Första advent - Stockholmare på besök

Idag är det första advent och vi har tänt första ljuset i adventsstaken. Vaknade upp med min älskling ♥ Åt frukost, myste på och såg lite på Idol. Sedan åt vi lunch. Under lunchen kom mammas barndomskompis förbi med sina två barn, från Stockholm. Det är alltid kul när dom kommer och hälsar på, alltid lika pratglada & trevliga :) Synd att vi ses så sällan bara! P for till några klasskompisar/kompisar efter lunchen för att ha adventsfika. Egentligen skulle jag också med men eftersom vi fick besök och så ville jag inte vara hos P nu när dom har slipat trägolvet i köket eftersom det är en jäkla röra där, så stannade jag hemma. De har nämligen haft köket i vardagsrummet, dvs. kylskåp osv. Jag hatar verkligen renoveringskaos! Så jag undviker det gärna! 

Jag har verkligen inte fått så mycket plugg gjort i helgen, för att vara ärlig knappt något alls! Men ibland måste man bara få släppa allt (även fast det finns där i bakhuvudet mest hela tiden). Men det är en ny dag imorgon och då jävlar ska det pluggas ;) 

God natt!
/ Sophie ♥
 

ChillLördag!

Vi sov riktigt länge i lördags och när jag vaknade hade jag ett tungt huvud, det kändes som att jag också hade varit ute och festat, hah! Jag sov nog bara för länge. När vi väl tog oss upp ur sängen ca. 12.30! Åt vi frunch. Vi slappade mest hela dagen, såg på TV, tog en promenad. 

På kvällen såg vi Robinson och sedan Flickan som lekte med elden. Den var riktigt bra, men det är nog inte en film jag skulle se igen, utan då är jag mer för feelgood-movies, dramakomedier, kärlek och sånt! 
/ Sophie ♥

Lyxfredag - Sushi, VIP-öppning & fyllechaffis!

Min fredag började väl inte så bra eftersom jag missade bussen på morgonen. Bussen brukar komma 07.25 men när jag är ca 50 meter bort från hållplatsen ser jag hur universitetsbussen bara far förbi kl. 07.21. Eftersom det oftast inte är någon som ska på bussen så stannar den inte. Man måste alltså vinka in bussen för att den ska stanna, väldigt störande! Men jag ringde i alla fall till A som kör förbi min by, så jag fick gå ut till E4:an där hon hämtade upp mig. Så snällt! 

Väl på skolan träffade vi intern styrningsgruppen och gjorde klart seminarieuppgifterna till måndagen, samt en powerpoint-presentation. Efter det träffade jag processrättsgruppen, "domarna" och så gjorde vi en dom till brottmålet. När vi var klara drog grabbarna men jag och T satt kvar och pratade ett bra tag, över två timmar. Hon sa att hon trodde att jag var 26-27 år :O Då var jag såklart tvungen att fråga om det var en komplimang eller inte. Men hon sa att det absolut var en komplimang eftersom hon tyckte att jag var så mogen. Vilket jag i och för sig kan hålla med om. Jag är väldigt mogen för min ålder, sedan umgås jag mest med A, som är 15 år äldre än mig så självklart blir man som man umgås ;) 

Under mina 2,5 års universitetsstudier har jag vuxit något enormt som person. Jag har blivit väldigt mogen, jag har väl i och för sig alltid varit en realistisk person och strävat efter att utvecklas, yrkes- och personlighetsmässigt. Jag och T pratade på om allt möjligt, det var mycket trevligt, så trevligt att vi båda missade lunchen.

Sedan gick jag och satte mig i tysta rummet och gick igenom marknadsföringen. Hann inte speciellt mycket innan jag skulle träffa M och L. De fick åka in med mig till stan där vi skulle äta sushi tillsammans med Li, S, E & H. Jag fick ta P:s bil in till stan eftersom jag på natten skulle hämta honom från krogen. 

Väl på sushibaren, som vi hade bokat bord till. Valde jag en mellan meny med 8 bitar (3 lax, 2 tigerräkor, 2 makirullar & 1 avokado med ris). Jag har en gång ätit hemlagad sushi och aldrig på restaurang. Men det var faktiskt riktigt gott, och nyttigt också, och som de flesta vet är jag en sucker för nyttig mat ;) När vi väl hade ätit klart att vi och snackade ett bra tag tills det kommer in en man i baren som frågor vad vi gör inom den närmsta halvtimmen, vi alla trodde att han skulle köra bort oss. Men så var det inte utan det var han som ägde sushibaren, och han skulle öppna en salladsbar bredvid sushibaren och han frågade om vi ville komma dit och få äta gratis sallad :D 

Trots att vi alla var riktigt mätta, tackade vi ja. Vi fick beställa som vanligt dvs. fick välja mellan 6 olika sallader och vi alla valde olika. Jag tog såklart en ceasarsallad, ÄLSKAR ceasarsallad! De fanns även, renstekssallad, mozzerella & parmesanskinka, kyckling, räksallad samt vegetarisk sallad. Vi smakade av varandra. Så nu har jag smakat alla 6 sallader och alla var mycket goda. Jag skulle helt klart kunna äta där igen. Anledningen till att vi fick komma och äta sallad var för att vi skulle ge kritik, vilket vi gjorde men allt som allt var det hur goda sallader som helst!

