"Men det blir ju bra att bo där för barnen"...

...what?! När har vi fått barn? Alla i våra familjer verkar vara helt inställda på att "vi" redan är gravida och att en unge ska ploppa ut inom de närmsta månaderna. Det är riktigt frustrerande! Nej vi ska inte ha barn....ännu! Senaste kommentaren kom idag från min mor. Vi satt och kollade på en lägenhet som ligger lite "utanför" stan nämligen Karlsvik, en bostadsrätt. Jag och P har bestämt oss för att vi ska satsa på en bostadsrätt, pga. många anledningar. Ja när vi väl sitter och tittar på lägenheten tillsammans, jag och mor samt J. Säger mamma: "men det blir ju bra att bo där för barnen"... och så babblade hon på om att det är ett lugnt område, närhet till skogen och älven ect. Min respons blev, "vi ska inte ha barn i vår bostadsrätt och dessutom är det ju mååånga år kvar tills vi ska försöka få barn". Mamma svarar: "det lär inte vara så länge kvar!", i hennes tonläge lät det som att det max skulle vara 2 år kvar. 

Visst det är kul att dom litar på oss som par och tror att vi skulle bli bra föräldrar, men herregud. Jag är 20 år och P 21. Jag känner pressen kan man ju lugnt säga! Det vore verkligen det mest korkade beslutet att skaffa barn nu! Utan utbildning, jobb = (hållbar ekonomi), hus (eller plan på hus), upplevt och gjort det vi vill göra innan VI vill skaffa barn. Jag tycker inte att "barnaskaffandet" har något med åldern att göra utan vad man vill ha uppnått innan man börjar försöka. För allt blir ju så mycket svårare och tar så mycket längre tid när man väl har fått barn dvs. utbildning, resor m.m. 

...är det likadant för er? 
/ Sophie ♥

Dags att damma av träningsskorna

Hej mina underbara läsare! Idag har jag för första gången, på mer än 8 veckor (dvs. innan Thailand) tränat! Jag började hårt, genom att köra ett riktigt mag och rygg-pass så jäkla skönt! Kan ju säga att jag redan har fått träningsvärk, hah! Måste faktiskt påpeka om att jag är ganska "stolt" över att jag inte gick upp ett ända kilo på Thailandsresan trots att vi åt, coca-cola (1 1/2 l) dagligen, mars, mentos, chips, glass ect. Gick faktiskt ner 1/2 kilo. Fast å ena sidan så kan jag ju ha tappat de musklerna jag hade byggt upp innan. Har ju knappt något fett på kroppen! Bryr mig i och för sig inte ett dugg om vikt! Tycker att det är form och välmående som går först. 

Sitter nu och ser slutet av idol, såg nämligen på doktor Åsa innan. Mitt hälsosamma liv börjar IDAG, inte imorgon, inte om en vecka utan IDAG. Ska nu ta ett glas med citronvatten, mumma! 

Ha en trevlig kväll!
/ Sophie ♥

Yesterday & today

Igår vaknade jag som sagt upp med min älskling och så for han hem senare under dagen. Resterande tid pluggade jag och kollade runt på lite lägenheter och andra bloggar ect. 

Denna dag har inte bestått i så mycket annat än av läsning, har läst 130 sidor hittills...borde dock egentligen gå och sova nu eftersom jag ska ta 8.00 bussen in till stan och göra lite ärenden bla. fixa nytt batteri till min Internetdosa. Har haft sjukt mycket att ta igen nu när jag beställde böckerna så sent och till råga på det fick fel böcker pga. Bokus miss. Ligger dock helt i fas i en av kurserna och imorgon förväntas jag vara i fas med den andra kursen också. Däremot min tredje, processrätt är lite i ofas men det problemet får jag ta tag i på onsdag ;P Har ju inte tentan i den förrän i januari. 

