Businesswomen in Stockholm

Idag kände jag mig som värsta affärskvinnan! Jag tog morgonflyget ner till Stockholm och ja det var ganska jobbigt att kliva upp när klockan ringde men jag var ju tvungen. J körde mig till flyget. Jag landade i Stockholm klockan 8.00 så då gick jag och köpte en tur & retur biljett med Arlanda Express, det var en kille som visade mig hur jag skulle göra han visade mig även vägen ner till perrongen. Jag gick dock tillbaka till Skycity för att äta frukost och typiskt nog rullade inte den gigantiska rulltrappan, snacka om att jag blev yr, blev riktigt höjdrädd plus en massa mjölksyra i benen, haha! Jag köpte en varmmacka på seveneleven, tänk sist jag köpte en likadan macka var när jag och P skulle till Thailand ;)

Jag tog Arlanda Expressen in till Stockholm city klockan 9.24. Jag var inne i city strax innan klockan 10.00. Arbetsintervjun till affärsjurist skulle börja klockan 11.00. När jag kom in till stan letade jag upp vars jag skulle vara och det gick snabbt så 1 h innan jag egentligen skulle ha intervjun så gick jag in till Adecco där rekryteraren skulle intervjua mig. Lite tidigt men jag tänkte att det var lika bra, för då kunde jag kolla igenom lite papper innan, där jag hade skrivit ner tips inför en arbetsintervju.

Men klockan 10.30 kom rekryteraren, hon hörde att jag var tidig och hon visste ju att jag hade rest långt så vi startade intervjun tidigare. Själva intervjun gick mycket bra, hon var himla trevlig rekryteraren och vi hade bra "kemi" om man nu kan säga så ;) Det var tydligen endast 4 stycken som hade fått komma på intervju av väldigt många sökande så det kändes riktigt bra och så kul att jag har kommit så här långt, självklart vill jag nå hela vägen! Nu är det bara att hålla tummar och tår!

Efter intervjun som tog ca 1 h gick jag på stan. Gick först lite på kungsgatan och sedan på drottningatan. Jag köpte två t-shirtar med snygga axlar från h&m samt ett par mjukbyxor också från h&m, så komiskt att man köper på h&m när man är i Stockholm som finns här hemma, fast i och för sig har de mycket bättre h&m butiker i Stockholm. Jag köpte även ett serum till håret som man stoppar i fuktigt hår. Jag köpte även teá från Thehuset samt en burk ;)

Mer än så blev det inte, jag hade helt fel skor på mig, de var både för varma samt alldeles för osköna. Så jag hade såå himla ont i mina fötter så jag åkte tillbaka till Arlanda kring 14.14. Väl på Arlanda skulle jag gå igenom säkerhetskontrollen och just innan jag ska stoppa dit min väska och påsar kommer jag på att jag hade ju köpt det där serumet som är över 100 ml, NOOO! Måste jag slänga det nu tänkte jag. Men som tur var sa dom inget så jag fick med mig mitt serum för 170 kr ;)

Efter säkerhetskontrollen satte jag mig i en gate och hämtade expressen och andra blader som jag satt och kollade i. Sedan gick jag och åt på MAX, det blev ett orginalmål ;) Efter maten gick jag till min gate och väntade där tills planet skulle åka 17.55. En riktigt heldag i Stockholm med andra ord. Väl på planet satt en man bredvid mig och när planet började rulla ut mot banan somnade jag och vaknar sedan till med värsta rycket, inte ett litet mesigt ryck utan hela jag fick värsta rycket så jag skrämde mannen som satt bredvid mig. Mannen sa: "Ojdå!" Jag svarade: "oj jag somnade visst", mannen: "så fort" (planet hade inte ens lyft från marken, snacka om att jag var trött) jag svarade: "ja jag åkte med morgonplanet" haha, gud vad pinsamt!

När planet landade gick jag ut och väntade på att J skulle komma med taxin vilken han gjorde efter 20 minuter. Sedan for vi till min morbror vars fru och min kusin hade fyllt år, så vi åt tårta :) Väl hemma nu har jag tagit mig ett fotbad, sååå välbehövt har så sjukt ont i fötterna. Jag har sett på Tougar town och bloggat ;) Nu ska jag ta mig något att äta, koka mig en kopp teá och se om det är något på TV.

Det har varit en händelserik dag idag och imorgon kommer min älskling ♥

God natt!