Efter kaffe och gobit, "rullade" vi ut ur restaurangen och jag körde hem. Väl hemma var jag helt slut. Brosan och min kusin J satt och såg en film jag redan hade sett, så jag gick och duschade istället. När filmen var klar tänkte jag sätta mig och se en film, min favorit The Holiday, men jag orkade inte se en hel film utan såg ett avsnitt av SATC istället ;) Sedan ringde jag till P och frågade om han visste hur länge det var innan jag skulle komma och hämta honom, men han trodde att det skulle vara 1,5 h kvar (ringde 00.00) så jag gick och la mig istället. Just när jag drömde på som mest ringde min mobil. Det var P som ville att jag skulle komma och hämta honom. 

Nog för att jag var trött men det gick bra att hämta min fulla pojkvän. Så söt! Alltså inte att han var full (så full var han inte) utan han är alltid SÖTAST & SNYGGAST ;P När vi kom hem duschade P och kom sedan och la sig bredvid mig i sängen, mys!

/ Sophie ♥

Rättegångsspelet & Juridikjouren

I torsdags for jag in på morgonen och träffade min grupp i Intern styrningen och gick igenom seminarium 2 som vi har till på måndag. Sedan hade vi föreläsning i marknadsföring och efter det lunch. kl. 13-17 hade vi rättegångsspel. Min grupp var domare i ett brottmål. Det var faktiskt väldigt lärorikt och kul. Samtidigt som jag fick en känsla av att jag inte alls vill vara varken advokat, domare eller åklagare. Jag nöjer mig med att vara "bara" jurist ;) 

Under rättegångsspelet var som sagt min grupp domare i brottmålet men vi satt som åhörare i tvistemålet. Men tvistemålet var verkligen hur tråkigt som helst så hälften låg och halvsov och gick därifrån trots att det var ett  examinationspass. Jag for ungefär 16.30 eftersom jag skulle ha juridikjouren kl. 18.00 och ville hinna äta middag innan. Så när jag möte upp A & M som skulle med till jouren passade vi på att ta lite mat från Juristens dag som hade hållits den dagen och som jag missade på grund av processrätten. Det var helt okej mat, trots att jag egentligen hade velat fara och äta på MAX ;) 

På kvällen var det jouren och vi passade på att plugga när det inte ringde någon. Så jag och A hann göra en hel del till det utkastet som vi ska visa till våra lärare på måndag. När jag sedan kom hem från jouren 20.30 såg jag Mammas pojkar, jag tycker att det är ganska underhållande plus att hela dagen hade varit krävande så jag var helt slut. 
/ Sophie 

Det är inte alltid så lätt...

Idag for jag in på morgonen och träffade min grupp i marknadsföringen. Vi har fått i uppgift att skriva en rapport om ett företags marknadsföring. Vi hade valt Vattenfall, eller egentligen var det M i gruppen som hade skrivit om Vattenfall i organisationsteori kursen, som tyckte att vi skulle granska det företaget. Men idag när vi gick igenom arbetet kände jag att, nä dethär går inte. För det första är jag totalt ointresserad av vattenfall och har egentligen ingen koll på el i överhuvudtaget. Företaget blir alldeles för komplicerat, jag menar varför skriva om ett marknadsledande företags marknadsföring, för det andra ägs även Vattenfall av staten, så varför ska vi skriva om Vattenfalls marknadsföring när de egentligen inte ens behöver marknadsföra sig?

Det var inte bara jag som hade dessa åsikter utan när jag sedan fick skjuts av A hem snackade vi på vägen till mig om att det inte går att skriva om ett så omfattande och komplicerat företag som Vattenfall. Så hon följde med in till mig och så kollade vi på fronter (universitetets infranät) för att se så att ingen annan hade tagit företaget Rest and Fly eftersom vi tänkt ta det företaget istället och som tur var det ledigt. Men innan vi byte ringde vi till K & S och frågade vad dom tyckte om Vattenfall och dom höll med. Så jag fick ringa till M, som så gärna ville skriva om Vattenfall, och säga att vi ville skriva om ett annat företag.

Det var såklart inget personligt mot henne att vi inte ville skriva om Vattenfall, men vi kan inte skriva om något som majoriteten tycker är helt ointressant & oförståligt, då blir det ju bara pannkaka av allt. M var väl inte helt med på noterna om varför vi inte ville ha Vattenfall, men eftersom vi var majoritet byte vi till Rest & Fly istället.

