Sunday

Vaknade upp med min älskling :) Vi åt frukost och sedan for han efter 12-tiden in till universitetet där han skulle ha ett grupparbete, så när han for har jag hjälpt mor med lunchen och så har jag uppdaterat min blogg (det var ju ett tag sedan sist). Jag har som helt "glömt bort" bloggen. Jag har funderat på om jag ska lägga ner den men eftersom jag tycker om att gå tillbaka och se vad som har hänt i mitt liv så vill jag fortsätta skriva ner mina tankar och delar av mitt liv här på bloggen. Jag vill ha kvar den länge och skulle vilja göra en bok av den i framtiden som jag kan ha kvar för mig själv och ge till mina framtida barn ;)

Jag borde egentligen skriva på uppsatsen, snällla låt mig få lite motivation! Jag är egentligen high on life. Jag älskar mitt liv och känner en sådan otrolig lycka! Ingen stress här inte. Det är så mycket jag vill göra i mitt liv och kommer att göra. Om jag inte skulle få jobbet i Stockholm, vilket jag såklart hoppas att jag kommer att få så blir det till att boka en långresa med älsklingen igen ;)

Nä nu ska jag koka mig en kopp teá och sätta igång med pluggandet, YEEESSS! Såååå kul :D

/ Sophie ♥

Stan & Teknikens hus

Vi vaknade upp kring 9-tiden, åt frukost och sedan for vi in till stan. Där vi mötte upp mor och J på stadium. Jag köpte mig ett par joggingskor, mycket välbehövt. Det blev ett par asics för 1299 kr. Jag kommer ju ha dessa skor för resten av mitt liv så jag såg det som en investering ;) Jag hade ett par gamla nikejoggingskor men de är så slitna och sedan har jag endast ett par adidas joggingskor men de är hål i dom (lufthål, det ska alltså vara hål) men de är inte så praktiskt att springa i dessa när det är blöt ute eller snö, mina inomhus nikeskor är inte heller idealskor att springa i ute. Så det fick bli ett par nya ;)

P köpte sig även en snygg skjorta och ett vit linne på MQ ;) Sedan for vi till Teknikens hus eftersom P skulle fota lite grejer som han sedan ska skissa av så vi tog två flugor i en smäll och passade på att roa oss där också. Studenter får ju gå in där gratis så vi testade nästan allt som fanns där! Sedan bjöd jag på lunch det blev en hamburgaretallrik vardera ;) När vi kom hem tog vi det bara lugnt och så lyckades vi somna ett bra tag ;P Sedan åt vi middag och sedan körde jag in P till hans polare eftersom de skulle ut.

Så jag var bara hemma med min familj, lillebror S for också ut med sina lumparpolare. Jag, mor och J såg på filmen A mighty heart med Angelina Jolie.


Mycket bra och gripande film som är verklighetsbaserad, den var dock lite seg ibland så jag sov ett tag där mitt i filmen och så vaknade jag till i slutet. Efter min powernap blev jag pigg så jag var uppe enda tills P ringde efter 2-tiden. Så jag for in och hämtade honom och sedan hämta jag upp S och hans två polare, vi kom i säng först 3.30.

/ Sophie ♥

Friday

Var det plugg hemifrån och som vanligt blev det inte mycket gjort, det är alltid så mycket annat som är sååå himla mycket mer intressant. Även fast vår uppsats såklart är intressant, men motivationen är inte alltid på topp. Senare under dagen kom min älskling ♥ Vi åt tacos som jag och mor hade gjort. Senare kom även min lillebror hem och han hade med sig två lumparpolare, ena är från Malmö och den andre från Stockholm och de kom ju inte hem eftersom inga plan går så dom har varit hos oss över helgen.

På kvällen såg vi lite av Talang och den nya serien The modern Family som bara jag och mor tyckte var kul och sedan började vi se på The Reader men då kom min kära vän F och hennes pojkvän P förbi ;D Äntligen fick vi träffa honom in real life. Vi måste definitivt hitta på något tillsammans (eller hur F ;) De var endast på en snabbvisit eftersom hennes pappa hade fyllt 50 så de hade fest hemma. När de hade farit gick jag och P på en skön kvällspromenad!

