TGIF

Thank god its Friday! Idag har jag gått igenom min byrå klart samt min garderob. Efter det åt jag lunch med min bror. Nyss körde jag ett PilatesAerobic pass, häärligt men jobbigt. Nu ska jag duscha och fixa mig (; P ska ha en grabbkväll så han kommer senare i kväll. Så jag tänkte försöka hinna läsa lite arbetsrätt. 

Ha en underbar fredag!

/ Sophie ♥

Tidsbegrepp?

Jag har verkligen inte haft något tidsbegrepp idag. Vaknade vid 9-tiden, fixade klart arbetsrätten, orkade inte göra det igår eftersom jag fastnade vid TV:n (; Sedan tränade jag Pilates 30 min och efter träningen åt jag lunch. Efter lunchen började jag med att röja i min byrå. Juridik Jouren börjar klockan 18. och på något konstigt sätt tänkte jag att A (som jag åker med) skulle komma till avfarten klockan 18.15. Klockan 17.20 ringer min mobil det är A som frågar:

A:  Skulle du åka med mig idag?
Jag: Ja, det ska jag
A: Visst skulle vi mötas 17.15
Jag: Ja det skulle vi, men vad är klockan nu?
A: Den är 17.20
Jag: Va! oj förlåt jag kommer på en gång

Hah hur lyckas man? På något konstigt sätt tänkte jag att vi skulle mötas 18.15, hur kunde det gå ihop när vi börjar jouren 18.00? Ajja ingen skada skedd, hann dock inte äta någon middag och som tur var hade jag i alla fall packat ner lagboken och böcker tidigare under dagen. 

Nä nu måste jag fortsätta röja i min byrå. 

/ Sophie ♥


  

Shoppingsug

I kväll har jag haft ett sådant himla shopping sug, kikat runt på en massa bloggar för inspiration. Borde egentligen rensa min garderob, men i nuläget vet jag inte om jag orkar. Att ha fyra pass i samma rättsområde är krävande, speciellt när man måste kliva upp tidigt. Nä nu fasiken ska jag kolla igenom dagens föreläsningar, orkar dock inte skriva ut något i kväll. Sedan ska jag lite smått gå igenom min byrå, eller... hmm vi får se hur det blir med den saken, känns som att jag kommer att somna här och nu. 

/ Sophie ♥

Heldag

Vaknade strax innan 7.00 och fick skynda mig som vanligt eftersom bussen går 7.25. Hade som sagt fixat det mesta igår kväll så jag hann i alla fall äta frukost, fixa teet m.m. hann dock inte sminka mig klart, så det fick jag göra på skolan. Jag började 8.15 - 16 15, men vi slutade lite tidigare så jag hann gå in på Kontore och köpa en hel del saker, pärmar, pennor. Jag hann även vara med min älskling i 30 min :) Kyss! 

Det var så bra att jag hade med mig macen idag på passen eftersom det är så mycket smartare att skriva av det som sades direkt på datorn så man slipper sitta och renskriva allt efteråt. 

När jag kom hem for jag förbi ICA och köpte choklad, mmm! 



När jag kom hem var det middag, kyckling och gopotatis. Efter middagen tränade jag ett pass Pilates, så jobbigt men såå skönt. Ska börja träna varje vardag nu (; Tänkte även köra Crossen, men jag har lite ont i halsen så det känns inte så bra att öka pulsen så mycket. I morgon tänkte jag köra ett PilatesAerobic pass. 

Nä nu ska jag gå och duscha, hann inte Peela igår och inte Microdermabrasion heller, hann dock måla mina tå-och fingernaglar (; 

Later

/ Sophie ♥



At last

Äntligen nu har jag läst klart det i Arbetsrätten som ska ha varit läst till morgondagens, 4:a pass (; Som ni vet har det varit en hel del CV och Personligt brev skrivande de senaste dagarna så jag har varken hunnit eller prioriterat att läsa. Det känns konstigt att gå från 150 % studietakt till 50 % (än så länge, börjar Europarättskursen v 14). Men det är en hel del saker som jag hade tänkt få gjort nu i vår så det passar bra. 

Nu ska jag gå och fixa mina naglar. Vet inte riktigt vad som har hänt med dom, de är helt förstörda och nästan alla naglar har gått av. Bäst att måla över dom (; Samtidigt ska jag se Såld på Hus, det tycker jag är intressant :) Efter det blir det duschen, microdermabrasion och peeling. Samt matbacksfix. Jag börjar tidigt i morgon och har lektioner till klockan 16.15, härligt värre! så det blir en tidig kväll. 

Sov så gott!

/ Sophie ♥  

SATC

Jag är såå trött, ska sätta mig och se något avsnitt av Sex and the City och äta ost & kex samt vindruvor och mitt traditionella örttéa (; 


God natt!