/ Sophie ♥

Rättegångsplanering & DH

Igår for jag in på morgonen och träffade min grupp i processrätten. Vi gick igenom förundersökningen till ett brottmål som vi ska vara domare till imorgon. Vi fick meddela åklargaren att det rådde visa materiella felaktigheter i stämningsansökan, vilket dom inte har varit allt för snabba med att fixa. Men men nu verkar den vara hyffsat fullständig. När jag kom hem från skolan gick jag igenom instureringsfrågorna som jag har gjor till Intern styrning, har dock några till som jag ska göra...

Igår körde jag även ett hårt rygg- & mag-träningspass, hur underbart som helst! Känns så skönt att jag har kommit igång med träningen. Min "traditionella" onsdagspeeling som jag brukar ha har sedan ett par veckor sedan blivit tisdagspeeling istället. Så igår körde jag kropps & ansiktspeeling, hur underbart som helst! Såg även på desperate housewives.

/ Sophie ♥ 

Mondaymorning

På måndagen for jag in till skolan tidigt. Det tog ett tag innan jag somnade på söndagsnatten så det var inte kul att behöva fara in till skolan och speciellt inte när det regnar och är allmänt grått och tråkigt! Men jag var dock väligt aktiv hela den dagen. Jag hade tre stycken föreläsningar och ett möte och däremellan satt jag i tysta rummet och pluggade.

/ Sophie ♥

Söndag

Vaknade upp med min älskling ♥ Vi åt frukost, myste och lekte lite med alex. Senare under dagen for P hem. Jag har pluggat, fast det går ganska seegt ;P Sedan har jag fastnat här, fast jag egentligen borde läsa klart allt inför morgondagen dvs. 10 sidor kvar. 

/ Sophie ♥

Lördagsmys

Jag pluggade under dagen och sedan kom min älskling :D Snacka om att jag älskar den mannen, min man! Vi åt hemlagad pizza till middag, lekte med A (kurregömma med dunk), såg på Robinson och såg filmen Inglorious Bastards, en riktigt rolig men rå film! 

Det blev även en hel del mys ♥
/ Sophie ♥

Seminarie - Intern styrning

I fredags for jag in tidigt till skolan, och mitt illamående var mycket bättre, var dock inte riktigt i form. Jag träffade min grupp och gick igenom seminarieuppgifterna vi hade gjort förra veckan eftersom vi skulle ha seminarium inför klassen denna fredag. Seminariet gick väl bra, men läraren hade en väldigt konstig uppfattning för hur seminariet skulle gå till. Han satt nämligen några minuter och läste igenom de arbetena vi alla grupper hade lämnat in och valde sedan ut de grupper som hade gjort mest fel att redovisa!  Vad är det för sätt?! För det första, inte vill man veta hur man INTE ska göra utan hur man vill veta hur man SKA göra och vad ger det för effekt att låta den grupp som har gjort fel att behöva "skämmas" inför klassen?  

Efter seminariet for jag hem och pluggade lite, och städade mitt stökiga rum! P (& fotbollslaget) skulle denna dag hjälpa till att fixa inför julmarknaden så han kom på lördagen istället. På kvällen såg jag IDOL senare på kvällen, när min mamma kom hem från festligheter såg vi The Proposal ;) Tycker verkligen att det är en riktig feel-good movie! 

/ Sophie ♥    

Välkommen upp?

...eller? Idag när jag som vanligt satt och åt lunch i vardagsrummet, i soffan och såg på TV började jag plötsligt att må illa. Så jag stängde av TVn och la mig ner i soffan för att vila. När jag sedan vaknade ett bra tag senare gick jag på toan och spydde! Blä! Kommer inte att vara sugen på omelett på ett bra tag kan jag säga. Hatar verkligen att spy.
Jag har i alla fall fått gjort lite skolgöra så nu ska jag sätta mig och se ett avsnitt SATC, koka mig en kopp örtteá. Jag ska upp tidigt imorgon och förhoppningsvis är mitt illamående borta då. 
God natt!
/ Sophie  ♥

En livserfarenhet rikare...

...idag när jag körde hem, med den "röda faran" började oljelampan att lysa rött mitt på E4:n. Blev helt chockad och eftersom jag har tagit körkort vet jag att man absolut inte ska köra om lampan lyser, så jag svängde av på första avfarten och stannade vid en busshållsplats, stängde av motorn, tände varningsblinkerserna, tog ut min ryggsäck och jag trodde seriöst att bilen skulle börja brinna och min kära Mac kan jag ju inte lämna i en brinnande bil. Precis när jag har tagit mig ut ur bilen stannar en bil och en man kliver ut. Han frågade om bilen hade börjat brinna? (antar att han undrade det eftersom det var ganska mycket rök). Men nej bilen började inte brinna utan när vi öppnade huven visade det sig att det var en massa olja som hade sprutat ut. Efter ett litet tag stannade även en annan bil och en till man kommer ut. Han verkade dock vara lite mer "kunnig" så den andra mannen lämnade över ansvaret till honom. Den mer "kunnige" mannen sade att oljeslangen hade gått sönder och som jag visste kunde man absolut inte köra bilen utan vi skulle vara tvugna att boxera bilen. Mannen frågade vars jag bodde och eftersom bilen, som tur var, hade "pajjat" inte så långt bort från där jag bor hade jag ringt mamma och be henne komma och hämta mig.