/ Sophie ♥

Nice talk!

I torsdags vaknade jag kring 8-tiden och tog bussen in klockan 8.45 till skolan. Där träffade jag M, vi gick igenom uppsatsen och nu verkar denna jäkla problemlösning ha lossnat. Vi ville dock få tag på vår handledare och be om vägledning men hon var inte där och kommer åter nu på måndag så det var lite typiskt. A kom även förbi ett tag eller vi pratade i 1 timme ;) Senare åt vi lunch tillsammans och jag tog samma buss som A hem, dvs. 12.30 bussen så det blev en snabbvisit i skolan.

Väl hemma fastnade jag framför soffan, haha satan! När mamma kom hem vid 15-tiden tog vi en lång promenad på 1 timme och pratade om allt möjligt så mysigt. Vi pratade mest hela dagen om allt mellan himmel och jord och det kändes som att vi kom varandra några steg närmare själen. Vi har alltid haft bra relation men det är ofta lätt att man inte riktigt sätter sig ner och pratar om saker och ting som händer och har hänt, lite självgranskning är alltid bra!

Vi pratade en hel del om min kära far och hur vi båda känner inför allt det som hände för 7 år sedan och hur vi båda två tänker på honom dagligen, fast i olika sammanhang, det kan vara båda saknaden, glädjen, hans sista tid osv. Mycket befriande och det vet jag att mamma tyckte också.

/ Sophie ♥


Onsdagen

I onsdags försökte jag att plugga men motivationen ville inte riktigt infinna sig. Så jag ringde till A, som jag inte har pratat med på länge så det var kul att höra från henne. Jag tog mig även en springtur runt byn, gud vad hurtig jag har börjat bli. På kvällen slöade jag framför TV:n och såg en film. Jag ska helt klart börja med att plugga på dagen, till middagen ungefär och sedan lägga av med pluggandet. Jag kan inte sitta hela dagarna och plugga eller lättare sagt jag orkar inte hålla på och skjuta upp pluggandet till kvällen för då vill man ju vara ledig. Så bättre rutiner tack!

/ Sophie ♥

Stockholm - back and again!

På tisdagsmorgonen for jag ner med morgonplanet till Stockholm. Sov mest hela resan ner förutom när de serverade frukost, som jag åt. Väl framme på Arlanda, köpte jag en Arlanda express biljett (tur & retur) in till city. Väl inne i city gick jag in på pressbyrån för att köpa klickkort till tunnelbanan, 16 st resor. Jag tog tunnelbanan mot Ropsten och hoppade av på Gärdet. Det var tredje gången i mitt liv som jag åkte tunnelbana ;) Väl framme på Gärdet frågade jag en dam om hon visste vart Fortum låg. Vilket hon inte visste men jag frågade om hon visste vars Lidingövägen låg och då kunde hon i alla fall peka åt vilket håll jag skulle gå. Jag hade endast en liten karta som jag hade skrivit ut från företagets hemsida som bara visade att företaget låg nära vattnet.

Efter att jag hade vandrat en bra bit frågade jag en äldre herre om han visste vars Lidigövägen var och då pekade han nerråt och sade att jag var på rätt spår så jag fortsatte att gå. Tillslut såg jag en skylt där det stod Lidingövägen så nu var jag nog nära, däremot så stod det Lidingövägen 50-55 och jag skulle till 115 så jag frågade en cyklist vid ett övergångsställe om han visste vars Fortum låg och då visade det sig att denna man också skulle till Fortum på ett möte så han pekade vars jag skulle gå och eftersom han cyklade kom han fram snabbare.

Jag tänkte då direkt att det kanske är han som är JJ som jag skulle träffa. Väl inne på Fortum fick jag fylla i varför jag var där och fick en besöktsbricka. Då var mannen där också så jag frågade om det var han som var JJ vilket det inte var. Men däremot så kände han JJ så han sa att jag skulle hälsa från honom. Vi började prata och tydligen var han från Arjeplog, alltså också från Norrbotten så det var lite kul att vi både nu var på samma företag. Vi pratade om snö osv ;) Mycket trevlig snubbe!