/ Sophie ♥

Mondaymorning

Igår fick jag åka in med P:s pappa (min svärfar) till skolan klockan 8.30 eller lite efter var i skolan någon minut efter klockan 8. Då träffade jag M och vi satte igång med uppsats skrivandet, hittade en massa bra litteratur, skrev ut relevanta rättsfall och gjorde lite av en disposition osv. Jag köpte lunch på skolan (var jätte länge sedan jag gjorde det)! Jag fick åka hem med mor efter klockan 15. Väl hemma var det bara att börja med att fixa klart allt inför morgondagen. Det vill säga fixa klart referenserna som jag skulle ha med mig, kolla upp vädret i Stockholm så jag skulle veta vilken jacka jag skulle ta med mig, skriva ut en vägbeskrivning till Adecco osv.

Vilket tog hela kvällen. Så kring 22.00 tiden gick jag och duschade, målade naglarna, strykte min skjorta och fixa allt inför mogondagen. Innan jag gick jag la mig såg jag två avsnitt SATC (eller jag såg på avsnitten medan jag målade naglarna). Det tog ett tag innan jag somnade och jag gick och la mig sent med tanke på att jag skulle upp klockan 5.00.

/ Sophie ♥

Chilldag

Vi vaknade tjugoitolv. Egentligen 10.40 om man inte hade ställt tillbaka klockan. Vi åt frukost. Såg på en massa How I met your mother avnitt. For på kalas hos P:s systers barn som fyllde tre år. Chillade i princip hela dagen. Var ganska trött sedan lördagen (inte bakis) men jag var ganska slut och nervör inför intervjun, stressad helt enkelt.

/ Sophie ♥

Fixardag & utgång

På lördagsmorgonen for P och tränade och jag fixade inför arbetsintervjun, fixade med referenser, såg på The Kardashians på E, målade mina naglar. Packade för att fara till P och tog med mig mitt smink och så körde J (mammas sambo) mig till M. Vi fixade oss inför utgången, jag använde för första gången ett nytt sminkset från Mary kay med ögonskuggor som passar för mina blå ögon och så köpte M ett set för gröna ögon, det var riktigt bra ögonskuggor.

Vi drack rödvin, åt chips, lyssnade på Spotyfi och senare på kvällen kom L. Vi hade det riktigt trevligt. Sedan for vi ut på STUK. Däremot var det förvårdnadsvärt många "töntar", första klassare eller what ever to call them! Jag och L som försökte hitta någon pöjk till M men det var omöjligt.

Vid 2-tiden skickade jag ett sms till P om att han skulle komma och hämta upp oss. Vi ställde ju fram klockan en timme till sommartid så STUK stängde klockan 2 "egentligen". Väl ute på krogen så var det en kille som sa att jag hade fina tänder, aldrig hört någon kommentera mina tänder förut men det var kul :) Alltid kul med komplimanger!

När på kom körde vi hem M och så körde vi hem till P. Där var det bara att fixa sig för sängen och sova!

/ Sophie ♥


Underbar fredag

Jag och P tog sovmorgon, vi vaknade klockan 8, haha! Utan alarm. Sedan drog vi oss i sängen ett tag innan vi gick upp och bakade scones och varm choklad, vi såg även på en film, Gamer med Gerald Butler! Njöt av ledigheten, åt gott. Vi spelade fotboll med Alex när han kom hem, så mycket att jag fick ont i min fot.

/ Sophie ♥



Tentan

I torsdags skrev jag tentan i Allmän rättslära och det var såå skönt när jag hade skrivit den körde jag hem och så kom min älskling till mig :D Så underbart att få vara i hans armar igen, det är verkligen helt underbart och samtidigt jobbigt att att få sakna varandra, att ha distans i förhållandet tror jag är nyckeln till ett lyckligt och långt förhållande!

Vi såg på film och myste på hela dagen och kvällen...

/ Sophie ♥



Personlig arbetsintervju i Stockholm

I onsdags när jag pluggade inför allmänna rättsläran ringde det i min mobil. Det var från rekryteringskvinnan från Adecco, som tidigare hade intervjuat mig per telefon inför jobbet som affärsjurist. Hon berättade att jag hade gått vidare i processen och nu skulle få komma ner på personlig arbetsintervju i Stockholm :D Självklart ville jag komma ner på den. Så jag bokade flyg ner till Stockholm, tur & retur den 30:e mars.

