Gott nytt år!

Blogg.se har tjorvat i två dagar nu. Har skrivit en massa som aldrig publiceras. Anyways nu är det sista dagen på detta år och det skall firas. Ska strax börja bege mig till min Älskling, om jag nu kommer fram. Det är värsta stormen här. Ha ett Fantastiskt slut på år 2008 och en underbar början på 2009!

Puss & Kram

/ Sophie ♥

Årsresumé - 2008

2008 är snart över och vi intar 2009 med spänning! Det snart gångna året har inneburit en hel del.

Januari: Vilket är en månad som jag inte riktigt har kommit överens med & den har för mig i mer än fem år varit en svart månad. En månad då mitt liv vändes upp & ner och då allt förändrades på några sekunder. Då jag & min bror fick höra de orden man aldrig vill höra: "Sophie och S. Pappa är död". Januari innebar ingen större lycka för mig detta år heller. En vecka innan min andra tenta under mitt första Universitetsår hände något hemskt! Mina två kära klasskamrater M & F var med i en fruktansvärd bilolycka. 

Jag fick veta det genom F (en kille i min klass). Jag hade till och med ringt M den dagen eftersom vi skulle träffas dagen därpå och tentaplugga men jag fick inget svar. Så jag skickade ett sms. Mitt i all tenta stress hände det som inte fick hända. Varför kan man fråga sig? mina två kompanjoner som jag hade sett framemot att få träffa igen efter julledigheten. Som tur var hade dom änglavakt. Det tog en dag innan jag lyckades ta mig till sjukhuset även fast jag hade velat vara hos dom så fort som möjligt men allt kändes så overkligt. 

Det stod till och med i tidningen dagen efter om olyckan och det stod att dom var vid medvetandet när ambulanspersonalen hade kommit till platsen så jag tänkte att de hade klarat sig bra och att de nog skulle vara på fötterna igen. Fast när jag fick träffa dom förstod jag att det skulle dröja ett tag. Som tur är så mår båda bra idag och M är nu tillbaka :D Tyvärr inte F. 

Februari: Den 14 februari firade jag & P, 1 år som förlovade ;D  

Mars: 19 mars 3 år sedan ♥. Lilla H fyllde 1 år. 

April: Vi bokade sommarens Cypernresa. Denna månad för 1 år sedan tog jag körkort. P:s mamma fyllde år. Valborgsmässoafton som vi firade hos mig.

Maj: Min kära vän Å fyllde 20. Hade min tredje tenta 31. 

Juni: Min mamma & J for till Cypern och jag hade min fjärde tenta. Sommarlov! For till Stockholm där min Älskling jobbade och firade midsommar. Super mysigt! Sex and The City - the Movie hade premiär. 

Juli: CYPRUS BABY! Jag & Älsklingen for till Cypern vi sov hos min farfar i 10 nätter och på hotell i Ayia Napa i 7 nätter. P:s familj kom även ner :D de kom och hälsade på min farfar uppe i bergen ;) Once in a life time! - maybe? som något sådant inträffar. Vi var helt oförberedda. De ringde oss när de var på flygplatsen i Larnaca. P:s pappa fyllde 50.   

Augusti: Kräftfiske, alltid lika underbart! P fyllde 20 år ♥

 

September: Började plugga igen efter sommaruppehållet. M kom tillbaka :D Lycka! Vet inte om jag hade fortsatt plugga om hon inte hade kommit tillbaka. Pluggkompisar spelar väldigt STOR roll för att man ska trivas.  

 

Oktober: Lillebror S fyllde 18 år

 

November: Min vän F for till Brasilien. Såg Madagascar 2 :D Började jobba som Fristående Hudvårdskonsult!

 

December: Jag fyllde 20 år & blev kidnappad (;  den 10:e firade jag och min Älskling 4 år tillsammans. Utbildade mig färdigt inför Juridik jouren som jag börjar jobba på i Januari 2009. 

 

Ett fullspäckat år helt enkelt!

 

/ Sophie ♥

 


SATC

Har nyss planerat lite inför nyår. P:s familj bjöd in min familj till dom, Men min mamma tackade nej. Lite tråkigt men samtidigt förstår jag henne eftersom det kommer att vara minst två hundar där och säkert någon till och mamma är pälsallergiker . P:s familj har nämligen bjudit en hel del och några har hundar. Anyway jag tror det blir att fara till P eftersom vi var hos mig förra nyåret. Mest troligen blir det klänningen från Style by Stars som jag köpte tidigare i höstas. 

Nu blir det i alla fall ett eller två avsnitt av Sex & The City och en kopp örtteá. Ska även måla mina naglar (; 


God natt!

/ Sophie ♥

Dagen

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att plugga Fastighetsrätt, det känns ganska bra har hunnit igenom det mesta. Nu ska jag gå och äta något eftersom en av anledningarna till att jag inte kunde somna igår var för att jag var hungrig. Ska även läsa Sofis mode som J kom med till mig idag (; Tack! Sedan ska jag nog sitta ett litet tag till med Fastighetsrätten och sedan blir det sängen :) Längtar! 

Hoppas du har haft en bra dag!

/ Sophie ♥

Nya sovvanor tack!

Vaknade för en timme sedan och har suttit och försökt hitta några receptfria sömnpiller på Internet. Men alla verkar tycka att de är verkningslösa så det känns inte som någon ide och att gå så långt att börja använda receptbelagda sömnpiller kommer inte på tal. Med tanke på alla biverkningar och jag är en person som inte gillar beroendeframkallande saker. Det är bl.a. därför jag aldrig kommer att börja dricka kaffe, plus att det smakar pytton. Eller att börja med något som innehåller nikotin och allt annat skit cigaretter och snus innehåller. 