/ Sophie ♥

Advokaterna

Idag har jag sett advokaterna på TV4. Det var mycket kul att få en inblick i hur deras vardag ser ut. Det är helt klart en serie jag ska följa slaviskt varje måndag (; Har haft en dröm om att bli försvarsadvokat och även och den har sett ganska mörk ut på sistone så kanske det väcks till liv igen. 


Innan serien började hann jag läsa 40 sidor i Arbetsrätten så i morgon ska jag läsa de resterande sidorna som jag ska ha läst inför onsdagens lååånga föreläsning. Måste även ta tag i inbokning av kurser för konsultarbetet. Borde även kolla upp lite mer firmor som möjligtvis vll ha någon som sommarpraktikant i sommar. 

/ Sophie ♥ 

09-01-26

Vi vaknade vid 9-tiden och åt frukost, det var havregrynsgröt, det är verkligen något jag inte klarar av att äta. Det bara jäser i munnen och det är inte speciellt gott. Men jag skulle vilja tycka om det eftersom det är billigt och ger en bra start på dagen. Det är bara till att öva (; 

Efter det for jag på en arbetsintervju på banken, vi får se hur det går med det. Har inga förhoppningar, det blir bäst så även fast chefen var mycket intresserad. Sedan for vi hem till P och tog en promenad med Hebbe efter promenaden åt vi lunch. Sedan for jag in till stan för att prata med Kommunjuristen för att höra om det fanns någon möjlighet till praktik men det gjorde det inte dock ska jag få komma dit någon dag för att se hur deras verksamhet fungerar i praktiken, intressant. 

/ Sophie ♥ 

Söndag

Startade morgonen med en promenad med Hebbe (P:s familjs hund), efter det var det Personligt brev skrivande, shit vad less jag är på allt med som har med personligt brev att göra men på söndagen blev jag i alla fall klar. Denna dagens middagsgäster bestod av P:s mormor och morfar alltid lika trevliga :) 

/ Sophie ♥

Lördag

I lördags vaknade vi sent och hade egentligen tänkt åka längdskidor men eftersom vi hade träningsvärk och P lite ont i halsen så skippade vi det. Även denna dag bestod av CV och personligt brev skrivande. Under dagen kom även P:s syster F med familj samt N:s föräldrar men vi var dock inte så sociala eftersom vi satt uppe i P:s rum och skrev. De stannade och åt middag så vi alla åt köpes Pizza (; 

På kvällen hade jag och P en tjockarkväll med Bourne maraton, guud vad mätta vi blev! Vi åt varsin djuptallrik med glas, skivad banan, chokladsås, strössel mmm blev hur mätt som helst. Vi åt även, chips, dip, jordnötter, jordnöttsringar (bara jag åt dessa :P), godis, soda stream, och vatten med lime. Men det var hur gott som helst ;)  

/ Sophie ♥

Fredag

Vaknade upp med min Älskling ♥ På morgonen ringde jag till två advokatbyråer i Stockholm. Ska lämna in mitt CV och personliga brev till ena byrån, men det var inte så troligt att jag skulle få någon praktik eftersom de redan hade folk som skulle jobba i sommar. Sedan for jag och P in till Universitetets gym där på har kort, han fick två "bjud en kompis" kort som jag fick (; Jag hade dock en massa träningsvärk sedan onsdagens träning, speciellt, armarna, brösten och ryggen, samt magen så jag körde mest ben. 

Sedan for vi hem och handlade eftersom jag och P skulle göra middagen. Det blev ett nytt recept, Kycklingnachos med advokado, med en massa tomat och salsa men det var jätte gott ;) På kvällen såg vi på Lets dance eller jag såg och de andra var inte lika förtjusta. När alla paren hade dansat klart såg vi Transporter 3


En helt okej actionfilm. Klart sevärd i brist på bättre (; 

/ Sophie ♥

Torsdag

Vaknade av att det ringde 10 minuter innan min klocka skulle ringa, great! Självklart var det okänt nummer, jävla telefonförsäljare. Fattar inte varför de ringer trots att vi är med i NIX. Så jag tryckte bara av samtalet och gick och la mig igen men då jag skulle ställa fram klockan 30 minuter (men istället ställde jag klockan bak i tiden) så vaknade jag av mig själv 10.24 och blev helt chockad eftersom jag hade dubbelcheckat att jag hade ställt klockan, hah ja så det kan gå. 

Sedan började jag med mitt CV som jag hann göra klart sedan var det bara det jobbiga kvar det personliga brevet. Jag skrev även ut en bok från Internet, en pdf-fil på drygt 100 sidor. Sedan var det bara dags att packa inför dagarna som jag skulle spendera hos P. Jag tog med mig Arbetsrättsboken som jag inte ens öppnade under dagarna jag var där. Längdskidor, intervjukläder (propra kläder), träningskläder samt övriga kläder och diverse. 