En rolig sak med den annars tråkiga händelsen var att båda männen hade en ficklampa i jackfickan, visst de flesta har ju en ficklampa i bilen men det såg verkligen ut som att de var sådana som gick runt med en ficklampa i jackfickan "i fall något skulle hända" dvs. i full beredskap. Jag tackade båda männen och fick stå ett litet tag och vänta på att mamma skulle komma. När hon kom, konstaterade vi båda att vi inte skulle kunna boxera hem bilen eftersom vi inte alls vet hur man gör så mamma och J for och boxerade hem bilen när han kom hem från jobbet.

Man kan dock säga att jag blev en erfarenhet rikare, och denna händelse fick mig, än mer, att ALDRIG vilja skaffa en gammal, opålitlig bil. Det visade sig dock att det endast var slangbultarna som inte var nog åtdragna så ingen slang hade gått sönder. Men som tur var hände det på ett ganska "bra" ställe, jag hade ju kunnat bli stående varsomhelst. Jag fick dock beröm av J (mammas sambo) som tyckte att jag hade hanterat situationen helt rätt!

/ Sophie ♥



Gårdagen - DH

Igår pluggade jag mest hela dagen, eller nu ska jag vara ärlig, när jag skulle äta lunch gick jag och satte mig i vardagsrummet och som sällskap satte jag på TVn. Bläddrade bland kanalerna och såg att det filmen "Se upp för dårarna" hade börjat för 20 minuter sedan. Jag har aldrig sett filmen men har alltid velat göra det, så jag såg klart hela filmen även fast jag bara hade tänkt äta en "snabb" lunch.

På kvällen såg jag såklart Desperate Housewives vad annars liksom ;)

/ Sophie ♥

Ostbågar & SATC

Äntligen! Jag hade som mål idag att göra klart kapitel 7 i den nya ekonomistyrningsboken. Som belöning får jag se ett avsnitt av SATC och äta ostbågar, som familjen så snällt har lämnat kvar åt mig ;) Mmmm! Nä nu sitter jag här och dreglar, dags att bege sig till soffan. 

God natt!
/ Sophie ♥

 


Monday

Hade lite vagt igår kväll tänkt att jag skulle åka in med P på morgonen (han började kl. 8.15), men jag valde att sova vidare, hah! Men jag hade ställt klockan på 8.00 och när tror du jag steg upp, ja 9.20 haha! Ångrade mig faktiskt lite att jag inte åkte in med P, för då hade jag kanske fått mer gjort, än att sova bort hela morgonen. När jag lyckades gå upp ur sängen, tvättade jag ansiktet och sminkade mig och gick ner och åt frukost. Efter frukosten satte jag igång med ekonomin. Kl. 12.15 kom P:s mamma hem, jag åkte nämligen in med henne 12.30, hon körde förbi mig till universitetet. På universitetet hämtade jag ut min tenta, jag hade skrivit riktigt bra faktiskt, visst lite små fel fanns det men det är ju inte hela världen.

Sedan gick jag och köpte en chokladboll och satte mig i tystarummet och gjorde så mycket jag hann göra innan processrättsföreläsningen började kl. 14.45. Efter föreläsningen for jag hem, åt middag, duschade. Efter duschningen ringde min kära vän Å, som befann sig i Göteborg (hon bor & jobbar förövrigt i Oslo). Hur kul som helt. Har haft en sådan ångest att jag inte har hört av mig till henne. Tänker såklart på henne men det är så lätt att allt bara stannar i tankar, att man inte hör av sig, och dagarna som bara springer iväg gör det inte lättare att komma ihåg att ringa.

Allt var i alla fall bra med henne och hon kommer hem till jul, den 27:e, skoj :D Vi ska bestämma träffa på skype om några dagar! Sedan fastnade jag här på bloggen, smutandes på mitt Chaitea. Nu ska jag dock se till att få någon nytta gjort!

Happy Monday!

/ Sophie ♥

Söndagsmys

Vaknade upp med min underbara ♥ Vi åt frukost, och pluggade sedan i några timmar. På kvällen ringde min kära vän F :) Hur kul som helst att höra från henne. "Snart" kommer hon hem ;) Måste boka den där trippen ner till Stockholm snart! Efter samtalet gick jag & P ut och gick med P:s familjs hund Hebbe, i regnet! När vi kom in såg vi filmen The Bucket List, en helt underbar film, har sett den några gånger tidigare och den är alltid lika sorlig, tänkvärd, och härlig! Jag har själv fått stryka några punkter ur min egna bucket list när vi var i Thailand i somras ;) Har du inte sett filmen SE DEN!