Det var lite svårt att fokusera på pluggandet i och med att jag skulle få kommer ner på intervju men jag lyckades i alla fall somna tillslut.

/ Sophie ♥

How I met your Mother & örtteá

Hej! Denna sena kväll...just nu sitter och ser på How I met your Mother, vilket är P:s nya favoritserie & dricker örtteá. Det är faktiskt riktigt rolig serie. Detta avsnitt handlade om dåliga vanor, haha! Funderar på om jag skall se ett avsnitt SATC också...

God natt!

/ Sophie ♥

SATC

Jag har för ett tag sedan gått igenom Rättshistorian och Strömholm, orkade dock inte gå igenom Rättsfilosofin. Just nu sitter jag och ser på Sex & the City och dricker örtteá ;) Har även pratat med min älskling. Piirrr pirr i magen ♥ Tänk att detta är vårt 6:e år tillsammans! Min kärlek till P växer för varje dag!  
God natt!

/ Sophie ♥

Storstädning & peeling

Idag har jag storstädat mitt rum, och guuuud så skönt! Jag kommer (hemskt nog) inte ens ihåg när jag dammtorkade sist. Nu har jag i alla fall dammtorkar, dammsugit, vaskat golvet, byt rent i sängen m.m. Har även tagit en lång skön dusch och peelat kroppen. Jag känner mig som en ny människa. Nu har jag även uppdaterat här på bloggen, det var ju ett tag sedan sist...

Nu ska jag nog gå igenom Rättshistorian och Strömholms sammanfattningen innan jag sätter mig och ser några avsnitt SATC, kanske att jag äter lite ostbågar som blev över från igår ;) Man måste ju passa på när inte P är här, han tycker nämligen inte om ostbågar. Nä nu ska jag ringa till min älskling först och säga god natt. Han har nämligen tenta imorgon!

/ Sophie ♥

Weekend

I fredags blev det också en massa plugg jag hann gå igenom rättsfilosofin och börja med Strömholmsboken. På kvällen var det mys i soffan med familjen. Vi åt en massa gott, som salta bilar (en favorit), popcorn, ramlösa m.m. mums! På lördagen vaknade jag av att någon satte på TVn, vilket visade sig vara min mor så jag gick upp någon minut innan klockan 8.00, stolt! Hade egentligen ställt alarm klockan 9.00. Men jag var pigg så det var bara att sätta igång med pluggandet.

Jag gick igenom hela Strömholmsboken :) Hann även börja lite på rättshistorian. På kvällen körde jag min lillebror till en kompis och sedan såg jag The Hot Chic med mor och J! Har sett den mååånga gånger tidigare men den är rolig så det var kul :) J uppskattade den också så det var roligt (mor la sig ner mot mig så hon somnade ;)


The Hot Chic en rolig och lättsam komedi!

/ Sophie ♥

Arbetsintervju till affärsjurist

I torsdags när jag var hemma och tentapluggade ringde det i min mobil och det var ett företag som jag har sökt jobb hos i Stockholm som ringde. Jag har för någon dag sedan gått vidare till steg två i rekyteringsprocessen genom att besvara några frågor inom tre dagar för att fortsätta vara med i processen, vilket jag gjorde och nu hade jag gått vidare till en arbetsintervju per telefon. Det gick toppen, hade inte kunnat gå bättre så nu får vi se om VD:n tyckte likadant för nästa vecka får jag veta om jag ska få komma ner på personlig intervju, spännande!

/ Sophie ♥

Veckan som gått...

Förra lördagen blev det nog inte så mycket mer förutom en massa plugg i intern styrningen. Likaså på söndagen. Men på söndagskväll kom min älskling :D Vi myste i soffan, åt kvällsfika så underbart, älskar att vara i hans armar ♥

På måndagen gick jag igenom interna en sista gång och skrev tentan på tisdagen. Det kändes bättre denna gång men det gick tydligen inte så mycket bättre. Så i tisdags var det bara att börja plugga till min andra tenta som är nu på torsdag, nämligen Allmän rättslära.

I onsdags kom min kära vän M, vi plugga rättsfilosofi och så bokade vi en resa till LONDON BABY :D Det blev en paketresa från SAS med hotell och flyg tur och retur för 3500 kr per person. Vi far den 11-14 maj ;) Innan dess skall vi dock ha skrivit "klart" vår C-uppsats. Men det fixar vi!



