Avundsjuka är en sjukdom.

Jag orkar inte hålla detta inom mig längre. Varje dag är det samma visa, samma gnäll och tjat. Vissa i min närhet vet exakt vem jag talar om. Min blogg är inte till för att hänga ut folk men nu har det gått för långt och droppen föll för sista gången idag (trots att jag sitter här med tårfyllda ögon och blöta kinder). Egentligen är han inte värd en enda tår. Jag talar såklart om min "plastpappa", nej jag vill inte ens kalla honom det, utan han är mannen (barnet) som bor här. Bara för att han har haft en dålig uppväxt är han avundsjuk på mig. Gnäller varje dag på hur lite jag hjälper till? trots att han inte gör många knopp själv. Visst vi båda två är väldigt envisa men när en 40 årig man beter sig som en 3 åring i trotsåldern blir det bara för mycket. Jag tycker att det är en självklarhet att när man som utomstående kommer in i en familj ska anpassa sig. Mannen har fan inga spärrar, han fattar inte att saker han säger sårar! Idag fick även min mamma nog och sa till på skarpen. Självklart är det lika jobbigt för henne när hennes "man" gnäller på hennes barn (som om hans son är felfri) i ren avundsjuka, bara för att han fick slita som ett djur när han var blott tonåring, men det är väl inte mitt fel.  

/ Sophie ♥

Kalas

Medan min bror S var i lumpen fyllde han år, eller hans födelsedag är den 11 oktober. Så vi har inte kunnat fira honom förrän nu. Har haft släkt här på besök hela dagen och några är fortfarande kvar. Vi har ätit god bärpaj, dajmtårta, fika och godis m.m. Jag ska dock sätta mig och plugga lite extern redovisning/bokföring. 

Sophie ♥

Fredagsmys & hemkommen jägare

Jag pluggade ett tag på morgonen och efter lunchen for jag och J in till stan för att tanka vrålåket och hämta ut två paket med kurslitteratur som jag hade beställt samt hämta upp J:s son A från fritids. På kvällen hade vi fredagsmys med Idol, godis, ostbågar och läsk, gissa om jag fick ont i magen, kan inte behärska mig när det gäller ostbågar haha! Min efterlängtade bror S kom även hem. Han har nu tagit Jägarbaskern och jag är så stolt så! Jag var faktiskt riktigt snygg i baskern jag också ;) 

Sophie ♥

Jag fick sova...

...jippi! Jag brukar som sagt ha ganska svårt att sova innan tentor. Innan den senaste tentan jag hade i början av juni i år hade jag legat vaken i fyra timmar och klockan vad 2.30 på natten, ringde i ren panik till P och berättade att jag inte kunde sova (som tur var hade han inget mer plugg), han sa att jag skulle försöka sova, och om jag inte kunde somna på 10 min skulle jag ringa upp. 10 min senare har jag inte lyckats somna och P ringer upp mig och berättar att han är påväg. På 20 min var han här och jag kunde tillslut sova. P kan alltid få mig att slappna av :) 

Fick sova några timmar innan det var dags att skriva tenta kl. 9.00. Var jag pigg, nej, halvt död faktiskt, hah! MEN kära vänner i onsdags lyckades jag somna, låg och vred mig ett litet tag men jag lyckades somna tillslut och sov djupare än vanligt, vaknade av att klockan ringde 7.30.  

Hela torsdagen var jag helt slut. Det är verkligen psykiskt påfrestande att skriva tenta, tillochmed fysisk verkar det som. Har galet ont i ryggen, vet dock inte om det beror på den långa skogspromenaden jag gick med mammas sambo J i onsdags?! 

/ Sophie ♥

Lidingöbo

Nej, jag ska inte flytta till Lidingö men min kära vän F har gjort det idag ;) Hon bjöd på fika igår och vi hann prata om allt möjligt, så trevligt! Måste definitivt fara till henne nu under hösten, får kolla upp schema och så bara! 

/ Sophie ♥

Kvalitetstid

I lördags kom min älskling till mig :) Vi åt jätte god middag bestående av klyftpotatis, rotfrukter, wallenbergare med sås och äppelcheesecake till efterrätt. Vi såg en film på kvällen och bara njöt av varandra. Så mycket kärlek och så mycket som jag älskar P är helt galet! Min kärlek till honom växer för varje dag som går = det är en hel del kärlek efter nästan 5 år tillsammans och jag vet att den kommer att fortsätta växa!