Jag får helt enkelt ändra mina sovvanor och gå och lägga mig i tid, att varva ner i tid. Igår natt gick jag och la mig efter 01.00 och somnade inte förrän efter 03.00 någon gång. Nu måste jag vända på den onda cirkeln och skaffa mig rutiner. Jag ska börja:
  • Gå och lägga mig tidigare
  • gå upp samma tid varje morgon, även på helgerna
  • Måste släppa alla tankarna och den oron jag brukar ha, kanske ska stig upp och skriv ner dessa tankar. 
  • Sova svalt, ha öppet fönstret ett tag innan sovdags
  • Undvik mäktig mat, ansträngande motion och alkohol i åtminstone fyra timmar innan sängdags. Blodsockerfall kan dock göra så att man vaknar, så ett litet mellanmål två timmar före läggdags kan hjälpa
  • Varm mjölk och banan innehåller aminosyror som kan hjälpa en att somna
  • Ta ett bad. Ett varmt, men inte hett, bad som kan hjälpa mig att bli lugn. Man kan tillsätt lite badsalt eller några droppar eterisk olja, till exempel lavendel som har avslappnande verkan. Tänd ett stearinljus och ligg kvar i minst en kvart.
  • Jag kan köra det 10-min långt avslappningspasset på min Yoga
  • Mörklägg. Se till att sovrummet är tillräckligt mörkt. Om man behöver stiga upp på natten, försök att inte tända ljuset eftersom det gör att kroppens inre klocka ställs om till vakenhet. Ögonmask kan hjälpa. När man vill vakna och bli pigg, släpp in ljuset - dra ifrån gardinerna och ställa sig vid fönstret
  • Undvik el. Se till att inte har några elektriska apparater nära huvudet. Den elektromagnetiska strålningen kan ha en störande inverkan på din sömnkvalitet

Progressiv avslappning


Innebär att man går igenom muskelgrupperna en efter en, från panna till fötter. Du spänner dig och slappnar av. 

Yoga och meditation


Metoder för att lära sig avslappning och förbättra sin andning.

 

 / Sophie ♥


Grand Torino

Idag har jag pluggat Fastighetsrätt och kring 20-tiden var det dags för "mys i soffan" fruktsallad & chokladfondue. Samtidigt som jag satte mig i soffan slog J på en film. Grand Torino med Clint Eastwood som spelar den bittre krigsveteranen Walt Kowalski. Tänkte först inte se den eftersom jag hade en hel del plugg kvar för kvällen. Men jag blev fast och enormt tagen av filmen. 
  

Det är en tung men väldigt sevärd film. 

/ Sophie ♥

Lördag

Idag vaknade jag och P kring 12-tiden (; & efter frukosten/lunchen for han hem. Då ringde jag till min vän M för att uppdatera vad som har hänt de senaste dagarna. Sedan började jag plugga. Innan middagen ringde min vän Å som har kommit hem över jul från Oslo så jag åt en snabb middag och sedan for gick jag över till henne :) Mycket trevligt! Vi hann uppdatera oss lite i varandras liv och om framtida planer samtidigt som hon packande inför "hemresa" till Oslo. Jag fick även en julklapp av henne, ett silverarmband, med ett diamanthjärta på, Tack vännen! Det var även lite kul att det matchade ett par örhängen som jag har fått tidigare. När jag kom hem kring 20-tiden gick jag igenom Aktiebolagsuppgifterna som jag hade kvar. Ska även nu skriva ut lite viktiga papper som jag måste ha till Handelsrätts II kursen. 

Är faktiskt lite hungrig, ska nog ta mig lite ost & kex samt en kopp örtteá & sätta mig och se ett avsnitt av SATC ;D 



I morgon ska jag börja med Fastighetsrätten hade jag tänkt (; 

God natt! 

/ Sophie ♥

De senaste dagarna:

Julafton: Det kom ingen tomte i år eller min morbror (aka tomten) delade ut klapparna men masken hade han lämnat hemma. Vi firar som sagt alltid jul med mina kusiner som bor några hus ifrån oss (; samt med mormor och hennes man K, samt morfar. En total komplott på 12 personer, alldeles lagomt. Jag fick en hel del fina klappar, trots att de minskar för varje år, nu börjar man bli gammal. Jag fick hårvårdsgrejer, halsband och borstset  av min bror. Schampo + balsam av mor, samt tre par svarta sockar, och ett par hello kitty (rosa & vita), svart kavaj, halsband, pengar, en STOR härlig kudde (att ha i sängen när man läser), tre par Chateau XL vin glas, sallads set...

Kvällen bestod av spel och trevligt umgänge :) Me Like!

Juldagen: Tänkte att jag skulle vakna tidigt för att gå igenom de sista i aktiebolagsrätten, men det gjorde jag utan jag vaknade ganska sent så det var bara att packa väskan för att fara till P. Klockan 13 var det jullunch hos hans farmor & farfar. Så jag kom till P nästan prick ett och som tur var var alla inte klara för att fara (; Innan vi for på jullunchen så öppnade jag även de paketen jag hade fått av P:s farmor & farfar och i paketen låg ett par jätte fina stickade vantar. En duk samt 4 matchande bordstabletter. Tack! 

Väl på plats bjöds det på jätte god jullunch. Det var även extra gott eftersom jag inte hann äta någon frukost innan jag for utan jag hade endast druckit en kopp teá. Men hunger är ju den bästa kryddan! Visst ja den så kallade "överraskningen" som vi höll på med för 10 dagar sedan. Var att jag och P:s tre syskon var och fotade oss hos en "Proffs" fotograf. Så det blev 1 bild på vardera syskon med sällskap, alltså jag och P på ett kort, A på ett kort, M på ett kort samt F + familj på ett kort. Så totalt 4 bilder och fyra ramar som vi gav till P:s föräldrar samt hans mormor & morfar, farmor & farfar och till min mamma & J, mormor & K samt morfar. 

Det var lite kul att P:s föräldrar (mamma) öppnade paketet med mig och P på först. Och hon trodde att vi hade gått och gift oss i smyg (; hah och hon sa till oss att hon ska/vill vara med när vi gifter oss! Efter lunchen for vi hem till P och hade "vår lilla julafton". Vi öppnar alltid de paketen vi ska ge till varandra på juldagen. Så man får se varandra reaktioner (; hah. nä men det är mysigt att öppna dom ensamma. 

