Bake a cake

Idag har det varit en aktiv dag, inte med pluggandet men däremot med träning. Jag startade som sagt tidigt på morgonen med att plugga fram till 11. då jag körde ett 45 min Pilatesaerobic pass, såå skönt. Körde även lite dancemoves ;) Förut när jag var yngre danstränade jag själv nästan varje dag, det är sjukt bra träning. Måste ta och börja med det igen. Plus att man känner sig så fierce framför spegeln ;P 

Jag har även solat lite grann idag, dock så kom det en massa moln stundtals så efter ett tag orkade jag inte ligga och frysa och svettas omvartannat så jag gick in. Senare under dagen gick jag ner till ICA för att möta upp mor och bror som kom från jobb respektive shoppingtur, tänkte skriva skolan, men han var och shoppade med sin prom date ;) Efter ICA åt vi middag och efter middagen bakade jag den lyxigt goda minttårtan, klassiker, till i morgon då vi är bortbjudna på middag.  


Nu borde jag sätta igång med pluggandet...

/ Sophie ♥  

God morgon soliga onsdag

Jag pratade med M i går i telefon som sa att det skulle bli sol i morgon (idag) och mycket riktigt. Vaknade upp till strålande sol :D Jag tar nog tillbaka det jag skrev igår om att det var skönt när det var dåligt väder man blir så mycket mer gladare och får mer energi när det är fint väder ute ;)

Jag sitter just nu och äter frukost ska snart sätta igång med dagens plugg, ser faktiskt framemot det! Det är ju egentligen så mycket skönare att ta tag i pluggandet än att inte göra det för då tänker man inte på annat än det man borde göra dvs. plugga. 

Ha en underbar dag och njut av vädret om du har fint väder!

/ Sophie ♥ 




Grab a snickers

Jag hade ställt klockan på 9 och så snozade jag en gång och sedan bestämde jag mig för att gå upp men jag somnade om och vaknade kl. 10.  Ajja nu fick jag ju mina 8 h ;P Fast jag har varit trött mest hela dagen och har gjort en massa andra saker än vad jag borde göra dvs. plugga. Jag har till och med gjort klart lunchen till i morgon bara för att inte behöva plugga haha. Har just suttit och smsat med min älskling. Det känns så konstigt att kunna ringa och säga godnatt. Vi har bestämt oss för att inte ringa till varandra eftersom det kostar så mycket och vi skulle inte kunna sluta prata så det är nog lika bra. 

I kväll har jag sett Desperate housewives och nu ska jag fixa mig för sängen. Tänkte försöka läsa lite innan jag går och lägger mig, vi får väl se hur det går.    

  
Idag fick jag en snickers av J (mammas sambo) snällt, jag är däremot inte ett fan av just snickers men den slank ner ;) 

God natt!

/ Sophie ♥ 

I´m up!

Såhär tidigt uppe har jag nog aldrig varit, inte på väldigt länge i alla fall. Har dessutom varit vaken sedan 04.30 det du ;P Jag har nyss kört min älskling till morgonflyget och nu ska jag gå och sova ett par timmar tills jag kickar igång denna gråa tisdag. Men hej det är bara (skönt) att det regnar och är grått när man ska plugga eftersom jag koncentrerar mig bättre vid mitt skrivbord än ute i solen, nog för att det går, men ja du förstår ;) 

Jag och P har inte sovit många timmar vi gick och la oss efter kl 00. Vi hade det så mysigt igår, vi gjorde chokladfondue och till hade vi en massa god färsk frukt, mmm! Vi är riktiga suckers för chokladfondue! Tänk att jag får ha denna underbara man i mitt liv, total lycka!  


Bilden är ej tagen från vårt fruktkalas...

/ Sophie ♥ 

Rome take care of my baby

I kväll kommer min älskling till mig :D Jag ska köra honom till flygplatsen i morgon. P ska till Rom i Italien med sin arkitekturklass. Spännande! Tänk så många fina byggnader de kommer att se och de kommer även att ha en guide på plats som beskriver byggnaderna. Är så glad för hans skull och självklart ska han och jag fara dit tillsammans någon dag ;) 



Nu ska jag passa på att läsa klart om sista rättsområdet i arbetsrätten innan P kommer ;) Lovely day!

/ Sophie ♥

Gourmélunch

Sitter just nu och äter kycklingschnitzel och köttrulader med klyftpotatis och morötter ;) Min mamma är verkligen en underbar kock! Efter lunchen ska jag fortsätta med arbetsrätten har snart gått igenom de fem olika rättsområdena. 

/ Sophie ♥  

God morgon!

Lyckades för första gången på mycket länge kliva upp direkt när klockan ringde ;) Visst jag är lite trött men det går nog över snart! Har inte lika mycket träningsvärk idag, dock så känns det ganska mycket i benen fortfarande, i magen/ryggen/axlar/bröst börjar jag få normal träningsvärk, haha!

Idag ska jag köra på hårt med pluggandet känner att jag måste börja hinna igenom allt i arbetsrätten snart så jag kan hinner repetera det flera gånger. 

Ha en underbar måndag!

/ Sophie ♥

När man talar om trollen

Just efter att jag hade skrivit klart förra inlägget så kommer E (grannpojken)  in i mitt rum och säger att min dörr är garaget till hans bil så han försöker köra in (A:s batteridrivna Volvo) i mitt rum, dessvärre så var batterierna lite dåliga så det mesta som hända var en massa oljud. Men efter några minuter så gick dom iväg och lekte någon annanstans ;P Men efter ca 30 min kommer E in i mitt rum igen och ska gömma sig, han och A lekte kurregömma så han kom in och skulle gömma sig i mitt ostädade rum, med underkläder på golvet (rena ;P) efter att jag hade varit hos P samt en massa andra kläder, papper (pluggpapper) väskor m.m. Ett rent kaos men där skulle minsann E gömma sig under mitt lilla bord där skrivaren står, jag förstår inte hur man kan rymmas därunder men det gjorde han ;) 

Det är rart med barn trots att jag är inne i en, jag vill inte ha barn period, det är faktiskt första gången någonsin. Men det är nog mest mentalt eftersom jag absolut INTE vill ha barn nu. Jag vill dock gärna ha barn när jag är ca 25-27. Det konstiga är att jag har ALLTID älskat barn, vilket jag såklart fortfarande gör MEN det är först nu den senaste tiden som jag har förstått vilket enormt ansvar det innebär att skapa en annan människa till denna värld. Man skulle väl kunna säga att jag ser inte bara alla dom positiva sakerna med att få barn utan även de negativa, sådant som lätt glöms bort eller lättare sagt sådant man inte vill se.

Jag tror absolut att det är viktigt att man ser barnskaffandet i sin helhet, alltså både de negativa och såklart de positiva sakerna med att få barn. Men visst självklart överväger väl dom positiva sakerna de negativa, men om man bara tror att det är positiv och att man ska få en gullig liten bebis som alltid är snäll då tror jag man blir besviken när ens bebis inte alltid är snäll och så gullig som man trodde. 

Som jag har sagt tidigare det är såå många saker jag vill göra innan jag ens skulle börja försöka få barn och jag tror att det är det som gör att jag i nuläget ratar hela grejen med barn eftersom det känns så långt borta. 

Lite små tankar innan läggdags, 

God natt!

