Färdig

Yes nu har jag läst klart Diskrimineringsboken (; Idag när alla hade ätit klart frukosten förutom lille A så började jag plocka undan lite smått jag frågade om han ville ha en macka innan jag skulle plocka undan smöret, han var då på sin tredje grötportion och hade ätit en macka (han är jätte duktig på att äta): Här är våran dialog:

Jag: A vill du ha en macka? 
A: Ja, jag vill ha en macka
Jag: Är du säker du har ju redan ätit en macka?!
A: Varför frågade du då? 

Haha ja det kan man ju fråga sig ;P ps. A är 6 år!

Ha en bra fortsättning på denna fina dag!

/ Sophie ♥

 

Min dag

Efter frukosten kokade jag en till kopp med mitt underbara vita teá/skogsbär, min nya favorit! Satte mig i sängen och fortsatte att läsa men när jag endast hade 15 sidor kvar av de 100 sidor jag hittills hade läst så upptäckte jag att jag hade läst alla dessa sidor i onödan, f*n. Det finns som sagt en ny Diskrimineringslag där alla de tidigare diskrimineringslagarna finns samlade. Jag har beställt boken med den nya lagen men på något konstigt sätt så tolkade jag det uppdaterade schemat som korrekt. Eftersom på arbetsrättsschemat fanns det angivet ca 115 sidor i en annan arbetsrättslig bok som vi har till kursen och när jag kollade på schemat såg det ut som att den nya boken fanns angivet så jag tänkte att jag skulle läsa de 115 sidorna först och sedan läsa boken på 166 sidor. Men tjii fick jag, när jag insåg att den nya boken inte stod med på schemat och då förstod jag att de 115 sidorna inte är relevanta. Hah ja nästa gång ska jag banne mig kolla nogare. 

Fick veta lite om de tidigare utsprida lagarna och om dess verkningar det kan ju vara bra att kunna...not ;P Ajja jag började hursomhelst att läsa i den nya korrekta boken och den var mycket lättläst så det var ju bra. Ska fortsätta läsa den i morgon. 

Jag har inte bara läst idag utan jag har även tränat på Crossen i 20 min till Oprah. På tal om Oprah, jag såg på Oprah igår eller var det i förgår, hursomhelst så handlade det om speciella barn och en som jag fastnade för speciellt och många andra var berättelsen om lille Eliot, se själv:


I dagens program (repris) så fick lille Eliot en lillasyster Hazel :D Såå sött! Tänk på att uppskatta varje dag som du får vandra på denna jord och vara glad över att du lever. 

Efter glädjetårarna över denna otroliga nyhet körde jag ett 30 minuters Pilatespass. Sedan åt jag lunch till Rachel Ray (; Sedan hoppade jag i duschen och efteråt skulle jag sätta mig för att fortsätta läsa men ögonen bara for igen hela tiden, jag var såå trött. Jag fattar inte varför. Så jag bestämde mig för att ta en powernap i 20 min som blev till 1 timme. Men lika trött är jag for det, hah. 

I morgon, ska jag kanske fara in till stan med J, har inte bestämt mig ännu. Jag och M ska ut i morgon. J,a jag Sophie ska ut på krogen, hah det hör inte till vanlighet, men plötsligt händer det ;P Ska hänga hos M innan vi drar oss in mot krogen. Har dricka och allt fixat inför morgonkvällen, är dock inte 100% säker inför outfiten, därför tänkte jag fara till stan, hmm får se hur det blir med den saken. 

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig är hur trött som helst. 

God natt!

/ Sophie ♥

Imponerad

Jag är själv ganska imponerad att jag har lyckats ta mig upp tidigt, fast det är ju trots allt min älsklings förtjänst (; Jag har inte bara klivit upp utan jag har ätit frukost också, det du. Nu ska jag fortsätta läsa om diskriminering! 

Torsdagsupdate: Igår kom som sagt P så det är därför jag inte skrev något mer igår (orka sitt och skriva vid datorn när min älsklig är här). Jag satt och läste ett bra tag hann dock inte läsa allt som jag skulle ha läst men eftersom det är ca 250 sidor så tror jag ni förstår. Lilla A kom föresten i onsdags så han hade sin andra fotbollsträning igår (; Resten av dagen bestod för min och P:s del av mys såklart och en hel del bus, hah ♥

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

God morgon

Nu är jag uppe, blev inte lika tidigt som planerat eftersom jag snoozade 6 ggr, haha (; Ajja nu jag uppe ur sängen i alla fall. Ska koka mig en kopp häärligt vitt teá, skogsbär. Sedan ska jag gå igenom gårdagens övningspass och sedan skriva ut det. Måste sen börja läsa Diskrimineringsboken som jag har föreläsning på nästa vecka (; 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥  

Sova tidigt

Idag har jag som sagt varit i skolan och haft arbetsrättsövning, mycket intressant. Vi har en mycket bra lärare och en massa frågvisa studenter, sånt är inte så vanligt i vanliga fall, tror alla juridikstudenter kan hålla med om att ju mer terminer man har läst ju tystare blir det i klassen. Ingen "vågar" säga något men visst det finns undantag. Men i arbetsrätten så är det många som endast läser denna kurs och många är verksamma i yrkeslivet eller har varit så de frågar många relevanta frågor och det är mycket bra.