Just i dagsläget befinner sig vår relation i utbildningsfasen & framtidsvisioner samtidigt som vi spenderar en hel del kvalitetstid tillsammans. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen av kvantitetstid i ett förhållande, dvs. att man exempelvis har jobbtider som krockar och endast avlöser varandra, men man går och lägger sig tillsammans. Jag anser inte att det är mer ett förhållande än vad mitt och P:s förhållande är. Och som P säger, när man sover så sover man ju bara! Det är viktigt med distans i ett förhållande, man måste få sakna varandra och inte falla in i tråkiga mönster, där man värderar kvantitetstid istället för kvalitetstid. Vi värderar att utbilda oss, skaffa bra jobb och sedan flytta ihop, resa och så småningom bilda familj ;) 

Nu är det tentatider och jag har en tenta i, organisation & ledning i affärsverksamhet, nu på torsdag och en tenta i, Extern Redovisning nästa onsdag. Pluggar på så mycket jag orkar, ska dock se Desperate Housewives som börjar alldeles strax ;) 

/ Sophie ♥

MJ is here tonight!

 ...älska! Finner inga ord. Jag talar såklart om Idol med Michael Jackson tema. När Rabih sjöng stod allt hår på kroppen, på något konstigt sätt kändes "förlusten" av the king of pop inte lika tråkig för ett par minuter. För vi har fått en liknelse i en annan skepnad, i en lika givmild och ödmjuk person som MJ. Rabih besitter något alldeles speciellt med en väldigt unik röst. Jag ser fram emot Rabihs framgång. En sak som är säker är att han aldrig mer kommer att behöva steka en enda burgare igen! I alla fall inte behöva försörja sig på det!  

Lyssna och njut!
/ Sophie 

Jag är ett matematiskt geni...

...i alla fall på natten! Hade jätte svårt att somna igår kväll, gick å ena sidan och la mig alldeles för sent med tanke på att jag skulle upp tidigt idag. Men jag har drömt/varit vaken? i natt och gjort en massa uträkningar, kommit på värsta uträkningssätten och jag har väl varit i ett halvvaket tillstånd stora delar av natten och morgonen, dvs. inte sovit speciellt bra. Märkte även när jag vaknade att jag hade ett rivmärke på handen och ett nedanför ögat. Det har sanneligen gått vilt till.  

Kom hem för lite mer än en timme sedan, från Jurdikjouren! Har varit helt "död" hela dagen idag. Har suttit med det "hääärliga" praktikfallet hela dagen, varvat med en föreläsning och lektionspass. Fick mig dock en puss av min underbara på morgonen ;) 

Kring 17-tiden gick jag och A till uni:k och åt middag det blev en varmbaguette med kyckling och chiliröra, mycket gott, samt en sallad. Till efterrätt blev det kladdkaka & grädde och en chailatté på det, mumma! Tyckte dock inte att chailattén var så speciell, har chaitea hemma och det är faktiskt mycket godare. Efter uni:k for vi som sagt till jouren. 

Nu ska jag försöka gå och sova, önska mig lycka till! Får se vilka rivmärken och konstiga uträkningar jag gör inatt ;P 

God natt!
/ Sophie ♥

Äta disktrasa kanske...?

Hahaha! 

/ Sophie  ♥

Desperate Housewives

Ikväll har jag sett på DH, avsnitt 2 på nya säsongen. Glömde säga att jag såg säsongsstarten förra tisdagen. Jag missar aldrig ett avsnitt ;) Jag ringde till P någon timme innan och sa att det var DH ikväll, så att han inte ringer i programmet, men vem tror du ringer till mig under de sista fem minutrarna, Ja exakt, P såklart! hah sötisen, men han kom på sig själv och skickade ett sms att jag skulle ringa när programmet var slut med en flirtande smile. 

Imorgon ska jag vara på skolan kl. 9.00, jag tar bilen orkar inte åka buss. Men nu ska jag koka mig en kopp örttéa och försöka läsa klart den sista delen i redovisningskursen. 

God natt!
/ Sophie ♥

Måndag

I går gick dagen åt till att plugga, for även in och hade processrätts föreläsning. Ligger verkligen efter i den kursen men jag kan som sagt inte prioritera den nu när jag har två tentor de närmsta veckorna. I övrigt var det en mycket bra måndag måste dock säga att jag blev riktigt besviken på Svenska Hollywood fruars avslutningsprogram. Det var endast en massa ihopklipp av tidigare avsnitt och ca 5 min nytt material utspritt under 1 h, hah! Vilket skämt! 