Klockan 16.15 körde jag mot Universitetet för att hämta upp P från gymmet för att sedan fara hem till honom. Väl hos P blev det CV skrivande av P och jag ringde några samtal för att höra om jobb på advokatbyråer. P hade även fotbollsträning på kvällen så jag gick ut på en promenad med P:s mamma och deras hund. 

/ Sophie ♥

Ett nytt liv

Vaknade kring 9-tiden och började att ringa några viktiga samtal, som tjänstgöringsintyg och även till tandläkaren. Jag har haft jätte problem med den tand som fylldes igen eftersom den var gropig. Den har som aldrig blivit bra sedan ingreppet. Efter nyår blev det dock värre och jag kunde inte ens få ner tandtråden på sidan av tanden eftersom det gjorde så fruktansvärt ont. Har även sedan två månader tillbaka endast tuggat på ena sidan. När jag ringde dit och fick en tid klockan 13.50. Väl hos tandläkaren så drog hon fram tandtråd, nej tänkte jag, shit hur ska det här gå? och ... det gick inte alls. Jag hade alldeles för trångt mellan tänderna att man inte kunde få ner tandtråden och det hade troligtvis blivit en infektion pga. detta. Så tandläkaren fick skrapa mellan tänderna och då släppte värken lite. Nu kan jag få igenom tandtråden igen (; Priset på denna åtgärd blev 300 kr. Jag förstår inte varför mina tänder ska börja tjorva nu när man måste betala. Varför fixade dom inte mina gropiga tänder innan? Dom hann knappast bli så gropiga på 1 år. Allt för att tjäna pengar!

Efter tandläkarbesöket for jag och tränade med Mamma på gymmet (; Så sköönt och sååå jobbigt, jag lär inte kunna gå i morgon. Nu ska jag börja med mitt nya liv (eller med mitt gamla liv) som innebär daglig träning. Jag orkar inte vänta längre på att träna så trots att jag har lite hosta och är lite förkyld så sätter jag igång med träningen nu. 

Det är verkligen efterlängtat må jag säga!

Annars idag har jag suttit och slipat på mitt CV och personliga brev som måste ut snart. Ska ringa lite samtal imorgon och möjligtvis besöka några företag på fredag. I morgon ska jag även fara till min Älskling ;D Det känns som att det var hur länge som helst som jag var där och det är ju trots allt 21 dagar sedan. Sist var på nyår. 

Nä nu blir det ett avsnitt av SATC och örtteá.

/ Sophie ♥ 

Mat & SATC

Har läst lite Arbetsrätt idag, men nu orkar jag inte läsa mer. Är hur hungrig som helst, det är nog för att vi äter så tidigt kring 16-17-tiden varje dag. Så nu blir det en varm macka och en kopp örtteá och såklart ett avsnitt av SATC. Sedan blir det sängen är så trött. Inte van att gå upp såhär tidigt :P 

/ Sophie ♥ 

 

 


The new President has spoken


Idag är det ännu en historisk dag för USA. Då Barack Obama inträder sin roll som USA:s nye President. Vilket underbart tal han höll och man blev nästan tårögd. The new Generation! Älskade allt han tog med, som fred i mellanöstern, minskning av den globala uppvärmningen, att denna dagen är början på något nytt, minska arbetslösheten och att klara oss ut ur den ekonomiska krisen som råder i USA och resten av världen, hjälpa de fattiga och framförallt att det är folket som har den största makten. Att det är folket av USA som måste dra sig i kragen för en ny och bättre generation. 

Första dagen

Idag började jag en ny kurs, Arbetsrätt! Läste lite arbetsrätt i Juridiska översiktskursen så man är ju inte helt lost (; Jag tycker att det är spännande och nyttigt att lära sig. Har köpt 1 bok än så länge så jag ska börja med gå igenom den idag. Min distanskurs börjar inte förrän vecka 14 (; Igår gick jag igenom en massa papper, mitt skrivbord och några lådor i min byrå sånt där roligt du vet, hah. Jag borde gå igenom min garderob och de resterande byrålådorna det är världens kaos. 

/ Sophie ♥

Flytta hemifrån?

Jag och P har ett tag pratat om att vi kanske ska flytta ihop. Men eftersom vi båda är väldigt realistiska (aka snåla) så tror jag att det stannar i endast en tanke. Självklart vill vi flytta ihop och jag hade inte tvekat 1 sekund om jag hade varit rik eller visste vars jag kommer att befinna mig om två år. Men det vet jag ju inte. Det känns dumt att flytta ihop och så kanske vi måste flytta isär om jag börjar jobba i Stockholm. Istället ska vi i vår hitta på en massa saker att göra. Vi båda älskar att upptäcka nya saker och upplevelser. Vi måste börja inse hur fantastiskt bra vi har det :) 

/ Sophie ♥

Lev livet!