/ Sophie ♥



Söndag

Vaknade strax innan 8 i morse, hade ställt klockan på 7 men det gick inge vidare att ta sig upp så tidigt. Jag lyckades ta mig upp ur sängen ;) Har inte lika mycket träningsvärk idag, inte i rygg och mage, men benen gör fortfarande ont. Men det är på bättringsvägen i alla fall så det är ju bra. Jag har pluggat en hel del idag, just nu håller jag på med arbetsmiljörätt. 

Jag har även solat en stund idag ;) Svin najs väder! Började dock blåsa ganska mycket på slutet och sedan kom molnen så då gick jag in istället. Innan lunch idag så kom grannpojken hit, han är 5 år och heter E, helt söt. E och A leker så bra tillsammans och då blir jag glad. Nu kom precis E:s lillasyster E hit! 

Hoppas du har en bra söndag!

/ Sophie ♥

Värsta någonsin

Det är verkligen den värsta träningsvärken jag någonsin haft. Jag får ångest varje gång jag måste ställa mig upp eftersom det gör såååå ont. Varje gång jag hostar känns det som att jag går sönder. Är öm och har ont i hela kroppen, EXAKT HELA KROPPEN! (Ja nästan hela iaf). Jag tycker ibland att det kan vara härligt med träningsvärk i normal bemärkelse men inte när det känns som att jag har blivit överkörd av ett tåg. Jag lyckades faktiskt plugga en sväng idag, inte så mycket som jag hade behövt men jag det var allt jag orkade för idag. Lyckades även ta mig en promenad med mor och A till ICA samt att spana in den nya rundan med nybyggda hus på vägen hem dvs. en längre sträcka. 

Det känns inte så farligt när jag ändå är uppe och går, nog för att det känns överallt och ja jag haltar faktiskt haha. Risken med att man går och spänner sig konstigt när man har ont är att man får ont på något annat ställe. Men nu har jag ont överallt så det spelar ingen roll ;) 

Nu blir det sängen för min del, är hur trött och slut i kroppen som helst. Får hoppas jag vaknar med lite mindre värk i morgon eftersom nu har jag ingen som kan hjälp mig upp ur sängen. P kom hit!!! Herregud tänk om det blir värre, seriöst kan det verkligen bli värre??? Ja vi får väl se vad morgondagens form har att erbjuda. 

Sov så gott och hoppas ni slipper ha lika mycket träningsvärk som jag har!

/ Sophie ♥

Träningsvärk så det heter duga

Fyyy kom knappt upp ur sängen i morse, hade redan efter fotbollsmatcherna skavsår från fotbollsskorna, lyckats få en hård boll på smalbenet som svällde upp, ont i hälsenorna (brukar få det om det är kallt), fortfarande ont i benhinnorna, snorig = nästan noll kondis kändes det som. Lyckades även sträcka mig i ryggen. Ja herregud vilken fotbollspremiär men jag ångrar inget, det kändes härligt att få spela igen. Kommer helt klart vara med igen ;) 

Efter matcherna for jag och P in till stan för att fixa lite ärenden. Klänningen som jag har skrivit om tidigare fanns kvar dock endast i stl. 36 men det blev som det oftast blir när jag går på stan med P, att jag inget köper haha. Han påminde mig om att vi kan köpa en massa billigare (snyggare) kläder i Thailand så jag får spara min pengar tills dess ;P Behöver inte direkt en sval klänning nu.

Väl på stan ville jag att vi skulle gå ut och äta men så blev det inte utan vi bestämde oss för att fara hem och äta istället och eventuellt fara in på bio på kvällen. Men väl efter att vi hade ätit middag klart var klockan så pass mycket och vi var så trötta att vi inte orkade ta oss in, eller ta oss in hade vi säkert klarat av men att se en film på drygt 2 timmar hade nog inte varit så lyckat ;) Så vi bestämde oss för att stanna hos P, så la oss i soffan och såg på TV + en film, myspys! 

Vi vaknade idag (lördag) kring 10-tiden och så åt vi frukost och efter frukosten körde jag hem till mig eftersom vi båda behöver plugga men jag har inte lyckats sätta igång ännu, men nu blir det andra bullar!

Hörs sen!

/ Sophie ♥ 

Grattis till Körkortet

Idag tog min lillebror körkort :D Han gjorde teoriprovet i tisdags och så klarade han uppkörningen idag! Nu är jag allt stolt, så skönt att det är fixat nu. Det är lite kul att vi båda tog körkort i samma vecka, fast för mig var det två år sedan. I måndags gick nämligen min körkortslämpen ut, den 20 april ;)  

Tyvärr så är det molnigt idag, jag som vill att det ska vara sol när vi spelar fotboll idag. Men det kanske hinner spricka upp!

Ha en underbar fredag!

/ Sophie ♥

Fotbollspremiär

I morgon blir det fotboll för hela slanten. Jag ska nämligen spela fotboll tillsammans med min älskling och hans klasskamrater (civilingenjörer/arkitektur) samt brandingenjörerna. Spännande! Jag dammade av mina fotbollsskor och packade in alla förnödenheter i min gamla fotbollsbag ;) Tyvärr så har jag fortfarande ont i mina benhinnor sedan promenaden med Fez igår men förhoppningsvis har det hunnit bli bättre i morgon (vilket det aldrig gör, benhinnorna brukar man ha ont i hur länge som helst, iaf jag), ajja man ska vara positiv! 

Efter fotbollsmatchen ska jag och P fara in till stan för att fixa lite ärenden. Jag ångrar att jag inte köpte en klänning som jag prövade förra veckan, den lär ju inte finnas kvar! Kommer mest troligen att fara hem redan på lördag eftersom vi båda måste plugga en hel del och min älskling far till Rom på tisdag så han har en hel del att göra innan han far eftersom han kommer att missa en vecka när han är i Italien, i vackra Rom. 

Han ska låna min kamera under sin vistelse där så jag förväntar mig fina bilder när han kommer hem ;) Nu är mitt teá klart ska försöka läsa lite arbetsrätt till innan jag kryper i säng. Jag förstår inte varför jag är så himla trött på kvällen. Kvällen/natten brukar ju vara min tid eftersom jag är en nattmänniska men jag tror fasiken jag har gått och blivit morgonmänniska. Inte för att jag har lätt att komma ur sängen på morgonen utan för att jag skulle kunna somna i skrivande stund (kl 23.17) skrämmande! 

God natt!

/ Sophie ♥ 

Min dag hittills

Vaknade 8.30 och åt frukost och läste tidningen till kl. 9.00 ;) Sedan började jag att tentaplugga till arbetsrätten. Vid 11-tiden gick jag ut och satte mig i BIKINI, (eller bikini topp samt hotpants) på altan. Så härligt och riktigt varmt var det. Jag blev faktiskt en nyans brunare ;P Blev dock inte så brun i ansiktet eftersom jag har solskyddsfaktor i min dagkräm, men lite brun i alla fall. Jag har även kört ett 30 min Pilatespass! Nu har jag duschat och ätit middag så nu blir det till att plugga ett tag till. Har kokat mig en kopp teá så here we go!

/ Sophie ♥

SATC


Det blev inget läsande för min del, är så sjukt trött! Ska dock koka mig en kopp örtteá och se ett avsnitt av Sex & the City ;) 

God natt!

/ Sophie ♥

Promenad & film

Idag är det exakt 3 veckor kvar till min första tenta denna vår (arbetsrätten) så jag har börjat plugga lite till den idag. Efter middagen tog jag och min vän F en promenad runt byn i det fina vädret, det kom dock några moln. Det har varit strålande väder hela dagen, med klarblå himmel och sol. Efter promenaden såg vi filmen Marley and me ;) 
  

Nu sitter jag och ser på Efterlyst, har alltid tyckt att det är ett bra program trots att det ofta är mycket hemska reportage. Jag borde egentligen läsa lite mer arbetsrätt. Så jag ska nog koka mig en kopp örtteá och läsa lite. 