God natt!
/ Sophie ♥

FF

Igår kom min älskling till mig :) Vi var som sagt inte med varandra fredags eftersom vi båda behövde plugga och igår morse for min familj upp till Arvidsjaur, till min lillebror S som är jägare där uppe. Vilket innebar att det har varit FF här igår och det är det fortfarande ;) P kom på dagen och så lagade vi middag tillsammans senare, det blev clubsandwich som är sååå himla gött! Vi myste på som tusan, åt den goda mintkakan som jag bakade i fredags, till efterrätt och såg Crank: High Voltage
   
En actionkomedi, den var ganska rolig och ibland lite väl rå men på ett komiskt sätt. Jag tyckte dock att den helt klart var sevärd. Efter filmen tog vi en promenad, hur skönt som helst, pratade lite om vår inflyttning tillsammans nu till vår/sommaren - 2010. Har kanske inte nämnt det tidigare men tanken är att vi i alla fall ska flytta ihop här i L, alltså inte i Stockholm (som det egentligen var tänkt) eftersom det passar bättre att bo kvar här upp i norr tills P blivit klar med sin skola.  

När vi kom in från promenaden gjorde vi chokladfoundue med massor med frukt, gött! 

/ Sophie ♥

Bjuden på lunch och fulltank

I fredags frågade mammas sambo J om han fick bjuda mig lunch, eftersom han hade lunchkuponger på Volvo, jag var först lite skeptisk men eftersom han erbjöd sig att tanka "den röda faran" så tänkt jag why not?! Så vi körde in till Volvo och åt en jätte god lunch bestående av fläskfilé, potatisgratäng och sås, mums! Efter lunchen (som det förövrigt endast var herrar som åt på, något att tänkt på alla singellaides) for vi och fulltankade röda faran, lyx! Så nu ska jag snåla in på bensinen eftersom J nämnde att det var sista gången han skulle betala bensin, fast det har jag i och för sig hört måånga gånger förut, haha vadå bortskämd, jag? nej nej!    

Resten av dagen bestod av plugg plugg plugg, blev nästan klar med min del till ett projektarbete som vi har en deadline nu på onsdag. 

Sophie ♥  

Såå söt bebis...

haha skrattar så jag gråter...


/ Sophie ♥

En välbehövd paus

Har idag varit på ett lektionspass i styrningsekonomi och sedan haft möte med min grupp i min andra ekonomikurs ledning och organisation av affärsverksamhet. Vi gjorde inledningen osv. tillsammans. Egentligen skulle vi alla ha hunnit skriva klart vår egna del men det var ingen som hade gjort det, inte ens jag så det blev ett kort möte och en deadline nu på onsdag nästa vecka. Har kommit igång riktigt bra, däremot vill mitt word inte samarbete utan det stängs av hela tiden och nu orkar jag inte försöka längre. Utan nu ska jag gå och sätta mig i soffa, kanske sätta på ett avsnitt av SATC, det var ju så länge sedan sist. Ska fylla en skål med vaniljglas och krossad choklad samt massvis med bär ;) 

 Idag på kvällen skulle jag egentligen sitta och ta emot samtal på juridikjouren men jag var tvungen att vara barnvakt åt A eftersom mamma skulle fara till min mormor och stycka oxe ;P 
God natt!
/ Sophie ♥

Sömnlös natt...

...inatt har jag inte fått många timmars sömn, det tog lääänge innan jag somnade och så sov jag inte speciellt bra under natten. Många tankar och funderingar som florerar i skallen och en hel del stress. Hatar att stressa måste verkligen skärpa mig NU! 

Just nu sitter jag och väntar på mina kollegor R och U som är sena... Vi ska idag förhoppningsvis hinna skriva klart vårt RättegångsPM, dvs skriva ner frågorna som vi besvarade på rättegången vi var på igår. Önska oss lycka till!