/ Sophie ♥


Shopping & kärlek, FF?

I lördags började jag med att packa min väska för att jag skulle fara till P senare under dagen. Jag fick dock inget plugg gjort som jag hade tänkt men ibland måste man bara få vara. Vid 13-tiden for jag och familjen in till stan. Jag var som sagt inte med P på fredagen eftersom han hade ett företagsmöte med NCC, företaget bjöd på middag och basket så vi körde solo denna fredagen. Denna lördag hade han sektionsmöte med fotbollen från morgonen till 16, så då passade jag på att fara på stan med min familj.

Väl på stan, köpte fick jag en Yoga/Pilatesmatta som jag såå länge har tänkt köpa. Jag har nämligen en matta men den är för ostabil och tunn. Kommer att få mattan i julklapp av mamma ;) Jag fick mig även en mössa och ett HH underställ och passade på att köpa cháitea nu när vi var på stan.

När vi var klara på stan körde mor & J förbi mig till det hotell där P hade konferans/sektionsmöte. Fick sitta och vänta en liten stund på att min älskling skulle komma. När han kom körde vi till honom. På vägen dit ringde P hem för att höra vad hans familj hade för planer. Det var nämligen så att hans mor, far och lillasyster skulle över till grannen som hade fyllt år, medan P:s lillebror skulle till sin tjej. Jag och P skulle alltså få vara ensamma ;) Men allt blir inte alltid som man har tänkt sig, det visade sig nämligen att P:s pappa hade lagat mat till oss (Jag & P som skulle gå och äta på grillen) så vi ville inte vara taskigt, nu när han hade stått och lagat mat till oss och allt. P:s lillebror skulle helt plötsligt inte alls fara till sin tjej, så vi skulle inte alls vara ensamma. Och när vi väl kör upp på gården, ser vi att P:s storasyster med sina två barn är där. Great! Vi som tänkte ha det så mysigt bara vi två!

Men när vi kommer dit visar det sig att P:s storasyster med barnen och sambo endast skulle äta där och sedan fara hem och P:s lillebror skulle fara till en kompis och övriga familjen skulle till grannen så det blev bara vi två denna lördagskväll i alla fall ;) Vi hade det så mysigt, vi såg på The Proposal och åt pann-popcorn, godis och julmust!



Filmen var riktigt mysig och helt klart sevärd. Men som sagt sällskapet gör en hel del ;)

/ Sophie ♥

Fredag den 13:e...

Otursdag eller? Nej inte alls! Vaknade strax innan 8.00 av att klockan ringde och snoozade nästan i 40 min, men det hör ju till vanligheten ;P Gick alltså upp strax innan 9.00, åt frukost, städade mitt rum, det såg förjävligt ut. Ringde till Grafit (apple store) och Apple och frågade hur jag skulle göra angående min cd-drivare som jag tror har pajjat, eller aldrig egentligen funkat. Vilket de också verkade befara så jag skulle få komma in med min mac under dagen till Grafit. 

Efter 11.00 for jag in till skolan med "röda faran", eller det är mer jag som är faran med tanke på min dåliga/försämrade  syn. På skolan träffade jag min grupp i marknadsföringen och vi gick igenom seminarieuppgifterna som vi denna dag skulle redovisa. Efter seminariet for jag in till stan till optikern för att se hur mycket min syn har försämrats, och det var som jag hade befarat fast inte lika illa. Jag har sedan april i år egentligen haft mindre styrka på mina linser än vad jag egentligen behöver. Men eftersom jag förra året fick -0,45 sämre, på bara ett år, bestämde jag och min optiker att inte öka styrkan ännu mer. Men nu har jag fått ännu sämre (dock väldigt lite) men alldeles för mycket för att det skulle bli obehagligt. När jag fick jämföra, när optikern ställde in hur jag ser nu jämfört med den styrka jag behöver förstod jag att jag knappt såg något när jag körde hem i mörkret igår. 

Eftersom jag inte vill vara någon trafikfara frågade jag om jag kunde få någon lins med rätt styrka så jag vågar köra hem och då fick jag 5 par dagslinser, så snällt! Vilken skillnad, nu kan jag se vad klockan är på micron i köket och jag kan se ansikten igen ;) 

När jag var klar hos optikern gick jag till Grafit och där såg dom att det var som jag hade befarat nämligen att min cd-drivare inte fungerar. Och eftersom jag klantigt nog har glömt bort mitt administratörslösenord så måste jag nollställa det, men det kan jag endast göra genom att stoppa in systemskivan, vilket inte går när min cd-drivare (lasern) är trasig. Men som tur var kunde grabbarna på Grafit hjälp och nollställde mitt lösenord :) Vilken tur! Det hade nämligen kostat 4500 kr (minst) att laga den, vilket det absolut inte är värt, eftersom jag inte skaffade min dator för att se CD-skivor på den, men det är ändå synd att den inte fungerar. 