Efter övningspassen for jag in till stan och möte min mor för att träna. Det var hur "jobbigt" som helst orkade mycket mindre än 10 rep i ett set. Herregud, hah! ajja klarade mig dock igenom alla maskiner. Fick dock väldigt ont i mina knän eftersom jag sprang på bandet eftersom ingen crossmaskin var ledig. Efter träningen for jag en sväng på stan och köpte ett vitt teá med skogsbär, mmm helt klart en favorit, hur gott som helst :) 

När jag kom hem var jag helt slut orkade inte göra någonting, men det beror nog på att jag gick upp tidigt och gick och la mig för sent igår kväll. Men nu hade jag tänkt gå och lägga mig hyffsat i tid och stiga upp tidigt i morgon. Vi får se om jag skriver något på morgonkvisten (; 

Min Älskling kommer i morgon ♥ så jag ska försöka hinna plugga så mycket som möjligt innan han kommer hit ;) 

God natt!

/ Sophie ♥

På skolan

Just nu sitter jag på skolan. Jag blir lika chockad varje gång jag ser att klockan just har passerat 8 och jag sitter på skolan (; 8.15 börjar jag arbetsrättsövningen så jag ska börja dra mig till lektionssalen. 

Får se om jag far och tränar efter lektionerna men jag tror det, har ju tagit med mig gymkläderna och allt (; 

Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

God natt

Nu har jag packat klart allt inför morgondagen, ska mest troligen fara och träna med min Mamma på Nautilus. Nu har jag värmt ett pitabröd i ugnen som jag ska knapra i mig, jag har blivit helt beroende av pitabröd och tomat i wonder why?! 

Nä nu ska jag se ett avsnitt äta mitt pitabröd och dricka mitt örtteá...

/ Sophie ♥ 

Händelserik dag

Idag var det en händelserik dag, jag gick upp kring 9-tiden som vanligt, åt frukost och sedan ringde jag några samtal. Sedan körde jag 20 min på Crossen och 30 min Pilatespass, skönt :) Sedan åt jag lunch och efter lunchen var det plugg som gällde jag hann gå igenom Arbetsmiljörätten. Nu har jag "bara" de andra områden som ska vara klara denna vecka. 

Idag var även den dagen då Kronprinsessan fick sin Daniel efter 7 års väntan :D Satt och såg på presskonferensen och dom var så söta, det var riktigt kul att höra och jag är glad för deras skull och tror att dom kommer att göra gott för Sverige. Framförallt som förebilder och vikten av att hitta trygghet och vänskap i en annan människa är helt klart grunden för en livslång kärlek. Även fast det sa klick mellan mig och P så lärde vi känna varandra riktigt väl innan vi tog det nästa steget och jag tror att det är en kombination av att vänta, lära känna varandra på djupet och bygga upp en otrolig vänskap som gör att vi har hållt ihop så här länge och förhoppningsvis många, många år till...

Äkta kärlek åt folket ♥

/ Sophie ♥ 

Läggdags

Efter varje avsnitt av advokaterna känner jag,att detta är exakt vad jag vill bli. Nyckelordet för mig utsago beträffande att bli en försvarsadvokat är definitivt att jag vill kunna hjälpa dessa människor och att alla har rätt till försvar. Ingen får bli oskyldigt dömd och alla har rätt till en rättvis dom. Visst det finns skavanker i det svenska rättssystemet men det är ju något vi måste jobba på för att förbättra. Jag är gärna en del av denna process till ett bättre rätts Sverige. 

Alla vägar är bra vägar så vi får se om detta är min drömmars väg eller om det endast förblir till en tanke. Föresten lilla A skulle komma till oss idag men han har fått magsjuka. Lill stackarn. Det känns bäst att han får vara hos sin mamma någon dag till så att inte vi blir smittade och måste ta ledigt från jobb och skola och istället kan få en frisk kille till oss. 

Nu ska jag i alla fall koka mig en kopp örtteá och se ett avsnitt (; 

God natt!

/ Sophie ♥

Måndag

Vaknade kring 9-tiden och gick upp och åt frukost, läste tidningen, kokade mig en kopp teá och läste rättsfallet och svarade på frågeställningarna (ja jag gjorde ingenting igår ;P). Efter att jag hade gjort det så körde jag 20 min på Cross-maskinen till Oprah. Efter det körde jag ett 30-min Pilatespass, sååå skönt! Sedan gjorde jag lunch och det blev det min vanliga hemmalunch, nämligen, ett stekt ägg, skinka, stekta tomater med massa timjan samt salt och peppar och värmde ett pitabröd i ugnen samt oliver, mmm! Eftersom jag är hemma de flesta dagarna i veckan blir det denna lunch ofta (; 

Efter lunchen duschade jag, och fortsatte med Arbetsmiljörätten. Vid 15-tiden kom mamma hem och då var det bara att gå ut och skota eftersom det hade kommit en hel del snö, men lite extra fys.-träning är aldrig fel, hah. Har varit effektiv idag så det är bra :) Jag ringde även till ögonläkaren eftersom det var mer än två månader sedan dom sa att de skulle återkomma om en tid så jag ringde och frågade om jag hade fått någon tid vilket jag hade fått precis på den dagen jag absolut INTE kan. Jäklar, så nu får jag sitta ännu längre i väntekön, less. 