Eftersom jag var en timme tidigt fick jag sitta och vänta i väntrummet, så jag passade på att läsa på om företaget i ett litet häfte som låg på bordet. Mycket intressant! Tillslut kom JJ ner och hämtade mig. Väl inne i ett litet konferensrum sade han att det skulle komma två till personer som skulle intervjua mig. Så in kommer förutom chefsjuristen JJ själv, ekonomichefen och en annan karl med hög position i företaget. Kändes som att stora ledningen skulle förhöra mig. Lite nervöst var det allt! JJ började med att skriva upp en agenda på en whiteboard där de tre personerna skulle börja med att presentera sig själva och sedan skulle ena av dem förklara lite om företaget och sedan skulle jag göra en personlig presentation och sedan var det en frågeställning osv.

Jag tycker egentligen att det är ganska svårt att beskriva vem man är om man inte får några direkta följdfrågor men det gick ändå bra. Det är svårt att veta vad dom "tyckte" om mig men de var väldigt trevliga och själva intervjun gick mycket bra så vi får se hur det blir. Själva intervjun tog ungefär 1 timme. Så JJ följde mig ner till receptionen och så gick jag till Tunnelbanestationen, där jag precis missade tunnelbanen in mot city. Men då gick nästa tåg om 9 min så det var inte så farligt. Det är inte som här hemma då om man missar en buss har man tur om nästa går om en timme ;) I alla fall till byn!

Väl inne på T-centralen gick jag till ett Arlanda expresståg och satte mig och väntade på att det skulle fara. Jag orkade inte gå på stan. Jag var väldigt hungrig så jag for in till Arlanda istället. Väl på Arlanda gick jag och köpte mig en kycklingmacka på pressbyrån och en ramlösa Mango. Jag ångrade mig dock att jag inte köpte lunch på MAX istället eftersom mackan var inte alls nå god. Men jag satt i solen ett bra tag i alla fall så det var skönt. Förutom de jävlarna som röker. Fan det borde vara förbjudet att röka på allmänna platser. Det är så fruktansvärt ÄCKLIGT! Förpestar vår miljö och hälsa fyyy!

Planet gick tillbaka till L klockan 15.15 så jag satte mig och läste Aftonbladet och Expressen tills vi fick gå ombord på planet. Väl på planet sov jag mest hela vägen. Var så himla trött. Det är jobbigt att fara fram och tillbaka till Stockholm men det är en bra erfarenhet och jag är så glad över att jag har lyckats så bra :D

När planet landade fick jag vänta ett tag på min mor som jag åkte hem med. På vägen hem ringde min mobil, det var rektryteraren JD (mycket trevlig tjej) som frågade hur det hade gått för mig på mötet och så. Sedan berättade hon att det endast är jag och en annan person som kommer att få jobbet, jag hoppas att det är jag ;D Så 50% chans!

När vi kom hem åt vi jätte god fisk, hälleflundra med västerbottenoströra och pressad potatis, mums! Lyx! På kvällen tog jag det bara lugnt, pratade med min älskling och M. Jag försökte även i 6 timmar att få till Word (prova i 30 dagar gratis) och tillslut lyckades jag såååå gött!

/ Sophie ♥



Juridikjouren & planering

I måndags startade jag morgonen med att stryka min skjorta, fixa min ullkappa genom att ta bort alla noppor, vilket var en hel del. Jag uppdaterade även min dator, MEN då pajjade mitt Word, NOOOOO! Perfekt nu när man skall skriva uppsats, så jäkla typiskt! I övrigt den dagen, förutom att vara arg för mitt word, packade jag och planerade inför Stockholmsresan som skulle ske nästa dag.

På kvällen for jag även till Juridikjouren, där vi fick 1 mail och 1 telefonsamtal. När jag kom hem var det bara att försöka varva ner och förbereda mig inför morgondagen. Jag gick dock och la mig sent, som vanligt men jag lyckades i alla fall somna ;)

/ Sophie ♥

Förra veckan...