När jag kom hem åt vi tacos, mums! Sedan såg jag att jag hade klarat extern redovisningstentan ;) Gött som tusan! Var faktiskt lite orolig! Nu på kvällen har jag sett Idol. 

/ Sophie ♥   
  

Duktiga + lååång dag

Igår for jag in till skolan för att träffa, A, M & I och vi gjorde klart en seminarieuppgift som ska in nästa vecka på fredag ;) Gud vad vi är duktiga! Efter att vi blev klara åt jag lunch med I. Sedan hade jag fyra timmars processrätt, både seminarium och föreläsning, det var ett mycket bra långpass. En advokat/lärare från Umeå höll i den dagens seminarie och föreläsning. På väg hem körde jag en frostig och kall bil hem, såg knappt någonting. Det var hur läskigt som helst, trodde seriöst inte att jag skulle klara mig hela dagen hem, men det gjorde jag som tur var. När jag kom hem åt jag middag, och hade världens spänningshuvudvärk och ont i ögonen, jag fick spänna dom så mycket när jag körde hem att det tog koll på mig. 

Gjorde inte så mycket annat än att se på TV, "Mammas pojkar" & "Lyxfällan". Ibland måste man bara få ta det lugnt.

/ Sophie ♥   

Rättsfallsseminarium

I onsdags hade jag rättsfallsseminarium i processrätten. Mycket kul! Det är skönt att snacka juridik istället för en  massa ekonomi hela tiden ;) Efter seminariet hade jag möte med min grupp i marknadsföringen. Mycket att göra varje dag. Gjorde inte så mycket annat än att plugga den dagen!

/ Sophie ♥  

Vaccinerad

I tisdags vaccinerade jag mig, ja inte mot svininfluensa utan mot hepatit A, Epaxal, min andra spruta, tog som sagt en spruta två månader innan vi for till Thailand, men för att det ska skydda i 20 år måste man ta två sprutor. Jag ångrar dock att jag endast har tagit mot hepatit A och inte mot både A & B. Inte för att jag tror att jag kommer att skada mig (få blod med heptit B) utomlands men man vet ju aldrig!  

Sophie ♥

Fel i planeringen...

I måndags for jag in till skolan med P, så skönt att få åka en varm, speciellt med en snygging vid min sida ;) Jag hade två föreläsningar samt ett möte med min grupp i extern redovisning. Efter sista föreläsningen trodde jag att jag skulle ha en föreläsning i processrätt, men det hade jag tydligen inte så då fick jag stressa till bussen, som jag precis missade, haha, great! Som tur var slutade min mamma precis och kunde komma förbi och hämta mig.   

Resten av dagen läste jag och gjorde instuderingsfrågorna till Intern styrningen.  

/ Sophie ♥    

Farsdag

Vaknade upp med min älskling. Vi åt frukost och for sedan iväg till min pappas grav för att tända ljus och sedan for vi till min morfar och firade honom. Han bjöd på smörgåstårta och gräddtårta (med jordgubbar), glasstårta och annat fika, mums! När vi kom hem pluggade vi ett tag för att sedan äta middag och avrundade kvällen med lite mys i soffan.

/ Sophie ♥

Dagboken

I lördags vaknade jag hyffsat tidigt med tanke på min sena hemkomst natten innan. Jag satte igång med att plugga och hann igenom 1 kapitel innan P kom även fast jag borde ha gjort fler. Men ibland finner man helt enkelt inte motivationen. När P kom åt vi middag och på kvällen blev det mys med allt vad det innebär. Vi såg på dagboken. En så himla vacker kärleksfilm. Jag och P såg den på vår förlovningsdag för mer än två år sedan. Efter filmen tog vi en promenad i det härliga vinterlandskapet. Det är så fint när snön täcker vägen och träden och det lyser upp så fint. Kärlek är ALLT, är världens lyckligaste för att jag har hittat mitt livs kärlek ♥



/ Sophie ♥

Fredagsmys

For som sagt in till skolan på morgonen och gjorde de flesta frågorna till seminariet nu på onsdag. Efter träffen hade jag marknadsföring och sedan for jag hem. Men jag fick inte så mycket gjort som jag hade velat när jag kom hem innan jag fick stress packa det jag skulle ha med mig till min kompis M för att hinna fara förbi min andra vän F som hade kommit hem från Stockholm.

Det var riktigt trevligt att träffa dig F, även fast det endast blev en snabbvisit. Efter min snabbvisit körde jag till M. Jag hämtade upp henne och så for vi till COOP och handlade lite gotta. Vi "orkade" inte laga någon mat så vi for och köpte hämtpizza istället ;) Det var mycket gott och trevligt också såklart!