/ Sophie ♥ 

Legally Blonde

Igår kväll såg jag Legally blonde. Jag tycker att det är en riktigt härlig feelgood-movie och eftersom jag har sett den såpass många gånger tidigare passade jag på att fixa både manikyr och pedikyr, härligt! Jag for hem vid 14-tiden från P eftersom han skulle ha lagfest (fotboll) så jag passade på att fara hem och plugga. Blev dock inte så mycket pluggande. 
/ Sophie ♥

Inatt räddade vi ett liv!

Jag och P for som sagt hem tidigt från familjen L och myste och satte oss sedan vid TVn och såg fast & furious som redan hade börjat för ett tag sedan. Men efter ett tag, när jag la mig ner i P:s knä somnade jag såklart. Jag kan verkligen inte ligga och se på TV för då somnar jag. När jag låg och sov som skönast, vaknar jag av att P:s mamma kommer in och ber P och L (P:s pappa) att komma med ut. 

P:s mamma som hade gått ut med familjens hund Hebbe, hittat hon en herrsko mitt på gatan och undrade varför den låg där, men tänkte inte så mycket mer på det utan gick vidare, då började det prassla bakom ett garage så hon gick tillbaka några steg och Hebbe började att morra. Men hon vågade inte gå och se vad det var som lät utan halvsprang hem och hämtade P och L istället. 

När P och L kom dit visade det sig att det låg en gammal gubbe (70 år som han sade) där i gräset. Han hade tagit av sig båda skorna och var väldigt förvirrad. Han påstod att han fortfarande var hos sin vän T och sov, som bodde några hus ifrån, vilket han såklart inte var utan han låg ju där ute, mitt i natten och det var svin kallt. Vi visste inte alls hur länge han hade legat där men han kunde inte stå upp utan satt på knäna så de förstod att han hade förfrusit fötterna. 

L kom hem igen och hämtade filtar och liggunderlag. De ringde även efter en ambulans, trots att de hade kunnat få hem honom, men om han har förfrusit fötterna måste han ju få vård. Jag och M (P:s lillasyster) följde med för att ge P en mössa och vantar för vi visste inte om han hade det. När vi kommer dit ser vi L stå på gatan och hör röster vid sidan av garaget. Där står P och försöker hjälpa gubben att kissa. Men det går inte, gubben har förfrusit sina händer och får inte upp gylfen. När vi står där och "ser på" ser vi att det är blod i snön. Gubben måste alltså ha halkat på vägen och slagit i huvudet och näsan i isen i diket och då, alternativt tappat sin sko och krupit till gräset vid sidan av garaget. Han hade även tappat bort sina hemnycklar så jag och M gick och hämtade en ficklampa för att se om han hade tappat den i diket.  

När vi står där och lyser, hittar vi ett par glasögon som gubben måste ha tappat, vi hittade dock inga nycklar. Vi försöker få gubben att ligga ner, inlindad i filtar på underlaget samt i framåt stupat sidoläge. Vilket vi tillslut får och då kommer det en ambulans med blåljus. När ambulanspersonalen kommer ut ur ambulansen förklarar vi vad vi trodde hade hänt och pekar dit där gubben ligger. Ambulanspersonalen tyckte att vi var exemplariska eftersom vi hade hämtat liggunderlag och filtar och sade till oss flera gånger att vi hade räddat ett liv samt att gubben hade haft väldigt tur. Han hade helt klart frusit ihjäl om vi inte hade hittat honom, ingen tvekan! Ursch det vore så hemskt! 

Måste även påpeka att det inte var någon fyllegubbe. Visst han hade druckit alkohol men vi vet inte om han kanske var förvirrad pga. hans slag i huvudet och var nära på att frysa ihjäl. Han kunde ju som ändå prata och sa flera gånger hur glad han var över att vi hade hittat honom samt att vi inte fick lämna honom där. Stackarn! Han skämdes även något fruktansvärt. 

När ambulanspersonal fått upp honom på båren och in i ambulansen säger gubben: " Ta hand om er!". Sötisen, det är ju han som ska ta hand om sig! Ambulanspersonalen sa innan dom for: "Nu kan ni gå hem riktigt stolta, för inatt har ni räddat ett liv!". 