Fredagen 9/4-2010: Pluggade jag hemma. Skrev lite på uppsatsen. Jag och M bestämde även att vi skulle träffas på lördagen och gå igenom uppsatsen på Statsbiblioteket. På kvällen såg jag Talang och säsongsavslutning av Solsidan med familjen. P hade en massa plugg, han hade skisser som han skulle ha gjort klart till måndag!

Lördag: For in till biblioteket och mötte upp M klockan 11. Vi fick oss ett grupprum där knäppt nog inte Internet funkade, det funkade överallt annars men inte just i vårt grupprum. Vi filade på ett syfte till vår uppsats, vår problemställning har varit väldigt svårformulerad. Sedan gick vi och fikade på Sub & co, det blev en stor chokladmuffin ;) Sedan bestämde vi helt spontant att M skulle komma till mig så vi kunde planera vår Londonresa! På väg hem till mig for vi förbi en annan mary kay konsult som jag köpte en highlighter av, min tog slut för två veckor sedan och då hade jag nyss beställt nya produkter så det var skönt att sluta beställa hem endast en produkt.

Väl hemma hos mig var vi ett tag med lilla A, han kom ihåg att M hette M, vilket bra minne han har! Sedan åt vi grekisk pyttipanna, med fläskfilé och klyftpotatis, riktigt gott! Sedan planerade vi vår resa vi kollade upp vilka ställen vi skall besöka och göra i London. Nu har vi kvar att boka biljetter till Madame Toussands vaxkabinette. Men vi ska nog avvakta ett tag med tanke på vulkanaskan som har spridit sig över Europa. Hoppas verkligen att planen kommer att få börja flyga igen snarast!

Vi tog oss även en promenad runt byn och gick förbi min barnomskompis F, kände verkligen att det var på tiden att de träffades ;) Senare under natten körde jag hem henne.

Söndag: Kom min älskling till mig ♥ Vi myste massor, kärlek! Såg en film med George Clooney, Up in the Air.

/ Sophie ♥




Min dag...

...vaknade i tårar! Helt hemskt, jag hade en mardröm och vaknade i värsta panikgråten, och tårarna rann. Jag grät inte för att själva drömmen var hemsk, visst det var den ju men det var ju bara en dröm, utan jag grät i själva drömmen. Skumt det har ALDRIG hänt tidigare, konstigt hur mycket en dröm kan påverka en "fysiskt". I alla fall när jag väl hade vaknat till liv åt jag frukost, med mina glasögon på! Ska ta hand om mina ögon nu hade jag tänkt. Jag skrev sedan "klart" en del till uppsatsen nu har jag bara "två" delar kvar som jag MÅSTE göra imorgon.

När solen tillslut tittade fram kring 12-tiden tog jag en springtur runt byn och körde 30 min Pilates pass, såå skönt! Måste verkligen komma igång med träningen nu. Jag mår bäst då!

I övrigt idag har jag rensat i badrummet, slängt bort en massa gamla produkter som jag inte använder, eller kommer att använda samt rengjort alla mina sminkborstar och sminkboxar m.m. sååå härligt nu har jag koll i alla lådor och vrår ;) Det blev två stora sopsäckar med grejer (källsorerade såklart).

Nu har jag slöat vid TVn ett tag, ska kolla om det finns något att se. Har "lessnat" lite på SATC, tråkigt nog, har ju bara sett alla säsonger ett x antal gånger ;P Är riktigt trött också, snart blir det sängen.

God natt!

/ Sophie

Falsk närsynthet

Det är något jag har "drabbats" av. Vilket är något jag har befarat för något år sedan men alltid korrigerat med högre styrka på mina linser. Jag har alltid starkt ogillat att öka styrka på mina linser (vilket jag har behövt ganska ofta), men eftersom jag inte har kunnat se skarpt har jag inte sett någon annan "utväg" än att faktiskt öka. Idag när jag var hos optikern, (var för övrigt och fick högre styrka i för några månader sedan) och då gjorde vi lite närsynthetstester där det visade sig att min ciliarmuskel var väldigt ansträngd och i och med mina studier med mycket läsande i böcker och sittande vid datorn gör att min ciliarmuskel i ögat inte får slappna av helt utan fortfarande är inställd för närarbete i och med att jag alltid har på mig mina linser.