Idag vaknade vi ganska sent och sedan drog jag in till vårdcentralen där jag hade tid idag och P for till gymmet. Efter besöket på vårdcentralen satt jag och läste i magasin för att få tiden att gå, ringde även min vän M. Sedan tog jag bussen hem och åt lunch och såg på Oprah. Ett väldigt bra program var det. Det handlade om finanskrisen och vad man ska tänka på och hur man inte ska göra. Exempelvis inte köpa saker man inte har råd med, alltså inte köpa saker på kredit. Akta sig från att ta lån. Och att samhället och individen själv måste tänka på att människan kommer först, sedan pengar och sist prylar!

Köp inte saker du inte har råd med!

Jag är verkligen en realist ut i fingerspetsarna samtidigt som jag anser att man ska leva här och nu tycker jag att det är viktigt att tänka framåt, sätta upp mål man vill uppnå, utvecklas och att inte ta livet för givet eller de människor som betyder mycket för en. 

/ Sophie ♥  

Söndag

Vi kom i säng väldigt sent, kring 4-tiden och klockan 9.30 ringde J:s mamma på dörren och hon hör "lite" dåligt så det blev inte så mycket mer sömn. Varför ringer inte folk innan dom kommer? Alla i huset låg ju och sov. Vi pallrade oss dock inte upp förrän klockan 12. Då åt vi macka och efter ett litet tag blev det lunch. Dagen spenderades vid TV:n och ute. Vi hjälpte till alla "barnen", Jag, P, S och lille A sedan drog P runt A i den stora snöspaden runt kvarteret (; Man har blivit helt dagblind de senaste dagarna och framförallt vänt på dygnet.

/ Sophie ♥  

Lördag

I Lördags skrev jag som sagt min sista tenta för denna gång. Det känns skönt att dom är mer eller mindre gjorda nu (; Fick dock stressa som tusan på Handelsrätts tentan, den var endast 4 timmar och bestod av fyra frågor de två sista frågorna hade jag 45 min kvar av tiden, hah shiit! Stressigt som f*n! Vet inte riktigt vad jag höll på med. Den 2:a frågan drog ut massor på tiden. 

Efter tentan kom min familj och hämtade upp min, service :) Vi drog allihopa till en grill och käkade, jag tog lövbiff med strips och resten av gänget åt hamburgare. Efter det for vi hem, jag tog en dusch och fixade min inför min Älsklings ankomst. Det kändes riktigt konstigt att ha varit ifrån varandra så länge. Men jag tror att det är det som gör vårt förhållande så starkt. Att vi låter varandra ha sina drömmar kvar, att ha ett separat och ett eget liv. Jag tror man skulle ångra sig så himla mycket om man ger upp sina drömmar bara för att man har träffat en kille. Hoppar av sina studier som kan ta en till drömjobbet, säger upp sitt jobb för att vara hemma och bli en barnmaskin. Flytta ihop bara för att och leva i en knagglig ekonomi tills kärleken tillslut dör. Det finns verkligen inte som tar död på kärleken så mycket som en dålig ekonomi. 

Det var så underbart att få vara i dina armar igen och få pussa, krama och lukta på dig (hur kan man lukta så himla gott?) Vi myste i varandras armar och åt en god middag. Sedan for vi in och såg bio, Benjamin Buttons otroliga liv!


Verkligen en sevärd film. Den fick en verkligen att se värdet i att leva här och nu!

/ Sophie ♥

Jag lever

Yes Indeed! Har två av tre tentor "avklarade", kommer dock inte att skriva vad det blir för resultat (; det håller jag för mig själv. Jag är helt matt i hela kroppen att skriva två tentor efter varann var hur jobbigt som helst. Men nu är det bara Handelsrätt II tentan kvar och sedan får jag vara med min Älskling :D Längtar!  ♥

/ Sophie ♥

Real Friendship - Christian The Lion



Så himla vackert :D Föll en & annan tår. 

/ Sophie ♥

6 år

Idag är det sex år sedan den värsta dagen i mitt liv. Då jag förlorade min Älskade Far! Har haft tänt ljus hela dagen för honom. Min fina fina Pappa, jag Älskar Dig ♥

 
Inte en enda dag går utan att du är saknad

/ Sophie ♥

Nu räcker det

Nu har jag gått igenom Familjerätten och det får antingen bära eller brist nu. Ska inte plugga nå mer. Däremot ska jag städa mitt rum (: Packa inför i morgon. Ska även se en film hade jag tänkt. 

Ha en bra dag!

/ Sophie ♥

God natt

Dagen idag har bestått av plugg. Mest Fastighetsrätt eftersom jag har den tentan dagen efter Familjerätten och i morgon blir det en snabb koll av Familjerätten och sedan skriver jag tentan. Idag har jag inhandlat tentakäket. Glömde dock filen till morgonen så den måste inhandlas i morgon. 

Har nyss sett ett avsnitt av SATC och nu blir det sängen ska upp klockan 7.00 (;

God natt!