/ Sophie ♥

Det löste sig

Har suttit hela morgonen för att försöka lösa det här med min tenta i distanskursen. Eftersom det är den 9 juni så passade det inte in i den ordinarie tentaperioden på mitt "hem universitet" (där jag vill skriva tentan istället för i Blekinge). Men det löste sig tillslut och jag får nu skriva tentan här den 9 juni kl. 9.00-14.00, befriande! 

Saken är den att jag har ingen möjlighet att göra omtentan den 20 augusti eftersom då är jag som ni vet i Thailand så jag måste skriva tentan nu i juni annars blir det svårt och det hade känts onödigt att ens plugga till en tenta som jag först kan skriva till hösten. Men men nu är det ur världen och jag kan fortsätta att plugga till denna kurs ;) 

Må gott!

/ Sophie ♥ 

Sköna tisdag

Idag vaknade jag efter att ha snozat 6 ggr, så jag gick alltså upp kl. 9.00. Visste inte att jag hade snozat så många gånger så jag blev lite chockad när jag såg att klockan visade nio, jag måste nästan ha tryck på snooze-knappen i sömnen ;) Jag hann som sagt lyssna klart på filminspelningarna från distanskursen (EU-rätt). Så idag har jag fortsatt att gå igenom föreläsningarna från den kursen. Under dagen ringde även en kompis som ville ha svar på en juridisk fråga. Det är alltid lika kul när någon frågar efter svaret på någon juridisk situation och det finns ju en hel del sådana.

Jag fick idag veta att tentan är den 9 juni, helt sent! har skickat iväg ett mail till administrationen för att höra hur jag ska gå tillväga för att skriva tentan här och inte i Blekinge. Får se om dom svarar annars får jag ringa och fråga. Ikväll, eller nu lättare sagt är det DH, jag spelar dock in det. 

Ska se det lite senare, ska försöka plugga ett tag till. Det blev även ett träningspass, Pilatesaerobic. Jag hade lite träningsvärk från gårdagens träning men efter dagens pass har jag fått jäätte mycket träningsvärk, härligt ;P Så i morgon blir det en vilodag om inte träningsvärken har gått ner. Det är ju viktigt att vila upp kroppen så man inte bryter ner den med en massa träning. 

Nä nu ska jag fortsätta med pluggandet och SLUTA äta tapenade, jag har endast pyttelite kvar i botten på båda burkarna så jag borde spara det till i morgon ;) 

/ Sophie ♥

     

Beroende

   


Herregud, jag är verkligen helt beroende av Tapenade just nu speciellt av de sorter ovan, jag har nästan ätit upp dessa två burkar på två dagar, shiiit! Snacka om att jag har övergått från mitt ost&kex beroende till detta. Det är sååå himla gott! Jag skyller på att jag är halvt grekcyriot ;P Nej nu tog precis crostini påsen slut, hah tur att jag har den med fiber crostini kvar, den är dock inte lika god. Guud mina läppar bränner av chilin men det kvittar, det är för gott för att avstå!

/ Sophie ♥

Fy f*n vad vi är bra

Idag for jag in med 8.47 bussen för att träffa M kl. 9.30. Väl på skolan började vi på en gång med att stoppa in M:s fotnoter i det aktuella dokumentet. Sedan började vi med att skriva diskussionen. Jag hann även med att få några pussar av min älskling under färdigställandet av arbetet ;) Efter att vi var nöjda med diskussionen gjorde vi sammanfattningen och gick igenom själva utformningen för att se så att vi hade gjort allt som skulle göras. Vilket vi hade. 

Kl. 16.35 tog jag bussen hem och fick crepës med champinjonsstyvning i, mmmm! Efter middagen tränade jag det jobbiga men ack så bra mag och rygg passet. Får se om jag kan rör mig imorgon ;P Efter träningen tog jag en härlig dusch och satte mig sedan och gick igenom den delen jag hade skrivit av PM:et så nu är PM:et klart, M ska endast gå igenom sin del en gång till och så ska vi längre fram sitta tillsammans och se så att vi har en röd tråd genom arbetet, men det tar vi nog mest troligen efter tentan, så det är chill!

Vi måste dock komma ihåg att anmäla vårt val av PM nu på onsdag, den 22/4. Hah det känns väldigt skönt att vi redan är klar med PM:et. För nu kan vi lägga all fokus på tentan den 14 maj. 

Nä nu ska jag fortsätta att lyssna på filminspelningen från Europarättskursen ;) 

God natt!

/ Sophie ♥

Äntligen

Vaknade upp med min älskling idag, det är såå mysigt!  Det är verkligen bland det bästa som finns att vakna upp med en varm älskling som håller om en. Tyvärr så var han tvungen att fara hem för att plugga. Fast plugga behöver ju jag också så det är ju lika bra. Shit det är inte länge kvar nu till tentorna och sedan sommaren ;) Det är en skräckblandad förtjusning! 

Blev för ett tag sedan klar med det diagnostiska provet till EU-rätten, skönt! Både jag och R märkte dock att det inte ska in förrän den 27 och inte i morgon som vi trodde. Men jag funderar på att lämna in den i morgon i alla fall eller så inte. Det spelar ju egentligen inte så stor roll.  

Såg nyss det inspelade, Berg flyttar in och denna gång flyttade hon in till Markus Schenkenberg. Nu ska jag börja med att fixa klart mina fotnoter till PM:et ska träffa Maria i morgon så det är bäst att passa på att göra det nu. 

/ Sophie ♥

 

Över förväntan

Min bror övningskörde in mig till stan igår och just innan alla affärer skulle stänga hann jag köpa en klänning som mamma ville ha :) Efter klänningsköpet fick jag vänta ett tag på att P och hans familj skulle komma. Efter ett tag så kom dom, min snygging :D Snacka om att jag är stolt att han är min. Vi åt middag för tre jag och P delade trerätters middagen med P:s mor I. Efter middagen som jag förövrigt blev proppmätt av gick vi till bion, 17 Again!

Den var verkligen över all förväntan. Den hade verkligen allt, humor, drama, en bra story, ja ALLT! Jag både skratta så jag grät och grät av lycka och sorg, (Kanske måste intyga att jag är ganska känslig haha). 

Måste verkligen säga att jag tyckte att Zac Efron gjorde en superb roll, har aldrig sett honom i något annat så jag har egentligen inget att jämföra med men jag tyckte att han var en mycket bra skådis, skulle helt klart vilja se honom i någon annan film. Alla i P:s familj tyckte att den var bra, så det är verkligen en film för alla. Måste säga att jag var lite skeptisk när man kom in i den stora biosalen och det satt mest små tonåringar ;P 

Som sagt 17 Again är en film jag rekommenderar, jag skulle helt klart kunna se den igen. 

Update: Efter bion for jag och P till mig. Vi började med att mysa i mitt kalla rum (hade glömt fönstret uppe) så vi fick värma varandra i väntan på att TV:n skulle bli ledig ;) Efter att mor och bror hade lämnat TV:n såg jag och P det inspelade Robinson. Sedan skulle vi se en film men efter att ha hamnade i sängen så somnade vi.  