Av P fick jag ett par mysiga tofflor som jag har suktat efter länge samt en cd-skiva med Enya och en med Seal :D Tack Älskling! P fick av mig ett par björnborg kallingar samt en förstoring på mig när jag poserar mot en pelare vid hamnen i Ayia Napa. Shit vad brun jag var! Resten av dagen bestod av mys, och tv-tittande. Det är härligt med jul. Självklart åt man alldeles för mycket också. 

Annandag jul: Då for jag och P in till stan för att shoppa lite, men det blev bara en snabb visit eftersom vi vaknade så sent och klockan 16 skulle vi vara hos mig. Men vi hann byta ut ett glas och P hann köpa en skjorta för halva priset. Direkt när vi kom hem klockan 16 for vi till min mormor & K för att äta julmiddag och fira att min mormor hade fyllt år den 21 december. Det var riktigt trevligt, god mat och gott fika! Sedan for vi hem till mig igen & myste och såg Gladiator :) 

/ Sophie ♥

Merry Christmas

Nu är det Julafton! Har för ett tag sedan sett Kalle Anka och nu är det Kan du vissla Johanna. Snart blir det julmat och ännu mer julgodis och sen om vi har tur kanske tomten kommer förbi (; 



HA EN UNDERBAR JUL!

/ Sophie ♥

Dan före Dopparedan

I morgon är det Julafton :D En av årets mysigaste dagar, med underbar julmat, Kalle Anka (det är ju tradition), julgodis & att familj & släkt är samlad. Den enda som saknas är P. Vi firar som sagt jul på skilda håll än så länge. Vi umgås ju dagen innan och dagen efter så det känns inte som att det är så jätte viktigt att vi är med varandra på julafton. Det hade varit enklare om vi skulle kunna dela upp dagen och vara halva hos ex. han och andra halvan hos mig. Men eftersom vi har helt olika traditioner så skulle det bli lite knasigt. Eftersom P:s familj äter julbord innan Kalle Anka och julgröt på kvällen medan min familj äter julgröt till frunch och julbord till middag och då skulle vi antingen få två julbord eller två julgröt, hah (;

Nästa jul blir det kanske Thailand för mig & P samt min familj eftersom Mammas sambo J fyllt 40 så då blir i så fall att vara hos P:s familj julen efter. Hur det nu blir med den saken återstår att se. Jag for för övrigt hem från P idag och jag fick ta hans bil ;) Tack Älskling! Men innan jag for hem så bakade vi Julgodis :) Jag fick även med mig en låda hem, mmm! Och förhoppningsvis finns det kvar lite julgodis när jag kommer på juldagen (; 

/ Sophie ♥

Nonchalanta barn

I söndagsnatt satt jag & min lillebror och såg på gamla videoband när vi var barn, bl.a. när vi var på Kreta, i Cypern, hemma i vårt hus, skolaktiviteter m.m. Det var kul att se och samtidigt lite sorligt att denna underbara människa, vår Pappa inte längre finns i fysisk form, livet är allt orättvist! Men en sak som slog mig var det att båda jag och min bror nästan ALLTID nonchalerade vår far när han pratade grekiska med oss, ibland svarade vi men oftast ignorerade vi det. Inte så konstigt att vi aldrig hann lära oss att prata flytande Grekiska när vi inte ens ville lära oss. 

Idag tycker jag att det är jätte synd att man inte kan prata helt flytande. Jag förstår endast alldagliga konversationer och lite till men att bygga meningar och svara tillbaka är inte så lätt utan det blir oftast att svara tillbaka på engelska. Om det nu inte är svar som: ja & nej, kanske, lite, mycket...Ja ni förstår.

/ Sophie ♥

  

Nostalgi

Pluggandet har gått bra idag jag har gått igenom Föreningsrätten + övningsuppgifter och har börjat med Associationsrätten är snart klar med Enkla-, Handels- och Kommanditbolags delen. Ska sitta ett tag till med det. Sedan tänkte jag mig på lite Nostalgi. Jag ska nämligen se videoband från "den gamla goda tiden" då min Kära Far var i Liv. Jag Älskar att få höra hans skratt och att se honom leva. Jag har så många fina minnen och de kommer jag alltid att bära med mig. Det är just nu vid juletid som jag tänker på honom mest, nog för att jag tänker på honom varje dag. Men mycket beror nog på Julen är Familjens högtid, då ALLA ska vara samlade och bara ro om varandra. En annan sak som gör sig påmind är såklart att han togs ifrån oss i Januari -03. Så julen har inte direkt varit en dans på rosor de första åren. Men nu har jag äntligen börjat gilla julen igen. Det är trots allt en väldigt mysig tradition!  

Till Nostalgi tittandet ska jag äta ost & kex och måla mina naglar! I morgon ska jag fara till P, ska ta 11.15 bussen in till stan för att möte upp honom där och sedan fara hem till honom (han ska till tandläkaren i morgon). Nä nu ska jag göra klart ena bolagsdelen så jag får sätta mig ner i soffan och mysa :) 



God natt kära läsare!

/ Sophie ♥

En underbar helg

Jag bara Älskar Älskar att få vara med Dig ♥. P kom som sagt till mig i fredagskväll :D Det blev en hel del mys och så såg vi Moulin Rouge, men det tog ett tag innan jag lyckades övertala P om att vi skulle se den, musikal är inte hans bästa genre. Men han tyckte att den var bra, lite konstig kanske men det är det som gör filmen så härlig tycker jag! Sedan gick vi och la oss i varandras armar. 

Efter en god natts sömn vaknade vi sådär lagomt sent (; Käkade frukost och sedan for vi in till stan för att handla de sista klapparna och vi hann klart med alla. När vi kom hem blev det Tacos och klockan 18.00 kom tomten ;) Vi hade som sagt Lilla Julafton igår eftersom A inte kommer att vara här på onsdag så han fick sina klappar då ;) Sötungen! Och en massa paket fick han. Sedan var det mys i soffan enda till klockan 3.00. 