/ Sophie ♥

Lunch

Har nyss ätit lunch, omelett! Sitter nu och ser på Rachael Ray där Elliot Yamin från American Idol sjunger. Han var riktigt bra. Vaknade vid 9-tiden, lyckas aldrig komma upp i tid. Har suttit och kollat lite i Familjerätten. Nu ska jag kika lite på Fastighetsrätten. Shit det är inte länge kvar nu, på onsdag har jag första tentan. 

Ska idag fara och inhandla tentakäk. Borde egentligen få lite ordning i mitt rum, det ser ut som f*n som vanligt fast det beror på alla böcker och miljoner med papper. Hur ska man komma ihåg allt? - det gör man inte. Hah får bara hoppas på att de rätta frågorna kommer (; 

Ha en underbar Måndag!

/ Sophie ♥

SATC

Nu blir det ett avsnitt av Sex and The City och en kopp örtteá (; Ska även smaska i mig lite choklad, mmm! En och en annan kiwi kanske slinker ner också. Jag pratade förövrigt med min Älskling nyss, f*n vad jag saknar dig! Nä nu vill jag bara få dessa tentor gjorda så jag får vara med min underbara man ♥

 

God natt!

/ Sophie ♥


Träningsvärk

Vaknade klockan 9.00, snozade 1 h (; hah att man aldrig lär sig att stiga upp på en gång. Jag vaknar alltid utvilad och pigg och så tänker jag att jag förtjänar att snooza 1 gång i alla fall, men 1 blir till 2 och 2 blir till 3 ja ni förstår. Sedan så tänker man efter några snoozningar att nä nu ska jag banne mig upp och så slår man av alarmet helt, och somnar om. Alltid! Samma visa varje morgon. 

När jag vaknade kände jag att jag hade jätte ont (  i  )( på ) rumpan och när jag ställde mig upp kände jag även att ryggen gjorde ont. Så min stavgång gav något i alla fall eller så var det bara för att jag var så himla otränad (; Har haft värsta frossan i flera dagar nu, fryser jätte mycket och det känns som att jag aldrig blir varm oavsett hur många filtar och klädesplagg jag sätter på. Tills jag blir jätte varm sådär obehagligt varm. Är nästan aldrig varm i vanliga fall. Jag är en kall människa med ett varmt hjärta ♥

Näsan började även rinna lite mer efter mitt "träningspass" och hostan var lite mer påtaglig. Herregud jag kommer ju aldrig bli av med denna eländiga hosta och förkylning. Jag vill ju träna det var ju hur många veckor som helst sedan jag tränade :/ 

Nä nu har jag lagt ner Handelsrätts pluggandet. Känner att det inte ger mig något jag blir bara mer förvirrad. Eftersom jag har två andra tentor också i skallen så blir allt bara i en enda stor röra. Så nu ska jag kolla igenom familjerätten. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Tentafix

Vad ska jag ha med mig till tentan:
  • Lagbok
  • Miniräknare
  • Blyertspenna + stift & sudd (pennfodralet)
  • + anteckningar, böcker, juridiska ord & begrepp, lexikon? - Till Handelsrätt II
  • Teámugg
  • Vattenflaska
  • Godis, choklad (; 
  • något matigt (nog för att man aldrig orkar äta något)
  • Frukt
  • Anteckningsblock - där jag ska skriva in vars tentorna håller hus
  • Körkortet + kårlegitimation
Kvällen innan:
Varva ner tidigt, inget plugg efter middagen, se på TV/Film liggandes, dricka örtteá, gå och lägga mig tidigt, inte för tidigt dock. Ha svalt rum. Inte äta något uppiggande. Köra ett Yogapass... Fixa kläderna jag ska ha på mig till dagen D. Måste äta en bra frukost!

/ Sophie ♥




Stavgång

Idag när det fortfarande var ljust ute gick jag med stavar runt byn, skönt! Behövde verkligen frisk luft och få röra på mig. Har även idag gått igenom gamla tentor i Handelsrätten, men vissa frågor var hur konstiga som helst, vet inte ens vad dom vill att man ska göra. Tur att det inte är den läraren som skrev den frågan kommer att skriva någon fråga på tentan. Men bara för att man inte vill att just en fråga ska komma så kommer den säkert (; hah otur i så fall! 

Igår kväll började jag, Mamma och J att se Moulin Rouge men mor somnade som vanligt innan halva filmen så vi stängde av. Så då tänkte jag att vi kunde se det som var kvar nu i kväll men hon somnade igen så jag stängde av. Trist att sova liksom, jag har ju redan sett filmen så för mig gör det ju inget men jag vill ju att hon ska se den och inte sova mer än halva filmen och sedan tycka att den var sådär. Ja mödrar alltså! 