Just nu sitter jag och ser på Advokaterna, såklart :) 

/ Sophie ♥

Helgresumé:

Fredag: Morgonen gick bra, hann med allt som skulle göras, sminka mig klart fick jag dock göra på bussen men det gick bra det med (; Jag for som sagt in till skolan för att göra arbetsrättsfrågorna med M. Vi började lite innan kl.10.00 och blev klara halv 16.30 om jag inte minns helt fel. Vi hann med alla nio frågorna, mer eller mindre utförligt men i alla fall ;P Det var riktigt duktigt, men det jag inte förstår är hur vi ska hinna med alla dessa frågor på övningspasset eftersom det är inte bara nio frågor utan frågorna har även a,b,c... Jag har dock ett rättsfall som jag måste läsa och skriva lite om. Men det får bli senare, (hej uppskjutare). 

Efter min och M:s låånga men flitiga pass kom min Älskling och hämtade upp oss och vi körde hem M, sedan raka spåret till P. Väl hos P bjöds det på köpes-pizza eftersom P:s föräldrar skulle iväg på festligheter. Lite smått less på köpes-Pizza dock men det var gött! Det blev en hel del mys och vi såg klart filmen som vi endast hann se 30 min på förra helgen, Thick as thieves, och så  käkade vi en massa med hemma poppade popcorn, mmm!  

Lördag: Vaknade upp i min Älskades armar :) Vi åt frukost och tidigare på morgonen hade P:s syster lämnat lilla H eftersom dom skulle fara iväg så vi fick ut och lekte med henne i snön, drog henne i pulkan osv. eller P "lekte" med henne mest. Hon är fortfarande så pass liten att det inte riktigt går att leka med henne utan man får fara runt och bära och busa med henne. Resten av dagen såg vi en massa barnfilmer med H för att underhålla henne (; 

På kvällen for P:s föräldrar iväg på ett 50-års kalas, hah alltid ute och flänger ;P så de hade gjort flygande Jacob till middag, mmmm såå sugen jag har varit på det dom senaste dagarna så det var jätte gott. Jag och P for även till ICA och köpte en massa go frukt och glass så vi kunde göra fruktsallad på kvällen. Vi såg Schindlers List, en väldigt bra/hemsk film som visar vad människan tyvärr kan vara kapabel till. 

Efter filmen gick jag och P ut på promenad med Hebbe :) Kallt och blåsigt men alldeles alldeles underbart!

Söndag: Vaknade upp med min Älskling ♥ sedan åt vi frukost, kollade på resor och så åt vi lunch. Sedan for vi till en skidbacke, jag och P samt P:s lillebror A. Tyvärr så följde jag inte med och åkte eftersom jag inte visste vars mina skidbyxor var och har letat efter dom hela hösten och våren. Jag ringde igår kväll och bad mamma kolla efter dom och att hon skulle ringa till mig om hon hittade dom. Men tror du inte att mamma säger på väg hem att hon har hittat mina byxor, hah. Ajja det får bli nästan gång. 

När jag kom hem tänkte jag kolla igenom rättsfallet men det blev inget av det utan jag fastnade vid datorn men jag har i alla fall städat mitt rum, dammsugit, byt lakan, dammtorkat ja allt :) Sååå skönt! Har nyss käkat hemlagad Pizza, mm! 

Nu ska jag koka mig en kopp teá och knapra i mig min maraboumjölkchoklad hazelnöt och läsa rättsfallet (;

/ Sophie ♥

SATC

Sitter nu och ser ett avsnitt av Sex and the city som går på TV:n orkade inte sätta på dvdn ;P Har packat klart allt som hittills har gått att packa ner, resten får jag ta i morgon på morgonen (; Nu ska jag mumsa i mig min kiwi och en Lindt mörk chokladkaka med hallon och mandel och dricka mitt örttéa (; 

God natt!

/ Sophie ♥

Hemma

Kom nyss hem från JuridikJouren, tog emot ett riktigt jobbigt samtal, men det känns bra att man kan hjälpa till. Tidigare idag har jag pluggat lite arbetsrätt, och kört ett PilatesAerobic pass på 45 min, häärligt :D Just nu sitter jag och ser på lyxfällan och ska snart gå och packa väskan inför helgen, ska till P i morgon men innan ska jag och M göra arbetsmiljöuppgifterna, 9 st + 1 rättsfall, gött! 

/ Sophie ♥

Kallt

Idag har termometern visat - 28° brrr, shit vad kallt. Fick även på morgonen vänta 18 min innan bussen kom, kyligt värre! Jag började tidigt och hade arbetsrättsföreläsning och slutade 14.30. Mamma kom och hämtade mig eftersom vi skulle fara och träna på gymmet, men det var så kallt ute så vi beslutade oss för att inte fara (mamma bestämde). När vi kom hem blev det dock 20 min på Crossen och sedan middag. 

Efter middagen har jag inte gjort så mkt nytta endast skrivit ut gamla tentor till Arbetsrätten och lite annat. Har även sett Efterlyst, eller sett och sett satt mest vid macen (; 

Nu ska jag i alla fall sätta mig och se ett avsnitt och avnjuta mitt underbara örttéa samt någon frukt (;



God natt!

/ Sophie ♥

Seg

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Morgonen blev inte riktigt som planerad. Tänkte träna men jag fastnade framför datorn och var allmänt seg. Sedan åt jag lunch och for in till skolan mötte upp M för en tenta och sedan körde jag till kära M och lämnade hennes kostym och så körde jag henne till skolan, sedan for jag hem. Det blev ingen träning när jag kom hem heller, utan jag skrev lite på Arbetsrätten och har sett på TV (; Mästarnas mästare, Sålt på hus.