/ Sophie ♥
 

Rättegång

Idag har jag och två grabbar (U&R) i klassen gått och sett på en brottmålsrättegång om misshandel. Det var faktiskt "intressant" och ibland kände man för att räcka upp handen och ställa frågor eller lättare sagt ge tips till parterna ;) Man förstod verkligen allt dom babblade om, något som var nytt för U & R som hade varit på rättegångar tidigare innan sina juridiska kunskaper. Men det var första gången som jag var på en rättegång som åskådare.  

Efter rättegången for jag till min vän E där min andra vän F var. Vi gick ut med E:s ursöta lilla chi...Chihuahua valp (fasiken vilket svårt ord att stava till) som heter Alfons, hur söt och liten som helst. Endast 11 veckor. 
Efter någon timme for jag hem åt middag och har försökt plöja igenom alla dessa sidor som jag måste gå igenom vilket är ca. 150 sidor per dag, gaaah! 

Nu blir det däremot sängen!

God natt!
/ Sophie ♥

Kyrkovalet & plugg...

Hej! Tänkt igår skriva att jag röstade i kyrkovalet, men blogg.se la bara av hela tiden så det blev inget. Igår pluggade jag även inför ett deltest som jag hade idag. Man kunde få med sig max 5 poäng till tentan, jag råkade dock av misstag kryss i en fråga fel :S Men vad gör det om hundra år!  

Annars idag så for jag in till kl. 9.00 med bil, och belive it or not men jag kom faktiskt i tid ;) Jag och A och tre grabbar i klassen, P, U och E gjorde idag klart bokföringen för Norrskenet, så vi lämnade in balans och resultaträkningen till våran lärare för att få en avstämning om vi har gjort allt rätt. 

/ Sophie ♥

Baksmällan

I fredags såg vi även filmen Baksmällan, som var riktigt rolig! The ugly truth var också den rolig och romantisk. Igår hade jag egentligen tänkt fara till min vän E men på grund av tidsbrist bestämde vi oss för att träffas till veckan istället, då vår vän F även kan vara med ;) 

/ Sophie

The ugly truth


Om en timme sitter jag på bussen på väg in till stan, där jag ska möta upp min älskling för att gå och äta en romantisk middag på MAX ;d Sedan när vi väl är i gång med all romantik ska vi gå och se filmen The ugly truth som vi har bokat biljetter till, hur mysigt som helst!

Hoppas Du får en lika underbar fredagskväll som jag!
/ Sophie ♥

Vad betyder ditt namn?

Sophie kommer från grekiskans Sophia och ordet sopheía som betyder "visdom". Namnet tilldelades till franska adelsdamer i början på 1700-talet. 

På www.svenskanamn.se kan Du gå in och kolla vad ditt namn betyder ;) - Man kan även kolla upp när man har sin namnsdag och gissa vad, jag har namnsdag på min födelsedag, den 8:e december! Nu hade allt mina föräldrar tänkt till.  

/ Sophie ♥

Dirty Dancing

Idag har jag varit på skolan mest hela dagen och det är alltid givande. Jag fick även låna "sport bilen" av mammas sambo J ;) Men tidsoptimist som jag är när det gäller bilkörning så kom jag såklart försent. Jag kan fasiken inte köra bil till skolan, det blir alltid stressigt att hinna i tid. När man åker buss måste man ju ändå passa en tid annars är det att vänta 1 timme på nästa buss och det är ju inte så bra, då har man liksom missat hela lektionen. Men jag har försökt att sätta upp en speciell tid som jag måste sitta i bilen och köra hemifrån. Som idag tänkte jag åka kl. 09.40 men jag åkte istället strax innan 10 så jag kom någon minut sent, haha! 

Min underbara vän kom förbi idag och vi såg på Idol. Och vi har bestämt att vi ska se Dirty Dancing tillsammans om ca. 20 min, hon kommer hit kl. 23.00 ;) Jag har stoppat in cocacola i kylen och när hon kommer blir det att popa popcorn eller porra som vi brukar kalla det ;d 

Vi känner att vi måste hedra kära Patrik S med att se en av de absolut bästa filmerna någonsin! 