Vet att jag själv hade svårt att vara uppe och se film förut, jag somnade alltid. Speciellt om jag la mig i P:s knä då var det kört. Det går inte att ligga och se film. Men nu kan jag vara uppe hur länge som helst (; Förutsatt att jag inte lägger mig ned dvs. Nu ska jag ringa P. Tänk om exakt 1 vecka får jag vara i hans armar :D Längtar! 

God natt!

/ Sophie ♥

Plugga?

Just nu är inte motivationen på topp och det känns som att jag bara vill få dessa tentor gjorda. Har suttit med Handelsrätt II nu på morgonen men lessnade efter ett tag så nu har jag suttit här, framför datorn (; Nä men nu måste jag skärpa mig. Ska gå och ta något att äta och sedan sätta igång igen. Ska även ta och skriva en lista på vad jag ska ha med mig till tentan och göra upp en plan på hur jag ska somna kvällen innan. 

Jag brukar ibland ha svårt att somna kvällen innan. Den första tentan gick det bra då var det inga problem, men den andra tentan sov jag max tre timmar innan :/ så jag var helt slut, vaknade till när det var en timme kvar på tentan typ, hah (; Bra! Klarade den dock, såklart! Tredje tentan hade jag också svårt att sova innan jag sov då också max några ynka timmar. Den fjärde tentan så somnade jag ganska fort kvällen innan. Vi får väl se hur det går inför dessa tre. 

Ha en bra dag! 

/ Sophie ♥



Fredagen

Började med att jag vaknade strax innan nio, great! hah. Men det var ganska skönt, dock så var jag trött mest hela dagen. Jag pluggade Handelsrätt, läste igenom lite anteckningar och övningar. Känns väl sådär. Det känns konstigt att få ha med sig böcker + anteckningar m.m. och självklart lagboken (aka bibeln). Annars har man endast få ha med sig lagboken och alla områden i skallen. Vi får väl se vad jag gillar mest. Det känns dock skönt att komma till en tenta och veta att ja, nu är det kört (; hah nej absolut inte men det känns bra att veta att man har inget annat att förlita sig på förutom det man faktiskt kan och hoppas att det räcker. Istället för att ta med sig en massa böcker och anteckningar och sitta och slå i dem som en galning. 

Klockan 20.00 såg jag Lets Dance. Mina favoriter hittills är helt klart Laila hon var riktigt het på dansgolvet och sånt gillar jag (; Morgon var även han hur härlig som helst och vilka mjuka höfter, väldigt bra jobbat!  

 

Jag älskar verkligen att dansa och förut dansade jag nästan varje dag under en period. Och ingen kan undkomma att det är en väldigt bra träningsform. För två år sedan gick jag & P på Salsakurs (tre olika former av salsa, cha cha cha, samba m.m.) med 4 h träning per gång, hur kul som helst. Vi fick lära oss att snurra runt och hur häftiga steg som helst. Har även tidigare varit bekant med Salsa så det var kul att pröva på lite andra dansformer inom latinmusikens värld. 

/ Sophie ♥

Valsång + tända ljus

Sitter i min säng med tända ljus (mysfaktor) och valsång, så härligt :) Försöker komma i någon slags stämningsro. Har haft svårt att somna den senaste tiden, men det beror nog på tentorna även fast det känns ganska bra samt att jag nu håller på att ändra mina sovvanor till tidigare kvällar och tidigare mornar. Nu ska jag sova (;

God natt!

/ Sophie ♥

 

Paus

I pluggandet, har fått så ont i ryggen och nacken av att sitta hela tiden så då är det bra att man kan sätta sig i den otroligt sköna massagedynan som J fick i 40-års present. Lovely!


/ Sophie ♥

Lunch

Har just ätit lunch, det blev en fattig riddare som vanligt (; Sitter även och ser på Oprah som handlar om Varför män är otrogna? Läskigt. Personligen har jag alltid tyckt att otrohet handlar om antingen dåligt självförtroende, osäkerhet eller ett redan trasigt förhållande. Vilket verkar vara fakta. Män vill känna sig som vinnare, kan de inte vinna så ger de upp och är otrogna. Hmm..ok. Jag som trodde att man var två i ett förhållande. 

Jag vaknade föresten vid 8-tiden. Snoozade en hel timme hah (; Nä nu ska jag fortsätta med Fastighetsrätten. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Hej bloggen

Känns skönt att ha stigit upp hyfsat tidigt idag :) Började som sagt dagen med plugg, vad annars? Tog en lång lunch (; Sedan så ringde M. Vi 13-tiden och vi pratade i 3,5 timme (; Det var trevligt även fast det mesta bestod av Familjerätt och Fastighetsrätt. Det känns ganska bra med pluggandet ändå. Det är ju 1 vecka kvar till första tentan, Familjerätt. Borde dock i dagarna kolla igenom Handelsrätten eftersom det var ett tag sedan. 