Hoppas allt är bra med gubben nu och att han har blivit varm och inte förfrusit sina händer och fötter allt för allvarligt! Det blev en riktigt lång natt denna fredag! 

/ Sophie  ♥      

Fredagsmys!

Igår for jag in till skolan och träffade min grupp (grupp 19), med A, S, I och N. Vi har skrivit ett projektarbete om företaget SCA. Där vi hade fått i uppdrag som konsulter att redogöra för hur SCA är uppbyggt och hur vi skulle kunna förändra organisationen/företaget. Rapporten lämnade vi in för en vecka sedan men denna dag hade vi seminarium. Där vi höll ett föredrag om SCA och lyssnade på en grupp som hade granskat LKAB. Mycket intressant! Seminariet gick riktigt bra!

När vi var klara träffade jag min älskling och så for vi in till Elgiganten för att P skulle få ut sitt tillgodokvitto. Eftersom hans mobil hade pajjat och den gick inte att laga. P hade innan kollat ut en mobil som han ville köpa. Så den köpte han och genom prisgarantin fick han den för 1000 kr billigare än ursprungspriset, nice! 

Efter mobilköpet for vi tillbaka till skolan och pluggade ett tag, men det blev mest snack ;P Denna fredag skulle vi nämligen träffa P:s klasskamrater med partners och äta middag på Uni:k, som ligger vid universitetsområdet, för "after-work/school".

Det var riktigt trevligt och jätte god mat samt mycket trevlig personal. Efter ett par timmar på restaurangen for jag och P till P:s familjs vänner (familjen L) där M hade fyllt 19 år. Så det bjöds på smörgåstårta och andra mycket goda bakverk. 

Jag och P for dock hem ganska "tidigt" vi stannade inte där så länge utan vi for hem till P och myste på... och det blev en väldigt låång kväll.

/ Sophie ♥   

Det tar på krafterna...

I torsdags for jag in till skolan och träffade min grupp bestående av A, och grabbarna P, U och E. Vi håller på med ett praktikfall där vi ska bokföra ett företag. Just nu håller vi på med bokslutet och är snart klara. Vi har endast ett par frågor kvar som vi ska fixa till veckan. När jag kom hem, började tentaplugg till ledning och organisation av affärsverksamhets kursen (företagsekonomi). Jag hade tänkt sätta mig och se en film på kvällen men 22.30 höll jag på att somna. Så jag bestämde mig för att gå och sova istället. Det tog verkligen på krafterna att sitta med praktikfallet. Igår fick jag även veta att A hade somnat efter middagen vid 17-tiden. Så ja praktikfallet tog musten av oss alla!

/ Sophie ♥

Kvällens avrundning

Avslutar denna framgångsrika dag med en kopp örtteá, ost & kex samt ett avsnitt av SATC ;) 

God natt!
/ Sophie ♥

Vilken miss!

Idag började dagen tidigt, tog 7.25 bussen in till skolan och hade lektion från 8.15-11.00. Efter lektionen fick jag en puss av min varma, goa, helt underbara älskling! Sedan åt jag lunch med I och A. Kl. 12.30 tog dom bussen hem och jag satt kvar och pluggade i två timmar eftersom jag skulle ha föreläsning i processrätt kl. 14.45, trodde jag!   

När jag kl. 14.30 går in i klassrummet som vi brukar ha föreläsning i ser jag några bekanta ansikten och tänker att, ja men vi borde ju ha lektion. Men då är det en person i min klass som är där (som också läser 3:e året) nämligen L, och så säger hon något i stil med, "Men Sophie du har väl redan läst Familjerätt". Vilket jag har så jag hade alltså kommit in till Familjerätts föreläsningen. En av de som jag kände igen, som jag vet läser Processrätt berättade att föreläsningen var kl. 8.15, alltså när jag hade ekonomi. Men hon skulle skicka sina anteckningar till mig, så snällt! 
Konstigt nog hade jag redan innan kollat upp att det skulle gå en buss 14.45 hem ifall något sådant här skulle hända. Hade en känsla av att jag hade fått fel tid, vilket det visade sig att jag hade. 

När jag kom hem körde jag min vanliga onsdagspeeling, med microdermabrasion (ansiktspeeling), kroppspeeling, läppeeling, så himla underbart skönt! Allt från Mary Kay såklart! Det var jag verkligen värd efter att ha gått i blöta skor hela dagen, ja inte pga. svett utan för att det var storm & regn när jag gick till bussen morse. 

