Skit piller

Trots att jag är en tidsoptimist så hann jag faktiskt göra allt som jag nedan skrev att jag skulle göra innan jag skulle ta bussen in till stan, stolt! Det blev som sagt 45 min PilatesAerobic ;) Hur skönt som helst! Väl hos optikern konstaterade hon att jag skulle behålla den styrka som jag nu har på mina endagslinser ska dock köpa 1 månadslinser men endast 1 paket alltså för 3 månader efter jag vågar inte köpa mer i fall att jag får sämre syn ;P samt att dessa endagslinser inte sitter lika bra som månadslinserna, de är större och far runt en massa i ögat så att jag får dålig fokus. 

Jag passade även på att få ut ett papper på mitt synfel så jag kan visa upp det när jag är i Thailand, måste dock mest troligen gå igen innan resan men men ifall jag inte mot all förmodan skulle slippa behöva gå innan resan så har jag pappret ;) 

Nu till skitpillrena. Jag byte mina mini-piller Exlutena som jag har haft i 3 år till det nya p-pillret Yaz. BIG MISSTAKE! Redan efter första tabletten blev jag konstig i magen och började må illa. Som jag har sagt tidigare  (tusen gånger känns det som) att jag ALDRIG har haft problem med min mage. Jag tog alltså min första Yaz tablett på en måndag och då kände jag på en gång att min mage inte riktigt var som den ska inte för att det direkt "hände" något men den kändes inte i balans. 

Efter någon dag började jag att må ännu mer illa, jag trodde att jag var gravid vilket det visade sig att jag inte var. På fredagen samma vecka som jag började med mina nya piller kände jag mig helt full i magen och det kändes som att jag hade mat till matstrupen och på lördagen spydde jag 3 ggr varav 2 ggr hos min vän M. Eftersom jag fick "magkatarr" i samband med att jag började med pillrena så sa sköterskan på ungdomsmottagningen att det mest troligen berodde på pillrena och att jag inte tål östrogen som finns i Yaz. Jag vet ju som sagt inte om jag hade magkatarr eftersom vad vet läkarna egentligen, hon kände lite på min mage och så fick jag ställa min egna diagnos och fick medicin som inte hjälpte mot något jag kanske inte ens hade. 

Enda sedan jag började med pillrena har jag mått illa varje dag, haft ömma bröst, huvudvärk...Jag är som sagt INTE gravid gjorde ett gravtest idag som visade negativt, tack och lov ;) På ungdomsmottagningen så visade det sig att jag hade fått högre blodtryck, visst jag har fortfarande normalt blodtryck men jag har aldrig haft såhär högt och då har jag ändå kollat blodtrycket i jämna mellanrum. Jäkla skit piller. Så IDAG har jag bytt tillbaka till mina kära exklutena. Det har aldrig varit några problem med dessa så jag förstår inte varför jag egentligen bytte??? Men det var den där barnmorskan som var helt på om att jag verkligen skulle testa dessa nya piller. 

Aldrig mer Yaz för min del, utan nu ligger dom i soporna! Mår faktiskt redan bättre. 

/ Sophie ♥


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0