/ Sophie ♥ 

  

Restaurang + Bio

Idag om ca. 30 min ska J köra in mig till stan (eller egentligen är det S som ska övningsköra) eftersom jag och P:s familj ska fira M (P:s lillasyster) som fyllde 18 för flera veckor sedan ;) Det blev som sagt inte av sist när vi skulle fara så därför far vi idag. Vi ska först äta på en kinarestaurang skulle jag tro och sedan se bion, 17 Again. Det är väl egentligen inte en film jag skulle betala för att se på bio, hade kanske sett den om den hade kommit på TV ;P Men det ska bli kul att göra något med hela P:s familj. Det är ju en komedi = lättsamt! 


Föresten till en annan sak. Igår när jag höll på att missa bussen på morgonen så måste jag ha tappat mitt ena örhänge. Mitt absoluta favoritörhänge, snacka om ångest! Dom var inte billiga heller så dom hade både ett ekonomisk och emotionellt värde för mig. Buhu! Men jag bestämde mig för att leta efter dom så jag klädde på mig ytterkläderna för att gå den väg jag brukar gå till bussen. Tror du inte att jag hittar det. JO!!!! Jag blev överlycklig, wiiieeee!!! Jag vågar dock inte ha på mig dom ikväll utan jag kör på dom nya örhängena som jag fick från H&M igår (hade en värdecheck på 50 kr så de var i princip gratis). 

Ha en underbar lördag!

/ Sophie ♥

Samsung LCD

Nu har vår TV kommit :D Såå stor den är på 46 tum. Så ikväll blir det movienight ;) S ska övningsköra med J till videobutiken och hyra en film. 
Idag på morgonen for jag in till skolan och efter ett tag kom R, vi gick igenom frågorna, eller vi gjorde sidhänvisningar och så ska vi sitta och skriva egna svar. Sedan åt vi lunch och efter lunchen tog jag bussen in till stan för att möta upp mamma. 

Jag fick en vit wonderbra multiplunge av mamma ;) En BH som man kan ha på 100 olika sätt. Tänkte att en vit vore bra eftersom jag den passar till de flesta kläderna Men det vore skoj att ha en svart också, får se om jag kanske köper en svart själv nu när jag fick en vit av mor (; måste dock se vilka kläder jag skulle kunna tänkas behöva en svart till.



Efter stan for vi till COOP för att handla det tog ett tag och i slutet kunde jag knappt gå. Det gör så ont i fötterna efter att ha gått i tygskor. Så direkt när jag kom hem åkte tofflorna som jag fick av P i julklapp på. Nu borde jag dock snarast sätta igång med de 6 uppgifter som vi fick idag. 

Min älskling kommer inte till mig idag eftersom han har så mycket plugg att göra och jag med för den delen. Så han kommer till mig i morgon istället, längtar! Fick dock träffa min älskling massor idag på skolan :) Min snygging. 

 / Sophie ♥

Europarätt

Jag har nu 50 sidor kvar att läsa i "Europarättens grunder" boken till den andra föreläsningen. Har som sagt inte ens börjat på den tredje eftersom ett dygn endast har 24 h ;P Ska läsa ett tag till och sedan gå och sova. I morgon ska jag ta 8.47 bussen in till universitetet har bokat ett grupprum som jag och R ska sitta i och göra det diagnostiska provet. Vi har dock ingen aning om vad som kommer att komma, spännande! 

Min mor envisas med att gå på stan i morgon men jag vet inte hur jag ska få tid till det. Allt beror ju på vad vi kommer att få för prov. Men men vi får se i morgon hur allt blir. 

Nä nu ska jag fixa klart allt inför morgondagen!

Sov så gott!

/ Sophie ♥

Skit piller

Trots att jag är en tidsoptimist så hann jag faktiskt göra allt som jag nedan skrev att jag skulle göra innan jag skulle ta bussen in till stan, stolt! Det blev som sagt 45 min PilatesAerobic ;) Hur skönt som helst! Väl hos optikern konstaterade hon att jag skulle behålla den styrka som jag nu har på mina endagslinser ska dock köpa 1 månadslinser men endast 1 paket alltså för 3 månader efter jag vågar inte köpa mer i fall att jag får sämre syn ;P samt att dessa endagslinser inte sitter lika bra som månadslinserna, de är större och far runt en massa i ögat så att jag får dålig fokus. 

Jag passade även på att få ut ett papper på mitt synfel så jag kan visa upp det när jag är i Thailand, måste dock mest troligen gå igen innan resan men men ifall jag inte mot all förmodan skulle slippa behöva gå innan resan så har jag pappret ;) 

Nu till skitpillrena. Jag byte mina mini-piller Exlutena som jag har haft i 3 år till det nya p-pillret Yaz. BIG MISSTAKE! Redan efter första tabletten blev jag konstig i magen och började må illa. Som jag har sagt tidigare  (tusen gånger känns det som) att jag ALDRIG har haft problem med min mage. Jag tog alltså min första Yaz tablett på en måndag och då kände jag på en gång att min mage inte riktigt var som den ska inte för att det direkt "hände" något men den kändes inte i balans. 

Efter någon dag började jag att må ännu mer illa, jag trodde att jag var gravid vilket det visade sig att jag inte var. På fredagen samma vecka som jag började med mina nya piller kände jag mig helt full i magen och det kändes som att jag hade mat till matstrupen och på lördagen spydde jag 3 ggr varav 2 ggr hos min vän M. Eftersom jag fick "magkatarr" i samband med att jag började med pillrena så sa sköterskan på ungdomsmottagningen att det mest troligen berodde på pillrena och att jag inte tål östrogen som finns i Yaz. Jag vet ju som sagt inte om jag hade magkatarr eftersom vad vet läkarna egentligen, hon kände lite på min mage och så fick jag ställa min egna diagnos och fick medicin som inte hjälpte mot något jag kanske inte ens hade. 

Enda sedan jag började med pillrena har jag mått illa varje dag, haft ömma bröst, huvudvärk...Jag är som sagt INTE gravid gjorde ett gravtest idag som visade negativt, tack och lov ;) På ungdomsmottagningen så visade det sig att jag hade fått högre blodtryck, visst jag har fortfarande normalt blodtryck men jag har aldrig haft såhär högt och då har jag ändå kollat blodtrycket i jämna mellanrum. Jäkla skit piller. Så IDAG har jag bytt tillbaka till mina kära exklutena. Det har aldrig varit några problem med dessa så jag förstår inte varför jag egentligen bytte??? Men det var den där barnmorskan som var helt på om att jag verkligen skulle testa dessa nya piller. 

Aldrig mer Yaz för min del, utan nu ligger dom i soporna! Mår faktiskt redan bättre. 

/ Sophie ♥


 

Skype

Idag kl. 9.00 pratade jag med M om vårt PM om Föräldraledighet. Vi har kommit en bra bit på vägen och har nu endast kvar att få ner fotnoterna samt jobba på sammanfattningen och diskussionen. Men det får vi göra när vi träffas nästa vecka på måndag eller tisdag. 

Nu tänkte jag träna i 45 min för att sedan duscha och äta lunch, packa ner allt jag ska ha med mig in till stan. Kl 13.15 ska jag ta bussen till stan för jag har tid hos optikern kl. 14.00. Men tidsoptimist som jag är så får vi se om jag hinner ;P 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Aktiv dag

Gud vilket fint väder det har varit hela dagen idag med klarblå himmel och sol. Såå härligt. Jag målade både finger och tånaglarna det blev dock inget läsande (på altan). När jag väl satt på altan och njöt fick jag ett samtal från R som meddelade att det hade kommit upp föreläsningar och schema osv. till distanskursen som vi läser i Blekinge. Shiit! Eftersom vi först idag hittade vars vi skulle leta angående information om kursen med uppgifter m.m. så ligger vi efter i princip 2 veckor, tre föreläsningar. Jag hann gå igenom den första idag så nu har jag två kvar. 