Har duschat för ett tag sedan, skönt och det kallar jag lyx. Älskar att duscha! Nä nu blir det sängen, ska ju upp tidigt i morgon (; Vi hörs i morgon!

Sussa sött!

/ Sophie ♥

God morgon

Sitter och äter frukost nu, blev lite senare än vad jag hade tänkt mig, Men jag har inte sovit så bra inatt, vaknat flera gånger, tog ett tag innan jag somnade eftersom jag var tvungen att ha öronproppar eftersom min bror ALLTID är uppe så jäkla sent och har ingen respekt för att andra kanske vill sova. Sitter med öronproppar mest hela dagarna och nu börjar jag få ont så fort jag stoppar i dom, jobbigt!

Nä nu ska jag börja med pluggandet. 

Ha en underbar dag!

/ Sophie ♥

Sova tidigt

Idag ska jag gå och lägga mig hyfsat tidigt, alltså snart, ska bara dricka mitt örtteá och kolla igenom en gammal tenta. Tidigare idag har jag pluggat, gått igenom gamla tentor vilket känns sådär, vissa frågor var lätta men vissa var hur konstiga som helst, men det berodde förhoppningsvis på att det var tidigare lärare som skrivit frågorna och som vi inte har haft på dessa kurser annars vet de tusan vad jag har missat att plugga på. 

I morgon ska jag stiga upp klockan 7.00. Jepp det ska jag banne mig göra! Vi får väl se om det kommer upp ett inlägg kring 7-tiden i morgon bitti (; 

Sov så gott!

/ Sophie ♥

Sex and the City

Nu blir det ett avsnitt av SATC och en kopp örtteá som vanligt (; Älska livet!

Fina Mr Big & Carrie

God natt!

/ Sophie ♥

Grattis Mamma!

Idag fyllde min kära mor år, 44 år (; Jag gick upp strax innan 9 och gjorde frukost åt min mamma, tände ljus... Det blev ingen frukost på sängen för jag personligen tycker att sängen är till för sova ect. och inte till för att äta i. Plus att jag bara tycker att det är bökigt att äta i sängen. Så jag gjorde frukost i köket. Vi satt och pratade ett tag jag & mor och klockan 10 loggade jag in på Skype för att "tentaplugga" med Maria. 
Vi gick igenom Familjerätten, eller ja det vi hade frågor på och det gick ganska snabbt sedan tog vi lunch. Fast i samma veva så kom min morfar så det blev tårta och fika istället, shit jag var vrålhungrig! Så det kändes inte så bra att proppa i sig tomma kalorier med bieffekt upphöjd blodsocker nivå som sjunker efter ett litet tag. 
Snygga tårtspadar (;  Undra vem som dricker grönt teá?!
Efter "lunchen" fortsatte vi med Fastighetsrätten men eftersom vi båda två nu i helgen hade suttit med Familjerätten hade vi inte så många frågor så det gick jätte snabbt. Sedan blev det riktig lunch för min del. Efter lunchen gick jag och Mamma ner till ICA, det var kallt men friskt ute. Skönt! Det kändes som att det var evigheter sedan jag var ut sist så det var verkligen välbehövt. 
Sedan har jag suttit lite med både Familje & Fastighetsrättskurserna. Tänkte att jag i morgon ska försöka mig på gamla tentorna. Vore skönt med ett träningspass. Har knappt någon hosta kvar är endast lite snuvig, det borde ju vara okej? Vill, vill, vill sätta igång med tränandet NU! Det har blivit alldeles för mycket onyttigheter och stilla sittande på sistone. 
Senare på dagen kom även mina kusiner, morbror & U. Trevligt! 
/ Sophie ♥

Berg&dalbana

Dagen hittills: Vaknade sent som vanligt i morse, kring 10 - tiden, eller sent och sent gick och la mig efter 01.00 någon gång och man är ju bara mänsklig man måste ju få sova. Sedan åt jag frukost och satte igång med pluggandet, sista boken i Familjerätten stod på schemat så den skummade jag igenom, (sitter just nu och skriver ut en liten summering). Jag har även städat mitt rum, skönt! det var världens bombnedslag där inne. Våra "nyinflyttade" grannar kom förbi på fika och de hade med sig sina små (flicka på 2 och pojke på 4 år gamla), värsta trollungarna hur söta som helst. Det var bra att A hade någon att leka med så han och E lekte på. 

Men nu till saken, på morgonen kändes plugget ganska bra, det är ju fortfarande några dagar kvar men vid middagsbordet fick jag världens klump i magen och jag kände hur ångesten började stiga. Vet inte riktigt hur den lyckades komma smygande. Men så är det ju att vara student. Oro är vardagssörja. Ajja nog med oro den är ju inte till någon nytta. Nä nu ska jag ta och kolla igenom Fastighet & Familjerätt tills i morgon då jag och M ska talas vid på Skype. Längtar (; Vi ska gå igenom det vi undrar över och så.