Peace out!
/ Sophie ♥

Så jag minns honom...

Patrik Swayze alltså! Som dom flesta vet så gick han bort i måndags och konstigt nog känns det tråkigt trots att jag faktiskt inte kände honom personligen. Men det är väl alltid tråkigt när en stor kändis som man har tittat på hur många gånger som helst inte längre vandrar på denna jord. Men han har det nog bra uppe i himlen med min pappa, där han slipper ha ont! 

Jag har inte endast sett Patrik i underbara Dirty Dancing som jag har sett 5 ggr på en dag och som jag såg varje dag efter skolan i 8:an under en period ;) Utan jag har även sett honom i YoungBlood, Ghost och The Outsiders, har säkerligen sett honom i fler filmer men det är dessa jag kommer ihåg!    


Jag fick nyss värsta infallet att jag skulle gå och se filmen, har tänkt se filmen hela sommar (alltså dirty dancing) men det har inte blivit av. Men eftersom jag har lektioner imorgon lämpar det sig mindre bra. Utan jag ska gå och duscha nu hade jag tänkt och fixa inför imorgon. 
Tidigare under dagen gick jag en långpromenad med min mor, hur mysigt och trevligt som helst. Det tar ungefär 1 timme att traska runt hela vägen. 

God natt!
/ Sophie ♥

Långpromenad med mor

Igår var det strålande väder med klarblå himmel och en sol som värmde. Så när min mamma kom hem var det ingen tvekan om att vi skulle ta vara på denna höstvärme så vi tog en riktig långpromenad. Vi gick runt byn och till en annan by för att sedan gå skogsvägen hem igen. Hur underbart som helst. Vi hade tänkt gå på en promenad idag också men vi har inte vädret med oss så vi får se hur det blir. 
Ha en underbar onsdag!
/ Sophie 

Vilken vurpa!

Idag var det premiär för mina fina högklackade platåskor (på 11 cm) och det var helt okej att gå i dom trots att det kändes som att jag stuckade mina fötter ett antal gånger. Men när jag väl går ute på universitetsområdet så ser jag att en kille håller upp en dörr åt mig och det visade sig vara P:s klasskompis/vän Er så jag skyndar mig lite eftersom jag är en bit bort från dörröppningen men det skulle jag inte ha gjort för vet du vad som händer? - Ja exakt jag gör världens vurpa, skrapar i knäna i stenplattorna och jag kan inte göra annat än att skratta. Em hjälper mig och vi båda får oss ett skadeglatt skratt, haha! Och självklart fick P reda på nyheten en minut senare ;P 
Jag lyckades dock gå resten av dagen i mina klackar utan att ramla så det var riktigt duktigt. 
/ Sophie ♥    