Det kändes verkligen välbehövt att få ta en paus från pluggandet. P for nyss hem så nu har jag lite ny energi för att börja ta upp pluggandet igen ;) 

Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

Plugg, plugg och åter plugg

Så har min dag sett ut. Fast det har varit lite svårt att koncentrera sig när lilleman (A) är hemma och jag och S måste underhålla honom. Han vill ha uppmärksamhet 24/7 så det har varit en hel del in och ut springande från mitt rum. Jag ger verkligen en STOR eloge till alla studerande småbarnsföräldrar, hur klarar ni av det? Jag tycker att det är nog jobbigt att lämna lilla A för sig själv trots att vi inte ens är släkt, så jag kan bara fantisera om hur jobbigt det hade varit att "stänga" in sig i ett rum för att plugga när ens egna små liv är hemma. Jag skulle ha en sån jäkla ångest! Jag tycker att det är nog jobbigt att inte hinna vara med min familj  och fästman när jag pluggar mest hela dagarna, tänk så mycket jobbigare det skulle vara om man hade en egen familj.

Det är främst en av anledningarna till att jag vill skaffa mig en bra utbildning innan jag skaffar barn. Fast samtidigt beror det nog väldigt mycket på vad man pluggar till en del utbildningar är lättare än andra. Nä nu ska jag gå och se om det är något på TV:n i kväll eller om vi har någon bra film. Min älskling kommer snart ;D 

Ha en fantastisk kväll!

/ Sophie ♥

 

Sexigt värre

Somnade hyfsat fort igår, men jag gick ändå inte upp förrän 10.00, P ringde till och med två gånger, hah vi hade bestämt oss för att gå upp klockan nio men det blev inte så lyckad för min del i alla fall. Nu på morgonen har jag skrivit ut övningsuppgifterna jag gjorde igår och nu ska jag sätta igång med Föreningsrätten :) Kul kul kul, försöker jag intala mig om att det är och ja det brukar hjälpa (; 

Svettas fortfarande som en gris och hostar snart upp mina lungor men förutom det är allt ganska bra. Vi får se om min Älskling kommer i kväll eller om vi träffas inne i stan i morgon för att handla de sista klapparna. 

Later

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

SATC

Hej bloggen! Nu blir det ett avsnitt av Sex and the City - shoebox och till det ska jag dricka en kopp med örtteá. Ska även ta lite hostmedicin innan jag går och lägger mig så jag får sova inatt. Tidigare har jag gjort uppgifterna till den ekonomiska straffrätten samt läst igenom boken. Så nu har jag bolags- och föreningsdelen kvar att läsa i Handelsrätt II. Sedan har jag ju "bara" Familjerätten och Fastighetsrätten kvar, haha, jisses amalia! 


Sleep Tight!

/ Sophie ♥

Skadeglad j*vel

Igår tog jag bussen hem från stan. Satt och väntade ett tag på att bussen skulle gå och så såg jag att en annan buss som jag brukar åka med skulle gå lite tidigare. Så jag ringer min mor samtidigt som jag kliver på bussen och frågar om hon kan komma och hämta mig vid E4:an i A (där jag bor) och de kunde hon så jag stämplade kortet och klev på. Sedan när vi började närma oss avfarten till A så trycker jag på stopp, jag börjar ta på mig jackan och så ser jag hur bussen far förbi avfarten och då börjar jag ropa att jag skulle av där så jag går fram till busschauffören och säger: "Men jag skulle ju av i A". Då säger chauffören: " Men det här är en direktbuss till ..." och "det här är andra gången du kliver på den här bussen" då svarar jag "men varför sa du inget när jag klev på då? "eftersom du visste att jag skulle till A". 

Plus att korkskallen inte sa något den där "första gången" jag tydligen hade åkt med bussen att jag hade hoppat på en direktbuss. Det är ju knappast så att jag hoppar på en direktbuss till en annan stad för att jag tycker att det är kul. Hade jag vetat att det var en direktbuss hade jag antagligen inte klivit på. Det dumma är att han hörde exakt vad jag sa i telefon när jag bad "någon" (min mamma) att hämta upp mig på E4:an i A. Varför sa han ingenting då om att det var en direktbuss? när han till och med kom ihåg att jag hade åkt med denna buss tidigare? Dålig service och snacka om skadeglad jävel! 

Den korkade gubben släppte av mig i en p-ficka på E4:an. Tur att jag hade någon som skulle komma och hämta mig annars hade jag fasiken frusit ihjäl i ovädret och det är nog därför jag har blivit mer sjuk, sjukersättning tack! Tur att Mamma ringde och skällde på dom idag. Fattar man inte vad service är ska man inte jobba i ett serviceyrke och framförallt inte jävlas med sina kunder. Mycket dåligt!

En arg resenär!

/ Sophie ♥
    

Äntligen

Nu funkar Internet igen, det har varit nere sedan i onsdags. Jag måste som sagt ha Internet till mitt pluggande, kolla lagkommentarer osv. så det var inte så lyckat att Internet la av men nu är det ju tillbaka så ingen skada skedd. Igår kom som sagt P till mig :D Vi myste ett tag och sedan gjorde vi oss i ordning för att fara in till stan, där den hemliga klappen skapades (; hah så himla hemlig är den egentligen inte men man vet ju aldrig vem som läser detta. Det vore ju onödigt att förstöra det nu när det inte är så många dagar kvar. 

Har läst om brott & straff i Affärslivet men det går tungt, har legat och hostat HELA natten, tror jag var uppe till 04.00 innan jag tillslut somnade. Lilla A hade 39,2 graders feber igår så han är hemma från sexårs idag så det har blivit till att underhålla honom mellan varven. Det är nog han som har smittat mig med sin fruktansvärda hosta eller så är det den j*vla busschaufförens fel att jag är sjuk.