Så det visade sig att jag hade falsk närsynthet vilket inte kan korrigeras med att öka styrkan på mina linser utan istället ska jag nu använda läsglasögon när jag sitter vid datorn eller läser böcker för att ciliarmuskeln skall få slappna av och tillslut kommer jag inte att se lika suddigt på långt håll. Jag har idag gått och köpt ett par läsglasögon på apoteket och det känns redan bättre i ögat.

Jag tror verkligen att det var på bristningsgränsen med mina ögon. Jag mådde jätte illa i torsdags efter stan och blev jätte yr eftersom det var så mycket att fokusera på så jag fick jätte mycket spänningshuvudvärk och ont i ögonen, har känt mig yr och illamående på kvällarna och ont i huvudet den senaste tiden, så nu hoppas jag att jag slipper :)

I övrigt har jag träffat M igen efter påskledigheten och så har vi jobbat på vår uppsats. Idag ringde även rekryteraren från Adecco, J och berättade att jag ska träffa företaget på tisdag den 13:e april, spännande ;) Så jag har bokat en flygbiljett, sedan ska jag ta mig ut till Lidingö där företaget ligger.

/ Sophie ♥

Storröj

Igår pluggade jag mest hela dagen, gick igenom böckerna osv. Sedan började jag gå igenom mina lådor, hann gå igenom hela skrivbordet, rensade i min pärm med räkningar osv. Jag rensade även i den stationära datorn, dvs. slängde onödiga dokument och skrev ut dokument som jag vill ha kvar. Det blev nostalgi på hög nivå, det var en massa grejer från gymnasiet osv. hur kul som helst :)

Idag har jag även gått igenom en låda under min säng som svämmar över med kurslitteratur, shit vad böcker! Och en massa papper, har rensat i nattbordet och i min stora byrå, gud vad jag har slängt bort en massa skräp, såå skönt. Nästa projekt blir att rensa i badrumsskåpet och byrån i hallen. Jag vill gå igenom alla ställen där jag har en massa saker för att rensa upp. Det känns verkligen som att jag är på väg att flytta hemifrån, jag förbereder mig i alla fall för någon gång är det ju dags ;)

Nu på kvällen har jag sett på DH, Cougher Town, Christine m.m. och bloggat såklart ;)


Nu ska jag börja fixa mig för sängen ska upp tidigt imorgon, ska vara på skolan klockan 8.00 för att träffa M och lämna nycklarna till P:s bil. Senare under dagen ska jag till optikern, ska bli sååå skönt! Ska koka mig en kopp örttéa innan jag kryper ner under täcket.

God natt!

/ Sophie ♥

Åter till Stockholm ♥

I söndags for jag hem från P, jag fick ta hans bil ;) De skulle upp till Pajala till P:s mormor & morfars stuga men jag "orkade" inte följa med eftersom jag var tvungen att sitta med uppsatsen eftersom vi hade i planeringen att gå igenom de böcker vi hade lånat och rättsfall så därför valde jag att fara hem istället och det är inget jag ångrar eftersom P:s morbrors fru fick spydde hela söndagen och P:s lillebrors tjej C spydde igår så jag är glad att jag inte följde med!

När jag kom hem kollade jag även min mail, jag har gått och undrat dagarna innan om de inte ska höra av sig om jag var 1 av de tre som gått vidare och ska få träffa företaget, men tydligen så hade dom skickat ett mail 1 april om att jag hade gått vidare ;D Det känns riktigt bra, jag vill verkligen ha jobbet så ny ska jag visa vad jag går för! Jag ska alltså ner till Stockholm igen och träffa företaget spännande! Efter att jag fick det positiva beskedet tog jag en springtur runt byn och sedan fixade jag mina naglar, peelade kroppen osv. såå skönt!