Update

Torsdag: I torsdags kväll kom min kära älskling till mig ♥ Vi hade det hur underbart och mysigt som helst! Vi åt tapenade (såklart!) och bara var. Förövrigt så gick P:s mobil sönder förra onsdagen, eller displayen blev vit så han har börjat använda sin gamla nokia mobil som han hade när vi träffades. I mobilen fanns det en hel del bilder på oss, shit man blev helt nostalgisk. Jag hade blont hår och P hade värsta ruffset. Gud vad tiden går fort och tänk så mycket vi har gjort och upplevt tillsammans sedan sommaren 2005. 
Fredag: Vi båda åkte in och besiktigade P:s bil och sedan körde P mig till skolan. Jag hade först ett möte med min grupp i en av ekonomikurserna och sedan föreläsning. På eftermiddagen tog jag bussen till P. Väl hos P beställde vi pizza (P:s storasyster F "lagade mat") ;P 
Jag och P pratade en hel del med P:s föräldrar om framtiden, vars vi ska bo, jobba osv. Det var lite gulligt av P:s mor som sa att hon inte ville påverka oss om vars vi vill bo men samtidigt så säger hon: " Ja vi vet ju inte hur länge våra föräldrar lever (alltså P:s mor- och farföräldrar) och då har ni hus här i R (där P bor)". Jahaja! Hon är allt för söt min kära svärmor! Under fredagen när jag skulle hålla i lilla V som är 5 månader som jag är "moster" till så säger V:s pappa: "Ja akta det smittar". Jag svarade: Nä, om 5 år kanske!" Då utbrister P:s mor: "Så länge?!". Ja det lär ju bli så länge om jag vill ha en utbildning, jobb, hus, gifta mig, ha byggt hus, rest jorden runt osv. Ja då lär det minst ta 5 år ;) 
Lördag: Denna dag hade P match och medans satt jag hemma hos P och pluggade. Senare på eftermiddagen for vi in till stan och hämtade upp tre vänner för att sedan handla det sista inför grillkvällen på Willys och sedan for vi till en väns stuga. Stugan ligger alldeles vid sjön, med bastu och jätte mysig stuga. Vi var där förra året och firade P:s 20-års dag så nu blev det grillfest igen. Vi firar dock inte P utan det var mer bara för att umgås. Vi var 10 personer totalt och det var hur underbart och mysigt som helst. 
Vi grillade, drack gott och jag delade bland annat en flaska rosévin med E, bastade, spelade spel och snackade om allt mellan himmel och jord. Precis som det ska vara. Alla förutom en person (som skulle med flyget dagen efter) stannade till kl. 03.00, så alla hade det riktigt trevligt! Jag halkade inte i bastun denna gång ;P Det gjorde jag nämligen förra året, haha! 
Jag, P och N (som äger stugan) sov över i stugan.
Söndag: Vi vaknade upp åt god frukost, varför är det alltid så gott med frukost dagen efter? Kanske jag borde festa mer så jag börjar gilla frukost, hah! Frukost är nämligen inte en favorit. Efter att vi hade städat, som gick ganska fort kom min mor och hämtade mig och jag for hem. Väl hemma duschade jag och pluggade lite grann. Var dock sjukt trött så det blev inte så mycket som jag hade hoppats på gjort. 
/ Sophie ♥
  

090909

Vilket härligt datum det är denna dag! Kl. 09:09 den 9/9-09 idag satt jag och hade föreläsning i Processrätt. Jag och mina bänkkamrater satt tillsammans och konstaterade detta faktum. Jag har alltid tyckt att det är kul med speciella datum inte bara för hela världen utan även ens egna alldeles speciella datum. Mina mest speciella datum, på ont och gott, är under vinterhalvåret. Det börjar med att jag fyller år den 8/12-09 och att jag och älsklingen har vår års dag den 10/12-09 (5 år!), vår förlovningsdag den 14/2 -09 och den värsta dagen i mitt liv som var den 13/1-03 då min älskade, underbara, finaste Pappa lämnade oss!  
Både jag och P har konstaterat att vi borde börja skaffa oss mer speciella datum under sommarhalvåret ;) Kanske ett sommarbröllop 2010? 
/ Sophie ♥

Idol & Chailatté

Idag efter fotbollen såg jag på Idol och gjorde mig en chailatté och åt en kanelbulle, gött! Var dag är en fest! I övrigt har jag läst processrätt idag och gjort några ekonomiövningar. 
/ Sophie ♥  

Trevligt besök

Igår på kvällen kom min underbara vän F :) Hon fick se bilderna från resan och så berättade jag hur vi hade haft det där borta. Seriöst jag och P tog 4000 bilder på resan, hah herregud! Jag jobbar fortfarande på att skriva in vår resedagbok som vi skrev under resan som jag ska lägga upp här på bloggen. Men det är inte prio 1 just nu. Utan det är skolan som gäller. 
Innan vi hade hunnit igenom bilderna och jag hade berättat om vår resa hann klockan bli 23.30 ;P Jag som skulle upp tidigt nästa dag så gissa om jag var trött när jag vaknade i morse. Jag snoozade 5 ggr och gick upp 6.50. Men allt gick väldigt smidigt, ingen stress här inte. 
/ Sophie ♥

Man ska fira var dag...