/ Sophie ♥

Morgondagens hemlighet

Idag blev det julklappsshopping för hela slanten, hann fixa de flesta klapparna, ska dock kolla om jag hittar något mer till mamsen och lilla H. Jag for som sagt in vid 13-tiden och vi gick på stan till 17. Jobbigt! Hade ont i ryggen och kände mig allmänt slut. Nog för att jag har känt mig lite krasslig i halsen och så men jag tror faktiskt att jag hade feber. Att ha feber och gå på stan är inte det roligaste och speciellt inte när man verkligen vill få ALLA klappar köpta och har en begränsad tid. Min mor kom som sagt in vid 15-tiden och sedan skulle vi hämta Lille A. Mammas sambo (J) blev sjuk i måndags och for hem från jobbet, vilket han inte har gjort 1 enda gång på fem år. Han är fortfarande hemma och ska vara det i morgon (onsdag) också. 

Jag fick inte så mycket gjort på pluggfronten idag, hann börja med straffrätt i Affärslivet men det gååår segt inte för att det är direkt svårt men motivationen och orken infann sig inte riktigt! Javisst ja, i morgon ska jag, P och hans syskon fixa en "hemlig julklapp" till familj & släkt. Så min Älskling kommer vid 14-tiden :D Längtar! Vi ska fixa oss fina och sedan fara in till stan för att fixa julklapparna. Min Älskling är också sjuk :( Vi tänkte egentligen att vi skulle vara med varandra efter stan. Men eftersom vi inte mår så bra någon av oss och jag måste PLUGGA så får vi helt enkelt umgås till helgen istället. 

Tidigare idag tänkte jag som alla andra dagar att jag skulle gå upp tidigt följande dag, MEN jag tar mig ju aldrig i säng i tid. Se bara vad klockan är nu och jag sitter här och bloggar (; Men jag tror nog att jag måste komma till insikt att jag måste göra detta på mitt sätt. Att jag helt enkelt är uppe senare på kvällen/natten och går upp lite senare osv. Jag måste ju göra det som känns bäst och jag har som ni kanske har märkt inga problem med att vara uppe SENT ;D 

Nä nu ska jag sova, hoppas ni har haft en bra dag och att följande dag kommer att vara ännu bättre!

God natt kära läsare!

/ Sophie ♥



Att man aldrig lär sig!

Varje morgon är det samma vis. Jag tänker ALLTID kvällen innan att i morgon ska jag gå upp så fort klockan ringer. Men så blir det ALDRIG. Jag har fått en fruktansvärd snooze ovana. Jag kom dock inte i säng förens vid 01.00 men jag hade ändå ställt klockan på 8 för att få snooza till 9 i alla fall. Men när klockan ringde på morgonen ställde jag direkt om klockan till halv nio och sedan snoozade jag till klockan 10! Great! Att man aldrig lär sig, varför varför ska du vara så himla skön, sängen? Varför kan du inte vara skön på natten och vara lika ofrestande som du brukar vara på natten på morgonen istället, hmm det kanske kallas nattuggla och morgontrött (; Kanske det är bäst att följa sina egna vanor? Dvs att vara uppe sent och gå upp lite senare på morgonen istället för man kan inte vara både en nattugla och morgonpigg, det går liksom inte hand i hand. 

Nä nog pratat om det. Nu ska jag sätta mig i soffan och måla mina naglar och se om det finns något på TV eller alternativ slå på SATC. Idag spelade jag föresten in Moulin Rouge samt Linas kvällsdagbok :) Så det blir att se det någon dag! I morgon blir det julklappsshopping med Mamma ska dock fara in med 13.15 bussen för att gå igenom innan mamma slutar klockan 15. 



God natt!

/ Sophie ♥


I Söndags

Kom det som sagt mer folk, släkt och vänner! Då blev det mer presenter, mest i form av pengar, bra! Det behöver man alltid. (Ska senare stoppa in en bild på söndagens outfit) Folket började som sagt att droppa in kring 14-tiden och var kvar till 17. Sedan var det middag och jag fick inte så mycket plugg gjort , hann dock gå igenom krediträtten. Jag såg även dokumentären om Britney Spears :) Jag är så glad att jag inte är sådär känd. Snacka om att leva i ett fängelse! Stackarn, men jag ÄLSKAR hennes musik ;D You Go Girl!



/ Sophie ♥

Kalas hela dagen

Idag har vi haft främmande hela dagen och jag är så slut, det blev en hel del tårtätande och diverse. Jag är propmätt! Jag fick även jätte fina blommor, pengar samt en chokladask, tack! Har nyss sett Burn off the reading, med Brad Pitt och George Clooney. Vilket var en väldigt oförutsägbar film och det uppskattas. Det känns konstigt att inte få vara med min Älskling ♥ trots att han var här idag. Fast det är ju inte på samma sätt att vara med någon offentligt som att få umgås privat. Men till helgen så. Jag tror det är viktigt att man får längta efter varandra, plus att vi verkligen behöver plugga båda två.  

Nä nu ska jag gå och sova det är ju som sagt en dag i morgon också och då kommer det mer främmande (; hah men jag borde dock få lite mer plugg gjort, fick inte mycket gjort idag (lördag). 

Sov så gott!

/ Sophie ♥

Grinchen

Nu sitter jag och ser Grinchen på svenskt tal eftersom den gillar jag mest ;) Äter en Magnum glass och dricker mitt örtteá! Sedan blir det sängen. I morgon kommer som sagt P:s familj samt några vänner till J, åå längtar tills man får äta de underbara tårtorna. Självklart ska det även bli jätte trevligt att min "andra familj" kommer och min Älskling (; 



God natt!

/ Sophie ♥

Kevin Borg

Har gjort Familjerättsövningarna, städat mitt rum, peelat kropp och ansikte samt hjälp Mamma med smörgåstårtsbaket samt en annan tårta (; Hann se lite Idol mellan varven. KEVIN BORG IDOL 2008 ;D Tänka sig att båda mina favoriter kom till Globen. Tycker att Alice var mycket bra men Kevin var bäst! 