Nu ska jag fixa mig för sängen och gå och lägga mig! 

God natt!

/ Sophie ♥

Min dag

Idag har jag tränat PilatesAerobic i 45 min sedan körde jag 20 min på Crossen (; Hur skönt som helst. Ska helt klart träna i morgon också. Jag ska även fara in till skolan får ta den röda sportbilen in (; ska fara en sväng förbi Maria och lämna igen en kostym. Love life! I dag har jag även läst klart allt till Arbetsrätten, och börjat "tentaplugga" hah eller inte riktigt men jag har börjat gå igenom de vi hittills har gått igenom. Fortsättning följer i morgon...

Hittade denna artikel på Salong K:
http://www.salongk.se/artiklar/2009/02/15/93883342/index.xml

Den handlar om en psykoanalytikern Tomas Böhm som anser att: Lycklig och singel -  är en omöjlig kombination. Citat: "- Man vill inte leva sitt liv utan närhet och förtrolighet. Det finns inga glada singlar när man skrapar på ytan, precis som jag tror att det inte finns glada horor. Att det är självvalt är något man intalar sig för att kunna hantera situationen, säger han enligt expressen.se.". 

Till viss del anser jag att hans tes om att ingen är singel frivilligt är sann. Alla vill hitta någon att dela sitt liv med, någon som får en att växa. Ömsesidig kärlek is the shit! Vilket är en anledning till att jag tycker att strula runt beteendet är en stor bedrift, waste of time. Jag håller även till fullo med Amelia Adamo som sade i artikeln: " Ett liv tillsammans med någon innebär en djävulsk massa kompromisser. Ju längre man väntar desto svårare blir det att lära sig dela livet med någon annan".

Vilket innebär att man ska försöka hitta sin själsfrände istället för att slösa sin tid på att intala sig om att man är en lycklig singel och att det är självvalt. Men som sagt detta är min åsikt. Så hur andra vill leva sitt liv är helt upp till dom. Men jag har alltid tyckt att kärlek är det största som finns och att jag är sååå lyckligt lottad att ha hittat min drömprins ♥


Nu ska jag se ett avsnitt av SATC (min favvo-serie som får mig att vara lyckligt skattad över mitt livs kärlek) och dricka en kopp örtteá och ta en frukt (; 

Sov så gott!

/ Sophie ♥

Vaknade tidigt

Idag gick jag upp med min Älskling, tidigt, 7.30, jääsp! Men jag lyckades pallra mig upp och äta ett ägg (; Sedan gick jag faktiskt inte och la mig utan jag har varit uppe sedan dess, Sitter nu och skriver ut lite kompletterande lagtext. Snart ska jag köra ett lååångt Pilatespass. Känner att jag har mycket att ta igen när det gäller träningsfronten. Skall även lägga upp en plan på pluggandet. Börjar ju snart min andra kurs. 

Igår kväll såg jag och P samt familjen Changeling med Angelina Jolie.


Det var en mycket bra film, men man blev så arg när man såg den, det finns inget som irriterar mig så mycket som orättvisor, folk som utnyttjar sin makt för egen vinning och allt vad det innebär. Vilket är en anledning till att möjligtvis skulle vilja bli advokat. Filmen var mycket sevärd och den berör! 

/ Sophie ♥

Söndag

Vaknade upp med min Älskling ♥. Vi åt frukost och sedan pluggade vi ett tag tills lille A och Mamsen kom hem från skidturen. När dom kom hem gick jag och P ut och lekte med A i snön ;) Sedan var det lunch och efter lunchen fortsatte vi med pluggandet tills för en stund sedan. Nu är P ute igen och leker med A och jag sitter här med min Mac (; hah. Nä nu ska jag umgås med min Älskling. 

Later

/ Sophie ♥

Alla ♥ Dag

14 Februari 2008! Igår var det vår 2-års förlovningsdag (; Dagen blev inte riktigt som planerat, eftersom tanken var att vi skulle fira P:s lillasyster som fyllde år förr förra veckan. Vi skulle se bio (Bolt) men eftersom jag och P redan har sett den så skulle vi endast på middagen halv åtta. Men eftersom både P:s pappa har influensa och P:s systers dotter H hade feber så blev det inget. Fast halva dagen hann gå innan det blev fastställt att det inte skulle bli något. Som tur var hade vi en backup plan på om det inget skulle bli men eftersom det tog så länge så fanns inga bra platser kvar på Bion så vi fick sitta på andra raden i lilla salongen (; hah hej nackspärr, (det gick inte att endast reservera). 

Vi velade även ett tag om vi skulle gå ut och äta middag också, men eftersom vi åt lunch så sent så var vi inte hungriga alls så vi skippade middagen och for och såg Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman klockan 17.45 (; 

Det var en helt underbar film och som alltid med en underbar film kom det en hel del tårar. Den utspelande även underbara dialoge som exempelr: "Utan kärlek har man ingenting, inga drömmar och ingen historia, utan kärlek är man ingenting" och det underbara citatet: "Just because it is, dosen´t mean it should be!" En helt klart sevärd film! 

Efter bion for vi hem till mig, åt en jättegod smörgåstårta som Mamma bakat och såg filmen, Patrik 1,5. Alla människor har rätt till kärlek vare sig man är homosexuell, bisexuell, straight, svart, vit, gul...