/ Sophie ♥



Påskledigheten

Onsdag: Vaknade tidigt för att hinna plugga innan P skulle komma. Jag började med att sätta igång med min och M:s uppsats. Klockan 12 kom dock P (han skulle "egentligen" komma kring 16-tiden) så då var det bara att hoppa in i duschen och fixa sig ;) När han kom åt vi lunch och myste på. Sedan såg P och min lillebror S (han är inte så liten längre) på den nya serien The Paciffic, medan jag sov i P:s knä. Vi lagade sedan middag tillsammans alla tre. Det blev tacos, så gott! Vi hann klart med allt innan mamma och A kom hem så det var bra. Efter middagen spelade vi fotboll, såg på TV och njöt av ledigheten!

Torsdag: Vi bestämde oss för att ta sovmorgon och inte ställa någon klocka. Så vi vaknade prick klockan 8.00 haha! Great! Vi låg dock och drog oss ett tag. Sedan ringde P:s mobil och det var VD på ett arkitektkontor som sa att P till 95% skulle få praktik hos dom :D  Efter glädjehpp bakade vi scones och kokade egen choklad, hur gott som helst. Vi åt i vardagsrummet och såg på Gamer med Gerald Butler. Sedan for vi in till stan. Där jag köpte ett par riktigt snygga stövlar medan P var och tränade.



Vi körde även några fotbollsmatcher, och jag vann haha ;P P älskar att spela fotboll med mig och jag älskar såklart att spela mot honom också! Jag har dock fått en hel del blåmärken och haft jätte ont i fötterna, men det var det värt.

Fredag: Vaknade upp med min älskling ♥ Vi åt frukost, och sedan bakade jag en jätte god fudgekaka, den blev succé och så kokade vi varmchoklad och tog med oss korv och bröd, bulla och saft och gick till "grusgropen" med min famij. Där gjorde vi upp en eld och njöt av det underbara vädret! Jag gjorde tillochmed en "snösvamp", orkade inte göra en snögubbe ;)

Det var helt underbart! Sedan gick vi alla hem och började förbereda inför kvällens påskmiddag. Det blev löjrom & räkröra på toast till förrätt, mums! Oxfilé och potatisgratäng och hemmagjord bearneissås och vitlöksbröd till varmrätt, och min goda fudgekaka, med glass, färsk ananas & varmahallon. Vi såg på Talang på kvällen och en film, Ninja Assassin! Den var faktiskt helt okej att se, äcklig men till och med min mor lyckades hålla sig vaken HELA FILMEN säger i alla fall att filmen var spännande (vi började se filmen efter 22.00).



Efter ninja filmen skulle vi envisas med att se alla Sagan om ringen filmerna, Men S somnade efter 30 min, jag lyckades hålla mig vaken under hela första filmen sedan somnade jag när P börja se andra filmen. Men när det var ca 1 h kvar av den andra filmen bad jag P komma och lägga sig, då var klockan 3.30!

Lördag: Vi vaknade kring 11 och så packade jag för att fara till P. Väl hos P pratade jag en hel del med P:s lillasyster M, så trevligt, vi kommer riktigt bra överens och det är en person jag verkligen bryr mig om (visst jag bryr mig om alla i P:s familj) men vi har alltid lätt att prata med varandra och är engagerade i varandras liv och det är kul. Medan jag och M umgicks spelade P hockey med P:s kusin J. Jag lekte även en hel del med P:s storasysters barn lilla H och V. Lilla V kan nästan gå nu, sötungen och så satt jag med och pratade med lilla H medan hon byggde en massa stall till alla djuren i duplo ;) Det märkts verkligen hur de båda gillar mig, H kom och kramade mig helt utan "förvarning", sötnosen!

Sedan fikade vi eftersom P:s lillebror fyllde 15 år, shit tänk nyss var jag 15 hah eller kanske inte det är hänt väldigt mycket sedan jag var 15 år ;)

På kvällen åt vi en underbar Jambalaja från morikan som P:s pappa gjort, såå himla gott! Sedan blev det mer tårta, mums! Jag drack vin till middagen ;) Har lärt mig dricka rödvin, stolt! Det var så trevligt att få träffa P:s familj och hans kusin och P:s morbror & fru M, de är alltid så trevliga! På kvällen åt vi ost och kex!

/ Sophie ♥

RSS 2.0