 

/ Sophie ♥

Moulin Rouge


Har just sett filmen Moulin Rouge, ååå den är helt UNDERBAR! Jag hann tyvärr inte spela in den man den går tydligen på måndag kl. 15 20 på Canal+ Hits, måste spela in den då. All u need is Love! Love Love Love...

"The greatest thing in this world is to be your lover P!  Youre all that I need"


/ Sophie ♥ 

God morgon

Började dagen med en Lussekatt och en pepparkaka så jag håller mig snäll hela dagen (; Tänkte tjuvstarta luciafirandet en dag tidigare! Nä åter till pluggandet. 



Ha en underbar morgon!

/ Sophie ♥

Plugg & tårtbak

Hej bloggen! Gud vad jag har varit dålig på att uppdatera här den senaste tiden. Men det beror nog på all tentastress och födelsedagsfirande. Och tyvärr är allt långt i från borta nu. Idag har jag som sagt pluggat, ställde klockan på 7,50 men tror du jag pallrade mig upp, nej! Jag snoozade fyra gånger och efter sista snozningen skulle jag stiga upp men jag somnade om istället och vaknade klockan 9.00. Men det var inte så farligt och eftersom jag inte är frisk ännu så är det viktigt att sova ut, inbillar jag mig hah för att slippa "sovabortheladagen-ångesten". 

Idag har jag skrivit ut allt jag har gjort hittills och jag hann läsa lite mer i Aktiebolagsrättsboken och jag har gjort alla uppgifter som jag har kvar förutom, straffrättsuppgifterna. Måste även göra Familjerättsövningarna som är kvar. Har även hjälpt mamma med smörgåstårtsbak. Mammas sambo fyller 40 ÅR på Söndag den 14/12 så han ska ha med sig tårta till jobbet i morgon! Jag & J (mammas sambo) fyller som sagt 60 år tillsammans ;D Så på Lördag och Söndag blir det 20- & 40-års firande med smörgåstårta och en massa annat gott :D

I morgon ska jag:  
  • Hjälpa Mamma med smörgåstårtorna
  • Göra Familjerättsövningarna
  • Markera i Lagboken
  • Städa mitt rum (måste dammsuga bort alla trä & bark bitar som kommer in i mitt rum eftersom vi har kaminen och kistan med ved just utanför mitt rum så självklart drar man in all skit dit, jobbigt!)
  • Peeling av kropp & ansikt
 
God natt!

/ Sophie ♥

I can see clearly

Igår blev jag officiellt blind, hah okej inte riktigt men en bra bit på vägen. Har fått - 0,45 sämre på bara ett år :/ Shiet! Jag ska dock få en tid till ögonläkare för att se om detta är normalt. Man säger ju att synen försämras om man läser mycket och ja som ni förstår läser jag en hel del och lär väl göra det resten av mitt liv, så ja, jag lär bli blind. 

Nä nu ska jag fortsätta läsa på om Aktiebolagsrätt!

Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

4 år sedan

Idag är det 4 år sedan det blev Du & Jag! Det  känns som en lång tid men samtidigt inte eftersom vi har varit med och uppnått så mycket under dessa år  som gått och förhoppningsvis kommer det att vara du och jag i många många år framöver, föralltid om man får drömma! Du och jag mot världen Älskling ♥

/ Sophie ♥

Hej bloggen

Igår var det som sagt min födelsedag vilket innebar paket :) Fick pengar och ett par urmysiga sockar av min familj. Fick även ett par jätte söta örhängen, nagellack och ansiktsmask av min kära vän M, Tack vännen! Hon far förövrigt hem till Norrköping i morgon bitti. Tur att det finns Skype och telefon (; Jag & M pluggade Fastighetsrätt hos mig ända tills middagen igår och sedan for vi in till stan för Jourmöte. Vilken födelsedag, hah. 

Idag vaknade jag som vanligt just innan bussen skulle gå så jag fick stressa. Snacka om att man aldrig lär sig. Sedan hade jag övningspass i Föreningsrätt och sedan var det jourmöte. När jag kom hem gjorde jag inte speciellt mycket, gick igenom en tidigare övningsuppgift som jag skall skriva ut i morgon. 

I morgon ska jag till Synsam för att göra en glasögon & linsundersökning, lär säkert ha fått sämre syn, ser nämligen knappt vad det står på tavlan längre. Köpte mina glasögon för snart ett år sedan så undra om man kan få glaset bytt om synen har förändrats ? Hmm återstår att se. 

Nu sitter jag och ser på dagens Desperate Housewives. Sedan ska jag gå och sova och förhoppningsvis stiga upp i tid så jag hinner in till stan innan undersökningen (; 

God natt!

/ Sophie ♥

Idag är det ingen vanlig dag

För idag är det SOPHIES 20-årsdag, HURRA HURRA HURRA! Blev väckt av en födelsesång till mig av min Älskling ♥ och har fått sms från vänner och ett grattis av min bror :D Tack! Nu är den stora dagen här. Sitter nu och äter frukost och om en timme ska jag möte M vid busshållsplatsen. Det är kallt idag -20,5° grrr. Måste ta på överdragsbyxorna innan jag går.   

Ha en Underbar måndag!

/ Sophie ♥

Sista dagen som 19-åring

Ett Hjälp infinner sig inom mig men jag vet egentligen inte varför. Jag kommer knappast att känna mig äldre i morgon än vad jag har känt mig idag. Men på något sätt känns det som att det är ett stort steg att gå från 19 till 20-åring. Att vara 20 låter så vuxet. Den enda skillnaden egentligen från idag till i morgon är att jag får handla på Systemet och att jag nu anses som Vuxen. Samtidigt som jag tycker att det är "läskigt" att fylla år och veta att nu har det gått ett år till i mitt liv så borde jag känna mig lugn. 

Jag har åstadkommit väldigt mycket på detta gångna år och jag har utvecklats mer som person, har fortfarande kärleken i mitt liv som jag är förlovad med, har endast 1,5 år kvar på mina studier och att ha en kandidatexamen som 21-åring låter väldigt ungt. Speciellt när medelåldern på Universitetsstudenter är ca 25 första året. 