/ Sophie ♥



Fredag

I fredags startade dagen tidigt, jag gick upp åt frukost, fastnade vid datorn, packade och fixade inför resan mot stan där jag skulle möta upp P för att shoppa (; Det var P som stod för shoppingen denna dag, han köpte två snygga och fräscha T-shirts, en långärmad tröja, en snygg kofta, och ett sexigt svart linne, yeeeah längtar tills min snygging ska börja använda detta till våren, sommaren (; Yummie! 

Efter vår shopping-tur for vi och köpte godis för 78 spänn (; Sedan for vi hem till P och åt middag. På kvällen kollade vi på resor till sommaren och började se en film, men hann endast se ca 35 min för då var vi tvungna att hämta P:s systers sambo N som var ute på festligheter. Shit nu är det bara tre veckor kvar eller max 5 i alla fall tills en ny familjemedlem förhoppningsvis får möta världen, spännande! Så ni kan ju gissa vad samtalsämnet bland annat handlade om på vägen hem. 

En fråga: är det verkligen så dumt att vilja ha ett barn av varje kön? jag skulle verkligen vilja ha det och P med. Men visst huvudsaken är ju att man får friska barn, om man nu kan få något i överhuvudtaget (det vet man ju aldrig), inget man kan ta för givet. Komiskt nog är det alltid dom som redan har fått barn som frågar när jag och P ska ha en liten, herregud vi är fortfarande barn, typ. 

När vi kom hem var klockan så mycket att vi gick och la oss. 

/ Sophie ♥

Farligt

Skrivet i Torsdags:
Ja det var som jag befarade, det är farligt med Facebook, eftersom man blir BEROENDE!. herregud. Men det är ganska intressant och se vad alla håller på med, någon har fått barn, "blivit" bisexuell, börjat studera, åkt jorden runt m.m. Nu helt plötsligt börjar bitar att falla på plats dvs. när alla vet vad alla gör och det känns som att jag inte vet någonting om någon men nu förstår jag varför (; I morgon ska jag till min Älskling ♥

Nu ska jag koka en kopp örttéa och sedan gå och lägga mig.

God natt!

/ Sophie ♥

Facebook

Jaha då har man en facebook, tänkte aldrig skaffa någon men eftersom en massa vänner vill att jag ska kolla på deras foton så kände jag mig "tvungen". Det är även ett bra sätt att hitta förlorade själar som man inte har snackat med på åratal (; Spännande! Nu ska jag köra ett Pilatespass, efterlängtat. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Hemma

Hej! Började tidigt idag och det kändes lite motigt att ta sig upp men tillslut gick det, hade ca 20 min på mig, så jag hann äta frukost, fixa teet, klä på mig, packa allt som skulle med, samt lägga på pudret resten av make-upen fick jag fixa på skolan (; Vi hade endast två lektioner från 8.15 - 11.45 (samt raster emellan), så det var inte så farligt. Vi gick igenom övningsuppgifterna så nu ska jag kolla igenom vad jag skrev och försöka komma fram till någon bra sammanfattning :) 

Har tidigare idag även gått igenom Arbetsmiljölagsboken där det står om arbetsmiljölagen & förordningen samt kommentarer m.m. så jag ska checka lite i lagboken, markera viktiga saker och så. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Vars är motivationen?

Vaknade upp med min Älskling ♥ såå varm och go :) "Tyvärr" så skulle han iväg till gymmet hade så gärna legat en stund till i hans armar. Men efter att han hade farit gick jag och la mig igen och vaknade först halv tio, great! Sedan åt jag frukost och fastnade framför datorn tills lunch och sedan fastnade jag vid TV:n hah herregud. Snacka om att motivationen till att plugga har varit låg.

Men innan middagen försökte jag att sätta mig ner och göra bort lite små ärenden som att betala räkningar och sånt där annat kul. Sedan gick jag igenom föreläsningarna, lagrummen och nu skriver jag ut viktiga lagar samt kommentarer. Alltid bra att börja gå igenom lagarna och kommentarerna så man vet vad lagstiftaren hade för tanke med §:erna.  

Later

/ Sophie ♥

En drömweekend till Paris





Engla har en underbar tävling på sin blogg där man kan vinna sin drömweekend genom www.airtours.se och varför inte ge det ett försök! 

Paris har alltid varit ett drömresemål men det har aldrig blivit av att fara på grund av ekonomiska skäl. Snart nalkas det min och min stora kärleks tvååriga förlovningsdag, på ALLA ♥ DAG. Det vore en dröm att få fara iväg bara han och jag till en av de mest romantiska platserna på denna jord. Eftersom vi båda studerar så bor vi inte ihop, utan vi har varit "särbos" enda sedan vi träffades för mer än 4 år sedan då vi båda var 16 år, så vore det helt underbart att få göra denna resa tillsammans. Att få ha lite egen tid tillsammans är inte så lätt att få ihop speciellt inte när man fortfarande bor hemma. 

Vilken dröm att få gå omkring i självaste Paris hand i hand, se alla sevärdigheter, ta underbara bilder och bara njuta av varandras sällskap. Jag hoppas att denna dröm kommer att bli verklighet ♥ Jag brukar inte ha turen med mig när det gäller tävlingar men jag håller verkligen tummarna denna gång. 


/ Sophie ♥
 



 







Måndag

Vilken underbar dag :D Vaknade sent (9.30) som vanligt eller hey jag är ju faktiskt en nattmänniska så det är ju inte så konstigt. Jag vaknade i alla fall upp frisk!. All värk var borta och helt plötsligt kände jag att det helt klart var värt att vänta dessa dagar på att få umgås med P, för nu har jag förhoppningsvis inte smittat honom. 