/ Sophie ♥

Juridikjouren & MAX

Idag åkte jag in med P till skolan, vi båda började tidigt. Jag tycker att det är jätte mysigt att gå och sova med P och vakna upp med honom. Men det är inte alltid så kul när klockan ringer på morgonen med en varm och go älskling i sängen, för då vill jag bara ligga kvar och gosa och skippa att fara till skolan. Men det går ju inte! Vi pluggar ju för att vi vill ha en underbar framtid tillsammans där vi kan njuta av livet, ha råd att fara på semester, att skaffa barn, hus och allt! Vi har ett långsiktigt mål med våra studier och om än det känns jobbigt stundtals så kommer det att vara värt det i slutändan.

I alla fall vi lyckades kliva upp och äta frukost och köra in till skolan. På skolan hade jag lektion i marknadsföring och sedan ett eximerande seminarium i processrätt. Efter seminariet åt jag lunch med min vän M, där vi hade en intressant diskussion om svininfluensan & vaccinet mot den. Efter lunchen hade jag grupparbete med min grupp i marknadsföringen, där vi gjorde klart seminarieuppgifterna till seminarie 1, skönt! Efter det gick jag och A till fiket och jag köpte en jättegod stor chokladboll ;) Vid 17-tiden drog vi in och åt på MAX för att sedan jobba på jouren kl. 18-20.

Nu har jag skrivit ut två rättsfall som jag ska läsa igenom ikväll, jag har även skrivit ut all föreläsningsmaterial till imorgon. Imorgon kl. 8.30 ska jag träffa några tjejer och gå igenom seminarie 2 i Processrätten. Är väldigt skönt att få läsa rättsfall och framförallt läsa något juridiskt. Juridik är verkligen min grej!


/ Sophie ♥


"Potatis vad du är lång"

Igår kom min älskling till mig :) Vi hade tidigare i helgen pratat om att vi skulle träffas i veckan så då passade det bra att han kom igår. Eftersom A (mammas sambos son) är här denna vecka ville han såklart leka med P. Så dom lekte på medan jag satt och läste lite. Helt plötsligt när dom leker säger A till P: Potatis vad du är lång! Både jag och P kiknade av skratt. Vars har han fått det ifrån? För det lät verkligen som att han använda "potatis" istället för exempelvis "jäklar". Sötungen!

/ Sophie ♥

Tiden går...

Har inte alls hunnit reflektera om att jag inte har bloggat något de senaste dagarna. Har haft fullt upp i skolan och verkligen inte prioriterat att skriva något. I tisdags hade ingenting jag behövde far in till skolan för, eller egentligen skulle jag fara in och träffa några i klassen, men jag valde att göra uppgifterna själv istället. På kvällen såg jag såklart desperate housewives ;)

/ Sophie ♥

Kursstart & Processrätt

Idag startade jag två nya kurser i företagsekonomin. Började som sagt 8.15, halleluja! Ställde klockan på 6.30 men självklart snoozade jag och gick upp först 7.10. Tänkte att jag skulle försöka bli en morgonmänniska men det gick inte så bra denna morgon. Prioriterar alltid att sova in i sista minut! Speciellt när jag kör bil, då blir jag alltid en tidsoptimist. Efter första introduktionskursen i modeller för intern styrning träffade jag min vän M, vi snackade ett tag och sedan gick vi och satte oss i tysta rummet för att få lite skolarbete gjort ;P Vi började hade båda två lektion kl. 13.00, dock ej samma kurs, jag hade introduktionskurs i marknadsföring, mycket intressant faktiskt! Trots att kurslitteraturen är på engelska.  

Efter marknadsföringen hade jag föreläsning i processrätt där vi hade en gästföreläsare från Umeå som föreläste. Slutade alltså 16.45, det är riktigt jobbigt med så långa pass. När jag kom hem pratade jag med min älskling ;) Åt middag och såg lite på Mamma Mia som gick på TV:n och sedan var det bara att sätta igång med seminariefrågorna till torsdagens seminarium i processrätt. Har gjort klart dom nu, skönt! 

Nu ska jag koka mig en kopp örttéa och mys i soffan ett tag innan jag går och sover...

/ Sophie ♥   

"Stressig" söndag!

Jag och P sov lääänge imorse, klev upp 11.30 och åt sedan lunch med resten av familjen. Efter "brunchen" for min älskling hem. Kändes jobbigt, saknar honom så mycket redan. Vi ska dock försöka träffas nu i veckan ;) Annars har jag överfört bilder från min mac från Cypern 08 till min stationära dator, måste nämligen flytta över allt, för att sedan ominstallera min Mac, har nämligen glömt min administrations kod så jag kan inte uppdatera min dator och helt ärligt har jag aldrig gjort det, så nu kommer jag inte in på fronter (där allt skolmaterial finns). Kan ju dock gå in på min stationära så det är ingen vidare panik över det men min mac har börjat gå lite segt så jag måste göra något åt det. 