Jag har hittills inga resttentor (läs: kommer förhoppningsvis att inga få). Jag jobbar som Fristående konsult och i januari börjar jag jobba ideellt på Juridikjouren. Till nästa år skulle jag vilja skaffa mig ett fadderbarn och skänka mer pengar till cancerforskningen än vad jag brukar dvs. (ngra rosabandet broscher). Och givetvis mer kunskap och en fortsatt personlig utveckling. Ja listan kan göras lång...

Nä nu ska jag snart gå och sova och vakna upp som en 20-åring :D Jag har idag läst klart bolagsboken, och ska nu skriva ut lite nödvändiga saker. I morgon kommer M, jag ska möte upp henne klockan 10.00.  

God natt!

/ Sophie ♥

   

Önskelista

♥ Sköna tofflor ex. Shepard, helst med högt skaft
♥ En snygg hurts att ha skrivaren på
♥ Snygg guldring, med diamanter på 
♥ Ögonbindel att sova i 
♥ Teburkar - skåpet översvämmar med teá
♥ Flytta hemifrån grejer
♥ Chateu glas - vinglas XL
♥ Snygga muffinsformar
♥ Smoothie mixer
♥ En STOR skön kudde att ha i sängen - bra om man ska läsa i sängen
♥ Kokböcker - snabblunch, mat för två
♥ Boken - Få Det gjort! av David Allen
♥ Filmen PS I Love You
♥ Jens Lapidus böcker - snabba cash, aldrig fucka up!
♥ Taberco Naked Glow Shimmering Moisturizer


 

♥ Pengar - Alltid bra att ha! 

♥ Galgar till garderoben, eller smart klädgrej från IKEA

♥ Snygg Godisskål


Söndag

Vi vaknade kring 9 och gick sedan ner till frukostbuffen som var som alla andra frukostbuffer dock så var det ingen färsk frukt, tror jag vi kollade inte så noga, men det hade varit gott i alla fall (; Annars var det en mycket god frukost. Efter frukosten packade vi ihop våra grejer och kl. 11 var det utcheckning. Så jag kom hem för några timmar sedan, såg lite av idol, duschade, har pratat med M på Skype som för övrigt kommer till mig i morgon bitti :D 

/ Sophie ♥


Kidnappad ;D

På Lördagen var den dag som min Älskling skulle fira min 20-års dag, jag fyller som sagt 20 ÅR I MORGON ;D Så på lördagsmorgonen vaknade jag upp exalterad och nervös över vad min Älskade skulle ge mig. Vid 11-tiden kom han och med sig hade han ett paket :) Han ville att jag skulle öppna paketet på en gång. Jag slet upp pappret runt den medelstora kartongen. I paketet låg det ett silvrigt brev och i det var det ett sött kort och på det kortet stod det, Till Världens Sötaste! I kortet stod det helt underbara rader direkt från min Älskades hjärta och sista meningen löd: Nu, min älskade, är det dags att packa väskan! För nu åker vi! / Din P. Du är såå Underbar!

Jag frågade hela tiden, vars vi skulle, vad jag skulle ha med mig. Han sa att jag skulle packa ned badkläder, badrock, finkläder till kvällen, myskläder, datorn, tandborste & tandkräm m.m. Sedan var det bara att slänga in väskan i bilen och låta P ta oss dit vi skulle. Vi körde söderut och stannade vid ett hotell med ett stort äventyrsbad ;D & här skulle vi spendera dagen, kvällen, natten och nästkommande morgon. Spännande!

Vi kom som sagt dit vid 12-tiden och då var vårt rum inte klart ännu så vi lämnade packningen i bilen och gick och badade i äventyrsbadet, helt underbart! Åkte rutschkanor, badade buddelbad, satt i ångbastun och bara njöt av att vara tillsammans. Du & Jag P! Efter några timmars badande åt vi lunch, det blev ett skrovmål vardera. Sedan fick vi vårt rum. En SVIT :D Wiiie helt stort. Vi var på hotellrummet i några timmar bl.a duschade och gjorde oss klara inför kvällen. Vi skulle som sagt på en häftig Actionäventyrssaga, STORMEN!



Det var väldigt häftig Show, med underbar Acrobatic, ljus & ljud effekter! Efter showen var det middagsbuffe, julbord :) mmm så himla gott och såå jag har längtat efter julbord. Till efterrätt var det marängswisch :) Efter middagen gick vi upp på rummet och öppnade skumpan som P hade köpt ;D Han hade även köpt en jääätte stor godispåse, choklad och chips men vi blev så mätta efter middagen att nästan allt blev kvar. Men det kommer ju mer helger (; 

Hela dagen var helt UNDERBAR! Den bästa presenten man kunde tänka sig :D

/ Sophie ♥

Torsdag - Fredag

Här kommer en liten update på vad jag har haft för mig de senaste dagarna. 
Torsdag: Jag for som sagt in till skolan och fick en puss av min Älskade ;) Efter Nyttjanderättsseminariet for jag & M och åt på Subway, mm det var gott! Efter det hade vi som sagt jourmöte, vilket var mycket intressant även fast man vet det mesta om mäns våld mot kvinnor brukar te sig. Vissa är ta mig helt sjuka. Blää. 

Fredag:  Vaknade vid 7-tiden och träffade M på skolan strax efter 8. Vi satt och pluggande från 8 - 20. Fy f*n vad vi är bra! Emellan det hade vi lunch, lektion i Familjerätt och middag hos M, en smarrig het soppa med kyckling och baguett till. Efter våt pluggande blev det SATC- the Movie Extended version ;D Sedan for jag hem, tog bort mitt smink och gick och la mig. En helt underbar dag trots att den bestod av mest plugg, men med trevligt sällskap blir allt kul (; 

/ Sophie ♥

God dag

Morgonen blev inte som planerat. Jag hade ställt klockan på halv åtta och när den ringde ställde jag den på kvart i åtta men tydligen så tryckte jag på fel knapp eftersom jag vaknade av mig själv och såg till min förvånad att klockan var tio i nio. Hah ja så det kan gå. Men det är viktigt att sova mycket när man är sjuk. Idag mår jag bättre lite snorig men annars helt okej. 