Men grejen är den att nu på fredag så kommer vår lärare i distanskursen (Europarättslig grundkurs) att lägga upp uppgifter/semiarie som ska vara inne nästa vecka på måndag, lovely! Hah så jag och R ska sitta hela fredagen med dom uppgifterna eller vad det nu är för något. Ska försöka hinna gå igenom litteraturen och föreläsningarna tills dess. 

Idag har jag för övrigt tränat Pilates 30 min, skönt! Tänkte egentligen köra ett hårdare pass men är inte riktigt i toppform så det var bäst att inte gå in för hårt efter några dagars uppehåll ;) 

Nä nu ska jag fixa mig för sängen, har en fullspäckad dag i morgon. 

God natt!

/ Sophie ♥ 

Ut i solen

Nu är det bara ut i solen som gäller, ska ta på mig solvänliga kläder och sätta mig på altan. Varför inte förena nytta med nöje genom att försöka läsa lite samtidigt som man solar. Ska passa på att måla mina naglar också ;)

/ Sophie ♥ 

Kvällspromenad

Efter lunchen satte jag igång med PM:et hann dock inte så mycket som jag hade velat. Har läst på lite om andra saker idag, kan berätta mer senare... Har dock bokat tid hos optikern nu på torsdag kl 14.00 så det ska bli spännande (not) att se hur mycket vi ska öka denna gång. Känner att jag ofta har dålig skärpa med mina linser och jag vet inte om det beror på att jag använder endagarslinser (använder dom ngn dag extra, fast jag tycker att jag har dålig skärpa även om det är nya linser jag stoppar in). Men när jag får veta exakt hur mycket styrka linserna ska vara på så ska jag beställa månadslinser. Ska bli spännande att se hur mycket de hinner öka på någon månad. Sjukt irriterande! 

Visst ja, jag får inte glömma om att be om ett papper på vilken styrka jag behöver och annat så jag kan ta med mig det till Thailand för att fixa glasögon där. Nog för att jag lär få ännu sämre syn tills vi far ;P 

Jag har verkligen varit seg hela dagen. Beror nog på att vi var uppe så himla länge igår (idag) att hela min sömnrythm blev förstörd. Föresten Ås ringde mig tidigare idag och frågade om vi kunde ta promenaden ikväll istället eftersom hon far ju tillbaka till Norge imorgon och hon hade några ärenden på stan som hon skulle göra så det hade bara blivit jätte stressigt att försöka hinna med en promenad. 

Så strax efter nio plingade det på dörren och det var Å. Jag satt och såg på DH (såklart) jag spelade faktiskt in de båda avsnitten, det var ju dubbelavsnitt idag. Så när Ås kom bytte jag om till lite mer promenad vänliga kläder och så gick vi till Fez ;) Vi gick runt byn, hur trevligt som helst. Känns riktigt tråkigt att Å ska fara tillbaka till Norge igen hade gärna haft henne kvar. Men men man kan inte få allt. 

Hon vill så gärna att vi ska komma till Norge vilket jag absolut vill, har aldrig varit i Norge så det hade varit kul att "passa på" nu när hon bor där. Plus att det vore roligt att känna pulsen på Oslo och att vi alla tre kunde ha en underbar helg i Norge tillsammans ;) 

Jag och F måste boka upp någon helg nu i sommar. Hade gärna kommit innan sommaren men jag har en hel del att göra innan med tentor och PM osv. Så det passar bättre till sommaren, då jobbar man ju bara ;P 

Efter promenaden så såg jag DH x 2 så nu ska jag göra mig klar för sängen och gå och sova. Ska bli så skönt!

God natt!

/ Sophie 

Nu blir det sängen    

Tisdag

Vaknade kring 9-tiden helt klarvaken, dock fortfarande trött eftersom jag inte hade sovit så länge. Men det tog ett tag innan jag lyckades somna om. Men tillslut så somnade jag och vaknade 11.15. Då gick jag upp och satte mig här framför datorn. Har ätit lite frukost och nu ska jag gå och äta någon lunch. Vi har en massa gott i kylen ;) Efter lunchen MÅSTE jag sätta igång med PM:et. 

Ha en underbar Tisdag! Allt är möjligt!

/ Sophie ♥

Annandag påsk

Vaknade upp med min älskling i bäddsoffan i det rum som vi alltid brukar sova i när vi är här uppe. Den var riktigt skön faktiskt och jag tror att vi sov skönast av alla (det lät så i alla fall). Sedan åt vi en gourmefrukost (som vanligt) och så for vi jag och P ut och åkte skoter. Ja det är lika romantiskt som det låter. Sååå himla mysigt. Vi fastnade dock någon gång men det hör ju till ;P Det var strålande sol och helt sjukt varmt med alla kläder. 

Efter några svängar så kom A och M ut också så då for vi iväg alla fyra, jag åkte med P såklart! Även dessa gånger fastnade vi några gånger eftersom snön var så mjuk, hade smält en hel del så man sjönk bara igenom och det var alltid jag och P så det blev en hel del skottande ;) 

Vi fikade, åkte mer skoter, åt lunch och fikade och sedan började vi bilandet ner till P. Det var jag och P i hans bil och resten var uppdelade i två andra bilar. Väl hemma hos på så åt vi en väldigt sen middag och efter middagen körde P hem mig. Lyx!



Väl hemma så såg jag att min vän Å som hade kommit hem i några dagar från Norge hade ringt, hon hade även ringt hem så jag ringde upp henne och hon frågade om jag ville komma och se film, självklart!

Innan jag gick till henne duschade jag packade upp allt jag hade haft med mig och det tog sin tid sedan gick jag till Ås. Det var så kul att ses igen sist var vid jul så det var ett tag sedan sist. Vår kompis F kom också så det blev hela det gamla gänget :D Så sjukt mycket vi har gjort tillsammans. 

Efter en liten pratstund och fika fixande satte vi oss i vardagsrummet för att se Systrar i Jeans 2, har dock inte sett 1:an men det var en riktigt härlig film och att den stundtals utspelade sig i Grekland gjorde den bara ännu bättre ;) 


Såå underbart med Medelhavet, det är något magiskt med det mörkblå/turkosa vattnet som inte riktigt går att beskriva med ord. Nog för att det ska bli underbart härligt att få bada och simma/dyka i klarblått vatten i Thailand men det är något speciellt med medelhavet.  



Efter filmen pratade vi om allt möjligt i många timmar, jag och f gick från Ås kl. 4 på morgonen. Jag kom i säng kl. 4.30 helt sjukt. Men så underbart kul! Vi ska träffas igenom i morgon för en promenad innan Ås far tillbaka till Norge.

/ Sophie ♥

 



Påskdagen

P och A (hans lillebror) for med bilen kring 9-tiden för att köra till Svanstein för att åka skidor. Jag skippade det, kände mig inte alls pep att åka nå bräda så jag åkte med resten av Ps familj senare upp till Svanstein för att käka lunch där. Det blev en hamburgertallrik igen ;) Sedan for vi till Ps mormor och morfars andra hus i Pajala. Uppe i Pajala var det strålande sol såå himla skönt så vi satte oss ute på verandan och njöt, jag gick även igenom lite arbetsrätt. 

