust att fara in till salladsbaren som jag var på i fredags som hade premiär idag, bara för att få ceasarsallad! Men jag ringde istället till min mor och frågade om vi inte kunde göra egen ceasarsallad och det kunde vi så jag tog ut kyckling ur frysen och skrev upp allt vi behövde som vi inte hade hemma som mamma köpte på väg hem från jobbet. Så idag har vi gjort ceasarsallad, mums!

Jag har även hunnit med ett 30-min Pilatespass, så skönt! Har verkligen ont i ryggen tror jag ska sätta mig i massagestolen till DH snart ;)


Efter middagen, tog jag en dusch och peelade min kropp, samt microdermabrasion från Mary kay såklart! Helt underbart! Nu ska jag duka fram glass och annat gott ;)

/ Sophie ♥

Vardagslyx...

Igårkväll popade jag egna pop-corn och drack julmust och såg ett avsnitt SATC, hah! På en måndag, men man lever ju bara en gång... Jag var så himla sugen så jag kunde inte motstå. Fast efter bara några pop-corn var jag less, så nästan hela skålen med pop-corn är kvar. Men man måste ju få lite vardagslyx när man pluggar så mycket som jag gör!

/ Sophie ♥

Flytta hemifrån...

Igår när jag kom hem åt jag middag och sedan satte jag igång med pluggandet. Men när jag höll på att somna gick jag upp på kalla vindan för att skriva upp vad jag har för flytta hemifrån grejer, som stekpannor, ugnsformar, glas, tallrikar, muggar osv. Jag har en hel del, jag skrev även upp de saker jag har i min låda under sängen. Jag har en hel del och jag vet att P också har det och vi har mycket som kompletterar varandra ex. han har några köksredskap i samma serie och jag har några andra i samma serie ;)

Nu till helgen ska jag nämligen hjälpa P att städa hans rum (dammtorka överallt ect) det blir inte av annars ;P Har varit på P länge nu att han ska dammtorka, han dammsuger ju och byter lakan men det var lääänge sedan han dammtorkade. Och eftersom jag också "bor" där ibland vore det trevligt utan allt damm ;) Så medan vi städar hans rum ska vi gå igenom och skriva ner allt det P har så vi lättare vet vad vi ska önska oss i julklapp och köpa sedan innan vi flyttar.

Sounds like a good plan! För det är en hel del som ska köpas när dagen D är här, så det är bäst att vara förberedd.

/ Sophie ♥

Seminarie 2 + Avkunnande av dom

Igår for jag in tidigt på morgonen för att ha seminarium 2 i Intern styrningen, och påväg till seminiaresalen ramlade jag på stentrappan, AJ! Har flera blåmärken på mitt vänstra knä samt ett blåmärke/bula på höger smalben. När jag vaknade i morse (tisdag) hade jag jätte ont i ryggen och benen. Det är säkert för att jag sträckte mig när jag ramlade igår. Efter seminariet satt jag med A & M och bokade grupprum och snackade. Sedan gick jag och A och åt lunch, där vi kom på en väldigt intressant plan ö ;) Vore skitkul! Efter lunchen hade vi planeringsmöte i marknadsföringen med en av våra lärare, han tyckte att vi var ett jätte trevligt och duktigt gäng, alltid kul att få feedback från en lärare ;)

Efter mötet träffade jag T & J med J:s söta lille son D, innan processrätten började. På processrättslektionen fick min grupp "domarna" avkunna vår dom till brottmålet förra torsdagen! Vi fick endast medhåll för domen (förutom åklargaren "skämtosido"). Efter processrätten tog jag bussen hem...

/ Sophie ♥

RSS 2.0