Jag började morgonen med att gå igenom arbetsrättsuppgifterna. Sedan åt jag lunch vid 13-tiden och sedan kom P ♥
Tänka sig att jag har världens underbaraste, sexigast... man ;) Gud vilka snygga barn vi skulle få. Det blev en hel del mys och så for vi till ICA för att inhandla exotisk frukt samt glass till kladdkakan jag bakade går (; 

 

Mumma! Till det goda fikat såg vi RocknRolla, en ganska häftig film, 


/ Sophie ♥

Vilken dag

Idag mår jag bättre och är "nästan" frisk, endast lite hosta, huvudvärk, öronvärk och pyttelite ont i halsen så jag är helt klart på bättringsvägen. Jag och P bestämde oss dock för att träffas i morgon eftersom han ska upp tidigt i morgon och att jag inte är helt frisk. Jag hoppas och tror att jag kommer att må ännu bättre i morgon så det känns bäst såhär. För i morgon kommer P :D Längtar ♥

Till middagen blev det en hel del tårar. Mammas sambo J´s far dog idag :( Även fast dom inte hade så bra kontakt så känns det ändå sorgligt. J trodde att han inte skulle känna så mycket eftersom hans fars bortgång var väntad plus deras dåliga kontakt men han kunde inte hålla inne tårarna så då började vi alla att gråta och trösta honom. Eftersom jag själv har förlorat min far så vet jag hur det känns men ändå inte med tanke på deras dåliga kontakt. Jag hade en nära kontakt med min pappa så det var och är verkligen ett tomrum efter hans bortgång vilket det inte är för J på samma sätt. 

Men ens föräldrar kommer alltid att ha en speciell plats i ens hjärta vare sig om relationen var bra eller inte. Men det är bara att bita ihop, vara stark och gå vidare!

Nä nu ska jag gå och baka en kladdkaka (; Tänkte att jag och P skulle käka kladdkaka och en härlig exotisk fruktsallad i morgon. 

/ Sophie ♥



Still sick

Jag är fortfarande sjuk, mår dock bättre idag, men inte så bra så att jag kan umgås med en massa folk. I onsdags fyllde P:s lillasyster M 18 år :D så i morgon (söndag) kommer det en massa släktingar och familj så jag vet inte om jag klarar av att vara social. P kanske kommer till mig istället om jag så att säga mår bättre i morgon, who knows?! Less på att ha denna värk har tagit en dubbel dos alvedon och ska nu gå och sova, inte 1 minut försent. 

God natt och hoppas på en friskare dag i morgon!

/ Sophie ♥ 

Det var ett tag sedan

Jag mådde så här dåligt som jag har mått idag. Har legat i soffan hela dagen och inte orkat göra något annat. Det är enormt tråkigt att bara titta på TV en HEL DAG! Känner med rastlös men på samma gång helt slutkörd. Ställer jag mig upp känns det som att världen rasar samman, huvudet håller på att sprängas, öronen tjuter, nacken gör ont, käken är fortfarande "ur led", och hela kroppen värker och sååå jag har frusit. 

Som ni kanske förstår valde jag att stanna hemma idag, vill inte smitta min älskling. Jag ringde till vårdcentralen för att rådfråga om vad jag skulle göra, om jag kanske skulle komma in för att kolla så att jag inte har öroninflammation. Men hon sa att det var för tidigt ännu och mina öron nog gjorde så ont eftersom jag har väldigt väldigt känsliga öron. & med tanke på att det var snöstorm igår när jag for in till skolan och hem utan mössa (klantigt), dock luvan på men iaf. 

Förut när jag spelade fotboll hade jag till och med på mig en buff (pannband) på SOMMAREN om det blåste ute eftersom mina öron är jääätte känsliga. Så hon på vårdcentralen sade att jag mest troligen hade fått en förkylning som mest påverkade mina öron eftersom jag inte är speciellt snorig. 

Jag hoppas att jag mår bättre i morgon för jag vill verkligen till min älskling. Jag gjorde dock ett klokt val att inte fara till honom idag, kul att umgås med mig i detta tillstånd, sängliggande och en massa stönande om mitt onda huvud och öron och ja ALLT!. Har till och med ont i mina leder, mage samt rygg, gud vad perfekt! Börjar känna mig gammal och som en mes som tror att jag ska dö bara för att jag har en förkylning, men det var länge sedan jag hade en sådan här jobbig förkylning (ont överallt).

Det är på sådana här dagar som man uppskattar att få vara frisk. Att bara få sitta i sängen och läsa "härlig" kurslitteratur, ta en kopp téa, se fram emot helg med sin älskling men nej istället ligger jag i mig säng med hundra ton på min skalle och tänker att jag borde ha gått och lagt min för länge sedan. 

Så gott folk, god natt! 

/ Sophie ♥

Sweet lord jesus

Myyyy heeeaad! Hur många IPREN får man ta ? blir min 4:e nu. Jag försökte göra klart uppgifterna som var kvar, men nej det blev endast 1 gjord uppgift med a & b sedan orkade jag inte mer. Har suttit och sett på en film, en väldigt fashionlikemovie, spelade till och med in den för att kunna "sno stilen" (; Nä nu ska jag se ett avsnitt och dricka mitt rykande örttéa och äta glass med färska blåbär och hallon, yummie!