Efter ett tag kom P och A tillbaka och då for vi alla barnen, jag, P, A och M ut och åkte och körde skoter :D Sååå himla skoj! Sedan åt vi en jätte god påskmiddag och efter middagen for jag och M in till Pajala "centrum" och köpte bensin for att kunna åka mer skoter. Det var M som körde (Ps lillasyster) som förövrigt tog körkort för två veckor sedan. Hon körde galant :) 

När vi kom tillbaka badade vi bastu ;) Hur härligt som helst. Sedan såg vi lite av långfilmen, Dina, Mina & Våra (eller vad den nu heter) tror jag aldrig har sett början på den filmen men nu har jag gjort det. Sedan deckade vi alla efter vår händelserika dag :) 

/ Sophie ♥ 

Påskafton

På lördagen vaknade vi kring 10-tiden, åt frukost. Sedan fick jag stress packa allt som skulle med till P, snowboarden, varma kläder, vanliga kläder m.m. Eftersom vi skulle hämta P:s mormor och morfar på flygplatsen kl. 11.40 så det hann bli riktigt stressigt men jag lyckades få med mig allt. Fyllde P:s bil ;P

Efter att vi hade hämtat upp P:s mormor och morfar var det lunch hos P. Flygande Jacob, mmm! Efter lunchen bestämde vi oss för att åka ut till P:s stuga ut på ön. Så vi klädde på oss och fixade med oss fika och mat för att köra ner till hamnen och sedan med skoter ta oss till stugen. Väl i stugan så var P:s kusin där med sin nya flammas barn, P:s faster och R, samt en annan kusin till P, J & hans tjej C. 

Det var trevligt men tyvärr så blev det värsta dimman och började blåsa kallt så vi bestämde oss för att äta hemma hos P istället för att grilla hamburgare vid öppna elden eftersom det blåste och var jävligt. När vi kom hem från stugan spelade jag och P lite Playstation 3, hah ;P Det var faktiskt skoj och jag är ju en före detta PS nörd så visst fanns mina speltalanger kvar, trots att jag var väldigt ovan med de nya knapparna som PS 3 har eftersom när jag var PS nörd så spelade jag PS 1 och lite PS 2 så det var lääänge sedan. 

Vi spelade till hamburger middagen. På kvällen såg vi Robinson. Kan ibland tycka att det är lite småjobbigt att se TV, eller framförallt då Robinson (ser inte så mkt TV annars) när P:s syster F är där med sina barn, eller framförallt då H eftersom V sover ju mest. Hon hinner alltid bli så himla trött och skriker för att hon vill se film, hon ser hur mkt Vhs filmer som helst så det är inte så konstigt att hon blir arg när vi "vuxna" helt plötsligt vill ha TVn för oss själva. Vilket är en helt naturlig reaktion för ett litet barn. Men så är det ju med småbarn det är inte direkt lugn och ro. Tur att det är några år kvar för vår del. 

Efter Robinson åt vi ost och kex och drack ett glas rött. Det var riktigt gott trots att jag var hur mätt som helst innan men det slank ner några kex i alla fall. Efter käkandet gick vi ut och gick med Hebbe och Urd (F:s hund) på en kvällspromenad. det var mysigt. 

/ Sophie ♥

Lång fredag

Vaknade upp med min älskling och hjälpte mamma med att fixa maten inför kvällen då mina kusiner och morbror & U skulle komma på påskmiddag. Det blev en massa gosaker, mmm! Jag gjorde även min klassiska minttårta som denna gång fick sig lite påsk dekoration ;) 


Det var en mycket trevlig kväll och jag och P spelade fotboll, det var riktigt skoj! Härligt med en massa närkontakt, fotboll är ett bra förspel ;P Vi såg även lite TV. Efter att främmandet hade farit hem satte jag och P på en film men vi var så trötta att vi gick och la oss istället. 

/ Sophie ♥
 



Skärtorsdag

I torsdags gick jag upp kring 9-tiden och gick igenom min del av PM:et. Efter det tränade jag PilatesAerobic. Vid 13-tiden loggade jag in på skype och så pratade jag och M om vårt PM hur långt vi hade kommit och vad vi nu skulle göra. Vi kom fram till att vi skulle få ihop ett antal sidor enligt mallen och att det i övrigt såg bra ut. Så nu är det bara att jobba på min del för att få klart den till på nästa torsdag. 

Efter min och M:s konversation gick jag in till badrummet för att sminka mig och så innan P skulle komma. När jag väl står i badrummet hör jag att ytterdörren öppnas så jag öppnar badrums dörren för att se vem det är som kommer men då möts jag av ett rökmoln. Klanten till lillebror hade glömt en tom stekpanna på spisen så den hade ju nästan börjat brinna. Ungen hade ju till och med kunnat elda ner hela huset. Så det luktade bränd stekpanna lääänge och jag som precis hade tänkt sätta mig framför TVn för att fixa mina naglar men jag fixade dom i mitt rum istället. 

Sedan kom min P :D Myspys! Vi åt middag, såg på TV på kvällen och bara var. Skönt!

/ Sophie ♥

Nästan förstörd överraskning...

Har i alla fall fått ihop lite till PM:et. Jag och M ska i morgon gå igenom det vi hittills har skrivit, ska dock gå upp lite tidigare för att gå igenom lite till, hade tänkt hinna träna innan vårt sammanträde. Vi skulle höra någon gång efter lunch. I övrigt så blev mor väldigt glad över presenten (muggen), nog för att hon hade på känn att det var den som gömde sig i paketet. Och såklart höll J på att förstöra hela överraskningen, vad är inte det första han säger när han kliver in genom dörren om inte: 

J: " Hörde du vad Sophie och S hade köpt hem för något" 
jag skrek: "Neeeej säg inte, det är ju en present"  
J: "Men vaddå det är ju ingen som fyller år..."

Snacka om att man vet hur han fungerar ;P Nä nu lockar sängen som tusan. Har varit lite illamående idag, vet inte om det beror på mina ögon. Mina pupiller var fortfarande stora när jag vaknade men de har minskat ganska mycket nu dock inte till normalt tillstånd så jag tror att det är därför jag mår illa och har huvudvärk.. Så nu ska jag vila mina stackars ögon. 

Gissa vem som kommer till mig imorgon, jo min Älskling :D 

God natt!

 / Sophie ♥



Hemkommen

Kom hem för ett tag sedan från stan där jag fixade personbrevet så nu har jag än en gång skickat ner en ansökan ;) Köpte även två hårband, samt den nya rörstrandmuggen Hanna lila,


Vi har alla andra färgerna från serien så såklart måste man ju köpa det senaste tillskottet. Tänkte ge paketet till henne idag innan J försäger sig haha. Han lär ju snacka om muggen när han kommer hem och det blir ju inge kul om hon får veta det innan hon ens har fått den så lite suprice ska det bli ;) 

Köpte även en jätte fin/söt/snygg klänning med rosor på att ha till midsommar. Ja herregud snacka om att ha lång framförhållning. Men om det blir som planerat så blir det ännu en midsommar i Stockholm och då passar den perfekt. 

Nä nu MÅSTE jag börja skriva på PM:et första utkastet ska in imorgon. Önska mig lycka till!