/ Sophie ♥  

Händiga män får mer sex...

Ja, det var exakt vad jag nyss hörde mamma säga till J (hennes sambo), när han står och diskar, haha! J har blivit en riktig handy man, det är visst någon som har kollat på den "arga snickaren". Det är nämligen den "arga snickaren" som har uttalat sig om detta. Tycker dock att det kan ligga en sanning i det. Man måste hjälpas åt i en relation, och det gäller givetvis på alla plan för att båda parter ska må bra. 

/ Sophie ♥

Svenska Hollywoodfruar

Har just sett sista programmet av Svenska Hollywoodfruar. Har sett alla program. Jag tycker att det är kul att se hur dom lever, vad dom gör osv. Har ingen speciell favorit men Maria tycker jag är rätt sköön. Skulle absolut inte vilja leva deras liv, men däremot skulle jag inte tacka nej till deras makars pengar (i Marias och Annas fall), haha!

/ Sophie ♥

Första snön

Igår föll den första snön, är inte det lite väl tidigt? När jag har gått tillbaka i arkivet ser jag att snön föll första gången den 13 november 2008. Jag och P tog en promenad med deras hund Hebbe. Sedan när vi kom hem åt vi kvällsmål och gick och la oss. Älskar verkligen att gå och sova och vakna upp med min älskling. Det är dock lite jobbigt när man ska upp till skolan, idag skulle P fara och träna på morgonen och då var det bara att pallra sig upp och äta frukost med P kl. 07.00, frivilligt! Hade gärna legat kvar och myst! 

Jag stannade kvar hos P, ensam och pluggade till kl. 14.00 då jag körde in till skolan för att ha föreläsning i Processrätt. 

/ Sophie ♥

Grillat är godast!

I lördags for jag till min älskling. Pluggade under dagen och sen vid 16.00 - tiden lagade jag, P och Ps lillasyster M middag, eller jag gjorde salladen, M potatisen och P grillade. Min grillmästare! Vi hade bjudit in Ps mor och farföräldrar. Ps föräldrar och lillebror A är nämligen bortresta i Monte Negro så det är FF. Ps mor och farföräldrar blev mycket nöjda med maten ;) Till efterrätt blev det råröra (vinbär) och glass, mums!

På kvällen såg vi Män som hatar kvinnor, den var riktigt bra, läskig men bra! Efter det såg vi en av mina favoritfilmer, nämligen P.S i Love You, den är otroligt sorlig och påminner mycket om mitt egna sorgarbete av min pappa och känslan av att förlora någon som står en nära. Ingen kan verkligen förstå hur det är att förlora någon som man älskar om man inte har gjort det, men filmen ger en liten inblick på vad man går igenom. Jag och M bölade hela filmen ;P Ta vara på dom Du älskar!

/ Sophie ♥

Friday

Igår for jag in till skolan vid 9.00 och så träffade jag min grupp i kursen, ledning och organisation i affärsverksamhet (ekonomi). Vi skrev då klart vår rapport och vårt material, PowerPoint till seminariet nästa vecka. Sedan fick jag åka hem med mor och hennes sambo, J. Vi åkte och köpte Pizza, guud så god pizza! 

/ Sophie ♥


091001

Oktober redan! Ja dagarna och veckorna bara springer fram, fast å ena sidan hinner man faktiskt få en hel del gjort också. I torsdags var jag på skolan från 13-16.30. Sedan blev det racer hem och kasta i sig mat för att fara iväg och hålla i en hudvårdskurs. Himla roligt och trevligt var det :) Sedan for jag och värdinnan, min vän F in till stan där det var någon slaga VIP kväll, och shopping hade öppet till kl. 21.00. Jag köpte mig ett par stora pärlemor örhängen eftersom "någon" har lyckats slarva bort mitt ena favoritörhänge (också pärlemor) :( F köpte sig en snygg tröja. 

Efter stan for vi på MAX, ja exakt MAX på en torsdag ;P Jag köpte ett minimål eftersom jag var ganska hungrig och F köpte sig en stripsmeny med milkeshake-päron, mumma! 

När jag kom hem var det bara att sätta sig och läsa det som jag skulle ha läst till på fredag. 

/ Sophie ♥

RSS 2.0