Har läst ett x antal sidor i boken och har nu packat ner det mest till dagens föreläsning om nyttjanderätt, dock inte datorn ännu (; Efter föreläsningen har jag möte nr 2 med kvinnojouren, ska bli spännande. Vi får se hur länge det tar, men vi har tid till 20.00 i alla fall. Nä nu ska jag fortsätta och läsa tills klockan slår 14, för då tar jag den röda "sportbilen" in. Far lite tidigare för att få en puss & kram av min Älskling (; 

Ha en UNDERBAR dag!

/ Sophie ♥

Too "seg" to function

Inget har gått vägen i kväll gällande pluggandet. Är alldeles för tung i huvudet för att få något gjort. Så nu ska jag slå mig ner i soffan och se ett avsnitt . Ska koka mig en kopp med örtteá och äta en mandarin och sedan somna sött i min sköööna säng. Ska gå upp hyfsat tidigt i morgon hade jag tänkt, we will see! 


Sov så gott!

/ Sophie ♥

Städat & duschat

Ligger nu och läser om Handelsbolag och enkla bolag i min nybäddade sköna säng, med en stor kopp äckelblandning (läs: varmt vatten, en massa vitlök, ingefära & honung). Jag gjorde verkligen rätt i att inte träna idag. Känner att jag bara blir tyngre och tyngre i huvudet och så har jag stickningar i bröstet. Kontentan från en läkare är att om man är "förkyld nedanför halsen så är det farligt att träna" så då vore det rent dumdristigt att träna och möjligtvis drabbas av en hjärtmuskelinflammation. Vilar hellre några dagar än att bli allvarligt sjuk i veckor/månader. 

Idag är det 1 vecka kvar tills jag och min Älskling har varit tillsammans i 4 ÅR! Shiit, känns länge fast ändå inte, det känns som att det alltid har varit vi två. Det är även mindre än en vecka kvar tills jag fyller 20. HJÄLP snart är jag en 20-åring, guud det låter så gammalt, fast ändå väldigt ungt hah (; 

Nä nu ska jag fortsätta! 

Later 

/ Sophie ♥

Träningsångest

Idag är det två veckor sedan jag tränade och för varje dag som går får jag mer och mer ångest över min uteblivna träning. Har suttit och googlat om "träning vid lite-halsont"  för att försöka få någon klar sanning om det faktiskt är så att jag måste vila. Men det verkar som att den gamla hederliga sanningen håller i sig, nämligen att man inte skall träna om man har en infektion i kroppen vilket verkligen låter logiskt. Men jag VILL VILL VILL! 

I och för sig så känner jag mig inte helt frisk, mitt huvud väger tungt och jag är lite snuvig + lite halsont. Jag får ta och vila helt enkelt. Ska nog städa mitt rum, det ser ut som ett bombnedslag IGEN. Ska dammtorka och hela köret. Har förövrigt haft föreläsning idag och har just renskrivit den (; 

Ha en Underbar dag!

/ Sophie ♥

Desperate Housewives


Sitter nu och ser på DH och dricker örtteá. Har även äntligen skrivit ett mail till min kära vän, har inte hört något från henne på år och dagar, tråkigt. Nu ska jag förena nytta med nöje genom att fila & måla mina naglar (;

God natt!

/ Sophie ♥

Tjollahopp

Idag hade jag föreläsning i Brott & straff i Affärslivet och efter det åt jag lunch med M. Sedan hade jag seminarium i Fastighetsrätten och efter det slutade jag för dagen, alltså halv tre och så kom min kära mor & A och hämtade upp mig ;) När jag kom hem hoppade jag direkt in i duschen och efter det har jag renskrivit föreläsningen och kollat igenom lite uppgifter.

Igår kom jag på att jag inte hade beställt en bok som jag ska ha till Handelsrätt II. Den var tidigare slut på förlaget så då tänkte jag att jag skulle beställa den senare men jag glömde helt bort det. Så igår beställde jag den på Bokus, MEN idag fick jag ett mail om att den är slut och inte kan levereras, Great! Så nu har jag beställt en alternativ bok och hoppas att dom kan skicka den i alla fall "ta i trä". 

Snart börjar DH som jag ska spela in, tänkte fortsätta läsa boken, Handelsbolag och enkla bolag nu (; 

Ha en Underbar kväll!

/ Sophie ♥ 

Sex & The City

Idag har jag läst ut boken om Brott & Straff i Affärslivet till Handelsrätt II har även gjort klart övningarna till Seminarierna  i morgon och på torsdag, sköönt! Nu ska jag belöna mig själv med ett avsnitt av SATC det var ju ett tag sedan sist, känner mig riktigt laddad för att se SATC - The Movie med M nu på fredag. Har inte sett min förlängda version ännu. Helt Sick! Ska nu koka mig en kopp örtteá


The Lovers

God natt!

/ Sophie ♥


Plugg dag igen ;)

Det känns inte som att man gör annat än att plugga. Tog tidiga bussen in 7.25, jäääsp! Det var extra jobbigt när man är en nattmänniska och inte en morgonmänniska. Men det var faktiskt riktigt bra att börja så tidigt. Vi fick väldigt mycket gjort innan lunch. Annars när man sätter igång klockan 10 så hinner man knappt komma igång innan det är lunch. Det är definitivt något vi ska börja med. 

Det verkligen värker inom mig när det snart är två veckor sedan jag tränade, men det är ju inte bra att träna när man har ont i halsen så jag hoppas att det släpper snart. Jag får trösta mig med min favoritchoklad så länge. Det är inte fy skam det heller (;

 

Nä nu är det middag, stuvade makaroner och köörv, mmm! Nu kom Lille A ;) Sötisen. 
Later

/ Sophie ♥

RSS 2.0