/ Sophie ♥



Solsidan


Ikväll har jag sett på Solsidan på TV4. Jag tycker att det är en underbar serie, tyvärr har jag missat en hel del program, tänkte se det på On Demand men då kunde man endast se förra fredagens avsnitt men den har jag ju redan sett!

Nu borde jag egentligen gå igenom de 5 sista tentafrågorna MEN nu fastnade jag här vid datorn ;) Funderar dock på att gå och sova, är sååå trött!

Hoppas du har haft en trevlig fredagskväll!

/ Sophie ♥

Någon som var trött imorse?

Vet du vad jag märkte nyss när jag skulle tvätta ansiktet....att jag endast hade stoppat mascara på ENA ÖGAT, haha! Jag har alltså gått omkring med endast ett målat öga på skolan idag, snacka om att jag var trött imorse! Visst det är inte så stor skillnad men i alla fall, okej om man glömmer måla mascara helt och hållet MEN att måla endast ena ögat, what!

Idag på morgonen for jag in till skolan för att tentaplugga med Madde och Fr. Det blev dock inte så mycket plugg, det blev mest prat om annat och om hur mycket vi INTE gillar denna kurs ;P Efter lunchen hade jag Rättfallsseminarium. Det gick mycket bra, det kändes som att jag pratade mest hela tiden, värsta pratkvarn har jag blivit. Förut (tidigare terminer) har jag varit ganska reserverad, visst jag har alltid svarat på frågor jag har fått osv. men nu tar jag en massa intiativ, kan utveckla mina ståndpunkter och har relevanta resonemang på utfall osv. kan helt enkelt redogöra rättsläget på ett mer "moget" juridiskt sätt. Jag har helt enkelt ett sjuhelsike sinne för juridik!

Efter seminariet gick jag åter till Fr och Madde och vi gick igenom en uppgift och pratade ;) Sedan tappade jag all min energi (var hungrig) så jag körde hem. Väl hemma åt vi middag och lilla A är så "kär" i min mamma, så sött att se! Steffe min lillebror skulle till någon jägarpolare och frågade om vår mor kunde köra honom dit och A skulle följa med (på bilresan, inte festen!) Steffe sa: "Alex ska du följa med och åka bil?", Alex sa: "vars ska vi åka?", Steffe: "Till Berg...(Alex mamma bor där, samt Steffes kompis, vilket inte Alex visste) vill du följa med då?" Alex: "Nej, jag vill stanna här, jag vill vara med B (min mammas namn)", så sött men samtidigt lite sorligt att han inte vill fara till sin mamma. Älskade barn ♥

/ Sophie ♥

Veckan som gått hittills...

I onsdags blev det plugg i Intern styrning samt nästan 1 h promenad med min underbara vän F. Så trevligt det var, ca 10 min av vår promenad var jag inne på ICA och köpte en snarrapåse (GODIS!) var egentligen inte speciellt sugen MEN tänkt att det vore bra att ha något tentasnacks även fast morötter eller mandlar hade funkat bättre egentligen ;)

Igår (torsdag) blev det ännu mer plugg av interna (ekonomi), har hunnit igenom 5 gamla tentor och det känns lite bättre. Jag förberede även två frågor till ett rättfallsPM som var idag (fredag). Annars har det inte varit så händelserikt. Mest plugg som sagt i dessa tentatider!

/ Sophie ♥

On demand

Min bror har idag fixad on demand (äntligen!) men till min förtvivlan kunde jag inte se hela Svenska Hollywoodfruar endast en liten bit. Men jag är inte speciellt förvånad Viasat har inte riktigt levt upp till våra förväntningar, det är mycket tjorv.

Tidigare idag har jag gått igenom Ekelöfartikeln med några i klassen sedan hade vi seminarium från klockan 16.30-18.00, jobbigt är dö trött (borde sova redan!). När jag kom hem gick jag igenom ett tal på en gammal tenta i Intern Styrningen. Update: Jag pratade även på Skype med min kära vän Å, super trevligt! Ska ta och beställa en resa ner till oslo de närmsta dagarna (eller så blir det efter tentorna!).

Nu blir det sängen! Ny dag ny tag imorgon (idag!)

God natt!

/ Sophie ♥

Bröllopsduellen

I lördagskväll såg jag och mor på bröllopsduellen, en helt okej romantiskduell. På söndagen pluggade jag Intern styrning mest hela dagen, booooring!