/ Sophie ♥

Sex and the City

Har dryga 70 sidor kvar i LAS kapitlen så jag har läst en hel del idag iaf trots mina utvidgade pupiller ;) Imorgon ska jag fara in med 10.02 bussen för att fara förbi Skatteverket och hämta personbevis samt lite andra ärenden. Nu är det dags för ett avsnitt av SATC, det var alldeles för längesedan sist ;) Tända ljus och örtteá till såklart!



God natt!

/ Sophie ♥

Inget DH

Jäkla bajshockey! Varför måste de sända på kanal 5??? Så viktigt är det inte med hockey att man kan ta bästa sändningstid och låta den bästa serien utebli. Dumma dumma! Hade verkligen sett fram emot att få slö titta på TV nu när mina ögon är som dom är. Ajja det är inte hela världen, funderar på om jag ska se ett avsnitt av SATC, det var verkligen längesedan. Jag kom inte ens ihåg senast. 

/ Sophie ♥

Skatteåterbäring

Har nyss deklarerat och får tillbaka 3712 kr ;) Gött! perfekt till midsommar. Det är faktiskt ganska jobbigt att försöka läsa, allt är suddigt och fokusen lika med noll, så det går inte så snabbt fram men det går inte bakåt så jag ska fortsätta ett tag till. Mina pupiller kommer att våra såhär utvidgade hela dagen/kvällen :/  Blir nästan rädd när jag ser mig själv i spegeln ;P Men J tyckte att jag hade pigga ögon, hah okeej. 

Föresten anledningen till att jag for till ögonläkaren var för att kolla om jag har falsk närsynthet, alltså att min synnerv är så utröttad av allt läsande och datortittande att det ger en falsk närsynhet. Men tyvärr eller vad man nu ska säga så är det bara såhär mina ögon fungerar, de ökar rekord snabbt i styrka :( Det värsta är ju att det alltid lär öka eftersom jag läser så pass mycket som jag gör och det lär ju inte avta efter att jag har slutat studera för då kommer jag att fortsätta läsa lika mycket om inte ännu mer. 

Påväg hem från sjukhuset så fick jag ett sms av R som sa att personbeviset som man skulle skicka med i ansökan skulle hämtas ut på Skatteverket och jag som redan har skickat ner min ansökan med mitt kopierade körkort, hah! Herregud så jag måste fara in imorgon och hämta ut mitt personbevis och skicka in ansökan på nytt. 

Nu ska jag fortsätta att läsa tills DH börjar ;) 

/ Sophie ♥

Inte som planerat

Igår gjorde jag som sagt en handlingsplan om hur min dag skulle se ut. Jag hade ställt klockan på 8.00 men stängde av den och "råkade" somna om 1,5 h så jag vaknade halv tio, shiiit! Sedan fixade jag klart ansökan till hösten åt frukost och satte igång med LAS kapitlen, hann klart 1 kap sedan skulle jag köra PilatesAerobic men efter 10 min började programmet att hacka, f''''''n! Så sammanlagt tränade jag ca 30 min. Sedan blev det en snabbdusch, stresslunch och rally till mammas jobb, hah okej inte riktigt hade otroligt nog gott om tid ;) 

Efter att jag hade hämtat upp mamma hämtade vi upp A på sexårs. Sedan for vi till ögonläkaren och väl där fick vi vänta 30 min innan vi fick komma in vi var alltså där ngn minut innan det var min tid 14.40 men jag fick komma in först 15.10. Väl därinne gjorde dom lite kontroller på mina ögon, fick dropp i ögonen som utvidgade mina pupillrar så nu är de jätte stora det är väl ungefär 1 mm av min blåaögonfärg/iris och resten pupill, skrämmande!

Så egentligen får jag inte sitta framför datorn något idag eftersom jag knappt har någon skärpa. Får egentligen inte läsa heller men men vi får se hur det blir med den saken. 

Nu är det middag!

/ Sophie ♥ 

Beroende

Ja man blir faktiskt beroende av datorn har suttit och kollat runt på en massa bloggar, facebook osv. Jag har i alla fall lyckats kolla runt på lite kurser måste dock ringa studievägledaren i morgon, hoppas hon svarar. I morgon ser handlingsplanen ut på följande sätt:

♥ Äta frukost - hälsofil, drottningssylt samt krossade linfrön (standard)
♥ Läsa igenom LAS kapitlen, tycks aldrig ta mig igenom dessa. 
♥ Ringa studievägledaren kl. 9.00-12.00
♥ Lunch
♥ PilatesAerobic
♥ PM - föräldraledighet! - första utkastet ska in på torsdag
♥ Fara hemifrån kl. 13.30, hämta Mamma och A, sedan fara till ögonläkaren (tid kl.14.40)
♥ forts PM 
♥ Desperate Housewives, måla naglarna ;) 

Nu blir det sängen, God natt!

/ Sophie ♥

Pilates & plugg

Idag har jag pluggat lite arbetsrätt, LAS, Lag om anställningsskydd. Gått igenom övningarna vi gjorde idag osv. Kring 15-tiden somnade jag dock. Tog en powernap, jag kunde verkligen inte hålla ögonen öppna. Efter min powernap körde jag ett Pilatespass på 30 min. Efter det en snabbdusch och nu måste jag sätta igång med pluggandet igen. Borde dock anmäla mig till höstens kurser först ;)

/ Sophie ♥

Tjuvlyssnat

Idag efter övningspassen tog jag bussen hem. Väl på bussen fördes det en livlig diskussion angående den ekonomiska krisen som råder i Sverige och övriga världen, (mellan busschauffören och några resenärer). Det är riktigt skrämmande hur vårt samhälle fungerar, eller lättare sagt inte fungerar. Att lärare har en pisslön det vet vi ju redan. Samt att de endast  får springvik och aldrig någon fast tjänst. Är det verkligen såhär vi ska behandla dom som ska utbilda våra barn? Medan stora chefer på stora feta företag drar in miljoner i månaden genom att inget göra förutom att sitta på sina feta arslen och låta underordnare göra ALLT! De högt uppsatta ska få flera miljoner i pension medans folkets pensionärer knappt klarar av sin vardag. 

Ja vi har allt ett konstigt samhälle. Så på vägen hem kände jag verkligen att vi unga som en dag kommer att styra samhället måste agera. Är det verkligen såhär vi vill ha det. Vill vi att våra barn ska utbildas av outbildade lärare eftersom det är billigare för arbetsgivarna att ta in outbildade? vill vi titta på när klyftorna i samhället ökar och vi snart endast har fattiga och rika. Vart är vårt välfärds Sverige påväg? 

/ Sophie ♥

God morgon

Hejsan! Just nu sitter jag på skolan och väntar på att få börja övningslektionen i Arbetsrätt, LAS. Hann som sagt inte göra uppgifterna endast läsa några artiklar som vi skulle ha läst. Det är dock endast 5 frågor dvs. hälften av vad det brukar vara så det är nog ingen fara, plus att vår lärare är otroligt bra på att föreläsa. Slutar kvart i tolv skulle jag tro så nu måste jag kolla när bussen går hem. 

Ha en härlig måndag!

/ Sophie ♥

Söndagsbio

Nu ska jag och F fara på bio, en shopaholics bekännelser...
Update: Idag for jag hem från P vid 12-tiden. Vi vaknade kring 9.30 och åt frukost, P hade kokat ägg och fixat frukosten, sötnosen! Efter frukosten tog vi en promenad, en solig promenad med Hebbe och efter promenaden for jag hem. Eftersom jag skulle plugga men när jag kom hem till mitt stökiga rum var jag bara tvungen att städa. Så jag städade mitt rum, åt lunch och tränade rygg och mage. 