Visst ja min mor fyller år i morgon, 44 år. Känns jätte tråkigt att man inte har hunnit fixa något men vi ska ge henne 500 kr som hon kan få unna sig med ex. ansiktsbehandling ect.

Ha en bra kväll!

/ Sophie ♥



  

addicted

Denna dag har inneburit en hel del pluggande, filmtittande och ätande! Jag är proppmätt och idag har jag börjat med mitt vattenberoende. Jag vet inte hur många glas vatten jag har druckit idag och inte heller hur många gånger jag har sprungit till badrummet. Nu blir det SATC och sedan sängen.

God natt!

/ Sophie ♥

Sussa sött!

Nu ska jag värma mig en kopp örtteá och ta mig något att äta. Jag går runt och äter HELA TIDEN! Blir aldrig mätt och så dricker jag en massa vatten så jag måste gå på toa hela tiden. Men jag älskar vatten! Ska såklart se ett avsnitt av mina favoriter (; 

Sov så gott allesammans!

/ Sophie ♥

Nybakade bullar

Idag har Mamma & A bakat bullar (; Mmm..! Så gött! Men jag åt alldeles för många så jag fick ont i magen. Förutom allt bullätande så har jag pluggat Familjerätt. Det är inte så länge kvar tills jag har tentorna nu (Handels II, Fastighet & Familjerätt) Shiet! Tror jag har bestämt mig för att göra alla tre. Läser som sagt 1 kurs för mycket eftersom ingen av dessa kurser går till våren så jag passade på (; Plugg på 150% Halleluja! 

Hoppas jag blir frisk snart har varit sjuk i över 6 veckor :/ Förkyld, hosta, feber ect. Jag har fortfarande lite hosta och lite ont i lungorna så det blir ingen träning. Längtar så himla mycket tills jag får börja träna igen. Den som längtar på något gott kan inte vänta för länge...eller? 

 

/ Sophie ♥

2009

Idag är det första dagen på det nya året och det började jag & P med en rejäl sovmorgon vi vaknade vid 13-tiden. Fast det var inte så konstigt med tanke på att vi hade varit vaken till 4.00. När vi vaknade packade jag ihop min väska och vi åt Västerbottenost pajen som serverades igår men som vi inte åt något av. Så paj fick bli våran frukost/lunch. Sedan körde jag hem. 

Väl hemma så hade vi fått besök av Mammas vän och hennes dotter S. Dom var hos oss ett tag så jag sällskapade med dem och kring 15-tiden satte jag igång med pluggandet. Gick igenom det sista i Fastighetsrätten och sedan har jag nu ikväll börjat med Familjerätten. Men nu ska jag ta mig något och äta och se ett avsnitt av SATC såklart (; och sedan blir det sängen. 

God natt!

/ Sophie ♥

Nyårsafton

Jag for som sagt till P i onsdags trots det fruktansvärda stormvädret. När jag kom in kom min Älskling ner från övervåningen med bar överkropp och lilla H i sin famn. Älska! Min snygging (; och söta H. Snacka om att man blir glad i barn. Dom små underverken. Klockan 19 skulle gästerna komma, så jag hjälpte till att tända alla ljusen, och värma glöggen. Ingen storartad insats, men men. Kring 19 - tiden började gästerna droppa in och vi var 20 personer sammanlagt. 

Till förrätt serverades hummer, och till det drack jag öl (; Till varmrätt var det klyftpotatis, fläskfilé och kantarellsås och till det drack jag ett glas vit vin. Till efterrätt blev det en god marrängsak med glas, grädde, blåbär och röda vinbär till, mums! 

Resten av kvällen förutom allt ätande, spelade vi Pictionery. Innan tolvslaget gick vi ut och kollade på smällarna & skålade med skumpa och så fick jag min nyårskyss, av Älsklingen så klart och sedan var det kramkalas. Jag tog förvånadsvärt knappt några bilder alls :( det var lite synd. 

Efter tolvslaget och början på år 2009 såg vi filmen Taken med Liam Neeson i huvudrollen, en mycket bra men grov film. 


Helt klart sevärd!  

/ Sophie ♥

I Tisdags:

Då körde jag min "onsdagspeeling" eftersom jag skulle fara till min Älskling dagen efter. Skönt! Älskar min underbara peeling med Kiwikärnor i (; Efter peeling & duschningen såg jag, Mamma & J, Sex And The City - The Movie, och nej jag tvingade dom inte till att se den, hah. Dom ville faktiskt se den och J kan till och med namnen på the ladies, imponerande! Det var härligt att se filmen speciellt nu när jag faktiskt ser texten (läs: trots att jag nästan aldrig läser texten) men det är bara för att ge en "hint" om hur dåligt jag såg, sist när jag såg filmen med M.   

Nu kunde jag se allt (; 

/ Sophie ♥

RSS 2.0