Har inte feber som tur är, men det värsta är nog mina öron, nacke och huvud, har pytte lite ont i halsen. Det var verkligen tur att jag valde att skippa träningen igår, då hade jag nog inte kunnat komma ur sängen i morse. Fast i och för sig då hade jag inte behövt släppa mig till skolan och hem innan lunch eller min mac ha farit i golvet (; 

Hoppas, hoppas att jag är frisk till i morgon jag vill ju vara med min Älskling, måste även lämna in mina referenser på Swedbank, samt lämna igen tränings-bh som var alldeles för liten (måste komma ihåg kvittot).

God natt!

/ Sophie ♥

 

Status: Sjuk

Vilken dålig start på dagen jag hade idag. Snoozade för länge som vanligt (; så jag fick stressa och det höll på att ta kål på min baby (min mac). Jag hade den på min byrå med skärmen uppfälld och så skulle jag stänga igen den i all hast eftersom jag inte hade så mycket tid på mig, så när jag sprang ut ur mitt rum hör jag ett stort, duns!!!, Neeej, jag visste direkt att det var min mac som farit i golvet. Den hade till och med slagit i en öppen byrålåda och sedan på golvet. Jag trodde seriöst att jag hade pajjat min dator för 10 000 kr, för att hinna med en buss j*vel, inte värt det! Men som tur var startade den, den lät lite konstigt, som att batteriet hade fått sig en törn, men det startade, halleluja!

Sedan sprang jag ner till bussen, hade helt fel skor, varför, varför tog jag inte på mig uggsen? istället för mina svarta stövlar? Ute var det värsta snöovädret. Efter att ha sprungit hela vägen ner till busshållsplatsen så får jag likt förbannat stå och vänta i 10 minuter. Höll på att blåsa bort. 

Väl på skolan så hann jag träffa min Älskling ♥ en snabbis :) Sedan var det bara för mig och M att dra igång med uppgifterna i Arbetsrätten. Vi hann göra tre stycken och börja på den fjärde men jag blev bara mer och mer hängig, kändes som att jag hade feber, öronen tjöt och jag hade ont i halsen och min jobbiga rethosta hade kommit tillbaka. Så jag bestämde mig för att fara hem, jag hade inte orkat sitta till 16.35 och komma hem vid 17. 

Jag tog 13 bussen istället och jag trodde seriöst att jag inte skulle ta mig upp för backen hem till huset, mina stövlar var hala, min väska vägde ton, plus lagboken i en synsamkasse, jobbigt! Jag tänkte innan jag kom hem att jag skulle sitta och göra klart uppgifterna men jag tog istället en lååång dusch och satte mig vid TV:n. Där har jag suttit tills nu. 

Nä nu måste jag rycka upp mig, jag vill ju till min älskling i morgon vi som skulle tjocka oss och allt (; Längtar efter dig! Shit hoppas jag inte har smittat ner honom :/ Borde ta mig något att äta, åt dock lunch sent. 

Hoppas ni har haft en bra dag!

/ Sophie ♥

Inte som planerat

Det blev inte riktigt som planerat igår. Just efter att jag hade skrivit min to do list så började en massa att skriva till mig på msn så det tog ett tag innan jag kom därifrån. Efter det så började jag gå igenom gårdagens föreläsning och skrev ut den. Sedan skulle jag köra på Cross-trainern men jag höll på i 1,5 min sedan la jag av. Jag kände att jag inte riktigt var i toppform för att gå upp i puls. Hade en dunkande huvudvärk och lite ont i halsen plus att min jobbiga hosta kom tillbaka. Så jag gick och duschade istället.

Jag kom inte heller i säng i tid gick och la mig alldeles för sent. Ja så det kan gå!

/ Sophie ♥

Hej bloggen

Kom hem för en timme sedan, idag hade vi endast 3 pass eftersom vi hann färdigt på det tredje passet. Skönt :) Sedan jag kom hem har jag suttit vid TV:n hah herregud. Nä nu ska jag ta och kolla igenom dagens föreläsningar och skriva ut dem. Jag känner att jag måste börja göra upp en plan på hur jag ska lägga upp pluggandet plus allt annat. Det känns som att jag är helt slö. Men det beror nog på att tempot har minskat drastiskt denna termin jämfört med de två tidigare. 

Planering onsdag:
♥ Kolla igenom dagens föreläsningar och skriva ut dem
♥ eventuellt fixa en kurs
♥ gå och lägga mig i tid
♥ Cross-trainern 20 min
♥ Fixa inför morgondagen
♥...

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Borde sova

Egentligen borde jag redan ligga i sängen och sussa eftersom jag börjar tidigt i morgon. Men jag har inte hittat någon ro ännu. Även fast jag endast har legat i soffan och latat de senaste timmarna. I morgon ska jag INTE snooza det hinner jag inte med utan jag ska direkt gå upp och sätta på vattenkokaren och fixa mig inför en underbar dag med Arbetsrätt ;) 

Nu ser jag ett avsnitt av SATC samt dricker örttéa, ovanligt!

God natt!

/ Sophie ♥ 

Tisdag

Vaknade vid 9-tiden åt frukost sedan började jag att läsa Arbetsrätten. Kring 12-tiden åt jag lunch och fortsatte sedan att läsa. Efter att jag hade läst klart arbetsrätten tills i morgon tränade jag Pilates i 20 min och sedan körde jag Cross-maskinen i 20 min, skönt! Har nyss skrivit ut OH-bilderna till morgondagens 4:e pass. Nu ska jag slappa vid TV:n (;

Hoppas ni har haft en bra dag!