/ Sophie ♥

FRIDAY

Vilken underbar fredag! Min morgon startade kring 8.40 (snozar som alltid 4 ggr ;) åt frukost och sedan skrev jag ut en massa papper, allt till allmän rättsläran och så började jag plugga till den sista ekonomitentan som jag har kvar att skriva om ca två veckor, måste jag nämna att jag ogillar den kursen starkt! Ajja vill göra bort den nu (förhoppningsvis!) Tänka sig att jag BARA har två tentor kvar innan min examen, gött :D

Senare under dagen kom P ♥ Vi åt tacos och myste! På kvällen såg vi TV, Solsidan m.m. Nu på lördagsförmiddagen for han hem igen :( Jag måste som sagt plugga så det är lika bra! Det känns dock som att vi har varit med varandra en hel helg, känns som att det är måndag imorgon men nej det är endast lördag idag.

Nä nu har jag inte tid att sitta här, nu blir det Intern Styrning för hela slanten :D

/ Sophie ♥

Födelsedagsfirande

I torsdags lämnade jag in lite jobbansökningar, satt med Murphy övningarna. Efter middagen for jag till M. Där gick vi igenom övningarna och fick oss ett någorlunda svar på varje fråga, skönt! Lite senare kom L, Le, E & S och så snackade vi och fikade, riktigt mysigt! M fyllde nämligen 24 igår (fredag) så vi firade henne dagen innan då alla kunde. Jag hade köpt lite teá och choklad i present! Vid 22.30 for jag hem och sedan stupade jag i säng, var så trött!

/ Sophie ♥

Popcorn & SATC

Jepp, nu smäller jag lite pop-corn i pannan och ser ett avsnitt SATC, plus en kopp örttéa, ej att förglömma! Har en lite pinsam grej att erkänna, jag har fått träningsvärk i handen samt handleden efter matlagningen idag, haha! Något säger mig att jag borde ta mig över fler nya recept så jag lär mig laga mat på "riktigt". Jag är i och för sig en mästare på att laga mat och hitta på nya grejer, MEN det är alltid bra att träna på att göra helstekar, soppar, såser och sådan baskunskap som alltid är bra :) Mästerkocken 2010!

/ Sophie ♥

Äntligen!

Dagen började klockan 8.00, gick för en gång skull upp i tid för att hinna med bussen. Men vad händer...ja självklart när jag går ner till bussen (är i god tid!) och är nästan ca 200 m från busshållsplatsen så svischar en buss förbi, neeej! men när jag kollar på klockan var den endast 8.45 (bussen går 8.47) så jag fortsätter att gå mot hållplatsen och när jag nästan är vid hållplatsen svischar MIN buss förbi, satan! Det var med tunga steg jag gick hem och med motvind som heter duga, vilket stormväder! Det gick en buss senare men eftersom jag skulle vara tvungen att byta buss inne i stan till universitetet orkade jag inte, så jag blev hemma!

Skulle egentligen in och träffa M, E och A och gå igenom frågorna i Rättsfilosofin till seminariet på tisdag men men! Väl hemma satt jag i telefon hela förmiddagen. Började med Rättfalls PM:et men jag höll på att somna (somnade ganska sent inatt) så jag tog en powernap som skulle vara i 20 min men på grund av att jag ställde alarmet fel vaknade jag av mig själv nästan 1 h senare, haha!

Till middag gjorde jag en jätte god torsksoppa, är så stolt över mina matkunskaper ;) Mycket bra att ha tills man flyttar hemifrån.

Efter middagen har jag lämnat in mitt PM i Rättsfilosofin samt gjort klart mitt Rättfalls PM, sååå skönt! Nu ska jag ta en dusch, och sedan blir det att göra frågorna i Rättsfilosofin, såå kul, not!

/ Sophie ♥

Desperate housewives


Äntligen! nu är det seriestart för DH :D

/ Sophie ♥

1 mars

Igår, jobbade jag på med mitt RättfallsPM. Det blev inte så mycket annat än plugg. Var nära på att beställa en vattenkokare men det blev inte av. Kan inte bestämma mig om jag ska beställa en nu eller om jag ska vänta i hopp om att den blir billigare?

Det är denna jag vill köpa i alla fall, en OBH Nordica - Piano Black



Jag har mixern i piano black så jag skulle gärna vilja ha denna i samma serie ;)

/ Sophie ♥

RSS 2.0