Igår kväll bestämde jag mig för att poppa pop-corn, dricka cola i vinglas, tända ljus, äta tapenade och se SATC-filmen. Det var riktigt mysigt! Jag blir alltid så sugen på att se på film när det vankas höst. Att kurra ner sig i soffan med en stor varm filt, äta något gott och låta sig trollas bort i filmvärldens fantastiska värld. Men allra mest vill jag faktiskt bli frisk så jag får gå ut i naturen och njuta av det sista gröna gräset innan det täcks av ett vit tjockt täcke och njuta av alla underbara färger och blommande blommor innan frosten kommer.
Njut livet! 
/ Sophie ♥  

1 - årsdagen

Förra onsdagen, den 2:a september fyllde min blogg 1 år. 
Grattis bloggen!
/ Sophie ♥

Kräftskiva på tu man hand!

I lördags var min mor och J bjudna på kräftskiva hos några grannar men tyvärr så var det "barnförbjudet". Ja i mammas ögon kommer jag ju alltid att vara hennes barn så jag fick sitta hemma och suga på kräftor i min ensamhet. Petter blev sjuk i torsdags så denna helg har vi spenderat på varsit håll. Jag är själv inte helt återställd så det är nog lika bra så vi får bli friska någon gång. 
/ Sophie♥

Jäkla Bokus

Idag hämtade jag ut böckerna som hade kommit från Bokus men när jag kom hem och öppnade paketet möttes jag av en ren besvikelse. Bokus hade nämligen skickat mig fel bok, en bok som heter, Introduktion till forskningsmetodik, WHAT? Har verkligen inte beställt den boken! Däremot så fick jag inte böckerna till min ekonomikurs - Ledande extern redovisning som jag verkligen behöver. Förstår dom inte att man vill ha sin kurslitteratur så fort som möjligt och att få rätt böcker kan ju vara en fördel. Så less på att sådant här ska behöva ske. Speciellt nu när jag verkligen behöver mina böcker. 
/ Sophie ♥

Renovering?

Blogg.se har tjorvat i flera dagar. Jag har inte ens kunnat skriva några inlägg utan då dör sidan :/ Har det varit samma för er? Senast jag skrev var i onsdags och då var i skolan mest hela dagen och gjorde inte så mycket mer. Dagen innan i tisdags tappade jag helt min röst. Var verkligen jätte hes och det är först igår som det började släppa lite och idag är det än lite bättre. Inte helt återställt ännu men det närmar sig. Jag har ingen feber eller något annat, endast trött!  
/ Sophie ♥

Fimpa nu!!!!


Något som alltid har förundrat mig är hur man idag på 2000-talet kan välja att börja röka eller “feströka” som det så barnsligt heter när man vet vilka risker det för med sig. Inte bara alla risker man utsätter sig själv för utan alla risker man utsätter alla i sin omgivning för. Enligt mig är rökning en drog, en elak sådan som berövar andra livet. Personligen tycker jag att det helt är upp till var och en att röka men se fan till att ingen tar skada av det. Enda sedan jag var liten har jag alltid vetat att rökning är farligt och ingen av mina föräldrar har rökt.

 

Nej det är INTE coolt att röka utan det är jävligt töntigt och själviskt och för att inte tala om farligt. Jag har alltid sett rökning som ett tecken på svaghet. Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med en rökare, inte ens någon som har slutat röka! Någon som inte har bättre värderingar än att avhålla sig från rökning är i mina ögon inte ens värd en chans. Vad tycker du om rökning?   

 

/ Sophie ♥


RSS 2.0