Jag har även skrivit in vilka tider jag har föreläsningar de närmaste veckorna. Börjar två nya kurser imorgon, nämligen Modeller för Intern styrning och grundläggande marknadsföring och till dessa kurser ska jag ha läst en massa kapital till imorgon. Men jag har inte alls hunnit. Så jag får ta tag i det imorgon istället. Det känns stressigt att börja med nya kurser och om inte värre är det att jag faktiskt kommer att spendera nästan varje dag på skolan och börjar kl. 8.15 varje gång :/ Jag är en kvällsmänniska så det känns inte kul! Får dock se hur mycket man får ut av föreläsningarna i de förra ekonomikurserna fick man inte ut så mycket. 


I övrigt har jag ringt och pratat med min vän M, saknar henne, det känns så konstigt att vi nästan aldrig ses. Vi läser inga kurser tillsammans denna höst så det känns lite konstigt. Vi läser dock hela våren tillsammans ;) Vi ska dock träffas imorgon och äta lunch tillsammans. 

Konstigt nog känner jag mig väldigt stressad trots att jag knappt har börjat med mina nya kurser, men jag ska fasiken se till att göra så mycket så möjligt och inte ligga efter i kurserna så jag slipper slita som ett djur under julen. Hatar att man ska tentaplugga under julen, får ingen julefrid alls! 

Ska gå och koka mig en kopp örttéa och se ett avsnitt ;)

/ Sophie ♥ 
  

7 dagars uppehåll

Måndag: Den dagen bestod mest av att plugga till tentan på onsdagen, extern redovisning.


Tisdag: På morgonen kom min klasskompis/vän A och hämtade upp mig på ICA, (endast 5 min från mitt hus) och så körde vi till skolan och gick igenom gamla tentor. Där fick vi se i vår förtvivlan att vi ska kunna grejer som vi inte ens har gått igenom på lektionerna eller ens nämnt på föreläsningarna :S Vi fick båda lite smått panik. Fick dock denna dag en puss (pussar) av min älskling, han hade kommit in enkom till skolan som ett stöd för mig inför den fruktade morgondagen. På kvällen såg jag DH J
Onsdag: Fick jag sova hela natten ;) börjar bli en expert på att lyckas somna innan tentor nu. Tentan innehöll såklart sådana frågor jag & A inte ville ha, såklart! Har faktiskt ingen aning om hur det gick, jag får vänta och se helt enkelt. När jag var på väg hem från tentan och just kör ut från universitetsområdet kommer jag på att jag hade ett möte med en person som har gjort en CV-granskning av mitt CV om 5 min, så det var bara att vända om och gå på mötet.
Snacka om att man blir virrig efter att ha skrivit en tenta, hah! CV-granskningen var hur bra som helst, fick jätte bra tips osv. När jag gick ut från karriär avdelningen är det någon som visslar på mig och det var såklart min älskling J Han hade nämligen tenta från kl. 15-19, själv hade jag tenta från kl. 9-13.
När jag kom hem värmde jag en baguette i ugnen och kokade mig en kopp tea och såg på TV. Var helt slut och det var först efter middagen som jag tog tag i städningen och städade hela mitt rum, dammsög, dammtorka osv. Skönt! Duschade och peelade ansiktet samt kroppen och klippte & målade mina naglar. På kvällen kom P och vi pratade och myste på, vi var dock så trötta att vi inte orkade se någon film utan vi gick och la oss istället. 

Torsdag: Vaknade upp med min älskling! Vi började denna dag att gå igenom de bilder vi ville framkalla från Thailandsresan men vi kom inte så långt. Det tar sin tid att gå igenom 4000 bilder, hah! Senare under dagen for vi till P. Där gick vi igenom våra CVn och mitt personliga brev. På kvällen tog vi en långpromenad och såg ICE AGE 3 ;)
Fredag: Under denna dag blev det mer personligt brev skrivande, P:s lillebror A:s flickvän C kom, var första gången jag träffade henne, en mycket trevlig och söt tjej. Sedan for vi alla ”barnen” och handlade en massa mat, gotta fixade inför middagen. Det blev en god fisksoppa och en massa gotta på kvällen och så såg vi, jag, P, A & C på Natt på museet 2, lite smårolig film, la mig dock i P:s knä så jag somnade. Efter filmen tog vi en riktigt låångpromenad med Hebbe.
Lördag: Vaknade upp med min underbaring och efter frukosten och fix for vi till mig. Vi fixade den goda klassiska spöktårtan med spökmaränger. Till middag åt vi oxfilé & potatisgratäng, svampsås m.m. mums! På kvällen käkade vi en massa godis, popcorn, tårtan, julmust m.m. och såg på Public Enemies, en mycket bra film, sov dock vissa delar av filmen ;P Sedan såg vi på SATC-filmen som gick på TV:n.  

/ Sophie ♥


 


RSS 2.0