Sedan ringde jag F och frågade om hon ville med på bio. Vilket hon ville så vi for in och såg en shopaholics bekännelser. 

Det var en härlig film, den hade de mesta. Romantik, humor, shopping, glädje, sorg... Visst den var lite fjantig stundtals men whatever! Det var helt klart en sevärd tjejfilm. Däremot så lämnade den ett shoppingbegär vilket jag tror var filmens raka motsats att ge men jag och F blev dock sugna på att shoppa ;) Gärna för någon annans pengar än ens egna dock haha.

Med detta sagt så har det inte blivit något plugg för mig alls idag, fyyy! Har till och med övningsuppgifter som vi ska gå igenom i morgon som jag inte ens har börjat med (nu är kl. 21.50). Är jätte trött så det blir nog sängen, NU!

God natt! 

/ Sophie  ♥

Helgupdate

Fredag: I fredags for jag som sagt till min P, anmälde mig även till ngn kurs till våren, mitt kurssökande fortsätter dock. Måste ta tag i det i morgon. Väl hos P var det städning av hans rum. Han hade kommit en bra bit på vägen men det tog ändå hela kvällen att bli klar. Vi gick igenom det mesta, från papper till kvitton osv. Dammtorkade även hela rummet och dammsög... Det blev jätte fint och doftade så fräscht. Som sagt P:s städning i vanliga fall innebär, att plocka upp grejer från golvet, vilket jag kallar plocka ihop. Så i fredags blev det min variant av städning ;) 

P:s lillebror A fyllde 15 år så fredagen bestod även av tårtbak, inte för min och P:s del dock ;p Vi stod för ätandet! Efter städningen var vi båda så trötta att vi inte orkade se något på TV:n utan vi slocknade i sängen kring 23-tiden.  

Lördag: Vaknade upp tidigt, åt frukost lääänge. Efter frukosten firade vi A med tårta på sängen (& julmust) härlig start på dagen! Hah jag har aldrig riktigt förstått denna grej med tårta på sängen det är inte nyttigt eller speciellt gott på något sätt. Socker på morgonen är bläää, jag klarar till exempel inte av päronfil på morgonen, den är såå sött! Fika på sängen är väl okej nog för att jag tycker att man endast ska sova och (...!) i sängen, INTE äta! Men det är vad jag tycker.

Efter att vi hade firat A gick jag och P ut och gick med Hebbe och plockade påskris. Så i lördags blev det påskfint hos P. Under dagen kom det en massa folk för att fira A så det blev en massa tårta. Jag åt dock förvånansvärt lite, endast en bit av den goda marängtårtan och ja lite av chokladbollstårtan men då blev jag proppmätt. 

Jag tror att det beror min minskning av socker och andra onyttigheter. Börjar bli av med mitt sockerberoende ;) På kvällen såg vi Robinson och sedan filmen YesMan med Jim Carrey. Den var en helt okej film att fördriva lördagskvällen med. Blev inget godis. 

/ Sophie ♥  

 



Som jag hade befarat

så innebar mitt och min macs återseende att det blev alldeles för sent igår. Tror jag somnade kring 1-tiden så jag ställde klockan på ringning kl. 09.00, så jag fick mina 8 h sömn. Nu på morgonen har jag gjort lite viktiga saker här på Internet, som att beställa en bok, betalat en räkning, mail osv. Borde dock snarast anmäla till höstens kurser! 

Men nu ska jag gå och köra ett Pilatesaerobicpass, sedan blir det lunch och packning. Lite plugg vore inte helt fel det heller ;) 

Ha en underbar Fredag!

/ Sophie ♥

Fullspäckad dag

Vaknade innan klockan ringde idag igen. Kl. 06.30 vet inte om det beror på att det är så ljust på morgonen. Gick i alla fall upp halv åtta för att träna Pilates i 30 min ;) Åt frukost och gjorde mig i ordning för att fara in till skolan för att planera inför mitt och M:s PM om föräldrarätt. Kom nästan i tid, hah såå hemskt. Blir alltid en sådan tidsoptimist när jag kör bil. Men denna gång berodde faktiskt min några minuters sena ankomst på att det inte fanns någon parkering så jag var tvungen att köra till en annan parkeringsplats. 

Väl på skolan satte vi igång med att hämta mer litteratur och stapla upp vad vi tyckte var viktigt att ha med. Det gick väldigt bra trots att vi kom in på lite sidospår avgående vårt val av ämne ;P När vi hade gjort allt vi orkade så gick vi och åt middag på Subway, tog en kalkon/ost macka med massa grönsaker och vitlökssås och vatten till det, mmm!

Sedan for jag in till stan och gissa vad jag gjorde där, jo jag hämtade min lilla älskling :D Sitter och skriver på den nu sååå härligt! Jag fick ett helt nytt topcase med nya knappar helt gratis, INTE illa. Är såå nöjd! Efter att jag hade hämtat ut macen for jag till jouren (juridikjouren). 

A var sjuk idag så det var endast jag och H där. H är en jätte härlig tjej som läser sitt första år här på programmet så det är alltid kul att lära känna nya människor :) Efter jouren så for jag hem och nu sitter jag här. Ska nog göra mig klar för sängen. I morgon ska jag fara till P, längtar! 

/ Sophie ♥ 

 

 

Min älskling kommer hem imorgon :D

Ja alltså min lilla älskling, min kära, underbara MAC som har varit på Applesjukhuset och fått sig ett nytt topcase ;) Jag var in till Apple store innan jag for hem från stan för att höra hur det går med den. Dom från Applecare hade skickat upp den så den kommer förhoppningsvis i morgon vid lunch ;D

Har världens separationsångest. Det känns jätte jobbigt att inte ha den här. Tragiskt som det låter så känns det som att en bit från en saknas. Jag har liksom ALLT på min dator. ALLA bilder och dokument och dylikt samt den skönaste datorn ever ♥

I miss my little baby!

/ Sophie  ♥

1 april

Idag var det en tidig morgon, klev upp ut sängen 06.30, snoozade 2 ggr ;p Jag var faktiskt ganska effektiv på morgonen, eller effektiv och effektiv jag hade helt enkelt bara mer tid på mig. Eftersom jag annars brukar gå upp en kvart innan bussen går hah. 

På skolan hade vi LAS, Lag om anställningsskydd, föreläsning i tre pass. Under lunchen gick jag och M och lånade en bok till vårt PM om Föräldraledighet som vi ska skriva om, intressant! Efter föreläsningrna for jag in till stan och möte upp min mamma som skulle träna på Nautilus för att lämna min blytunga ryggsäck. 

Så jag hann faktiskt med en liten shoppning runda idag. Inte för att det blev speciellt mycket shoppning. Det blev en tunn vit t-shirt/tunnika (kan ha den som klänning) med en svart text nere på vänster sida som löd: Passion, LOVE, BARCELONA, rendez vous MEETINGS, CATWALK, FASHION, NY culture. Ser mig bära den med en bikini under, härliga sommarskor, solglasögon och accessoarer i THAILAND ;D Eller med ett par bleka jeansshorts, sexigt värre! 

Köpte även lite grejer till hudvårdskurserna som hårband och 5 rosa bläckpennor. Något mer än detta blev det inte, men det är nog lika bra. P skulle bli tokig om jag hade gått och köpt en massa kläder, vi måste ju spara pengarna och shoppa i Thailand istället ;P 

/ Sophie ♥     

RSS 2.0