/ Sophie ♥

Shopping

Idag stod shopping på schemat. Vaknade kring 10-tiden någon gång, snoozade 111 gånger plus att P ringde en gång men sängen var för skön. Började dagen med att göra klart mina referenser, ska dock ta och scanna alla bilagor som ska med. Sedan åt jag lunch, en jätte god laxgratäng med västerbottenost samt riven potatis, gött! Efter lunchen for jag in till stan. Hann lasta på en massa med kläder och stod i ett ombytesrum när M ringde. Vi gick på stan tillsammans och jag köpte ett armband, en sött kjol, två stycken jeansleggings hur sköna och tajta som helst (; Det kändes som ett bra alternativ till jeans, eftersom jag är extremt dålig på att använda jeans vilken kan vara farligt (för då märker man inte om man skulle gå upp i vikt). Mina outfits består mestadels av varmare leggings klänning, tunika. 

Jag köpte även en ny träningsoutfit från Nike, ett linne, kapribyxa samt träningsbh. Det blev även en par snygga (söta?) träningsskor i svart läder med cerisa nikemärken. Det blev en mycket lyckad shopping och flera tusen kr fattigare ;) men varför samla pengar i en hög på banken när jag kan ha dem hängandes i min garderob där jag kan se dem (; hah. Men eftersom jag inte shoppar så ofta, nästan aldrig inne i stan iaf, (beställer mest på Internet) så tycker jag faktiskt att jag var värd alla dessa köp och förhoppningsvis kommer de till användning. 

Nu ska jag baka en kaka och inte vilken kaka som helst utan (min) underbart lyxiga kladdkaka med after eight, har recept på denna underbara den 30:e september - 08, så det är bara att gå och kolla i arkivet. 

/ Sophie ♥

Personlig kris

Har idag varit lite nedstämd, vet inte riktigt vad jag vill, vill jag bli advokat? eller "bara" jurist? för att jag vill hålla på med juridik det vet jag. Jag är en planerar ut i fingerspetsarna samtidigt som jag försöker bli bättre på att leva här och nu. Ska försöka ta ett steg i taget och inte tänka så mycket framåt. Det har lugnat ner sig lite nu och jag är självklart stolt över det jag har åstadkommit hittills med tanke på min ringa ålder. Det är aldrig försent att ändra riktning i livet heller. Huvudsaken är att man tycker om det man gör.

Under dagen har jag försökt skriva mina referenser till mitt CV som en arbetsgivare ville ha. Men Word hackade upp sig hela tiden, less, så nu orkar jag inte ändra layouten mer. Jag får ta det i morgon istället. Har nyss sett de sista minuterna av en av mina favoritfilmer, The Holiday :) 

Nu ska jag se ett avsnitt av SATC, ta en kopp örtteá och kanske lite ost & kex samt vindruvor (; 

God natt!

/ Sophie ♥

Helgen

Fredag: Resten av fredagen bestod av TV-tittande och väntande. Såg en riktigt fin dokumentär om ett dövt par, som fick tre hörande barn tillsammans, som nu vid 65-års ålder skulle få hörseln tillbaka. Ibland önskar jag själv att jag hade en hörapparat eftersom jag har väldigt svårt att koncentrera mig om det inte är knäpptyst vilket det oftast inte är. Så därför levde jag i höstas mestadels i min lilla öronproppsbubbla. På natten kom äntligen P ♥

Lördag: Vaknade upp med min Älskling! Vi åt frukost och tog sedan en härlig promenad i vårsolen. Kom in och såg på film, käkade chokladbollar och bulla. Till middag blev det fläskfilé och potätis samt härliga såser. Efter middagen badade jag och P badkar och använde upp de två sista badbomberna från Lush som jag fick av P när jag fyllde 19 (tror jag) eller var det 18? På kvällen såg vi två filmen den första var, Defiance med Daniel Craig, det var en helt okej film. 

Den andra filmen var helt underbar. Seven Pounds med Will Smith:
 

Det var längesedan jag grät så mycket som jag gjorde under denna film den får helt klart 5/5 ♥♥♥♥♥
Se den!

Söndag: Vi vaknade sent som vanligt (; eller inte jätte sent men vid 11-tiden. Vi ligger ALLTID och drar oss hur länge som helst. Förstår inte hur vi skulle lyckas att sova med varandra varje vardag eller inte att sova utan att ta oss upp på morgonen om vi har något viktigt att passa. För det finns inget mysigare än att ligga och dra sig i sängen hur länge som helst med en sådan heting till man som jag har :) Vill bara pussa, stryka och busa med dig, hela tiden!

Efter att vi väl tog oss upp åt vi frukost och sedan gick vi ut till den härliga vårsolen och glittrande snön. P gjorde en jätte stor rutschkana på baksidan där vi alla åkte stjärtlapp, eller mest A eftersom vi inte kom så långt eftersom vi var lite för tunga för den lösa snön (; 

Sedan var det lunch och efter lunchen for min Älskling hem, och jag har varit fast här enda sedan dess. Kollat på bloggar, och mitt shoppingsug bara växer, hmm farligt! Hade dock tänkt fara in till stan i morgon för att kolla läget (; 

/ Sophie ♥


RSS 2.0